Új, minőségi irodaépület kerül az Appeninn Holding portfóliójába, miután a társaság szándéknyilatkozatot írt alá egy Budapest harmadik kerületében található irodaház megvásárlására vonatkozóan. Az ingatlanpiaci társaság közlése szerint a modern irodaterületeket kínáló ingatlan megszerzése mintegy 20 százalékkal bővíti majd a társaság ebben a kategóriában rendelkezésre álló portfólióját. Az ingatlanvásárlással folytatódhat az ingatlanpiaci társaság növekedését és piaci helyzetének megerősítését célzó akvizíciós tevékenység.

Szándéknyilatkozatot írt alá az Appeninn Nyrt., amelynek értelmében a társaság tulajdonába kerülhet egy harmadik kerületi modern irodaépület. A Montevideo utcában található irodaház megvásárlásával mintegy 20 százalékkal bővül majd az Appeninn ebben a kategóriában rendelkezésre álló portfóliója. A ma aláírt szándéknyilatkozat szerint a felek 2020. február végéig zárni kívánják a tranzakciót.

A megvásárolni kívánt ingatlan a harmadik kerület egyik legfrekventáltabb részén található, aminek köszönhetően a minőségi ingatlan jelentős jövedelemtermelő képességgel rendelkezik, ezzel biztosítva a vállalat számára a stabil bevételt.

Az akvizíció az Appeninn Nyrt. stratégiai célkitűzéseinek egyik első elemeként valósul meg. Az akvizíciós tervek megvalósulásában nagy szerepet játszik a 2019. november 20-án, a Növekedési Kötvényprogram keretében lezajlott 20,1 milliárd forint értékű kötvénykibocsátásból befolyt forrás. Hasonlóképpen a minőségi ingatlanportfólió bővítését fogja szolgálni a társaság által megkezdett, a társaság fókuszterületein kívül eső ingatlanok értékesítésére irányuló portfóliótisztítás bevétele is.

„Az irodaépület megvásárlásával mintegy ötödével bővül az Appeninn Nyrt. modern irodaterületeket magába foglaló ingatlanportfóliója. Az akvizíció továbbá hozzájárul azon terveink megvalósításához, hogy minél több, magas bevételtermelő képességgel rendelkező, minőségi ingatlant akviráljunk” – mondta Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!