Magyarországon toboroz épülő szendvicsüzemébe dolgozókat egy angliai cég, mert otthon képtelen elegendő munkatársat találni.

A Greencore cég új szendvicskészítő üzemet épít az angliai Northamptonban, ám a helyi munkaügyi központ képtelen kellő számú munkavállalót biztosítani számukra. A 2016 tavaszán megnyíló üzembe Allyson Russel HR-igazgató szerint legalább háromszáz emberre van szükségük, ám ezt helyiekből nem tudják megoldani, egyrészt mert a városban és környékén alacsony a munkanélküliségi ráta, másrészt a helyiek körében nem népszerűek a nyitott pozíciók.

Érdekesség, hogy a BBC News weboldalán megjelenő cikk szerint a Greencore Magyarországon kíván toborozni, kollégáik ezért hétfőn már ide is utaznak. A Greencore egyébként összesen 11 000 alkalmazottat foglalkoztat az Egyesült Államokban és Nagy Britanniában, és álláshirdetéseiben jelenleg is folyamatosan keresnek gépkezelőket, takarítókat, portásokat és minőségellenőröket.  Bár a vállalat álláshirdetéseinél a kereseti lehetőséget nem jelentetik meg, hasonló munkakörökben 7-10 fontos órabéreket találni az állásközvetítő weboldalakon.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!