Az eltérő típusú utastájékoztató kijelzőtáblák egy központi rendszerbe történő integrálását lehetővé tevő új moduláris táblavezérlő eszköz prototípusát fejlesztette ki a Delta Csoporthoz tartozó New Line Technologies Kft.

Az idehaza és a nemzetközi piacon egyaránt újdonságnak számító eszköz használatával a közlekedési vállalatok a költségeik csökkentése mellett a korábbinál jobban összehangolt, ezáltal jobb minőségű szolgáltatást tudnak nyújtani. A projektet a Széchenyi 2020 program támogatta, a prototípus mintegy másfél évnyi fejlesztői munka után idén válik elérhetővé.

Újabb sikeres innovációs projektet hozott létre a Delta Csoporthoz tartozó New Line Technologies Kft. A moduláris táblavezérlő prototípusa egy új eszközt kínál a tömegközlekedési vállalatok számára az eltérő típusú utastájékoztató kijelzőtáblák egy központi rendszerbe történő integrálására. Az új moduláris táblavezérlő eszköz kifejlesztése a Széchenyi 2020 program keretén belül, mintegy 67,73 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A táblavezérlő fejlesztésén nagyjából másfél évig dolgoztak a New Line Kft. szakemberei. A tömegközlekedésben számos különböző típusú utastájékoztató kijelző létezik, melyek egymástól elkülönülten, szigetrendszerekben működnek. Ezekről különböző adatok kérhetők le és eltérő módon lehet velük kommunikálni, emiatt pedig nagyon nehéz a centralizált irányításuk. Erre jelent megoldást a vállalat innovációja, ami lehetővé teszi azt, hogy a moduláris vezérlőt típustól függetlenül bármelyik kijelzőtáblába beleillesszék és átvegyék felette a teljes központi távvezérlést – így felhasználható buszfedélzeten kisebb kijelzőkre, de akár pályaudvaron található óriáskijelzőkre is.

„Rendkívül izgalmas feladatnak találtuk a moduláris táblavezérlő kifejlesztését, hiszen semmilyen hasonló hazai vagy külföldi példára nem támaszkodhattunk a munka során. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a terméket a lehető legkompaktabb méretben készítsük el, hogy a kis felületű kijelzőkhöz is hozzá lehessen illeszteni. A vezérlővel kapcsolatos éles üzemi tapasztalatokat, eredményeket hamarosan látni fogjuk, ezeket felhasználva a termék további fejlesztésére lesz lehetőség”– mondta el Bekker Zsolt, a Delta Csoport közlekedési informatikáért felelős kereskedelmi igazgatója.

Mivel az eszköz használatával az összes utastájékoztató egy rendszerbe köthető, a közlekedési vállalatok sokkal homogénebb szolgáltatást tudnak majd nyújtani mind az információszolgáltatás, mind az eszköz- és működésmenedzsment területén. Emellett az üzemeltetési költségek is csökkenthetők azáltal, hogy több különböző rendszer helyett elegendő lesz egynek a fenntartása. Ugyanakkor a cégeknek nem kell megszabadulni a régi infrastruktúrától sem, hiszen a találmány lényege, hogy hozzáilleszthető ezekhez. A táblavezérlő további előnye, hogy a beépített intelligenciának köszönhetően utólag több funkcióval is bővíthető.

A ma létező leginnovatívabb vállalatok tudnak reagálni arra a nemzetközi kihívásra, melyet a városok mind intelligensebbé tétele jelent. Éppen ezért a Delta Csoport is kiemelten foglalkozik a smart city koncepcióval, melynek egyik központi eleme a közlekedési informatika. A piacvezető cég szakmailag felkészült arra, hogy újító szellemben adjon választ a szektor kihívásaira, legyen szó e-ticketing hálózat kiépítéséről, vagy korábban passzív rendszerek „okosításáról”. Ennek megfelelően a vállalat több irányban is gondolkodik és a jövőben is várhatóak hasonlóan előremutató fejlesztések.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!