Magyarország vezető ingatlanfejlesztőjeként a Wing Zrt. kiemelt célja, hogy támogassa a tehetséges fiatalokat, egyúttal hozzájáruljon az ingatlanpiaci szakma utánpótlás-neveléséhez. A vállalat ezért 2017-től kiemelt támogatóként, értékes különdíjjal jutalmazza a magyar felsőoktatás legjelentősebb tehetséggondozási fórumának, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia 4 szekciója 23 tagozatának legjobbjait.

Kiegészítő támogatásra számíthatnak azok a felsőoktatási intézmények, amelyek megfelelnek bizonyos minőségi kritériumoknak. Az egyetemek tartozásállománya nem problémás, és azt is tudatosítani kell, hogy az intézményeknek nem lehet pusztán állami pénzekből gazdálkodniuk.

Lovász László élesen bírálja a kormány felsőoktatási stratégiáját, amit az Akadémia is véleményezett, és elkeserítőnek tartja, hogy a következő években nem javulhat a felsőoktatás finanszírozása. A kabinet álláspontjával szemben meggyőződéssel vallja: több diplomásra volna szükség.

Nem volt feltétlenül jó döntés 2005-ben a bolognai típusú rendszer bevezetése a felsőoktatásban, ám a duális képzéshez nagy reményeket fűz. A nemrég kinevezett felsőoktatási szakállamtitkár lapunknak a kancellári rendszer bevezetéséről és bizonyos szakok létjogosultságáról is beszélt.