Az idei évben is folytatja az SOS Gyermekfalvak támogatását a Fornetti: a zacskókon továbbra is ingyen hirdeti a szervezet adományvonalát, de tavasztól már a nevelőszülőknél élő gyerekek célzott tehetséggondozását is segíti. Az idei évben is folytatja az SOS Gyermekfalvak aktív támogatását a Fornetti Kft.: a tavalyi, közel 1,146 millió forintos adomány után a cég továbbra is ingyenesen biztosít reklámfelületet a zacskóikon a szervezet adományvonalának, de emellett az idén már a nevelőszülőknél élő gyerekek tehetséggondozását is segíti.

Fornetti_SOS_Gyermekfalu_tamogatas_20170623

„Abban szeretnénk támogatni a nevelőszülőknél élő gyermekeket, hogy minél jobb körülmények között fejlesszék képességeiket és minél könnyebben hozzájussanak azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a tehetségük kibontakozásához szükségesek”– mondja Bánhidi Attila, a Fornetti Csoport kereskedelmi és marketingigazgatója.

Ezért a Fornetti az idén a szokásos támogatáson felül további jelentős pénzösszeget biztosít a szervezetnek, amiből a gyerekek pályázat formájában részesülhetnek azon kiadásaik fedezésére, amelyek a fejlődésüket segítik. Például szakkörök, különórák, utazások, egy-egy verseny nevezési díja; a támogatási összegek odaítéléséről a Fornetti és az SOS Gyermekfalvak munkatársai közösen döntenek. Fontos, hogy a segítség nemcsak egyéneket céloz: a keretből a szervezet készségfejlesztő és önkifejezést segítő programokat, sport-, művészeti, kulturális táborokat is szervezhet az útkereső fiataloknak.

A tehetséggondozó program első adományát Vardanjan Tigran, a Fornetti Horeca igazgatója által szervezett jótékonysági zenei est bevétele biztosította: a művészek által felajánlott fellépti díjakból és a vendégek adakozásaiból 700.000 forint gyűlt össze.

„Az SOS-ben élők jóval nagyobb hátránnyal indultak családban élő kortársaiknál: ők indulásként egy nehéz családi közeget kaptak, elhanyagolást, bántalmazást, ami gyakran súlyos szegénységgel párosul. Az SOS-ben ezért közel 200 fős szakembergárda pszichológussal, fejlesztőkkel, nevelőszülőkkel dolgozik együtt azon, hogy ezek a gyerekek sikeres felnőttekké váljanak. A Fornetti idei akciója ehhez tesz hozzá” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!