A DLA Piper Business Advisory egy 2019-ben létrejött, pénzügyi- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó iroda, amely a Mergermarket tavalyi összesített adatai alapján egy év alatt a legtöbb hazai M&A tranzakcióban vett részt.
Az DLA Piper Business Advisory tevékenységéről és a múlt évi eredményekről Kovalóczy Áron ügyvezető igazgatót kérdeztük.

A tavalyi év volt a DLA Piper Business Advisory működésének első teljes naptári éve. Hogyan értékeli a tavalyi évet?

Kovalóczy Áron: Minden várakozást felülmúlóan sikeres évnek tartom a tavalyit. A legbüszkébbek talán arra vagyunk, hogy 2019-ben a DLA Piper Business Advisory csapata vett részt a legtöbb sikeres M&A tranzakcióban pénzügyi tanácsadóként Magyarországon. Összesen hét olyan tranzakción dolgoztunk tavaly, amely sikerrel zárult.

Milyen tranzakciókon dolgoztak?

KA: Egészen változatosan alakult ebből a szempontból a tavalyi év, dolgoztunk vevő és eladó oldalon is, segítettünk magán tulajdonban és állami tulajdonban lévő ügyfeleket is. A tranzakciók méretét tekintve dolgoztunk több száz millió EUR értékű tranzakciókon, és néhány millió EUR értékű tranzakciókon is. Iparágak tekintetében az elsődleges fókuszunk a szabályozott iparágakon van, ezen belül is elsősorban az energetika és infrastruktúra, valamint a gyógyszeripar és egészségügy az, amire koncentrálunk. A tranzakciók is, amelyekben részt vettünk jellemzően ezekhez az iparágakhoz kapcsolódtak, de dolgoztunk sikeres tranzakción a telekommunikáció területén is.

Kizárólag M&A tranzakciós tanácsadással foglalkoznak?

KA: Nem, a tranzakciókon kívül számos más érdekes projekten is dolgoztunk. A DLA Piper Business Advisory csapata nagyon erős pénzügyi modellezési és üzletértékelési kompetenciákkal rendelkezik, rengeteg ilyen jellegű munkát végzünk nem csak M&A tranzakciókhoz kapcsolódóan, hanem például versenyjogi, illetve tiltott állami támogatási ügyekhez kapcsolódóan, továbbá a munkáink egy része számviteli, adózási célhoz kapcsolódóan készül. Nyújtunk stratégiai tanácsadást és projekt menedzsment támogatást is ügyfeleinknek.

Kizárólag Magyarországon dolgoznak?

KA: Nem, különösen az előbb említett pénzügyi modellezés egy olyan szolgáltatás, amelyet Magyarországon kívül is tudunk nyújtani, de rendelkezünk olyan tapasztalattal egyes iparágakban is, amely külföldön is sikeresen hasznosítható. Tavaly ősszel volt olyan hét, hogy a csapat három különböző földrészen öt különböző iparágban dolgozott. Európán belül is voltak tanácsadási projektjeink több különböző országban – Romániában, Horvátországban, Görögországban például.

Mekkora a csapat, hogy ennyi különböző projekten tudnak dolgozni?

KA: A DLA Piper Business Advisory csapata jelenleg 7 főből áll, valamennyien kiemelkedő képességű és nagyon keményen dolgozó, ügyfelekre fókuszáló szakemberek, akikre nagyon büszke vagyok és hálával tartozom fáradhatatlan munkájukért. Előfordul, hogy még ez sem elegendő ahhoz, hogy ennyi különböző projekten tudjunk dolgozni, ezért rendszeresen együttműködünk kipróbált, megbízható külső partnerekkel is, például a pénzügyi átvilágítás vagy a stratégiai tanácsadás területén.

Mi a sikerük titka?

KA: A DLA Piper, amelynek az új tanácsadási üzletága vagyunk, a világ egyik legnagyobb jogi szolgáltatója, és az egyik legerősebb jogi szolgáltató brand a piacon. Azt gondolom, hogy a legfontosabb versenyelőnyünk, megkülönböztető tényezőnk, és egyben sikerünk titka is a kiváló együttműködés az ügyvéd kollégákkal, amelynek köszönhetően az ügyfeleinknek integrált szolgáltatást tudunk nyújtani komplex problémák esetében egyaránt lefedve a jogi és pénzügyi, üzleti kérdéseket is. Ügyfeleinknek rengeteg olyan problémája van, amelyek megoldása egyaránt igényel jogi, pénzügyi üzleti, vagy akár egyéb szaktudást is, és mi ezt integrált, egységes módon tudjuk nyújtani a multi-diszciplináris csapatunknak köszönhetően, amelyet a tapasztalataink szerint nagyra értékelnek az ügyfeleink.

 

Adatforrás: Mergermarket

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!