Legfontosabb témák

Immár 95-re emelkedett azoknak a toronyházaknak a száma, melyeken éghető külső borítás van. Jó eséllyel mind a 600 elbukik a vizsgán, jöhet a nagy átépítés.

Mindenki számára ingyenesen elérhető, az IT biztonsági alapismereteket átfogóan ismertető könyvet tesz hozzáférhetővé elektronikus formában a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kutatói elkészítették és összesítették az első hazai részletes élelmiszerhulladék-felmérés adatait. A kutatás szerint nagyon sok élelmiszert pazarolunk.

A Kúria szerint sem hitelesíthető az LMP kérdése, mert nemzetközi szerződést érint, és így nem lehet népszavazást tartani róla.

5+1 mobilalkalmazás, amire mindenkinek szüksége van....

A kormánypártok törvényben teszik kötelezővé a plakátpiacon a listaárakat, holott az elmúlt években a legtöbb párt épp azzal igyekezett a túlköltések vádja ellen védekezni, hogy a valóságban a listaáraknál sokkal olcsóbban vásároltak hirdetéseket.

Európa és hazánk egyik legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalata, a Hungrana Kft. – mely a magyar élelmiszeripari export 5,5 százalékát adja – az elmúlt tíz évben összesen több mint 225 millió euró értékben valósított meg kapacitásnövelő fejlesztéseket Szabadegyházán található gyárában. A beruházások jelenleg is folyamatosak. Az idén megkezdett közel 5 millió eurós fejlesztés, a biomasszakazán bővítése 2018 végére valósul meg. A beruházásnak köszönhetően a vállat csökkenteni tudja a jövőben az üvegházhatású gázok kibocsátását és fosszilis energiafelhasználását, ezzel is hozzájárulva környezete megóvásához.

Nem kímélte az aratás előtt álló gabonatáblákat az ítéletidő, a viharos szél és a jégverés jelentősen visszavetheti a betakarított mennyiséget. A gyümölcsösöket szintén megtépázta a vihar, így kajsziból, meggyből és almából is kevesebb kerülhet a piacokra - írja a Magyaridők.hu

Végül mégis hatályba lép a Trump féle kitiltási törvény, amíg el nem készül a végleges verzió.

A Kremlnek nincs tudomása készülő szíriai vegyifegyver-támadásról - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden Moszkvában, amerikai állításokra reagálva. Peszkov Sean Spicer fehér házi szóvivő ... ...

Rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság kedden a Google amerikai internetes óriásvállalatra az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. A Google visszaélt a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével azzal, hogy a saját kereskedelmi szolgáltatásait előrébb, a versenytársakét pedig hátrébb sorolta a találatok között. Ez tilos az EU trösztellenes szabályai szerint" - közölte Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos. Hasonló ügyben az uniós versenyható...

Kilencvenegy, Magyarországra illegálisan bejutni próbáló embert tartóztatott fel kedden a román határrendészet a Nagylak-Csanádpalota határátkelőnél, akik egy török - ponyvás - teherautó rakterében elrejtőzve akartak a bejutni a schengeni övezetbe.

A Porsche Hungaria 138 járművel segíti a magyarországi vizes világbajnokság sikeres lebonyolítását.

Nehéz magunkat rávenni, hogy telehassal takarítsunk, de ezekkel a tippekkel sok időt spórolhatsz.

A második negyedéves beszámolási szezon csak két hét múlva kezdődik, de a naptári évhez igazodó társaságoktól ezen a héten érkeznek számok. A héten 19 társaság publikálja a második negyedéves eredményeit, köztük három nagy név, a Nike, a Micron Technology és a H&M. Az első negyedéves beszámolási időszak jelentései alapján a működési bevételek átlagosan 10%-kal nőttek az előző év hasonló időszakához képest, mivel a nyersanyagárak és a dollár visszahúzó hatása megszűnt...

A legnagyobb webes/technológiai vállalatok képviselői hétfőn írták alá azt a megállapodást, amelynek konkrét intézkedései reményeik szerint segíthetnek visszaszorítani a szélsőséges és a terrorista propagandát a neten.

A gazdasági növekedés az építőiparra is pozitívan hatott, a szektor teljesítménye növekedett, derül ki az Euroconstruct 19 ország vizsgálatával készült jelentéséből. A növekedés pedig nem áll meg,...

A gazdasági növekedés az építőiparra is pozitívan hatott, a szektor teljesítménye növekedett, derül ki az Euroconstruct 19 ország vizsgálatával készült jelentéséből. A növekedés pedig nem áll meg,...

Az ezzel bekent házfalak energiatermelő felületek lesznek.

Minden ötödik 200 millió és 15 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozás (kkv) tervez beruházást a következő egy évben – többek között ez derült ki a Budapest Bank reprezentatív felméréséből.

Orbán Viktor összesen 2 órát beszélt, Lázár János ennél jóval többet. Rétvári Bence lekörözhetetlen.

A nagyvállalatok magasan képzett dolgozóinak 56 százaléka még az EU-ból való kilépés előtt elhagyná az Egyesült Királyságot - derül ki a Baker McKenzie 250, diplomás, az Egyesült Királyságban dolgozó...

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) ötöde tervez beruházást a következő egy évben – derül ki a Budapest Bank kutatásából. A tavalyi év csaknem 25 százalék után a idén a kkv-k ötöde tervez beruházást ... ...

Kissé drágult tavaly a brit monarchia, de II. Erzsébet királynő javadalmazása ennek ellenére növekedhet, mivel a királyi ház befektetéseit kezelő intézmény profitja is jelentősen nőtt.

A márkák a fogyasztó más-más igényeit elégítik ki. Ma ezek függvényében helyezik el és definiálják magukat a brandek. A márkaküldetés és az ebből következő márkaüzenet megfogalmazása egyszerűséget és tömörséget igényel. Azonban ezt megfogalmazni nem könnyű.

Gigabírságot kapott a Google: lezárult a cég ellen indított első eljárás, 2,42 milliárd eurós büntetést kell fizetnie versenyellenes magatartás miatt. Két másik vizsgálat ezzel párhuzamosan még zajlik, jó eséllyel további büntetések is jönnek még.

Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák. A korosztályok alapvető különbségei mellett az egymás közötti feszültségek forrását vizsgálta egy magyar fókuszcsoportos kutatás. A társadalmi és gazdasági változások mellett a technológiai fejlődés is sokat alakított a pályájuk elején álló fiatalok munkáról kialakult képén.

Gigabírságot kapott a Google: lezárult a cég ellen indított első eljárás, 2,42 milliárd eurós büntetést kell fizetnie versenyellenes magatartás miatt. Két másik vizsgálat ezzel párhuzamosan még zajlik, jó eséllyel további büntetések is jönnek még.

Jó hír a szén-dioxid-kibocsátás csökkenése, de közben fontos változás volt.

A kétmagos processzor Wi-Fi vezérlőt is biztonsági blokkot is tartalmaz.

Kezdődik a nyaralási szezon, egyre többen hagyják üresen otthonukat napokra, akár hetekre.

Csődvédelmet kért a Takata japán autóalkatrész-beszállító, máris volt jelentkező.

Nagy tettre szánta el magát Daniel Loeb, a svájci Nestlében 40 millió részvénnyel rendelkező Third Point fedezeti alap vezetője, gyökeresen megreformálná a Nestlé élelmiszeripari óriást.

A Vapiano német étteremlánc részvényeinek tőzsdei kereskedése kedden elindult a frankfurti tőzsdén, a papír 23,95 eurón indult reggel.

Végre itt egy könyv, amiről nagyon fontos informatikai biztonsági ismereteket szerezhetünk - akkor is, ha nem vagyunk informatikusok.

Ma a piacnyitást követően estek a vezető európai részvényindexek, azonban a délutáni kereskedésben már több részvénypiac is a tegnapi záróértéke közelében van, a régiós tőzsdék pedig kifejezetten jól...

A Vapiano német étteremlánc részvényeinek tőzsdei kereskedése kedden elindult a frankfurti tőzsdén, a papír 23,95 eurón indult reggel - írja az MTI. A 15 éve alapított, bonni központú étteremlánc 21-27 ... ...

Megjöttek az új, hivatalos információk a 100E jelzéssel a belváros és Ferihegy között közlekedő járatról.

Az MNB-alapítványok cégeinek 614 millió forintot fizettek ki.

Nem tudják elvégezni a szükséges fejlesztéseket, mert a Junior Zrt. a menzákra koncentrál.

Az ajánlatkérő újabb munkákat rendelt meg a beruházótól.

Megkezdődött a nyár, mind többen utaznak el és hagyják üresen otthonukat napokra, akár hetekre.

Kissé drágult tavaly a brit monarchia, de II. Erzsébet királynő javadalmazása ennek ellenére növekedhet, mivel a királyi ház befektetéseit kezelő intézmény profitja is jelentősen nőtt.

Csaknem 15 százalékos teljesítmény-növekedéssel számolnak itthon a következő két évre.

Van, aki szerint reális a 900 forintos utasbiztosítási díj....

Az óceán mindkét partján azt figyelik most, hogy mit mondanak a jegybankárok a brit fővárosban.

Magasépítési munkákra írt ki pályázatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, Felcsútra is nagy pénzek juthatnak.

A frankfurti tőzsdén kezdtek kereskedni a Vapiano részvényeivel.

A frankfurti tőzsdén kezdtek kereskedni a Vapiano részvényeivel.

Meghosszabbította a hőségriasztást Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár szerdán 24 óráig – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-t. A tárca emlékeztetett: a másodfokú hőségriasztás eredetileg múlt csütörtöktől hétfőn 24 óráig volt érvényben. A hosszabbításnál az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az Emmi illetékes osztályának javaslatát vették figyelembe. A ...

A nyaralási szezon beköszöntével idén is számos honfitársunk választ külföldi úticélt. Ezzel párhuzamosan évről évre növekszik a külföldi bankkártya-használat: a Sberbank ügyfeleinek jelentős része választja a kényelmes, biztonságos, készpénzmentes fizetési módot nyaralásai során. Ahhoz, hogy nyaralásunk valóban gondtalan legyen, a hitelintézet szakértői összegyűjtöttek 5+1 tippet, amire nem árt odafigyelni a külföldi „kártyázás” során.

Érdekes kezdeményezést vezettek be nemrég Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). Az osztrák város vezetése és a McDonald’s megállapodást kötöttek, amivel az autósok járnak jól - írja az Ikvahír.hu. ... ...

Napelemes rendszert épít ki telephelyein a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, amely a magyar állam és az Európai Unió segítségével megvalósuló beruházáshoz 245 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) pályázatán.

Még sosem büntettek meg egy céget ennyire az EU-ban trösztellenes ügyben.

Július 8-ától közlekedik az új közvetlen repülőtéri buszjárat Budapesten, a 100E jelzésű járat a Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között szállítja majd az utasokat - mondta...

Olyan technológiát fejlesztett a Ford, aminek minden autóban ott lenne a helye.

Olyan technológiát fejlesztett a Ford, aminek minden autóban ott lenne a helye.

A tervek szerint már július 8-tól szállítanák az utasokat az új reptérre közlekedő buszokkal, amelyeken naponta akár négyszázan is megfordulhatnak.

Az új repülőtéri járat július 8-tól indul.

A hétvégén Budapestre kérette a BKK a felújított metrószerelvényeket gyártó Metrowagonmash tulajdonosát, a Transmash Holding vezetését és a tervezésben részt vevő szakembereket is. A sorozatos hibák...

do my research online resume writing services writing essay company legit buy essays best safe essay writing service canada