A PPP Zrt. számlás albérleteinél az ügyfélcentrikus hozzáállás az irányadó.

A jelenlegi ingatlanpiac helyzete közel sem mondható kedvezőnek a bérlők számára. Amellett, hogy hihetetlenül elszálltak az ingatlan árak (és továbbra is nehéz megmondani, hogy milyen mértékben fog ez még változni), alig lehet találni olyan albérletet Budapesten, ahol számítanak a bérlők igényei.

A megkötött szerződések sokszor nem biztosítják a bérlőt a lakhatása felöl. Ezen felül pedig az áremelkedések miatt még a bérbe adott ingatlant is képesek eladni egyes tulajdonosok. A lakhatási támogatást is csak nagyon kevés albérlet esetén lehet igénybe venni: ennek ugyanis előfeltétele, hogy számlaképes legyen az ingatlan tulajdonosa (ez a budapesti albérletek csupán 1%-ára vonatkozik). És akkor még szó sem esett arról, hogy hányszor fogadja teljesen lerobbant, felújításra szoruló lakás a bérlőket, miközben teljesen más berendezésű lakást tüntetnek fel az ingatlant hirdető képeken.

A Professional Premium Property Zrt. pont azért alakult meg, hogy ne kelljen a bérlőknek ilyen horrorisztikus helyzetektől tartaniuk.

Miben másak a Professional Premium Property Zrt. albérletei?

A PPP Zrt-nél egész egyszerűen prioritásnak számít az, hogy a bérlők olyan albérletbe költözhessenek be, ahol tényleg otthon érezhetik magukat. Ezt a cég egy olyan professzionális bérbeadói szolgáltatással tudja biztosítani, ahol az átlátható feltételek, a megbízhatóság, és a rugalmas hozzáállás dominál. Így kaphatja meg a bérlő azt a kényelmet, amelyet bárki jogosan elvárhat az otthonától.

A cég egyrészt tervezhető, fix kiadásokkal támogatja a bérlőket. A PPP Zrt. ingatlanjaiban télen-nyáron fix a bérleti díj és a rezsi költség, az ingatlanpiaci helyzettől függetlenül nem kell váratlan áringadozásoktól tartaniuk a bérlőknek. Ily módon hosszú távra is tudnak tervezni a lakhatás költségeivel. Másrészt a Professional Premium Property Zrt-nél semmilyen esetben nem fordulhat elő olyan eset, hogy a bérlő nincs biztosítva a lakhatása felöl. Teljesen mindegy, hogy milyen arányban drágulnak az ingatlanok árai Budapesten, a PPP Zrt. nem adja el a már bérbe adott ingatlanjait.

Mivel Magyarországon nincsen olyan egységes albérlettörvény, ami egyértelműen rögzítené (vagy védené) a bérlők jogait, és a megkötött szerződések többsége határozatlan időre szól, a PPP Zrt. minden esetben határozott szerződéseket köt a bérlőkkel, amelyekben világosan szerepel minden bérlési feltétel. A bérleti szerződésmintákat előre is meg lehet nézni, mivel a cég weboldalán bármikor letölthetők saját megtekintésre.

Attól sem kell tartania a bérlőnek, ha bármilyen előre nem látható ok miatt el kell költöznie az albérletből még a szerződésben megkötött idő lejárta előtt. A piacon egyedülálló módon, Magyarországon elsőként vezetett be egy olyan megoldást a Professional Premium Property Zrt, ami ellensúlyozza a határozott szerződések általános hátulütőjét, miszerint mindenképp ki kell tölteni a szerződésben meghatározott időt. A cég weboldalán keresztül ugyanis (egyéb szolgáltatások mellett) új bérlő kijelölésére is van lehetőség. Tehát ha a bérlő talál egy másik olyan személyt, aki kivenné az ingatlant, akkor nem kell, hogy egy olyan albérletnek fizesse a költségeit, ahol már nem is él. Ezzel a rugalmassággal is azt szeretné elérni a PPP Zrt, hogy kényelmesen, stresszmentesen tölthessék el a bérlők a mindennapjaikat a kiadott ingatlanokban.

Ezen felül pedig fontos kiemelni, hogy a Professional Premium Property Zrt. kizárólag számlás albérleteket ad ki annak érdekében, hogy a bérlőknek mindig legyen lehetősége támogatást igényelni (a cég eddigi bérlői az esetek 99%-ban meg is kapták a lakhatási támogatást az albérletre). Az pedig csak természetes, hogy a cég weboldalán lévő képek minden esetben a kiadó lakások valós állapotát tükrözik. Itt azt kapja a bérlő, amit ígértek neki: egy igényes, kedvező feltételekkel rendelkező otthont.

Egy kiadó albérletnél a rendes, megfelelő életvitelű lakótársak megléte is fontos

Nem egyszer fordul elő olyan eset, hogy bármennyire is meg van elégedve valaki magával az albérlettel, egyes lakótársak viselkedése, hozzáállása megzavarják a bérlő kényelmét. A Professional Premium Property Zrt. pont ezért figyel arra is, hogy megbízható, racionális lakótársak foglalják el az albérletet, akikkel bárki szívesen lakna együtt.

A legtöbb esetben 20-30 év közötti magyar fiatalok bérelnek szobát vagy lakást a PPP Zrt-től, akik jelenleg diákok és/vagy dolgoznak. A cég ilyenkor arra figyel, hogy a lakótársak erkölcsi morálja, kommunikációs képessége, viselkedése, habitusa és egyéni jelleme minél jobban illeszkedjen egymáshoz, hogy minél kevesebb esély legyen arra, hogy konfliktus vagy vitahelyzet alakuljon ki a lakótársi viszonyban. Ezt a gyakorlatban úgy segíti elő a cég, hogy az újbóli bérbeadásba (amikor például az egyik bérlő nem kívánja meghosszabbítani a szerződését, és ezért szabad marad egy hely az ingatlanban) a jelenlegi bérlőket is bevonja. Így az új bérlő kijelölésénél a már meglévő lakótársak véleménye is irányadó.

Ezt a folyamatot is diszkréten intézi a cég. Más helyekkel ellentétben a PPP Zrt. munkatársai nem háborgatják feleslegesen, váratlan pillanatokban a bérlőket. Először a telefonon normálisabb hangvételű bérlő jelölteket megtekintésre közvetíti a jelenlegi bérlőknek, utána pedig egy közös megbeszélésen kiválasztják az ingatlanba leginkább illő személyt. A jelenlegi bérlőnek az ingatlan bemutatásával kapcsolatosan pedig nem kell semmilyen bérlő jelölthöz alkalmazkodnia, és csak egy előre tisztázott, mindenki számára kényelmes időpontban érkezhetnek meg az érdeklődők, hogy ne zavarják meg a bérlő kényelmét.

A Professional Premium Property Zrt. egyébként szabad kezet ad a bérlőknek saját házirendjük kialakításában és betartásában, és csak a lakótársak közti komolyabb nézeteltérés esetén lép érvénybe a cég saját házirendje, hogy biztosan egyenlő jogokkal rendelkezzen minden bérlő.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!