Legfontosabb témák

Árnyalatnyit csökkenő indexekkel indult a kereskedés hétfőn a New York-i piacokon, amit elemzők elsősorban azzal magyaráznak, hogy még nem látszik a végjáték a görög játszmában, és a befektetőket nyomasztja az amerikai kamatemelés lehetősége.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,03 százalékkal, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,2 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,03 százalékkal állt pénteki záróértéke alatt a nyitást követő percekben.

Pénteken vegyesen alakultak a főbb New York-i tőzsdemutatók. A Dow Jones 0,31 százalékkal, az S&P 500 0,15 százalékkal csökkent, a Nasdaq Composite viszont 0,18 százalékkal nőtt. Az olaj jegyzése kissé gyengült, amit elemzők a dollár erősödésével és azzal magyaráznak, hogy az OPEC nem emelte a termelési kvótát.

Hétfő kora délután a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordóját (159 liter) 58,69 dollárért adták a New York-i árupiacon (NYMEX), az előző kereskedési 0,74 százalékkal olcsóbban.Az északi-tengeri Brent minőség ára 0,46 százalékkal 63,02 dollárra csökkent.

Tőzsdei árfolyamok percről percre!

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!