A Közép-európai Egyetem Üzleti Iskolája (CEU Business School) tegnap jelentette be, hogy támogatást kapott a NASDAQ OMX Oktatási Alapítványtól. A közép- és kelet-európai régióban a CEU az első olyan intézmény, amely elnyerte a NASDAQ OMX Oktatási Alapítvány támogatását. A három évre szóló támogatás évente három olyan, MBA tanulmányokat vagy pénzügyi mesterképzést folytató hallgató képzését támogatja, akik fejlődő országokból érkeztek.

Az ösztöndíjat kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkező, fejlődő országokból érkező hallgatók nyerhetik. Fontos, hogy az ösztöndíjasok jó vezetői képességekkel rendelkezzenek és szándékukban álljon visszatérni a hazájukba, hogy ott – a pénzügyi szolgáltatási szektorba belépve és azt előmozdítva – kamatoztathassák a CEU Üzleti Iskolájának 25 év alatt összegyűlt tudását, tapasztalatát, melyet a régió szocialista gazdaságainak piacgazdasággá való átalakítása során szerzett.

A CEU Üzleti Iskolájában végzett MBA hallgatóknak már most is mintegy 80 százaléka fejlődő vagy átalakulóban lévő országból kerül ki, így például Magyarországról, Romániából, Oroszországból, Grúziából vagy Indiából. Az új ösztöndíjaknak köszönhetően olyan diákok is tanulhatnak a CEU-n, akiknek máskülönben nem lenne lehetőségük ilyen magas színvonalú üzleti és pénzügyi képzésben részt venni.

CEU_ Tower Photo

A CEU Business School az első olyan intézmény Közép- és Kelet-Európában, amely amerikai MBA diplomát ad. A CEU Üzleti Iskolájában számos olyan ember végzi el a vezetőképzést, akik egyszer majd a legnagyobb európai vállalatok sokat tapasztalt vezetői lehetnek. A 2002-ben alapított CEU Üzleti Iskola olyan egyedülálló és meghatározó tanulási élményt nyújt a hallgatóknak, amely a nemzetközi vállalatoknál és pénzügyi szervezeteknél igen keresett, jövőbe tekintő gondolkodásmódot helyezi előtérbe. A CEU Üzleti Iskolájának egyik legfontosabb küldetése, hogy olyan vezetőket képezzen, akik a világ fejlődő gazdaságaiban – a kínai Chongqingtól kezdve a dél-afrikai Fokvárosig – bárhol képesek modern pénzügyi szolgáltató központokat kifejleszteni és irányítani.

Csak a legfontosabb gazdasági hírek

Nem kell tovább keresgélnie a híreket. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a legfontosabb gazdasági hírek találják meg Önt.

E-mail cím:

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell lépnie, vagy ha még nem regisztrált nálunk, regisztráljon!