Az idei ITF World Tennis Tour két legrangosabb eseményét rendezik meg ezen a héten és a jövő héten Székesfehérváron. Tegnap indult és október 20-ig tart a 60 000 dolláros összdíjazású verseny, amin olyan TOP200-as játékosok is szerepelnek majd, mint Irina Camelia Begu, vagy Danka Kovinic. Utóbbiak október 21-27 között már TOP 100-as játékosokkal is összemérhetik a tudásukat ugyanitt, a 100 000 dolláros összdíjazású tornán. Erre a versenyre hazánkba látogat például a világranglista 76. helyén álló Sorana Cirstea, illetve a spanyolok nagy reménye, Paula Badosa is. Az októberi versenyeken a hazai szurkolók élőben láthatják majd a FED-kupa magyar válogatottjának több tagját – köztük Stollár Fannyt, Bondár Annát, Jani Rékát, Gálfi Dalmát és Nagy Adriennt is.

Izgalmas hetek elé néz a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub: a helyszínen két rangos sporteseményre is sor kerül. Az ITF World Tennis Tour keretében október 14-20. között a szurkolók először egy 60.000 dolláros versenyt láthatnak, majd egy napra rá ugyanitt kezdetét veszi a 100.000 dolláros verseny is, amely október 27-ig tart. Mindkét torna kellően erősnek ígérkezik: ezen a héten 16 TOP200-as játékos lesz a Kiskút Tenisz Klub vendége – köztük Bondár Anna és Jani Réka és Stollár Fanny, akik alanyi jogon lehetnek főtáblások, de szabadkártyával Arn Gréta, Gálfi Dalma, Nagy Adrienn és Drahota-Szabó Dorka főtáblás. Rajtuk kívül a szurkolók egészen biztosan találkozhatnak majd a négyszeres WTA tornagyőztes Irina Camelia Beguval (117.), a 120. helyen álló montenegrói Danka Kovinic-csal, az idei második tornagyőzelmére pályázó lengyel Katarzyna Kawával (129.), valamint a két WTA tornagyőzelemmel rendelkező spanyol Lara Arruabarrenaval (160.) is. A selejtező is tartogat izgalmakat, hiszen hat magyar játékos is indul, Kovács Zita, Müller Nikoletta, Jánosi Luca, Szlavikovics Szabina, Békefi Bianka és Bukta Ágnes is megkísérli a feljutást a főtáblára.

Jövő héten pedig TOP100-as játékosok is szerepelnek majd a 100.000 dolláros versenyen – köztük a ranglistán 76. helyet elfoglaló Sorana Cirstea, aki 2016 után most először nyerhet versenyt Székesfehérváron. Szintén jó esélyekkel indulhat a győzelemért a spanyol Paula Badosa (94.) is, aki a palermói WTA torna elődöntőjéig jutott. A szerb Nina Stojanovic (98.) idei harmadik tornagyőzelmére pályázik, de a spanyol Bolsova Zadoinov (105) is nagy reményt fűzhet a tornagyőzelemhez , hiszen a Rolond Garroson olyan játékosokat utasított maga mögé mint Babos Tímea, Zvonareva, Cirstea, vagy Alexandrova.

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a székesfehérvári tornák által újabb lehetőségük nyílik a magyar tehetségeknek arra, hogy hazai pályán mérkőzzenek meg a világ legjobbjaival. Az előttünk álló két verseny is bizonyítja, hogy jó úton haladunk afelé, hogy Magyarország a hazai sportesemények révén felkerüljön a tenisz nemzetközi térképére” – mondta Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, az esemény főszervezője. Hozzátette: jövőre már biztosan szintet lép a női teniszversenyek tekintetében is Magyarország, hiszen a Magyar Tenisz Szövetség sikeres pályázatának köszönhetően Budapest adhat otthont 2020 és 2022 között az új formátumú BNP Paribas Fed Kupa döntőnek, a „női tenisz válogatottak világbajnokságának”.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!