A kezdőknek az egyik legnehezebb feladat a megfelelő brókercég kiválasztása. Nagyon fontos hogy egy megbízható, teljes körű engedéllyel rendelkező bróker kiválasztása. Emellett, érdemes figyelembe venni azt is, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat kínál egy adott bróker. A holland DEGIRO brókercég ehhez a feladathoz nyújt segítséget.

 


DEGIRO

A két fő bróker típus

A brókereket kettőféleképp lehet besorolni: diszkont bróker, amelynek díjazása jóval alacsonyabb, viszont az egyetlen szolgáltatás amit nyújt az annyi, hogy egy alap kereskedési rendszert kínál az ügyfeleknek az interneten keresztül, és végrehajtja az ügyfelek leadott megbízásait. A másik pedig a teljes szolgáltatást nyújtó bróker, amely adhat befektetési tanácsokat, adóügyi tanácsokat, vagy akár teljes egészében kezelhet értékpapírszámlákat az ügyfelek nevében. Amennyiben valaki saját maga szeretné kezelni a befektetéseit, a diszkont brókerek igénybevétele nagy megtakarítást jelenthet hosszútávon. Ezek a brókerek általában egy internetes felületet biztosítanak az ügyfeleik részére, amelyen minden kereskedés könnyen intézhető, ezáltal az ügyfeleknek ritkán van okuk arra hogy egyáltalán felhívják a brókert. A DEGIRO 3 különböző platformon biztosít hozzáférést a kereskedési rendszeréhez: PC, Android és iOS. A diszkont brókerek elkötelezik magukat arról hogy függetlenek maradnak, és nem adnak semmilyen befektetési tanácsot. Ezzel viszont az ügyfelekre hárul a felelősség hogy informálódva legyenek a piaci viszonyokról.

Egyéb főbb szempontok
Minden befektető számára fontos a hozamok növelése, Az egyik egyszerű mód arra pedig a brókerdíjak csökkentése. A német tőzsde Xetra rendszerén például egy részvény vásárlásakor a DEGIRO egy 4 euró minimális jutalék mellett csak 0.04 százalékot számít fel, s ezzel a DEGIRO saját adatai szerint a magyarországi brókercégek közül rajtuk keresztül a lehet a legolcsóbban kereskedni a Xetra-n. Természetesen nem szabad hogy csak az alacsony költség legyen az egyedüli szempont a megfelelő bróker kiválasztásakor, hanem az elérhető tőzsdék és termékek választéka is nagyon fontos. A DEGIRO 65 tőzsdéhez biztosít hozzáférést és folyamatosan dolgozik az elérhetőségek javításán. Ezen felül, egy kifejezetten fontos szempont, amelyre minden befektetőnek gondolnia kell a bróker kiválasztáskor, az a biztonság. A DEGIRO az ügyfelei befektetéseinek biztonságára kiemelt figyelmet fordít. Az ügyfelek befektetéseit teljesen elkülönítve, egy tőlük független letétkezelőnél őrzik. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek vagyona teljesen függetlenítve van a DEGIRO-tól. A letétkezelő kizárólagos feladata az ügyfelek befektetéseinek adminisztrációja és azok biztos őrizete. A letétkezelő tevékenységi köre a törvény által erre a két tevékenységre van korlátozva, tehát más pénzügyi tevékenységet, ami bármiféle kockázatot jelenthet a működésére vonatkozóan, nem végezhet.

Felügyelet
A DEGIRO működését a Holland Nemzeti Bank (De Nederlandsche Bank) és a Holland Pénzpiaci Hatóság (Autoriteit Financiële Markten) felügyeli. Emellett az MNB-nél is be van jegyezve , mint “Határon átnyúló szolgáltatást nyújtó külföldi intézmény” DEGIRO B.V. néven. A jelenlegi EU szabályok alapján, amennyiben az MNB-nek információra van szüksége egy hollandiai felügyelet alá tartozó vállalattal kapcsolatban, akkor az AFM-hez fordul, és ugyanígy, amennyiben az AFM-nek van szüksége információra egy magyar bejegyszésű, hollandiában tevékenykedő vállalatról, akkor az MNB-hez fordul.

Egyszerű a Regisztráció
A számlanyitás nagyon egyszerű a DEGIRO-nál. A regisztrációs oldalt percek alatt ki lehet tölteni, s mivel mindez az interneten keresztül megy, nincs semmi szükség postai úton bonyolított levelezésre.

(X)

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!