A hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. – a Chi Fu Investment Group leányvállalata – kifizette a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoport eszközeiért és december 1-jén átvette a hányattatott sorsú húsipari vállalatcsoport eszközeit a felszámolótól. A vevő a Pápai Hús márkanevet is megvásárolta, amelynek használatához Pápa város önkormányzata is jóváhagyását adta, így a Tano Commerce Kft. december 1-jétől Pápai Hús Kft. néven működik tovább a megvásárolt vagyonelemekkel. Az új tulajdonos szeretné újjáéleszteni a Pápai Hús márkát és további befektetéseket tervez a húsfeldolgozó cég termelésének felfuttatásához. A rövid távú célok között az új tulajdonos többek között a Pápai Hús magyar piaci pozíciójának megtartását emelte ki, valamint a magyar cég termékeinek bevezetését a kínai, távol-keleti és amerikai piacokra. A hongkongi befektető az értékesítési pályázatban előírtakon felül önként vállalta, hogy a csoport jelenlegi alkalmazottait tovább foglalkoztatja, és ezzel a lehetőséggel 680 dolgozó élt. A fejlesztésre irányuló tervekkel összhangban a vállalat igyekszik tovább bővíteni a foglalkoztatottak létszámát, ahogy a növekedés üteme lehetővé teszi.

A Pápai Hús csoport felszámolójával november 2-án aláírt megállapodás értelmében a Tano Commerce Kft. december 1-jén sikeresen átvette a Pápai Hús csoport felszámolásban meghirdetett eszközállományát. Pápa városa önkormányzatának belegyezésével a Tano Commerce Kft. december 1-jén felvette a Pápai Hús Kft. nevet, így tiszta lappal indulhat új útjára a tradicionális magyar márka.

,,Készen állunk, hogy újjáélesszük a Pápai Hús márkát és bővítsük jelenlétét az exportpiacokon is” – jelentette ki Frank Liu, az új Pápai Hús Kft. tulajdonosa, aki hozzátette: „A vételár kifizetésén túl további befektetéseket tervezünk a Pápai Hús kapcsán a közeljövőben. Első körben a gyártás teljes újraindításához már régóta esedékes karbantartási és felújítási munkálatok elvégzésére van szükség, majd a gyártás megindulásával egy hosszú távú fejlesztési programot is útjára indítunk. Ennek célja, hogy kialakítsunk egy hatékony és eredményes ellátási láncot a takarmányelőállítástól kezdve a sertéshízlaláson át a kész hústermékek előállításáig.”

A folyamatos működés érdekében az új tulajdonos önként vállalta, hogy átveszi és tovább foglalkoztatja a munkavállalókat, amivel közvetlenül 680 állást mentett meg a városban és vonzáskörzetében. A húsfeldolgozó vállalat közvetve további mintegy 2000 beszállítónak nyújt megélhetést a régióban. A megújult vállalat az elkövetkező napokban fogadhatja első jelentős kínai vevőjét a pápai üzemben, amivel megindul Pápai Hús termékek exportlehetőségeinek felmérése a kínai piacon.

„Az elmúlt években már számtalan alkalommal jártam Magyarországon, láttam, hogy ez a nagyszerű ország a kormány törekvéseivel összhangban a kelet-közép-európai régió kapujaként hatalmas potenciállal rendelkezik a távol-keleti befektetők számára. Mindent megteszek annak érdekében, hogy a Pápai Hús nemzetközi sikertörténetté váljon. Ha sikerrel járunk, az új kapukat nyithat meg a további befektetések számára,” – mutatott rá Frank Liu.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!