Legfontosabb témák

Drámai változásokat nem, de számos pontosítást és könnyítést találhatunk a jövő évi adószabályokban. A legnagyobb nyerteseket a nagyvállalatok körében kell keresnünk - akár olyanok körében is, amelyek még nincsenek is az országban, még ha nem is lesz könnyű visszanyerni a külföldi cégek bizalmát. Adóemelést csak nagyítóval találunk, az emberarcú adóhatóság koncepciója fontos szemléletváltást jelez.

Jelzésértékű Európa számára az osztrák államfőválasztás eredménye a helyi sajtó szerint, számos véleménycikk az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jövőbeli térnyerésére figyelmeztet.

Özönlöttek a pályázatok az ország első FinTech versenyére....

Vajon mit lépnek az európai jegybankárok az itáliai referendumra?

Kérdésem az lenne, hogy köteles-e visszavenni munkáltatóm, illetve megillethet-e esetleg végkielégítés. Igaz szóban, de jeleztem hogy vissza szeretnék menni dolgozni, de az új törvényre (miszerint a gyerekek betöltötték 3.életévüket /ikerfiúk) illetve a munkaköröm megszűnésére hivatkozva nem vennének vissza.Még kapom a gyest, mivel ikreim vannak. 1979-ben születtem, 2009.01.01-től van munkaviszonyom ennél a cégnél.2012 szeptemberétől vagyok itthon, 2013.februárban szültem. Az ikrekkel elvileg iskolás korukig jár a gyes. Szabadságaimat 28 napra "saccolták" , én úgy tudom 2012 óta a gyerekek után járó szabadságokat mindkét szülő megkapja. Ikreknél 4 nap.Ezt is arányosítani kell a szabadság kiszámításánál ha jól értelmezem.

A Gazpromnak minden alapja megvan arra, hogy bizalommal tekintsen az európai üzleti lehetőségek elé - jelentette ki Alekszandr Medvegyev, a Gazprom vezérigazgató-helyettese a Budapest Energy Summit konferencián.

Olaszország és az euróövezet egésze is képes lesz kezelni azt a politikai megrázkódtatást, amelyet Matteo Renzi olasz miniszterelnök lemondása jelent - nyilatkozott Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyekért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben. "Biztos vagyok benne, hogy Olaszországnak megvannak az eszközei a helyzet kezelésére" - közölte a francia politikus az euróövezeti pénzügyminisztereket tömörítő testület hétfői tanácskozását megelőzően. Újságírói kérdésre válaszolva Moscovici kijelentette...

Esetleg egészségügyi gondjaimra hivatkozva, ezt orvosi papírral igazolva, azonnali hatállyal benyújthatom-e felmondásomat?

Az olasz népszavazás eredményét értékelő hétfői olasz lapok szerint Matteo Renzi miniszterelnök rosszul mérte fel a belpolitikai helyzetet, és a saját maga ásta verembe esett bele. A legnagyobb példányszámú olasz napilapnak, a Corriere della Serának a főcíme így szól: "Áradtak a nemek - Renzi távozik". A vezércikk fő gondolata az, hogy most leginkább felelősségtudatra van szükség mind az államfő, mind a pártok részéről. A cikkíró megjegyzi, hogy Matteo Renzi miniszterelnök nagyon merész volt, amikor népszavazásra bízta korm...

Mostantól te is csinálhatsz tesztpályákat és feladatokat a DeepMind mesterséges intelligenciának.

Tatabányán dolgozom, mint megváltozott munkaképességű részmunkaidőben. A kérdésem az lenne, hogy a cafetériát mikor kell adnia a munkáltatónak, a fizetéssel együtt vagy más időpontban. Én kérdeztem a munkaügyet, azt mondták hogy mindig a fizetéssel együtt utalják az OTP-nek, de azok ülnek rajta. A fizetés után ami 10-én van, de megkapjuk általában 5-6-8-a körül ez változó. a cafetéria meg 15-17-e körül van a kártyánkon. Szeretném megkérdezni, hogy tényleg "ülhet" e az OTP a cafetériánkon, és amikor neki tetszik utalja a kártyánkra.

Felfüggesztették Venezuela tagságát a legnagyobb dél-amerikai szabadkereskedelmi szervezetben.

Segítségét szeretném kérni, hogy amennyiben olyan településen dolgozom, amely 23 km-re található a lakhelyemtől, tehát napi 46 km az út oda-vissza és nem közelíthető meg tömegközlekedéssel, ebben az esetben mint köztisztviselő a gépkocsi használatához milyen költségtérítés adása kötelező, illetve milyen hozzájárulás adható (karbantartásra, javíttatásra, ....)? Kell-e üzemanyag elszámolást vezetni? Saját tulajdonú autóra lehet-e csak az elszámolást kérni?

A betöréses lopás sokaknál dobogós, ha rémálmokról van szó: a Generali kutatása szerint a megkérdezettek ötöde nagyon tart tőle. Az ORFK adatai alapján 2015-ben több mint 20 ezer lakásbetörés történt itthon, 2016 első hét hónapjában pedig több mint 10 ezer. A biztosító azt is kiderítette, hogy az otthonokban előforduló értékek közül - készpénz, laptop, mobil, tévé, ékszer - mi az az egy, amit megmentenénk, ha lenne rá lehetőségünk.

Idén a két legfontosabb piacmozgató program az NHP és az Eximbank refinanszírozási lehetőségei voltak a magyar lízingpiacon, jövőre azonban jelentős változásokra kell készülni az NHP kivezetésével....

A múlt héten több jogszabály is napvilágot látott, amelyek alapján alaposan átalakul a közigazgatás 2017. január elsejétől, mivel 25 intézmény szűnik meg vagy alakul át. A közigazgatási változásokat részletesen ... ...

Az elemzőket negatív meglepetésként érte a kiskereskedelmi forgalom 2,6 százalékos szerény növekedése, amely elmarad a 4,3 százalékos piaci várakozásoktól és a 4,8 százalékos tíz havi átlagtól.

Ötből négy magyar nem érzi jól magát a munkahelyén.

A téli időjárás miatt ütközhetett az M2-es metró két kocsija a Pillangó utcai megállónál - írja a BKV Zrt. Valószínűsíthető, hogy a baleset a téli  időjárás, azaz nem műszaki hiba miatt következett be ... ...

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az E.on csoport felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat az érintett lakossági ügyfeleinél az ünnepi időszak alatt.

Gádoroson találtak rossz körülmények között tárolt, ismeretlen eredetű húst.

Áttekinthetőbb lett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megújult fogyasztóvédelmi honlapja, a jegybank folyamatosan fejleszti szolgáltatáskereső alkalmazásait - közölte az MNB az MTI-vel hétfőn. Az új felületen ... ...

Hosszú Katinka egymás után harmadszor, Michael Phelps 2012 után másodszor lett az év úszója - a díjakat a windsori Ceasars Hotel Colosseumban adták át hagyományos gála keretében helyi idő szerint vasárnap.

Csak olyan szabadidős tevékenységekre használható fel ez a zseb, ami főként sportolással kapcsolatos? Illetve még az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy vásárlásra felhasználható-e ez a zseb? Pl: sportruházat/eszközök, túraruhák/eszközök.

Az Erste Bank-ot választották meg az év Ingatlan Finanszírozó bankjának a Construction & Investment Journal (CIJ) Awards Hungary 2016 díjátadó ünnepségé.

Van egy kiértékelésem a nyugdíjfolyósító igazgatóságtól és amit nem értek. Mit lehet érvényesíteni a fogyatékos gyereket nevelők jogosultsági idejébe? Három gyermekem van, a 2. fogyatékkal született vele voltam 5 évig gyesen. A harmadik gyermekemmel 3 évet. Első gyermekemmel nem voltam gyesen, csak szülési szabadságon 6 hetet.

Levélben gratulált Alexander Van der Bellennek, Ausztria vasárnap megválasztott államfőjének Orbán Viktor miniszterelnök.

Jórészt a dollár erősödésének köszönhetően hétfő reggel 15 éves csúcson kezdte a napot a dollár-forint árfolyam. Hajnalban a 298-at is megközelítette a jegyzés. Napközben aztán az euró fokozatosan...

Hétfőn benyújtja a parlamentnek a kormány a bérmegállapodást tartalmazó törvényjavaslatot. Ez derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiküldött meghívóból. Tállai András ugyanis a hatéves...

A "megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira (többek között)jogosult az, aki a kérelem benyújtását megelőző 5 éven belül legalább 1095 napon át biztosított volt". Ugyanakkor: "Ha a jogosult nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, vagy egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel az ellátást a 2012-ben érvényes minimálbér összege (93.000,- Ft) alapján állapítják meg". Például: "Az igénylőnek egyáltalán nincs átlagjövedelme, ezért a rehabilitációs ellátás összege minimálbér 40%-a, azaz 37.200 forint". A kérdésem az lenne, hogy amennyiben az igénylőnek egyáltalán nincs átlagjövedelme, annak nincs igazolt munkaviszonya sem, mégis jogosult a megváltozott munkaképességűek ellátására?

Felerősödhet a tőkekivonás Kínából, tovább gyengülhet a jüan.

Nincs, aki kivigye az Erzsébet-utalványokat.

A Volkswagen elindította Moia nevű cégét, a startup hamarosan a világ egyik legnagyobb mobilitási szolgáltatója lehet A Moia szanszkrit nyelven azt jelenti, hogy varázslat, lehet, hogy tényleg erre...

Vajon meddig tart a türelmi időszak?...

A jövő évi változások nem hoznak drámai fordulatot az adózásban, komoly adminisztrációs teherrel járó új intézkedések nincsenek a csomagban, pontosítások és könnyítések annál inkább – ismerteti a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat. Az MTI-nek hétfőn elküldött tájékoztató szerint az adócsomagból kimaradt a 9 százalékos társasági adókulcs bevezetése, ez a közeljövőben várható, a bérjárulékok két ...

A járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható a kormány által a nyugdíjasoknak juttatandó Erzsébet-utalványok kézbesítése - jelentette ki a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható a kormány által a nyugdíjasoknak juttatandó Erzsébet-utalványok kézbesítése - jelentette ki a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Levélben gratulált Alexander Van der Bellennek, Ausztria vasárnap megválasztott államfőjének Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t.

A szakképzés minden eddiginél gyorsabb és hatékonyabb fejlesztésére van szükség, azért is, mert a gazdaság igényeinek megfelelő, képzett munkavállalók nélkül elképzelhetetlen a foglalkoztatás további...

Egyre idegesebbek a mohi atomerőmű tulajdonosai amiatt, hogy Magyarország nem hajlandó megépíteni azt a nagyfeszültségű vezetéket, amelyen a létesítmény bővítésének befejezése után a Balkánra exportálhatnák ... ...

Egyre idegesebbek a mohi atomerőmű tulajdonosai amiatt, hogy Magyarország nem hajlandó megépíteni azt a nagyfeszültségű vezetéket, amelyen a létesítmény bővítésének befejezése után a Balkánra exportálhatnák ... ...

A hazai villamosenergia-felhasználók 79,94 milliárd forintnyi megújuló alapú, illetve hulladékból előállított villamos energiát vásároltak 2015-ben, a vételár 62 százaléka, 50 milliárd forint ...

Tízből hat pénztártag elégedett az önkéntes nyugdíjpénztárak által elért kiváló hozameredményekkel - derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) felméréséből. Az ÖPOSZ...

Erős kilengések voltak a kereskedés első két órájában a milánói tőzsdén.

Olcsó külső meghajtókat dob piacra a régi márkanév alatt a gyártó, az elvesztett Samsung brand helyett.

A járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható a kormány által a nyugdíjasoknak juttatandó Erzsébet utalványok kézbesítése - jelentette ki a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A társasági adó csökkentése azon szektorokban jelent érdemi segítséget, ahol korábban a kormány szektorális büntetőadókat vetett ki. Így a kilenc százalék nyertesei a bankok és a telekomcégek lehetnek ... ...

Az elemzői várakozásokat is alulmúlta a svájci gazdaság a harmadik negyedévben.

Csehország ellen 18.30 órától megkezdi szereplését a női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon. Új szövetségi kapitány, Kim Rasmussen csak a tartalékok közé jelölte az orrát törő kulcsemberét, Szucsánszki Zitát.

Manuel Valls várhatóan még ma este nyilvánosság előtt bejelenteni lemondását, és indul az elnökválasztáson.

Manuel Valls francia miniszterelnök még hétfőn bejelenti, hogy lemond, és indul a jövő évi elnökválasztáson - közölte a francia miniszterelnöki hivatal. A közlemény szerint a kormányfő 18.30 órakor...

Tízből hat pénztártag kifejezetten elégedett az önkéntes nyugdíjpénztárak által elért hozameredményekkel, ez derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének felméréséből. Az ÖPOSZ szerint a szektor év végi befizetési rekordra számít.

Leszállás közben balesetet szenvedett a Földközi-tengeren az orosz haditengerészet egy Szu-33-as vadászgépe, a pilóta életben maradt - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Matteo Renzi saját maga ásta verembe esett bele. Itt vannak az első olasz sajtóvélemények.

Szerződést hosszabbított a Torinóval az olasz válogatott labdarúgó, Andrea Belotti. A 2021-ig szóló új kontraktusban 100 millió eurós kivásárlási ár szerepel.

Az eseménydús novemberi hónap új BUX-csúcsot is hozott a hazai parkettre.

Az olasz népszavazás eredményét értékelő hétfői olasz lapok szerint Matteo Renzi miniszterelnök rosszul mérte fel a belpolitikai helyzetet, és a saját maga ásta verembe esett bele. A legnagyobb példányszámú olasz napilapnak, a Corriere della Serának a főcíme így szól: “Áradtak a nemek – Renzi távozik”. A vezércikk fő gondolata az, hogy most leginkább felelősségtudatra van ...

Várhatóan kedd reggeltől jár újra teljes vonalon a 2-es metró, a Pillangó utcai baleset pontos okát vizsgálják.

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az E.on csoport felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat az érintett lakossági ügyfeleinél az ünnepi időszak alatt. A...

professional essay writers for hire essaypay english essay help services professional dissertation writers no prlagiarism paper writing service