Legfontosabb témák

A Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán 9,2 milliárd forint volt a napi átlagforgalom májusban, ami 31,8 százalékkal alacsonyabb a kiemelkedőnek számító áprilisi forgalomnál. Továbbra is a Concorde Értékpapír Zrt. bonyolítja a legnagyobb forgalmat.

Az azonnali piac teljes forgalma májusban meghaladta a 191 milliárd forintot, amelyből közel 184 milliárd forintot tett ki a részvények adásvétele. A részvényszekció idei első öthavi 10,4 milliárd forintos napi átlagforgalma 31,9 százalékkal haladja meg a 2014-es átlagot. A piacon elérhető külföldi részvényekkel közel félmilliárd forint értékben kereskedtek a befektetők májusban, a forgalom 30 százalékkal emelkedett az áprilisihoz képest.

Az előző hónap részvénypiaci forgalmi rangsorához hasonlóan májusban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, 67 milliárd forintos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 18,3 százalékát adta. Második helyen a Wood & Company Financial Services állt 17,5 százalékos részesedéssel, majd az Erste Befektetési Zrt. következett 15,4 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre a KBC Securities Magyarországi fióktelepe és az Equilor Befektetési Zrt. kerültek, mindkét szereplő 11,3 százalékos piaci részesedést ért el.

A származékos piac májusi forgalma hasonlóan alakult az előző hónaphoz: összesen 579 ezer kontraktust kötöttek a brókerek, amelyek árfolyamértéken meghaladták a 188 milliárd forintot. Ez a teljesítmény 3,1 százalékkal múlta felül az áprilisi forgalmat.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!