Legfontosabb témák

Növelni kellene a 2017-es uniós költségvetés összegét, a tervezettnél több pénzre van szükség a fiatalkori munkanélküliség csökkentésére, gazdaságélénkítésre és a menekültválság kapcsán a harmadik országok megsegítésére - állítja az EP.

Jóváhagyta a Budapest és Székelyudvarhely közötti testvérvárosi megállapodás megkötését szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A dokumentumot november végén írhatják alá Székelyudvarhelyen.

Körülbelül két hete egy közös bérstratégiát fogadott el az öt hazai szakszervezeti konföderáció, ám a napokban két nagy szövetség váratlanul kihátrált a javaslat mögül és még a megszellőztetett kormányzati ... ...

Egyre többen érzik fontosnak a megtakarítást, az öngondoskodást, amit jól mutat, hogy már negyedik éve folyamatosan nő az OTP öngondoskodási index értéke.

A V4-ek kiakadtak az Európai Bizottság agrártámogatást érintő javaslatán.

Autista gyerekeknek és szüleiknek segíthet a Toys R Us nevű játékáruházlánc kezdeményezése: most először olyan körülményeket teremtenek az üzleteikben, ahol e látogatóik kényelmesebben vásárolhatnak.

Az ördög a részletekben rejlik....

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére változtatási tilalmat rendelt el a Római-part parti sávjára szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A változtatási tilalom elrendeléséről egyhangúlag döntött ... ...

Az európai tőzsdék eséssel végeztek, a BUX index mégis emelkedni tudott, elsősorban a Molnak köszönhetően. A forint csendben tovább gyengült, az Apple jókorát esett, az olaj jókora mínuszból kapaszkodott vissza kissé.

Az Egyesült Államokban nagyon kényes politikai téma a fegyvertartást övező szabályozás kérdése. A demokrata párt, élén Barack Obamával a gyakori halálesetek miatt az utóbbi időszakban aktívan...

A 2030-ra kitűzött fenntartható fejlődési célok megvalósítása világszerte háromezer milliárd dollár költséggel, beruházással jár; így a hazai vállalatoknak is jó lehetőséget jelenthet, ha részt vesznek a globális problémák megoldásában.

Olyan projektet indít a Belügyminisztérium (BM), amely hozzájárulhat ahhoz, hogy két-három éven belül megújuljon az önkormányzati irányítás - mondta Pogácsás Tibor, a BM önkormányzati államtitkára szerdán Budapesten.

Az agglomerációs közösségi közlekedés megrendelő feladatainak az állam részére történő átadásáról szóló egyes megállapodásokról, valamint a fővárosi közlekedési intézményrendszer átalakításáról is döntött ... ...

Mivel töretlen az érdeklődés a májusban meghirdetett uniós nulla százalékos hitel iránt, ezért a kormány úgy döntött, hogy 44-ről 70 milliárd forintra emeli az elérhető pályázati keretösszeget -...

Visszafogta az idei működési nyereségére vonatkozó előrejelzését a japán Nintendo és az amerikai Boeing is.

A Transparency International (TI) magyar szervezete felügyeli az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat - közölte Martin József Péter, a szervezet ügyvezetője. Ez az első állami nagyberuházás, amelyet civil szervezet ellenőrizhet.

Olvasás intenzív felhasználási területekhez készített költséghatékony vállalati SSD-t az Intel. Az M.2 formátumú DC P3100 sorozat PCI Express csatolót alkalmaz, illetve támogatja az NVMe felületet, a gyártó ígérete szerint mindezt a SATA-s meghajtók árszintjén.

A Transparency International (TI) Magyarország felügyeli az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat, a Bóly és Ivándárda, országhatár közötti szakasz az első állami ... ...

Az elmúlt évek alatt Magyarország nemcsak leküzdötte a válságot, hanem egyértelműen stabil növekedést ért el – mondta a Fidesz-frakció szóvivője a gazdasági eredményekről tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Halász János kiemelte: a 2013-as növekedési fordulat óta minden évben 3 százalék felett emelkedett az ország gazdasági teljesítménye. A növekedés szerkezete is kiegyensúlyozott – folytatta -, a bővüléshez ...

Gyengüléssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán, a BUX viszont emelkedett.

Az idei évre meghirdetett letelepedési és praxisvásárlási pályázatokra 112 pályázatot nyújtottak be az október 15-i határidőig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Komoly szakmai ellenállásba ütközött az egyetemi kórházakról szóló törvénymódosítás. Több szakember értetlenül áll az előterjesztők érvei előtt; meggyőződésük, hogy ez a lépés nem szolgálja az orvosképzés színvonalának emelését. Most mindenki a részleteket várja, a jogszabály-módosításban ugyanis alig akad konkrétum.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 135,32 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 29 854,68 ponton , újabb éves csúcsán zárt szerdán.

Egyelőre fogalma sincs a gyógyszer-nagykereskedőknek arról, milyen indokok mentén gondolkodik a kormány a gyógyszer-nagykereskedelem központosításáról. A gyógyszerellátás olyan, mint egy pókháló, ha egy ... ...

Uniós szinten határoznák meg, mennyi transzzsír lehetne az élelmiszerekben.

Az európai részvénypiacok többsége mínuszban zárta mai napot, a rossz hangulat pedig az amerikai részvénypiacra is átterjedt. A fontosabb indexek eséssel indították a napot, a kedvező...

Magához tért az angol font, de komoly veszély fenyeget Ausztráliában.

Magához tért az angol font, de komoly veszély fenyeget Ausztráliában.

Schusterék cégének tavalyi árbevételéből viszont 1,2 millió kétforintos dal is kijött volna.

Megmentették a Népszavát a megszűnéstől. Az új tulajdonosok összevonják a lapot a Vasárnapi Hírekkel, amely a Népszava hétvégi számaként jelenik majd meg. A szerkesztőség a 6. kerületi Jókai utcába, az MSZP volt székházába költözik. Azt ígérik, hogy a Népszava szellemisége és irányvonala változatlan marad. Az integrációért Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője felel, az InfoRádió a Millennium Intézet konferenciáján készített vele interjút.

Üzemanyag-forgalom Magyarországon, 2012-2016. augusztus.

2,025 milliárd forintól a Penta Industry Kft. építheti meg Kisvárda futballstadionját - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A 16 ezer lelket számláló Kisvárda UEFA3-a...

A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram elérhető összege 44 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedett.

A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram elérhető összege 44 milliárd forintról összesen 70 milliárd forintra emelkedett a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében.

Javult az üzemeltetés biztonsága a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szerint.

Vajon megüti a létminimumot a jövedelme?...

Még soha nem veszett oda annyi illegális bevándorló a Földközi-tengeren, mint az idén; a számuk máris elérte a 3800-at - közölte szerdán az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.

Jövőre indul a Kopaszi-gát mellé tervezett BudaPart városnegyed építése, a végeredmény csak egy évtized múlva lesz látható. Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója az Urbanistának mutatta be a terveket.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, ezért kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.

A kormány 70 milliárd forintra emelte a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogramban elérhető forrás összegét. A nulla százalékos kamatozású hitelt országszerte 428 MFB Ponton igényelhetik a vállalkozások.

A társasházak építésére kiadott engedélyek száma több mint 230 százalékkal nőtt Magyarországon az idei év második negyedében, ez pedig az Eurostat adatai szerint a legnagyobb bővülés uniós összevetésben. De nem csak lakásépítési kedvben, hanem az ingatlanárak drágulásában is Magyarország vezeti az európai uniós rangsort.

Lassacskán elfelejtheted a percekig apróért kotorászó vásárlókat, de a kasszás pulttól is érzékeny búcsút vehetsz. A jövőben a fizetés nem egy szükséges rossz lesz, hanem egy személyre szabott élmény és megtakarított idő lesz. Mindezért cserébe a biztonságról sem kell lemondanunk. Interjú Szász Ferenccel, az Ingenico regionális menedzserével.

A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram elérhető összege 44 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedett a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-vel szerdán. A pest megyei fejlesztésekre a 2014-2020-as időszakban korlátozottan áll rendelkezésre forrás, ezért a kormány egy 3,67 ...

Komoly gondokkal néz szembe a magyar mezőgazdaság, az agrárvállalkozások kilencven százaléka munkaerőhiánnyal küzd. Évente ötezer szakembert is fel tudna szívni egyedül a mezőgépész szakma, de csak tizedennyien végeznek az egész országban.

A kormány tervei szerint 2022 végére 2092 kilométer gyorsforgalmi út lesz Magyarországon - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egy útátadáson szerdán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.

Az Egyesült Államokban jelentősen visszaesni látszanak a vállalati sajátrészvény-vásárlások az utóbbi időszakban, s most már nem csak a cégek, de a bennfentesek is keveset vásárolnak. Pedig sokak szerint ... ...

Budapest csatlakozik az Egyesült Városok és Helyi Önkormányzatok Világszervezetéhez - döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Megmelték a mikrovállalkozások és kkv-k versenyképességét segítő hitelprogram keretét.

A korrupcióellenes civil szervezet a híresen korrupciómentes M6-os építését fogja ellenőrizni. Erről is az EU tehet.

Európában Magyarországon lesz először példa arra, hogy egy civil szervezet az elejétől a végéig hivatalosan végigkövetheti egy állami autópálya beruházás közbeszerzésének minden egyes lépését -...

Készül a gyógyszerek azonosítási rendszere, de a kormány is gondolkozik a nemzeti gyógyszerellátó központ létrehozásán.

A légzsákból apró fémrészek repülhetnek az utasok felé.

Európa-szerte 1,47 millió, Magyarországon csaknem 16 ezer gépjárművét hívja vissza a Toyota a légzsákok esetleges hibája miatt.

A nemzetközi szervezet gőzerővel küzd a globális problémák felszámolásával, amelyhez a vállalatok bevonása mellett a szuperhős Csodanő segítségét is igénybe veszik. Sokak legnagyobb bánatára. Az ENSZ meglehetősen provokatív, ám annál hatékonyabb módszert választott arra, hogy ügyük nagy nyilvánosság elé kerüljön. Múlt héten ugyanis Wonder Womant választották meg a nők jogaiért és a nemi egyenlőségért folytatott küzdelem tiszteletbeli nagykövetének, ami első hallásra egész jó döntésnek tűnt, Wonder Woman legalábbis meglehetősen tehetségesnek számít, ha harcról van szó: Mégsem fogadta egyöntetű öröm a népszerű amerikai szuperhős kinevezését; a közösségi médiában viharként rohant végig a felháborodott nők méltatlankodása, akik közt szép számmal voltak olyanok is, akik az ENSZ szolgálatában dolgoznak. Disgusting that the UN substitutes sexualized fake for real woman leader. Hope Wonder Woman's lasso of truth reveals hypocrisy @riotwomennn https://t.co/h1V68jmMNB— anne marie goetz (@amgoetz) 2016. október 15.  Undorító, hogy az ENSZ egy végletekig szexualizált kamut választott egy igazi nő helyett. Remélem Wonder Woman az igazság lasszójával felfedi a megbúvó képmutatást. A tiltakozók szerint Wonder Woman kinevezése nettó pofátlanság, hiszen egy olyan karakterről van szó, aki darázsderekával és tekintélyes mellméretével sokkal inkább a nők tárgyiasításának a szimbóluma, mintsem szabadságuknak és egyenlőségüknek jelképe. A felháborodott tömeg bele is kezdett egy petícióba, amely bár meglehetősen sikeres volt, az ENSZ fittyet sem hányt rá, és múlt hét pénteken ünnepélyes keretek között kinevezte az idén 75(!) éves szuperhősnőt, ami egy több mint egy éven át tartó közösségimédia-kampány kezdetét is jelenti, amely a társadalmi egyenlőségért folytatott harcra kívánja felhívni a figyelmet. Most egy picit hagyjuk abba a sírást Tény és való, Wonder Woman kinevezése óriási közfelháborodást váltott ki, ám azt is érdemes megjegyezni, hogy az ENSZ kommunikációja egy másodpercre sem roppant meg, végig kitartottak döntésük mellett, és az óriási hadjárat ellenére sem változtattak döntésükön. Ebből arra lehet következtetni, hogy az ENSZ döntnökei számoltak a kezdeti és hangos elutasítással, ami végső soron egy elképesztően széleskörű médiafeldolgozottságot eredményezett a szervezetnek. A botránynak köszönhetően olyan emberekhez is könnyedén eljuthatott üzenetük, akik csupán felületes ismeretekkel rendelkeznek a világszervezet működését illetően, ráadásul maga az „árukapcsolás” is kifejezetten kedvező időszakban történt, hiszen a képregényfilmek aranykorukat élik, Wonder Woman pedig hamarosan egészestés mozifilmet kap. Ez különösen fontos tényező, hiszen az ENSZ a civil lakosságot is el szeretné éri. A popkulturális szempontok mellett persze más tényezők is közrejátszhattak az amazon kiválasztásánál. A karaktert tulajdonló Warner Bros. és a DC Comics Entertainment egyaránt támogatja az ENSZ gyermekjogi szervének, azaz a UNICEF-nek a nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével foglalkozó kampányát. Az ENSZ globális céljai Nem véletlen, hogy az ENSZ mostanában olyan gyakran szerepel a nyilvánosságban. A szervezet épp tavaly hívta életre a The Global Goals nevű kampányát, amelyben 17 olyan fenntartható fejlődési célt határoztak meg, amelyek teljesítésével 2030-ra egy jobb, élhetőbb világban élhetnénk. A célok persze nem egyszerűek vagy egyik napról a másikra megoldhatók: a mélyszegénység kérdése, a minőségi oktatás vagy épp a klímaváltozás problematikája csak néhány a témakörök közül, amelyek megoldásra várnak, de az ENSZ épp arra törekszik, hogy társadalmi diskurzus alakuljon ki, ebből a szempontból pedig nagyon jól tud jönni egy, a Wonder Womanhez hasonló figyelemfelkeltő akció. Magyarország sem marad ki  A Magyar ENSZ Társaság is rendkívüli fontossággal kezeli az anyaszervezet törekvését, ráadásul a hazai szerepvállalást illetően is kifejezetten jók a kilátások. Simai Mihály szerint „A tudásintenzív ágazatokban tevékenykedő magyarországi cégek, illetve az azokban dolgozó magasan képzett munkaerő számára is jó lehetőséget jelentene, ha a vállalatok aktívabb szerepet vállalnának az ENSZ által meghatározott célkitűzések megvalósításában” A nemzetközi trendekhez hasonlóan persze itthon is nehézséget jelent a civil lakossághoz való eljutás, ám amennyiben az ENSZ-nek a jövőben is sikerül olyan akciókat végbe vinni, mint amit a Csodanő segítségével tettek, akkor minden esély megvan arra, hogy a világ megmentése nagy nyilvánosság előtt történjen. Szerintetek hatékonyak lehetnek az ilyen figyelemfelkeltő kampányok? 

Vannak korlátai az EU-n belül az országhatárokon átívelő egészségbiztosításnak. A rendszer ráadásul nem is egységes, érdemes tájékozódni, vagy még inkább megkötni a megfelelő biztosításokat.

Aggályos a gyermekvédelmi törvény módosítása a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet szerint. Boros Ilona jogász azt mondta: a törvényjavaslat nem alkalmas a súlyos tragédiák megelőzésére, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a gondos szülőktől is elvegyék a gyerekét.

A Transparency International (TI) Magyarország felügyeli az M6-os autópálya építéséhez kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat, a Bóly és Ivándárda, országhatár közötti szakasz az első állami nagyberuházás, amelyet civil szervezet ellenőrizhet - közölte Martin József Péter, a szervezet ügyvezető igazgatója az integritási megállapodás aláírását bejelentő sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.

company report writing assignment help usa custom paper custom paper pay to write my term paper do i have to do my homework