Az internetkapcsolat típusától függetlenül valamennyi internetcsomagját hűségnyilatkozat nélkül is elérhetővé tette az Externet alternatív távközlési szolgáltató. A megoldásnak köszönhetően akár egy hónapos időtartamra is igényelhetnek kábel-, ADSL- vagy mobilinternetet, amely elsősorban a nyári hónapokat nem otthon töltő, illetve az albérletben lakó ügyfeleket célozza meg.

Fordulatos üzleti évet tudhat maga mögött az Externet internetszolgáltató, hiszen növelni tudta árbevételét, ami meghaladta az 590 millió forintot, adózás előtti eredménye pedig 1,9 millió forint volt. Az üzleti eredményről, az internetszolgáltatói piac helyzetéről és persze az UPC-vel folytatott mini háborújukról kérdeztük Lévay Örsöt, a cég vezérigazgatóját.

A magyarországi cégek 8 százaléka használ jelenleg felhő alapú technológiát, amellyel jelentős mértékben elmarad az Európai Unió 19 százalékos átlagától. Egyelőre a legnagyobb nemzetközi cégek haraptak rá leginkább a felhőben rejlő lehetőségekre, amivel a nagyobb adatbiztonságon túl a többség a költségeiből is tudott lefaragni.

Mobil és vezetékes lehetőségeket integráló szolgáltatást honosít meg Magyarországon a Vodafone az Externettel együttműködve. A kkv kör telekommunikációs igényeire szabott szolgáltatások - a vezetékes és mobiltelefon, valamint internet - egy szolgáltatótól vehetők igénybe.