Legfontosabb témák

Árnyalatnyit csökkenő indexekkel indult a kereskedés hétfőn a New York-i piacokon, amit elemzők elsősorban azzal magyaráznak, hogy még nem látszik a végjáték a görög játszmában, és a befektetőket nyomasztja az amerikai kamatemelés lehetősége.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,03 százalékkal, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,2 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,03 százalékkal állt pénteki záróértéke alatt a nyitást követő percekben.

Pénteken vegyesen alakultak a főbb New York-i tőzsdemutatók. A Dow Jones 0,31 százalékkal, az S&P 500 0,15 százalékkal csökkent, a Nasdaq Composite viszont 0,18 százalékkal nőtt. Az olaj jegyzése kissé gyengült, amit elemzők a dollár erősödésével és azzal magyaráznak, hogy az OPEC nem emelte a termelési kvótát.

Hétfő kora délután a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordóját (159 liter) 58,69 dollárért adták a New York-i árupiacon (NYMEX), az előző kereskedési 0,74 százalékkal olcsóbban.Az északi-tengeri Brent minőség ára 0,46 százalékkal 63,02 dollárra csökkent.

Tőzsdei árfolyamok percről percre!

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!
writing editing services homework help for you dissertation proposal service mba application essay writing service thesis writing help paper