A szombathelyi bölcsőde-fejlesztési támogatási program keretében végezte el a Homlok Építő Zrt. a Szűrcsapó utcai Csodaország Bölcsőde külső és belső korszerűsítését mintegy 71 millió forintból. A körülbelül féléves kivitelezési munka befejeződött, és október 11-én megtörtént a létesítmény műszaki átadása. Az esztétikailag, energetikailag és funkcionálisan is megújult bölcsődét már újra birtokba vehették a szombathelyi gyerekek.

Szombathely, 2019. november 14.– A „Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen” című projekt keretében 2019 februárjában kezdődtek el a kivitelezési munkálatok a szombathelyi Szűrcsapó utcai Csodaország Bölcsődében. Az 1977-ben épült létesítményben az elmúlt közel négy évtized során fűtéskorszerűsítésre és akadálymentesítésre már sor került, de az összesen 1.148,72 négyzetméter hasznos alapterületű épületben időszerűvé vált az alapvető modernizáció. Erre nemcsak esztétikai, hanem funkcionális és energetikai szempontból is nagy szükség volt.

A korszerűsítés során megtörtént a fa nyílászárók teljes cseréje, az üvegfelületek kiemelése és megtisztítása, valamint sor került a tető és a teljes külső homlokzat hőszigetelésére és megújítására. is. A belső terekben további, a funkcióknak megfelelő átalakításokat és bővítéseket hajtottak végre a kivitelezést végző Homlok Építő Zrt. szakemberei.

A bölcsődében hat gyerekcsoport működik, részükre eddig mindössze három zuhanyzó, vizesblokk és ugyanennyi öltőző állt rendelkezésre. A fejlesztés után minden bölcsődei csoport saját vizesblokkot, mosdót és öltözőegységet kapott. A főzőkonyha felújítása is megtörtént, mely során új konyhagépeket szereztek és üzemeltek be, illetve elvégezték a meglévő, korszerűtlen szerelvények teljes cseréjét, és az egység teljes konyhatechnológiai átalakítását is. A bölcsőde további helyiségeiben lecserélték a padló- és csempeburkolatokat, de megújultak a gyermekszobákban található szekrények is.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Bölcsőde fejlesztések Szombathelyen” című projekt keretében bízta meg a feladat elvégzésével a közbeszerzési pályázatot elnyerő Homlok Építő Zrt-t. A kivitelezésre 2019 februárja és augusztusa között került sor, melyre összesen mintegy nettó 71 millió forint állt a rendelkezésre. A műszaki átadás 2019. október 11-én megtörtént, és a legkisebbek már használatba is vehették a megújult Csodaország Bölcsődét.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!