Legfontosabb témák

A kormány lezártnak tekinti az olimpiai pályázat ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van - közölte Lázár János.

Sok olyan fejlesztést lehet újratervezni, amelyet az olimpia miatt sajtolt volna ki magából az ország. Az olimpiai és a médiafalu az egyetlen, amely biztosan nem épül meg, erre legalább 642 milliárdot költöttünk volna, de valószínűleg akár sokkal többet is.

Új, az Árpád-házi szenteket bemutató emlékérme-sorozatot indít a Magyar Nemzeti Bank. A sorozat első darabját, a 775 éve született Árpád-házi Szent Margitnak emléket állító arany és színesfém érmet pénteken ... ...

Több mint 2,6 milliárd forintos közlekedésfejlesztés valósul meg Szolnokon a munkaerő mobilitás ösztönzése érdekében a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) száz százalékos támogatási intenzitású pályázatának köszönhetően - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel

A kiskereskedelmi forgalom már negyvenkét hónapja erősödik, a fogyasztás 2003. óta nem látott ütemben bővült 2016-ban a javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a statisztikai hivatal friss adataira reagálva.

Emelkedéssel nyitottak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Amikor dokumentumok olvasásáról, szerkesztéséről és megosztásáról van szó, az irodai alkalmazottak – a legfiatalabbaktól a legidősebbekig – még mindig jobban szeretik a nyomtatott változatokat használni az Epson kutatása szerint. Átlagosan napi 34 oldalt nyomtatunk, aminek a fele azonnal a szemétben végzi.

Fél 2 után kezdetét vette Lázár Jánossal és Kovács Zoltánnal a 79. Kormányinfo.Brüsszelben járt 2017.02.23 14:04Lázár János brüsszeli útjáról is beszámolt. Határozottan állította, hogy az...

A fúzió azonnali eredménnyel járna a vezérigazgató szerint. Emelkedett a PSA-csoport nyeresége tavaly.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elküldte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számára a klub javaslatait a játékvezetői rendszer megreformálására.

Pénteken megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás Budapesten - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó.

Országos programsorozatot indít a Hiventures, hogy bemutassa a helyi vállalkozói közösség lehetőségeit az inkubációtól, a tőkebevonáson át, a nemzetközi piacra lépésig. A résztvevő cégek 9 millió forintos ... ...

A kiskereskedelmi forgalom volumene 4,5 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évi 5,8 százalék után, a naptárhatástól megtisztított adat 4,6 százalékos növekedést mutat - jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma.

Ágnesből és Tamásból nagyjából 14 hónap múlva programozó lesz. Egyikük gazdasági informatikai területről indult el a gyakorlatiasabb megközelítésű programozás felé, a másik hallgató a közszférából érkezett. Mindkettejük esetében fontos szerepet játszanak az anyagi megfontolások és a hosszú távú tervek a munkavállalás területén. Ezért tanulnak most újra, teljes „munkaidőben”, a Codecool tizennyolc hónapos programozó képzésén.

Több mint 20 ezer embert érinthet....

Rövid időn belül már a kormányhatározat is megjelent a Magyar Közlönyben az olimpiai pályázattól történő visszalépéssel kapcsolatban.

A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget és 102 milliárdot költhet 49 ottani fejlesztésre uniós és hazai forrásokból. A javasolt projektek közé tartozik egy Legoland építése Nyíregyházán, illetve egy üveghíd Sátoraljaújhelynél.

Februártól kezdve lehet jelentkezni kártalanításért.

Mert nagyot álmodni Simicskó István honvédelmi miniszter, aki alig pár hete azt vizionálta, hogy a magyar hadsereg 2026-ra a térség egyik meghatározó fegyveres testületévé válik. Jelenleg a visegrádi négyek ... ...

Jelenleg nincs arra lehetőség, hogy az Európai Unió fellépjen a nagy élelmiszergyártók ellen amiatt, mert egyes tagállamokban azonos márkanév alatt különböző minőségű termékeket forgalmaznak - nyilatkozta a Magyar Időknek Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős uniós biztos.

Már az idén munkaszüneti nap lesz a húsvét előtti péntek, amikor a keresztények megemlékeznek Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről. A kormánypárti javaslatot az ellenzék is támogatja, bár ők inkább december 24-ét tették volna szabaddá.

A rendezvénysorozat célja ismertetni a helyi vállalkozói közösség lehetőségeit az inkubációtól, a tőkebevonáson át, a nemzetközi piacra lépésig.

Piacvezető online pénzügyi összehasonlító portál, fiatal és lendületes csapat, tele innovációval. Ez a Bankmonitor. Telefonos értékesítői pozícióra az alábbi feltételek mellett munkatársat keresünk: közgazdasági felsőfokú végzettség, vagy pénzügyi hatósági vizsga lakástakarék pénztári termékek értékesítése terén szerzett tapasztalat kiváló kommunikációs képesség elsősorban telefonos ügyfélkiszolgálás keresztértékesítés ügyfélajánlás dinamikus, nyitott személyiség, pozitív hozzáállás, csapatmunka képessége precizitás nélkül nem […]

Minden vállalkozás tulajdonosa és vezetője tudja, hogy a motivált munkatársak sokkal hatékonyabbak és jobb minőségben is dolgoznak, mint azok, akik nem érzik jól magukat a munkahelyükön.

Idén még biztosan folytatódhat az alapellátás-fejlesztési modellprogram, a Svájci Alap támogatásával beindított, február 28-án záruló projekt finanszírozását az év végéig az állam biztosítja, a praxisközösségek ... ...

Elérte a bűvös éves 1 milliárd eurós értékhatárt tavaly az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom. Ugyanakkor a további dinamikus bővülés előtt már komoly akadályok tornyosulnak, a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatássorozatának eredményeiből.

A 266 ezer aláírás 4,95 százalékát ellenőrizte szerdáig a Fővárosi Választási Iroda (FVI) – derült ki a szervezet gyorsjelentéséből.

Elérte az 1 milliárd eurós értékhatárt az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom tavaly – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index kutatássorozatának idei első felméréséből.

Február 28-ig kell kitölteniük a jövedéki termékekkel foglalkozó gazdálkodóknak az új jövedéki törvény szerinti tevékenységre vonatkozó nyilatkozatot arról, hogy tevékenységüket változatlan vagy módosított formában folytatják - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében szerdán.

Február 28-ig kell kitölteniük a jövedéki termékekkel foglalkozó gazdálkodóknak az új jövedéki törvény szerinti tevékenységre vonatkozó nyilatkozatot arról, hogy tevékenységüket változatlan vagy módosított formában folytatják.

Márciustól érkeznek az új kétezer és ötezer forintosok a mindennapokba, az új, korszerű pénzekre szükség van, ám közben érdemes a készpénzmentesség felé lépéseket tenni, mert Magyarországon rengeteg - 4434 milliárd forint értékű - készpénz forog a gazdaságban. Pedig a készpénznek jelentős, a GDP arányában 0,5-1,5 százalékos - azaz tízmilliárdokra rúgó költsége van. Jó hír azonban, hogy növekszik a kártyás fizetések és a bankkártyák száma is, a legfrissebb adatok szerint tavaly szeptember végén 9 millió forint fölé került a bankkártyák száma. Ezen belül döntő fölényben vannak az úgynevezett betéti kártyák, amelyekből 7,6 millió darabot tartottak nyilván, a hitelkártyák száma pedig elérte a 1,4 millió darabot.

Perel az Európai Unió döntése ellen az Apple, miszerint 13 millliárd eurónyi adó utólagos megfizetésére kötelezték. Az amerikai tech óriás szerint Brüsszel nem végzett pártatlan vizsgálatot az ügyben.

Rex Tillerson, amerikai külügyminiszter telefonon egyeztetett kedden Jang Csie-cse kínai államtanácsossal, s leszögezte, hogy Washington fontosnak tartja a konstruktív amerikai-kínai viszonyt.

Tízezer forint alatt inkább le se adunk rendelést....

Emelkedéssel indítottak a vezető európai értéktőzsdék szerdán.

A műsorvezető a hónap elején jelentette be, hogy otthagyja a köztévét, most pedig beállt a budapesti olimpia mögé - írja az Index.hu. A hírt a 2024 - Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) jelentette be ... ...

Új módszerrel hódít a TransferWise, ezentúl csevegés közben tudunk bárhova pénzt küldeni.

Hazánk fővárosa is felkerült a legzsúfoltabb közlekedésű városok listájára - derül ki a TomTom 2016-os Traffic Index eredményeiből. A budapesti sofőrök átlagosan 22 százalékos extra utazási idővel...

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsong Nam gyilkosai tudták mit tesznek, a két nőt felkészítették, hogy mérget kenjenek Kim arcára, majd kezet mossanak - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Khalid Abu Bakar, a malajziai rendőrség főfelügyelője.

Mindig van egy utolsó utáni pillanat. Így lehetünk most az elmúlt idők legkedvezőbb vállalkozói hitelének felvételével is, a fix 2,5%-os kamatozás mellett elérhető Növekedési Hitellel. Még van olyan bank, ahol rendelkezésre áll a kedvezményes forrás. Azok a cégek, akik gyorsan tudnak lépni, még hozzájuthatnak a hitelhez.   Nem szeretnénk kertelni, ez a hitel verhetetlen! teljes […]

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter telefonon egyeztetett kedden Jang Csie-cse kínai államtanácsossal, s leszögezte, hogy Washington fontosnak tartja a konstruktív amerikai-kínai viszonyt.

Az iparosodott országokban élők várható élettartama 90 év fölé emelkedhet 2030-ra. Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársai 35 ország adatainak elemzése során jutottak...

Erős marad a bérlői érdeklődés a hazai logisztikai ingatlanok piacán, és mivel a jelenlegi állomány telített, várhatóak új fejlesztések ebben az évben is - mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi ügyvezetője a társaság keddi budapesti sajtóbeszélgetésén.

Nagy különbség van a legmagasabb és a legalacsonyabb összegű ellátásban részesülő nyugdíjasok jövedelme között - derül ki egy parlamenti írásbeli válaszból.

Könyvforgalom Magyarországon (1997-2015)

Egy jó fizetésért vagy cafeteriáért dalolva és önként mondunk le a szabadidőnkről.

Március végétől teljesítménydíjat kell fizetni az újonnan telepített napelemes rendszerek 4 kW feletti teljesítménye után. A díj most 0 forint, de nincs garancia arra, hogy ennyi marad.

Hamis értesítéseket küldenek valakik a NAV nevében azért, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg - figyelmeztet az adóhatóság.

Fürjes Balázs kedden bejelentette, hogy a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, amelyet Duna Arénának kereszteltek el.

Balogh Zoltán szerint a gazdaságnak sem okozna gondot a plusz munkaszüneti nap, sőt a turizmusnak még jót is tehet. A munkaadói szervezetek ugyanakkor határozottan nem támogatják az ötletet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ismertette, hogy 2017-ben mire fókuszál az ellenőrzések keretében. Most ezt két látványos ábrán mutatjuk be. A NAV ellenőrzéseinek célja 2017-ben a gazdaság fehérítése,...

Felminősítette Magyarország államadósi besorolását a Japan Credit Rating Agency.

Gyakorlatilag eldőlt, hogy a világ- és Európa-bajnok Stine Oftedal a Győri Audi ETO kézilabdacsapatához szerződik - mondta el egy tv-interjúban Bartha Csaba, a klub elnöke.

Enyhe mínuszban nyitottak a vezető európai értéktőzsdék kedden. Budapest is. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,12 százalékkal, a frankfurti DAX-index 0,07 százalékkal, a párizsi CAC-40 ... ...

Budapesten 15-20 millió forintba beleférhet egy 50-60 négyzetméteres panellakás, vidéki megyeszékhelyeken ennyi pénzért már 65-80 négyzetméteres téglaépítésűt kapunk.

Egyetért a főpolgármester azzal, amit a miniszterelnök a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról mondott, és örül, hogy Orbán Viktor megerősítette: legutóbbi találkozójukon nem volt szó a 2019-es főpolgármester-választásról ... ...

A gazdaság kifehérítésére koncentrál idén az adóhatóság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelten figyel az önkéntes jogkövetés ösztönzésére és a kiemelt adózók ellenőrzésére.

Megkezdődött hétfőn a londoni parlament felső kamarájában, a Lordok Házában annak a kormányzati határozattervezetnek a vitája, amelynek elfogadása a brit legfelsőbb bíróság januári döntése alapján...