Nyolc városban szervezett COVID-19 vírusra irányuló komplex vizsgálatot munkatársai körében a társaságcsoport

A Veolia Magyarország koronavírusra irányuló komplex vizsgálatot szervezett munkavállalói részére. A mintavételekre a cégcsoport nyolc telephelyén került sor, mely egy vénás vérvételből állt, szükség esetén pedig további PCR vizsgálatból. A COVID-19 járvány elleni védekezés során a Veolia felelős vállalatként az üzemfolytonosság biztosítása mellett kiemelt jelentőséget tulajdonít munkavállalói egészségének és biztonságának is. A vizsgálaton 2654 munkavállaló vett részt.

A korábban meghozott egészségügyi megelőző intézkedések folytatásaként a Veolia Magyarország több városban is koronavírus vizsgálatot szervezett munkavállalói részére. A mintavételekre összesen nyolc helyszínen, Budapesten, Budaörsön, Pécsen, Ajkán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden és Érden került sor. A mintavétel részét képezte egy vénás vérvétel, amely során nyert vérsavóból IgM és IgG antitestek szerológiai vizsgálatát végezték el, szükség esetén pedig további PCR (garat, illetve orrnyálkahártya) vizsgálatokra is sor került.

A komplex vizsgálat célja a megelőzés és hogy szükség esetén időben kiszűrhetők legyenek a további fertőzések. A járvány elleni védekezés részeként a Veolia már március elején új rendelkezéseket vezetett be és fontos intézkedéseket tett a mindennapi munkavégzés folyamatában. A társaság célja, hogy a jelenlegi helyzetben is megőrizze a munkahelyeket, a koronavírus okán egyetlen munkavállalójától sem kíván megválni, hanem intézkedései révén biztosítani szeretné a dolgozói számára az egészséges munkakörnyezetet. A vállalatcsoport telephelyein, a forgalmas helyiségekben, mellékhelyiségekben adagolós kézfertőtlenítőket helyezett ki, a munkavállalóknak maszkokat és tubusos kézfertőtlenítőket biztosított. Megszervezte az irodák rendszeres, speciális berendezésekkel történő fertőtlenítését; a nagyobb telephelyeken belépéskor testhőmérséklet mérést vezetett be. Azon munkakörökben, melyek esetében megoldott, otthoni munkavégzést rendelt el, illetve biztosított, valamint kötelezővé tette a maszk viselését azokban a helyiségekben, ahol többen tartózkodnak egy légtérben.

„Felelős vállalatként alapvető feladatunk, hogy a járvány ideje alatt is biztosítsuk a folyamatos munkához szükséges tárgyi és humán feltételeket az általunk üzemeltetett energetikai, víziközmű- és hulladékkezelő létesítményekben, amelyek kulcsfontosságú közüzemek működését biztosítják, vagy szolgálják ki. Emellett ugyanilyen fontos szempont kell, hogy legyen a munkavállalóink egészségének védelme és ezzel összefüggésben az egészséges munkakörnyezet megteremtése. A Veoliánál erős és összetartó közösségként dolgozunk, ezért minden lehetőséget és eszközt az alkalmazottaink rendelkezésére bocsátunk azért, hogy biztonságban folytathassák a mindennapi munkájukat. Külön öröm számomra, hogy telephelyeinken tevékenységet folytató alvállalkozóink közül sokan csatlakoztak hozzánk és elvégeztették ők is a vizsgálatokat munkavállalóik körében” – mondta el Palkó György, a Veolia Magyarország országigazgatója.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!