Idén is az SOS Gyermekfalvak adományvonalának elérhetősége lesz látható a Fornetti termékek zacskóin az ünnepi időszakban, ebben az évben ráadásul a cég december 31-ig minden beérkező 250 forintos felajánlást megdupláz. Az alapítványnak 2016-ban már közel 3 millió forintot sikerült összegyűjteni az adományvonalon keresztül a Fornetti támogatásával, de az év végi akció segítségével az 5 millió forintos álomhatár is elérhető, ami már 10 gyerek egész éves lakhatását fedezné. A SOS-kisgyerekek támogatásához a 60-as számot kell küldeni SMS-ben a 13600-ra.

Az idei ünnepekre is jótékonysági akcióval készül a Fornetti: november 14. és december 31. között a tavalyihoz hasonló felhívás lesz olvasható a péksüteményes papírzacskók hátoldalán, amely az SOS Gyermekfalvak vonalán történő adományozásra buzdít. A 250 forintos felajánláshoz a 60-as számot kell SMS-ben elküldeni a 13600-ra, amit ráadásul a cég ebben az időszakban további 250 forinttal kiegészít, így minden egyes adománnyal kétszeresen segíthetünk az SOS-gyerekeknek.

„A Fornetti egy családcentrikus munkahely lévén nagyon fontosnak tartja az olyan nemes célért küzdő alapítványok támogatását, mint amilyen az SOS Gyermekfalvak. Sajnálatos módon egyre több kisgyermek kénytelen nélkülözni vér szerinti szüleinek jelenlétét. A Fornettinél hiszünk abban, hogy minden gyermeknek egy biztonságos légkört teremtő, szeretetteljes családban kell felnőnie, joguk van a boldog gyermekkorhoz. Az SOS Gyermekfalvak ezt a célt szolgálja, így nem is volt kérdéses számunkra, hogy minden lehetséges eszközzel támogatjuk működésüket” – mondta el Bánhidi Attila, a Fornetti Csoport kereskedelmi és marketing ügyekért felelős ügyvezetője az ünnepi felajánlás kapcsán.

Tavaly karácsonykor és idén év közben is többször az SOS Gyermekfalvak adományvonalának elérhetősége szerepelt a Fornetti-zacskókon, a cég gépjárművein pedig az SOS 1%-os kampánya volt látható. A Fornetti támogatásának köszönhetően 2016-ban már közel 3 millió forint értékben érkeztek felajánlások az adományvonalra, amelyek összege remélhetőleg eléri az 5 millió forintos álomhatárt az év végéig.

„Az SOS Gyermekfalvak több mint 400 olyan gyermeknek teremt otthont, akik valamilyen oknál fogva, így például a szülők halála, a család rossz anyagi helyzete, illetve fizikai vagy lelki erőszak miatt nem élhetnek vér szerinti szüleikkel. Ahhoz, hogy a gyermekek lakhatása és neveltetése megvalósulhasson, körülbelül 200 alkalmazottra – nevelőszülőkre, pszichológusokra, a gyermekfalvak fenntartását és működtetését végző munkatársakra – van szükségünk. A szakemberállomány fenntartása igen nagy kihívás, ezért különösen örülünk a pénzadományoknak” – mondta el Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Az SOS Gyermekfalvak munkatársa hozzátette, hogy a Fornetti nagyon fontos szerepet tölt be az ehhez szükséges pénzügyi háttér megteremtésében, hiszen a terméktámogatások és a marketingfelületek mellett olyan egyedülálló adománygyűjtő akciót hozott létre, amivel nem csupán az embereket buzdítja adományozásra, hanem maga a cég is hozzájárul a támogatáshoz.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!