Legfontosabb témák

Március 7-től Szabados Richárd tölti be az Erste Bank újonnan létrehozott vállalati üzletágvezetői pozícióját. A vállalati területen belül a KKV szektor lesz 2016-ban az Erste fókuszában. A KKV-k hitelezési kedve egyébként növekvőben van, az Erste friss régiós felmérés hazai adatai szerint 10 százalék tervez hitelfelvételt az elkövetkező két évben.

Szabados Richárd 2016. március 7-től tölti be az Erste Bank vállalati üzletágának vezető pozícióját. A szakember pályafutását az Arthur Andersen könyvvizsgáló cégnél kezdte adótanácsadóként, majd a Budapest Banknál folytatta, először mint vállalati ügyfélkapcsolati-menedzser, később mint értékesítés-támogatási vezető. Ezt követően KKV disztribúciós vezetőként a K&H Bankban dolgozott, majd az elmúlt hat évben a CIB Bank KKV üzletágát vezette, kezdetben, mint értékesítési vezető, később, mint az üzletág vezetője. 2013-tól a CIB Lízing cégcsoport vezérigazgatója és 2014-től a Magyar Lízing Szövetség alelnöke is volt egyben.

szabados_richard„Az Erste Bank a vállalatok finanszírozásának meghatározó piaci szereplőjévé kíván válni a következő években. Megtisztelő, és ugyanakkor felelősségteljes, hogy irányíthatom ezt a növekedést és részt vehetek ebben a fejlődésben”– mondta a kinevezéssel kapcsolatban Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának új vezetője. Hozzátette, hogy az idén ennek megfelelően túl kívánják teljesíteni a piac várható növekedési ütemét. A KKV szektor pedig továbbra is abszolút fókuszban van az üzletágon belül. Az alapok jók: az Erste Bank 2015-ben megháromszorozta a vállalati területen az új kihelyezést az egy évvel korábbihoz képest.

Az Erste Bank közelmúltban készült régiós felméréséből kiderült, hogy erősödést mutat a hitelezési kedv a hazai kis-és középvállalkozások körében: a megkérdezettek 10 százalék tervez új hitelt felvenni az elkövetkező 2 évben – derült ki az Erste Bank kelet-közép európai régión belül készült felméréséből. Szabados Richárd szerint a megélénkült hitelfelvételi kedv mögött többek között a Magyar Nemzeti Bank januárban elindított Növekedéstámogató Programja (NTP) áll, amelynek kimondott célja a vállalati hitelezés ösztönzése.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!
buy essay papers cheap write my math paper write my paper intelligence studies essay writing service in the bronx buy essay london