Törlik a Business Telecom törzsrészvényeit és kötvényeit a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról, mivel a társaság ellen felszámolási eljárás indult.

Összesen 48,7 millió forint bírságot szabott ki az MNB a BTEL-re a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások, illetve közzétételi mulasztások miatt. A nyilvános értékpapír kibocsátó társasággal szemben utóbbi jogsértés kapcsán már tízszer intézkedett a jegybank és a korábbi pénzügyi felügyelet.

Fordulatos üzleti évet tudhat maga mögött az Externet internetszolgáltató, hiszen növelni tudta árbevételét, ami meghaladta az 590 millió forintot, adózás előtti eredménye pedig 1,9 millió forint volt. Az üzleti eredményről, az internetszolgáltatói piac helyzetéről és persze az UPC-vel folytatott mini háborújukról kérdeztük Lévay Örsöt, a cég vezérigazgatóját.

Felszámolási eljárást kezdeményezett az Altera Nyrt. a Business Telecom (BTel) Nyrt. ellen, az eljárás a Kecskeméti Törvényszéken elindult - közölte az Altera Nyrt. a tőzsde honlapján kedden.

A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti hatáskörében eljárva, 800 ezer forintra bírságolta a Business Telecom Távközlési Nyrt.-t, mivel az késve tájékoztatta a kötvényeseit arról, hogy nem tud fizetni.

A Btel nem rég még az életben maradásért küzdött, a telekommunikációs társaság részvényei óriási zuhanást követően volt, hogy 24 forintba kerültek. Innen sikerült az utolsó pillanatban megúszni a cégnek a felszámolást, melyet a fő hitelezővel történő megállapodásnak köszönhetnek. Ma 98 forint volt egy részvény.

Március 20-ig eldől a BTel sorsa, ugyanis addig kell megállapodnia egyik legnagyobb hitelezőjével, a svájci Elastoffice AG-vel, máskülönben elkezdődhet a cég felszámolása. A részvényesek most izgulhatnak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Externet Nyrt. számára jelölte ki a 47-es, 72-es és 93-as körzet azon számtartományait, amelyek korábban a Business Telecom Nyrt. birtokában voltak. A hatóság döntése alapján ezen körzetekben az ügyfelek az Externetnél igényelhetik újra telefonszámukat és szolgáltatásukat.

Újév alkalmából összeszedtük a magyar tőzsde öt legnagyobb esését és növekedését, de kitekintünk a devizapiacra is. Az járt a legjobban, aki Graphisoft Park részvényekbe fektette a pénzét, jelentősen visszaesett a BUX.

Ismételten nem tett eleget rendkívüli tájékoztatási kötelezettségeinek a BUSINESS TELECOM Nyrt. - állapította meg az MNB és a kibocsátót a szabályozott információk közzétételére és 3,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Ahogy arról elsők között írtunk, az internetszolgáltatás részleges, illetve teljes leállását tapasztalhatták a Business Telecom ügyfelei szerda délelőtt. Az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portálnak szerint ilyen esetben jár a kártérítés.

A Business Telekom részvények árfolyama vészesen közeledik a 100 forintos szinthez, ami azt jelentené, hogy gyakorlatilag névértéken lehetne BTel részvényhez jutni.

Sejteni lehetett, hogy a BTelnél valami nem stimmel. Az árfolyam fél évvel ezelőtt 800 forint körül járt, ma több mint 80 százalékkal alacsonyabb árfolyamon, 150 forinton függesztette fel a részvényekkel való kereskedést a Magyar Nemzeti Bank. Ezek ellenére úgy tűnik, hogy van kiút a Business Telekom Nyrt. részére.

A magyar nemzeti Bank felfüggesztette a Business Telecom papírok kereskedését a ma naptól.

Tizenhatszoros adózás előtti eredményt és több mint háromszoros üzemi eredményt ért el Business Telecom Nyrt. (BTel) a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, nem kis részben a beruházások és akvizíciók terv szerinti megtérülésének, a megnövekedett költséghatékonyságnak és az infokommunikációs felfutásnak köszönhetően.

Az augusztus óta a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett távközlési szolgáltató, a Business Telecom Nyrt. (BTel) értékpapír-kibocsátást készít elő Németországban, így egy sikeres forrásbevonásra alapozva a jövőben távközlési szolgáltatóként megjelenhet Európa több piacán is.

Szeptember 9 és 19 között zajlik a Business Telecom Nyrt. (BTel) nyilvános részvényértékesítése. A magánbefektetők most a tőzsdén kívül is bevásárolhatnak a hazai alternatív távközlési szolgáltató budapesti és frankfurti tőzsdén forgó papírjaiból. Interjú Takács Krisztiánnal, a Business Telecom elnök-vezérigazgatójával.