Legfontosabb témák

Csütörtökön 50 bázisponttal 6 százalékra csökkentette az alapkamatát a Szerbiai Nemzeti Bank (NBS). A központi bank negyedik hónapja sorozatosan csökkenti az irányadó rátát.

A NBS márciusban, áprilisban és májusban is 50-50 bázispontos kamatcsökkentésről döntött. Az ismételt kamatcsökkentést a gazdaság gyenge teljesítménye és az alacsony infláció magyarázza. A szerb központi bank 4 százalékban határozta meg az inflációs célértéket, amelytől mindkét irányba másfél százalékponttal lehet eltérni. Az NBS csütörtökön ismét megállapította, hogy a szerb infláció az alsó célérték alatt mozog, illetve közölték azt is, hogy a várakozások szerint az év második felében visszakerülhet a 2,5-5,5 százalékos célsávba.

serbia_06_11

Nagyobb képért kattintson az ábrára!

A jegybank legközelebb július 9-én tart kamatdöntő ülést. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) korábban úgy értékelte, hogy Szerbia gazdasága a tavalyi 1,8 százalékos zsugorodás után idén további 0,5 százalékkal visszaesik, a közelmúltban azonban felülvizsgálta a szerb gazdaság idei esztendőre vonatkozó előrejelzéseit, és stagnálásra módosította a GDP-előrejelzését.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!
essay writers required writing services for students best assignment help websites help with chemistry homework help with paper writing