Legfontosabb témák

A Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán 9,2 milliárd forint volt a napi átlagforgalom májusban, ami 31,8 százalékkal alacsonyabb a kiemelkedőnek számító áprilisi forgalomnál. Továbbra is a Concorde Értékpapír Zrt. bonyolítja a legnagyobb forgalmat.

Az azonnali piac teljes forgalma májusban meghaladta a 191 milliárd forintot, amelyből közel 184 milliárd forintot tett ki a részvények adásvétele. A részvényszekció idei első öthavi 10,4 milliárd forintos napi átlagforgalma 31,9 százalékkal haladja meg a 2014-es átlagot. A piacon elérhető külföldi részvényekkel közel félmilliárd forint értékben kereskedtek a befektetők májusban, a forgalom 30 százalékkal emelkedett az áprilisihoz képest.

Az előző hónap részvénypiaci forgalmi rangsorához hasonlóan májusban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, 67 milliárd forintos részvénypiaci forgalmával az ügyletek összértékének 18,3 százalékát adta. Második helyen a Wood & Company Financial Services állt 17,5 százalékos részesedéssel, majd az Erste Befektetési Zrt. következett 15,4 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre a KBC Securities Magyarországi fióktelepe és az Equilor Befektetési Zrt. kerültek, mindkét szereplő 11,3 százalékos piaci részesedést ért el.

A származékos piac májusi forgalma hasonlóan alakult az előző hónaphoz: összesen 579 ezer kontraktust kötöttek a brókerek, amelyek árfolyamértéken meghaladták a 188 milliárd forintot. Ez a teljesítmény 3,1 százalékkal múlta felül az áprilisi forgalmat.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!
essays for buy service to others essay personal statement college essay help custom writer the help thesis statement