Legfontosabb témák

Vidéken a tanfolyamok szűkös kínálata és a tanulásra fordítható idő hiánya miatt egyre népszerűbb az online, önkéntes képzés. A probléma leginkább a 28 és 45 év közötti dolgozó családos embereket érinti – derült ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Webuni.hu online oktatási platform felméréséből.

A 600 fő megkérdezésével készült tanulmány rávilágít arra, hogy leginkább a kisebb vidéki települések lakói választják az online tanulást. Többségük fizetne a tananyagokért és a képzésekért. A szabadidő hiánya a 28 és 45 év közötti dolgozó családos emberekre jellemező leginkább, ők csak késő este, illetve korán reggel tudnak időt fordítani arra, hogy képezzék magukat.

Online-education-300x199Az online képzést nagy arányban választják még a kismamák. Számukra a földrajzi-fizikai korlátok mellett, a sikeres munkapiaci visszatérés jelenti a fő motivációt. A válaszadók 56 százaléka az idegennyelv-tudását bővítette, többségük az angolját fejlesztette. Önfejlesztő tréningre 37 százalékuk jelentkezett, minden ötödik diák pedig valamilyen szabadidős tevékenység fortélyait sajátította el.

A kutatás szerint önálló csoportot alkotnak azok, akik a felsőoktatási tanulmányaik keretein belül vesznek részt valamilyen képzésben, illetve azok a dolgozók, akiknek a továbbképzése az elektronikus oktatási keretrendszerekben zajlik.A válaszadók 70 százaléka az egyetemi vagy főiskolai tanulmányain belül tanult az interneten, miközben 48 százalékuk kötelező munkahelyi képzésben vett részt.

A hazai e-learning piac kínálatának elégtelenségét mutatja, hogy az online tanulók 46 százaléka csupán szöveges tartalomból tanult az interneten, tanár és bármilyen útmutatás nélkül, azaz mindössze 54 százalékuk vett részt valódi, a multimédia lehetőségeit hihasználó online oktatásban.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!
writing report for payin assignment help review accounting essay service vancouver business report writing helper do my accounting assignment