Összesen három tonna zsákolt szenet adományozott a pécsi Pannon Hőerőmű Zrt. a Berkesdi Fekete István Általános Iskolának, valamint további egy tonnát Gige községének. A fűtőanyag-hozzájárulás segít abban, hogy az érintettek mérsékeljék a téli időszakkal együtt járó rezsiköltségeket. Átadásában a tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működött közre.

Idén is folytatta társadalmi segítségnyújtási tevékenységét a pécsi hőerőművet és a vasasi szénbányát üzemeltető Pannon Hőerőmű Zrt. 2020 márciusában összesen 4 tonna fűtőanyagot ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a Berkesdi Fekete István Általános Iskolának, valamint Gige község önkormányzatának.

A társadalmi felelősségvállalás mindig is fontos szerepet játszott a Veolia Energia Magyarország cégcsoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. életében. Ezt mutatja az is, hogy a társaság idén immár ötödik alkalommal vett részt a téli időszak segítségnyújtási kezdeményezésében, melyben a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve adományoztak tüzelőanyagot, csakúgy, mint az előző években. Az adományt a karitatív szervezet pécsi csoportja adta át március 13-án a Berkesdi Fekete István Általános Iskolának, amely így jelentős mértékben csökkenteni tudja a fűtésszezon miatt megnövekedett kiadásait. A szeretetszolgálat munkatársai további egy tonna ömlesztett szenet szállítottak ki Gige községbe.

„A fűtőanyag-adománnyal a célunk kettős: egyrészt szeretnénk hozzájárulni az iskola fűtésének a biztosításához a hideg időszakban, másrészt igyekszünk felhívni a figyelmet a mecseki szén használatának előnyeire, ami a Pécsett elérhető legolcsóbb, legkönnyebben hozzáférhető tüzelőanyag. A vasasi szénbánya 2014-es újraindításával lehetővé vált, hogy helyben, egyszerűen, más energiahordozókhoz képest olcsóbban biztosítsuk a fűtőanyagok beszerzését az itt élők számára” – mondta el Rudolf Péter, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.

„A pécsi erőmű szénadományai segítségével az elmúlt években számos, súlyos anyagi nehézségekkel küzdő család életkörülményein sikerült segíteni. Hálával gondolunk arra, hogy a régió nagyvállalatai ma is továbbviszik a bányászhagyományokra jellemző szolidaritást és reméljük, hogy ez a tradíció a jövőben is folytatódni fog. Külön öröm, hogy idén egy általános iskola támogatásában is közreműködhettünk, hiszen az itt tanuló gyerekek a napjuk jórészét az intézmény falai között töltik el” – nyilatkozta ifj. Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője.

A Pannon Hőerőmű Zrt.-nek a pécsi vasasi bányában évi 15 ezer tonna szén kitermelésére van engedélye, külfejtéses technológiával az ott fellelhető 3 millió tonnás szénvagyonból. A vasasi szén elégetése nem igényel sem bonyolult berendezéseket, sem pedig különösebb szakértelmet. Családi házakban egy egyszerű, vegyestüzelésű kazánban is felhasználható, így a nehezebb életkörülmények között élők számára is kiváló fűtési megoldás.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!