A kormány meghosszabbította a Széchenyi Tőkebefektetési Alap futamidejét, illetve döntött két új tőkealap - az Irinyi II. Kockázati Tőkealap és a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap - indításáról is, amelyek szeptembertől a közép-magyarországi és határmenti vállalkozások fejlesztését segítik elő – derült ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatójából.

A Piac és Profit beszámolójából kiderül, hogy a kormány tőkét emel a Széchenyi Tőkebefektetési Alapban és az alapot működtető Széchenyi Tőkealap-kezelő zrt. két új tőkealappal növeli a portfólióját, illetve elindul Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap is, amelynek alapkezelőjének kiválasztását a közeljövőben elkezdik.
A miniszter azt is kiemelte, hogy a Budapesti Értéktőzsde közreműködésével egy új kiemelt projekt is kezdetét veszi, aminek a középpontjában vállalkozások számára biztosítanak tőzsdei mentoring szolgáltatást.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!