Legfontosabb témák

Nagycsoportosoknak építettek kiskerteket a KRK Gólyafészek Óvoda, valamint a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde udvarán a Budapest Bank munkatársai. Az akció a pénzintézet Törődés Napja nevű programsorozatának idei első állomása volt. Az önkéntesek idén tavasszal országosan 23 helyszínen segítik kétkezi, fizikai munkával, valamint pénzügyi támogatással a gyermek- és ifjúsági, továbbá oktatási és egészségügyi intézményeket.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyekben képviseli a felelős gondolkodást, hanem aktívan támogatja az életünk, környezetünk jobbítását célzó kezdeményezéseket is. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a pénzintézetnél: ennek példája a Törődés Napja programsorozat, amelyet több mint két évtizede, évente két alkalommal szerveznek meg. Az akciók gyermek- és ifjúsági, továbbá oktatási és egészségügyi intézményeket támogatnak, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását szolgálják. A bank önkéntesei idén tavasszal országszerte 23 helyszínen segítenek kétkezi fizikai munkával.

Az idei év első Törődés Napja akciójára Kiskunhalason került sor, ahol konyhakerteket építettek a Budapest Bank munkatársai a KRK Gólyafészek Óvoda, valamint a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde udvarán. A kertépítés a Halas és Környéke Gazdakör I. Tavaszi Halasi Óvodai Kertek programja keretében valósult meg, amely azt célozza, hogy minden nagycsoportos óvodásnak legyen egy saját kis kertje, amelyet ő maga gondoz. A Budapest Bank a kiskertek létrehozását 120 ezer forinttal támogatta. 

„Kollégáink örömmel vettek részt az akcióban, hiszen mindnyájan fontosnak tartjuk a kicsik környezeti nevelését. A kiskertek gondozásán keresztül az óvodás gyermekek nagyon sokat tanulhatnak a felelősségvállalásról, amelynek kulcsfontosságú szerepe van a pénzügyekben is” – mondta Nagy Andrea, a Budapest Bank kiskunhalasi fiókvezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi kultúra fejlesztése, a közösségi értékek iránti elkötelezettség, a környezeti fenntarthatóság, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!