Legfontosabb témák

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről.

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társasági adóbevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az...

Kezd körvonalazódni, hogy a kapott és kifizetett ösztönzőket, az elemzések díját és a termékkialakítást milyen módon kell majd értelmezniük és alkalmazniuk a hazai brókercégeknek, alapkezelőknek és...

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata, amelyből kiderül, hogy a párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zárult a csúcs. A csúcstalálkozó eredményes volt, igazi vita zajlott – mondta sajtótájékoztatóján Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök. A házigazda olasz politikus mindazonáltal a pénteken elfogadott ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 34 358,93 ponton, az előző hetinél 476,87 ponttal, 1,37 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalomban. A héten a részvénypiac forgalma 43,10 milliárd forint volt, szemben az előző heti 63,88 milliárd forinttal, a vezető részvények gyengültek a héten.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 34 358,93 ponton, az előző hetinél 476,87 ponttal, 1,37 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalomban.

Itt a Pénzcentrum 2017.05.28-i időjárásjelentése....

Gondoskodni kell a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről is.

Új korszak kezdődik a második félévben az ingatlanpiacon: az új fejlesztési hullám elején elindított beruházások "beérnek", elkészülnek, végre közelíti a kínálat a keresletet. Bár továbbra is a fővárosban épül a legtöbb lakóingatlan, a vidéki városokban is komoly fellendülést láthatunk - ez pedig külön jót tesz a piaci egyensúlynak. Vidéken főleg családi házak épülnek.

Az induló cégek sokáig csak viszik a pénzt, de nem termelnek bevételt. Hogyan lehet átvezetni e nehéz kezdeti fázison a cégeket, hogy életben maradjanak? A The Lean Startup című könyvből kiderül. Ez a Facebook vezérigazgatójának, Sheryl Sandbergnek is az egyik kedvenc üzleti szakkönyve.

Az ügyfelek egyre inkább a leghosszabb megtakarítási idejű módozatot választják.

Nem vendégmunkásokkal, hanem a munkabérek rendezésével lehetne vonzóvá tenni az ágazatot.

Jelentős növekedésről számoltak be a magyarországi lakás-takarékpénztárak, tavaly az új szerződéses összeg és a hitelkihelyezés is bővült, és idén is növekedést terveznek mindkét területen. Egyre...

A kormány nagy tervekkel készül, hogy sokkal több gyereket vállaljanak a magyarok, épp amikor kiderült, hogy a gyerek az egyik legnagyobb szegénységi kockázat. Budapest megadta magát egy eső miatt, a Mészáros-család újra nagyokat vásárolt, a nyugdíjasokat pedig megpróbálják visszavezetni a munka világába. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Megkezdődött a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának (PTE-GYTK) 450 millió forintos átfogó fejlesztése - közölte a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-vel.

Az arab félszigeten újra nagy dobásra készülnek. Marsa al-Arab néven egy mesterséges szigetet építenek a tengeren. A projekt 2020-ra fog elkészülni, összesen 1,7 milliárd dollárból, összesen 371 négyzetkilométeren. A szigeten – a Dubajtól elvárható exkluzív tengerparti szállodák és apartmanok mellett – épül egy gigantikus kalandpark, egy 1700 néző befogadására képes színház, egy torony, melyben 300 magánlakás kap helyet valamint egy 20 ezer négyzetméteres pláza is.

Az arab félszigeten újra nagy dobásra készülnek. Marsa al-Arab néven egy mesterséges szigetet építenek a tengeren. A projekt 2020-ra fog elkészülni, összesen 1,7 milliárd dollárból, összesen 371 négyzetkilométeren. A szigeten – a Dubajtól elvárható exkluzív tengerparti szállodák és apartmanok mellett – épül egy gigantikus kalandpark, egy 1700 néző befogadására képes színház, egy torony, melyben 300 magánlakás kap helyet valamint egy 20 ezer négyzetméteres pláza is.

Átadták az évek óta nem termelő hejőcsabai cementgyár, mostani nevén HCM 1890 Kft. évi 40 ezer tonna kapacitású mészhidrát üzemét pénteken, a beruházás magántőkéből valósult meg, ennek értékről nem adott tájékoztatást Kálmán János cégtulajdonos.

A magyar hagymaágazat versenyképességének növelését szeretné elérni, valamint a kereskedők és fogyasztók figyelmét kívánja ráirányítani a jó minőségű magyar hagymára az a termelői munkacsoport, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hozott létre - közölte a köztestület pénteken az MTI-vel.

Elég a migrációból, állítsuk meg az inváziót jelszóval vonultak fel tünteők Milánóban, a szintén észak-olaszországi Bolognában viszont a migránsok befogadása mellett demonstráltak szombaton a G7-es csúcstalálkozó zárásával egy időben, miután egy nap alatt mintegy kétezer embert mentettek ki a Földközi-tengeren, Líbia és Olaszország partjai között.

A Borussia Dortmund labdarúgócsapata nyerte a Német Kupát, miután a szombati döntőben 2-1-re legyőzte az Eintracht Frankfurtot.

A Barcelona labdarúgócsapata nyerte a spanyol Király Kupát azzal, hogy a szombat esti döntőben 3-1-re legyőzte az Alavést a madridi Vicente Calderón Stadionban.

Négy első és két második díjat nyertek el hazai ingatlanfejlesztések a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán, nyertes lett a Várkert Bazár, a Váci 1 épület, a 4-es metró 10 állomása és a Királyegyházi Cementgyár - tájékoztatta a FIABCI Magyar Tagozata az MTI-t.

Lóránt Károly közgazdász szerint a klímaváltozás lassítása befolyásolhatja az Európát érintő migrációs folyamatokat is.

A fiatalok között is egyre kevesebben vannak, akik szívesen használnának önvezető autókat. Tavaly az MIT AgeLab kutatói készítettek egy tanulmányt arról, hogy a különböző korosztályokba tartozók...

Csökkentették a nagy-britanniai terrorkészültségi szintet a hétfő éjjeli manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus szintről. A szombaton bejelentett intézkedés azt jelenti ... ...

Megkezdte az áramtermelést a világ lenagyobb úszó naperőműve, amelyet egy kínai tavon építettek fel. Hivatalosan is megkezdte az áramtermelést a világ legnagyobb vízen úszó naperőműve, a kínai...

Acélüzembe látogatott szombaton Ferenc pápa, a munka méltóságára hívta fel a figyelmet

Huainan városában, a kínai Anhui tartományban bekapcsolták a világ legnagyobb, hivatalos úszó naperőművét. 40 megawattos.

Óriási az érdeklődés a lakástakarékok iránt, melyek legfőbb előnye, hogy 30%-os állami támogatás jár hozzá. Emiatt elképesztő mennyiségű kérdés érkezik hozzánk a téma kapcsán. Most azokból a kérdésekből válogattunk, melyek az összes lakástakarékra vonatkoznak. Vagyis általános érvényességgel bírnak és tisztázzák a felhasználással, szerződésmódosítással kapcsolatos bizonytalanságokat.

Nyolcvannyolc éves korában szombaton elhunyt Ruitner Sándor dramaturg, rendező, zenei rendező,szerkesztő-riporter - közölte a család az MTI-vel.

Az Arsenal nyerte a labdarúgó FA Kupát, miután a szombati, Wembley Stadionban megrendezett fináléban 2-1-re legyőzte a bajnok Chelsea-t.

Elég volt a gyűlöletből és a nemzet mesterséges megosztásából - mondta Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt a párt kongresszusán. A szegényekért és a kisemberekért is tenni akar, s azt ígéri ... ...

Mark Zuckerberg az amerikai elitegyetemen, a Harvardon lett díszdoktor, ebből az alaklomból ő mondta a tanévzáró beszédet. Igaz ő nem végezte el az egyetemet (akárcsak Bill Gates), 12 éve otthagyta az intézményt, de onnan, egy kis szobából indította el a Facebookot és ott ismerte meg feleségét is. A videóban egy nagyon jól szerkesztett szellemes beszédet hallhatunk, mely motivációs szónoklatnak sem utolsó. Láthatóan nagyon készült rá a legfontosabb részek 6 percnél kezdődnek.

Mark Zuckerberg az amerikai elitegyetemen, a Harvardon lett díszdoktor, ebből az alaklomból ő mondta a tanévzáró beszédet. Igaz ő nem végezte el az egyetemet (akárcsak Bill Gates), 12 éve otthagyta az intézményt, de onnan, egy kis szobából indította el a Facebookot és ott ismerte meg feleségét is. A videóban egy nagyon jól szerkesztett szellemes beszédet hallhatunk, mely motivációs szónoklatnak sem utolsó. Láthatóan nagyon készült erre az eseményre. Aki türelmetlen, a legfontosabb részek 6 percnél kezdődnek.

Donald Trump amerikai elnök elutazott szombat délután Szicíliából, a Szaúd-Arábiát, Izraelt, Belgiumot és Olaszországot érintő első külföldi látogatásának utolsó állomásáról. Az Air Force One...

Több mint 15 ezer érdeklődőt várnak a szervezők június 15-18. között Szombathelyre, a II. Savaria Sörfesztiválra, amelynek idén Írország lesz a kiemelt vendége - közölte az MTI-vel Gál Sándor, az eseményt rendező ŐrvidékHáz igazgatóhelyettese.

Az első benyomás mindig döntő, tudjuk ezt az állásinterjúkon vagy akár céges tárgyalásokon, ahol a partnerünkkel először találkozunk személyesen. Azért fontos az első benyomás, mert ilyenkor a másodperc tört része alatt alkotunk egymásról véleményt, amelyeket csak lassan, sok munkával lehet a későbbiekben felül írni.

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata, amelyből kiderül, hogy a párizsi klímaegyezmény kérdésében megállapodás nélkül zárult a csúcs.

Ki gondolta volna, hogy a világ egyik legjobb befektetője, pénzügyi alapkezelője nem egy New York-i, frankfurti, sanghaji vagy szingapúri financiális vállalkozás, hanem egy egyház. Konkrétan a VIII. Henrik által a tizenhatodik században alapított anglikán egyház.

A szombat délutáni elő- és középfutamok után kialakult a vasárnap délelőtti döntők mezőnye a Szegeden zajló kajak-kenu világkupa-versenyen: csak férfi C-2 500 és K-1 200 méteren, valamint női K-2 500 méteren nem lesz magyar hajó az A fináléban.

Korábbi közlésével szemben valamennyi, a londoni Heathrow és Gatwick repülőtérről induló szombati járatát törölte a British Airways brit légitársaság a cég globális számítógépes hálózatának hibája miatt.

A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert előbb egy második, majd egy kilencedik helyet szerzett a gyorsasági kamion Eb misanói versenyhétvégéjének szombati futamain.

A Mészáros Lőrinc-féle Opimus-csoporthoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt. 500 millió forint osztalékot szavazott meg magának a dunántúli megyei napilapok hasznából - írja a HVG. A Pannon Lapok Társasága ... ...

A miniszter szerint a lovas hagyományőrző programok nélkülözhetetlen elemei ma is a magyar kultúrának.

Ha tárgyi befektetést szeretnénk, nemcsak ingatlanon vagy aranyon tudunk keresni, hanem akár egy ritka autó is szóba jöhet. Egyes, ritka járművek pár évtized alatt akár több száz, sőt több ezer...

Korábbi közlésével szemben valamennyi, a londoni Heathrow és Gatwick repülőtérről induló szombati járatát törölte a British Airways brit légitársaság a cég globális számítógépes hálózatának hibája miatt. ... ...

A Mediaworks Hungary Zrt. 500 millió forint osztalékot szavazott meg magának a PLT hasznából.

A magyar lakosság 44 százaléka sosem sportol, aki viszont mégis, az is kevesebb mint egy órát szán átlagosan hetente erre. A sporttal azonban együtt jár a sérülésveszély is: a megkérdezettek 15 százalékát sporttevékenység közben éri baleset.

Este hét órakor kezdődött az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényének utolsó 33. fordulója. A tét a bajnoki cím és a kiesés elkerülése.

A 33. fordulóban a kispestiek a gólkirály Eppel Márton találatával 1-0-ra legyőzték a rivális Videotont, s megnyerték az OTP Bank Liga 2016–2017-es kiírását.

Csökkentették a nagy-britanniai terrorkészültségi szintet a hétfő éjjeli manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus szintről. A szombaton bejelentett intézkedés azt jelenti, hogy az elhárító szolgálatok már nem tartanak azonnali újabb merénylettől.

1 milliárd 295 millió forint a tét....

1 milliárd 295 millió forint volt a tét....

1 milliárd 295 millió forint a tét....

Elég a migrációból, állítsuk meg az inváziót jelszóval vonultak fel tünteők Milánóban, a szintén észak-olaszországi Bolognában viszont a migránsok befogadása mellett demonstráltak szombaton a G7-es csúcstalálkozó zárásával egy időben, miután egy nap alatt mintegy kétezer embert mentettek ki a Földközi-tengeren, Líbia és Olaszország partjai között.

Összeütközött egy vasúti átjáróban egy vonat és egy személyautó Mende-Pusztaszentistván állomásnál, az autó mindkét utasa a helyszínen életét vesztette - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A brit kormány bekeményített a közösségi site-okkal, főként a Facebookkal és a Twitterrel szemben a manchesteri terrortámadást követően. Meg akarják teremteni a lehetőségét annak, hogy a hatóságok jobban ... ...

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport taorminai csúcstalálkozójának szombati zárónyilatkozata.

please help me do my homework management assignment help live homework help chat doctoral thesis writing services paper writing help online