Legfontosabb témák

Február 22-ével elindult az idei év első, a társasházak és lakásszövetkezetek korszerűsítési projektjeit segítő pályázata.

Az elmúlt évek korszerűsítései ellenére a magyarországi lakásszövetkezeti és társasházi lakásállomány nagyjából fele továbbra is sürgős felújításra szorul, az épületek elavultsága pedig nagymértékben növeli a lakásfenntartási költségeket. Ezt támasztja alá a 2015-ös Nemzeti Épületenergetikai Stratégia is, amely szerint a háztartások 40 százaléka számára „nagyon megterhelő”, 53 százaléka szerint pedig „időnként megterhelő” a lakásfenntartás finanszírozása. Bár az épületállomány korszerűsítését több állami program is támogatta az elmúlt években, ezek elsősorban a nagyobb költségvetésű munkálatok megvalósításához biztosítottak forrásokat. A kisebb léptékű felújítások jóval szerényebb szerephez jutottak ezekben a programokban.

Pontosan az ilyen, kisebb költségvetésű, de a lakóközösségek mindennapjait közvetlenül befolyásoló felújításokat kívánja támogatni az OTP Bank február 22-én elindított Társasházi Pályázata.  Az immár nyolcadik alkalommal kiírt pályázat keretében idén összesen 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítél oda a nyerteseknek a pályázat szakmai zsűrije. A keretösszegből tíz társasház, illetve lakásszövetkezet valósíthatja majd meg korszerűsítési elképzeléseit.

Az OTP Társasházi Pályázata a 2016-os évre tartalmában és díjazásában is megújult, ám célja változatlan: anyagi támogatást biztosítani a többnyire forráshiánnyal küzdő társasházak és lakásszövetkezetek számára. „Amellett, hogy idén a korábbinál magasabb összegekre pályázhatnak a résztvevők, az idei év legnagyobb újítása, hogy az elnyerhető szaklap- és szoftver-előfizetésekkel, valamint oktatási lehetőséggel a közös képviselők és házkezelők szakmai támogatást is kapnak a munkájukhoz. Ezt hivatott erősíteni a www.hazforum.hu oldalon az idén induló Házfórum Klub is, ahol a résztvevők szakmai információkat és tanácsokat kaphatnak a társasházi ügyek intézésével kapcsolatban” – mondta Sárvári Marcell, a Házfórum.hu társasházszakmai fórum vezető szakértője.

A társasházak, illetve lakásszövetkezetek február 22-e és június 15-e között a www.hazforum.hu weboldal „OTP Társasházi Pályázat” menüpontja alatt három kategóriában adhatják le jelentkezésüket. Az „Ezermester”, „Biztonság” és „Közösségépítés” kategóriák célja a házak energetikai, környezetvédelmi és ügyviteli hatékonyságát javító, valamint az akadálymentesítést, vagyon- és személyvédelmet, illetve a közösségi terek kialakítását, felújítását célzó beruházások megvalósításának segítése.

A Társasházi Pályázat olyan társasházi és lakásszövetkezeti igényekre szabott eszközt jelent a lakóközösségek számára, amely közvetlenül hivatott hozzájárulni a lakóközösségek életminőségének javításához. A pályázatról további információt a www.hazforum.hu weboldalon, illetve az info@hazforum.hu e-mailcímen érhető el.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!
help to write an essay professional letter writing service college thesis writing help order dissertation statistics help for students