Több mint 1 milliárd forint értékű beruházással alakítja ki új központi irodáját Szombathelyen a főként ipari, logisztikai, kereskedelmi csarnokok és sportlétesítmények tetőhéjalásával és homlokzatburkolásával foglalkozó Metál Hungária Holding Zrt. Az idén negyedszázados vállalat egy szombathelyi, étteremként és rendezvényközpontként használt épületet alakít át irodaházzá, így több mint 1000 négyzetméteren fog munkatársai számára korszerű, a 21. század és a fiatal munkavállalói generáció elvárásainak megfelelő modern, intelligens technológiákkal ellátott és tágas munkahelyi környezetet teremteni. A fejlesztést a cég kedvező növekedési kilátásai és bővülő megrendelés-állománya indokolja.

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a könnyűszerkezetes épületek kivitelezésének terén a magyarországi piac egyik vezető szereplőjeként ismert Metál Hungária Holding Zrt. A működését 1995-ben kezdő cég ma már meghatározó piaci részesedéssel rendelkezik a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezése, tetőhéjalási-, homlokzatburkolási rendszerek, acélszerkezetek tervezése, gyártása, építése valamint a komplett homlokzatburkolási rendszerek kulcsrakész szállítása területén Magyarországon. A vállalat 1996 óta egy szombathelyi központi irodával és egy gyártó telephellyel rendelkezik, a 2000-es évek elején pedig Pátyon bővült a telephelyek száma egy gyártói és logisztikai funkciókat ellátó csarnokkal, közben sikerrel terjeszkedett a külföldi piacokon is, így pl. Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban, Olaszországban, Grúziában, Türkmenisztánban. De a szomszédos Ausztriában pl. a Bécsi Főpályaudvar (Wiener Hauptbahnhof) tetőfedési munkálatait is a Metál Hungaria Holding Zrt. szakemberei készítették el.

A vállalat megrendelései között jelenleg is számos olyan projekt van, amelyek megvalósítása 2021-ben is folytatódik, mint pl. a Samsung, Doosan, Jysk, Lidl. Ezeken túl kiemelkednek a legnagyobb nemzetközi autóipari szereplőkkel, így a BMW-vel, Mercedesszel és az Audival, Bosch-al, Continental-al fennálló együttműködések, amelyek további beruházásokat generálhatnak a jövőben.

Ugyanakkor a vállalat forgalmának és mérnökcsapata létszámának növekedése mára nélkülözhetetlenné tette egy új központi iroda létrehozását, amely a munkavállalók számára modern és komfortos környezetet képes biztosítani a tervezési, pénzügyi és vállalatirányítási feladatokhoz.

Az új irodaház kialakításához a Metál Hungária Holding Zrt. egy szombathelyi, étteremként és rendezvényközpontként használt épületet vásárolt meg, amely nagy előadótereinek és zöldövezeti elhelyezkedésének köszönhetően építészetileg alkalmas az elképzelések megvalósítására. Az összességében több mint 1 milliárd forint értékű beruházás eredményeként egy több mint 1000 négyzetméter alapterületű, kétszintes, 60 szellemi foglalkozású munkatárs elhelyezésére alkalmas új irodát alakítanak ki. A tervek szerint a cég munkatársai 2021 végén költözhetnek be az épületbe, amelynek átépítése során a zöldszempontokra is kiemelt figyelmet fordítanak.

„A negyed évszázados piaci jelenlét fontos mérföldkövet jelent minden vállalat életében, számunkra pedig különösen emlékezetessé teszi, hogy mindez egybeesett az új központi irodánk kialakításának elindításával. Az, hogy a cég központját Szombathelyen tartjuk, jelzi, hogy helyi kötődésű társaságként a város gazdasági, műszaki, szellemi életében fontos szerepet szeretnénk betölteni a jövőben is” – mondta Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. vezérigazgatója. A tulajdonos-cégvezető hozzátette: noha gazdasági szempontból is nehéz évet hagy maga mögött a szektor, minden okuk megvan arra, hogy a jövő évre pozitív várakozásokkal készüljenek. Ugyanis a Metál Hungária Holding Zrt. 2021-ben újabb élénkülést vár az építőiparban, ezen belül is az ipari megrendelések területén.

Magyarország nagyon jó pozíciót szerzett az új elektromobilitási beruházások terén, ezért a hagyományos autóipari beruházások mellett ezek folytatására, sőt erősödésére számítunk, ami jelentős piaci potenciált kínál számunkra is” – tette hozzá a Metál Hungária Holding Zrt. vezérigazgatója.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!