Legfontosabb témák

Amit Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége újít fel.

A kormány kéz kezdeményezéssel is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a BÉT50 konferencián.

Inkább a klubcsapatában, a Chicago Fire-ben szeretne jól futballozni, ezért továbbra sem akar a magyar válogatottban játszani Nikolics Nemanja, de állítja, szó sincs róla, hogy lemondta volna a válogatottságot.

A Paks II. beruházásnál minden szerződéses munka előkészítése és lefolytatása a nyilvánosság előtt fog zajlani, teljes összhangban az európai uniós követelményekkel – mondta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója szerdán a leendő ötös és hatos blokk helyszínén, Pakson.

Ideiglenesen hatályba lép az EU és Kanada kereskedelmi megállapodása, a CETA.

Lezárult a Főtáv-Kiserőmű Kft. és a csepeli Rákóczi Liget Társasház közötti, utóbbi fizetési késlekedésének rendezéséről szóló pereskedés.

Magyarországon az európai átlaghoz képest is kevés halat fogyasztunk: az éves halfogyasztás fejenként mindössze 4-5 kg.

Kést rántott egy osztrák rendőrre egy 42 éves magyar férfi a bécsi Westbahnhofnál, mire a rendőr elővette szolgálati fegyverét, de senki sem sérült meg - jelentette az APA osztrák hírügynökség.

Matolcsy szerint érdemes követni azoknak az államoknak a példáját, amelyek a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

Demcsák Zsuzsa a Facebookon jelentette be távozását az ATV-től. A műsorvezető posztja szerint kóros fáradtságra hivatkozva ő maga kérte a szerződése felbontását - értesült a hvg.hu. A műsorvezető Demcsák ... ...

Igaz, csak ideiglenesen, de hatályba lépett az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az államok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak. A jegybank elnöke ezt a BÉT50 – a Budapesti Értéktőzsde őszi, a középvállalatok növekedésére fókuszáló – rendezvényén mondta, kiemelve, ...

Kevés lehet a hat mag az Ryzenek ellen, jövőre érkezhet a két maggal megtoldott modell.

A sávelválasztó szalagkorlátnak ütközött egy kamion az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 97-es kilométernél, Ács térségében.

Két újabb embert vett őrizetbe a rendőrség a múlt heti londoni metrómerénylettel összefüggésben szerdán – közölték a brit hatóságok.

Főleg a beruházások gyarapodásának köszönhetően egyre jobban gyorsul a magyar gazdaság, amit a még kedvezőbbé váló külső környezet is támogat, ezért a Takarékbank elemzői legújabb előrejelzésük alapján ... ...

Már csak pár hónap van hátra a januárban és februárban életbe lépő MiFID 2. és IDD előtt, de a piaci szereplők közül sokan még most sem kezdtek el érdemben foglalkozni a változásokkal. A biztosítási...

Versenyképességének javítására és kutatás-fejlesztésre 4,5 milliárd forint kutatás-fejlesztési támogatást nyert el 15 pest megyei kis- és középvállalkozás (kkv), további fél milliárd forintot nyert 30 vállalkozás, versenyképességének javítására, illetve egy pest megyei intézmény bölcsődei fejlesztésre a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) négy pályázata keretében. A támogatásokkal együtt a beruházások összértéke meghaladja a 8,1 milliárd forintot - tájékoztatta szerdán az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Létrehozták a tőzsdén a tervezett kis- és középvállalati platformot Xtrend néven, és az év végére várhatóan feláll egy 20 milliárd forintos állami-EU-s tőkealap is a tőzsde fejlesztésére. A tőzsdei bevezetés azonban csak a kezdete valaminek, a siker az elégedett befektetőkön mérhető le.

Az összes elsődleges energiahordozóval több energiát termel a világ 2035-ben, mint 2015-ben a BP előrejelzése szerint. Bár az arányok környezetvédelmi szempontból javulnak, de továbbra is ontjuk a szén-dioxidot.

Nagyon belejött a Twitter a terroristák felhasználóinak kiszűrésébe.

Budapesten és Pest megyében évi 54 milliárd forintot, országosan legalább 100 milliárdot költ el a lakosság számla nélküli privát egészségügyi szolgáltatásokra - derül ki a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók ... ...

A dabasi ügyészség hűtlen kezeléssel vádolja őket.

Az idén 13-14 százalékkal nőhetnek a bérek, és ez a növekedési ütem jövőre is kitart a makrogazdasági elemzők szerint.

Hári Jánossal, a magyar válogatott támadójával erősítette meg keretét a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

A pénzintézeteknek átfogó tájékoztatást kell nyújtaniuk a bankhitelek feltételeiről.

Az eszközállománya alapján 12. legnagyobb orosz pénzintézet szerdán mentőövet kért a jegybanktól. Az orosz központi bank még nem döntött a kérdésben, ha elfogadja a kérést, akkor ez lesz a második eset ... ...

Elfogyott a Budapesti Értéktőzsde lendülete, a BUX dél körül 0,2 százalékkal állt a keddi zárószintje alatt, 38 091 pontnál. A blue chipek vegyesen teljesítettek. A Mol és az OTP gyengült, míg a Magyar ... ...

Ideiglenesen hatályba lép csütörtökön az EU és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA) – közölte az Európai Bizottság szerdán.

A skandináv országok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

Két metróállomást lezártak London központi részén bombafenyegetés miatt.

Az idei második negyedévben 1,750 milliárd euró volt a folyó fizetési mérleg többlete, 798 millió euróval több az előző negyedévinél – jelentette szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az ország pénzügyi helyzetét a külfölddel szemben jellemző, úgynevezett finanszírozási képesség -, amit a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege mutat – több mint 2 ...

Sokunknak már csak akkor van ideje szörfölni a közösségi médián, amikor a csúcsforgalomban veszteglünk két piros lámpa között. Instant, prompt, könnyen értelmezhető posztok kellenek az ilyen kutyafuttában történő tartalomfogyasztáshoz. Ehhez a vizualitás a kulcs.

Az építkezés során hajlamos az ember olcsóbb alapanyagokat választani, a szakértők szerint azonban ezeken nem érdemes spórolni, mert hosszú távon sokkal költségesebb lesz a javítás és az utólagos munkák. Több százezer forintot is lehet a nyereség.

A képzett informatikusokért a legnagyobb vállalatoknak is meg kell küzdeniük. Akik hosszabb távon gondolkodnak, nem a sült galambra várnak, hanem igyekeznek hozzájárulni az utánpótlás kineveléséhez.

A BÉT konferenciáján a jegybank elnöke célzott arra, hogy megvizsgálhatják az állami vállalatok egy részének tőzsdére vitelét. A lengyel tőzsdéhez hasonlóan bankokat is lehetne a parkettre vinni. Azután újra elmesélte, hogyan lesz nálunk új aranykor.

Az előző évekhez hasonlóan a kárbejelentések több mint fele idén is valamilyen betegség vagy baleset miatt következett be, míg az esetek egyharmadánál a poggyásszal kapcsolatban merültek fel problémák, derül ki az AGENTA-Consulting Biztosítás- és Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítő Kft. felméréséből. Míg az előbbi esetben ez átlagosan több mint 160 ezer, addig az utóbbinál 50 ezer forintnak megfelelő összegű kártérítést jelent a biztosítóra a nézve.

A mai nappal elindul a hazai kis- és középvállalatokat célzó új szekció, az Xtend a Budapesti Értéktőzsdén - jelentette be Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója egy budapesti konferencián.

Eddig a magyar gazdaságpolitika számára gyakran kelet-ázsiai modellek voltak irányadóak, most úgy tűnik, új irányzat jöhet. Matolcsy György szerint a skandináv országok szolgálhatnak számunka példaként.

Mintegy négymilliárd forint fejlesztési támogatást nyert el a Békéscsabai és a Gyulai Tankerületi Központ, amelyből 29 általános és középiskola fejlesztése, bővítése valósulhat meg – tudatták a tankerületek szerdán az MTI-vel.

Nincs rá bizonyíték, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne, sőt kártékony is lehet, mivel eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybe vételétől - fogalmazott a szerdán ... ...

Nem ritkaság, hogy az elítéltek jelen vannak a közösségi oldalakon. A Facebookon például posztolnak: megírják a véleményüket vagy az igazukért harcolnak - írta a Magyar Idők.

A Jet2 járatán készült fényképet a légitársaság megmagyarázta.

Rendkívül pesszimisták vagyunk az idős éveinket tekintve az OTP felmérése szerint.

A sűrített földgázzal üzemelő autósok olcsóbban tankolhatnak a fővárosban.

Többnyire Európán belül, menetrend szerinti járatokkal, de néha becsúszik egy-egy kontinensen kívülre vezető, charterjáratos út is.

A pénzintézeteknek átfogó tájékoztatást kell nyújtaniuk a bankhitelek feltételeiről az ügyfeleknek, így döntött az Európai Unió Bírósága.

A 2012-ben lemondott köztársasági elnök 2014-ben vásárolt új otthont feleségével, Schmittné Makray Katalinnal közösen. Drága környéket választottak, de azt nem tudni, mennyiért vették a luxusvillát.

A jegybank elnöke szerint minél több állami vállalatnak kellene megjelennie a tőzsdén

Ötpontos javaslatcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé az LMP a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében - idézi az MTI Schmuck Erzsébet, a párt frakcióvezető-helyettesének bejelentését. Az előterjesztés ... ...

Alig három hét telt el azóta, hogy az egyik legnagyobb orosz bankot, az Otkriyijét menteni kellett, most a 12. legnagyobb orosz pénzintézet, a B&N Bank is segítséget kért az orosz jegybanktól. A...

Lionel Messi kedd este megszerezte pályafutása negyvenharmadik mesterhármasát. Mi több: négy gólig jutott az Eibar elleni bajnokin. Szenzációs formában van: kilenc gólnál tartva vezeti a Primera División góllövőlistáját.

A külföldi pénznemben meghatározott hitelszerződések esetén a pénzügyi intézménynek átfogó tájékoztatást kell nyújtana a kölcsönfelvevő számára ahhoz, hogy ez utóbbi tájékozott és megalapozott döntést hozhasson.

Csapadékos és az áltagnál hűvösebb napokkal kell megbirkóznunk.

Az Európai Központi Bank (ECB) a várakozások szerint lassan elkezdi csökkenteni az eurózónát likviditással elárasztó kötvényvásárlási programjának mértékét. Bár sokan tartanak tőle, egy számítás szerint ... ...

Szerdán hozott ítéletet az Európai Bíróság egy román ügyben, amely ugyanakkor a magyar jelzáloghitelesek számára sem érdektelen. Általánosságban ez nem jelent mentőövet a hiteladósoknak, legfeljebb egyedi esetek lehetnek, amelyekben jól járhatnak az érintettek.

Javaslatot nyújtott be az internetes biztonság megerősítésére kedden az Európai Bizottság (EB), és ennek értelmében egyebek mellett felállítanának egy uniós kiberbiztonsági ügynökséget, és közös tanúsítási rendszert fogadnának el.

Az aszályos nyár miatt kényszerérés történt a napraforgónál és a kukoricánál, mindkét termény hozama kisebb a szokásosnál - állapította meg ülésén a Békés megyei betakarítási koordinációs bizottság.

where to buy apa research papers order essay online cheap need help with assignments for business course writing services company term papers algebra homework help online free