Legfontosabb témák

Másfajta Európát szeretne, mint amilyen most van, és szankciókkal sújtaná az EU értékeit nem tisztelő uniós államokat.

Érdekes kérdés is terítékre kerül az Európai Unió 27 tagjának hétvégi találkozóján, ahol alapvetően az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos tárgyalási stratégiát vitatják meg. A kérdés úgy szól, hogy ha Észak-Írország kilépne az Egyesült Királyságból és csatlakozna Írországhoz, automatikusan az EU része lenne-e?

A kazahoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel zárta a kijevi divízió I/A-világbajnokságot az ötödik helyen végző magyar jégkorong-válogatott.

Az alacsony kamatkörnyezet, a fokozódó verseny, a szigorodó piaci szabályozás és az ügyfélszokások megváltozása miatt várhatóan 7-9 százalékkal csökkenti létszámát az Erste Bank.

Az ipari termelői árak átlagosan 4,2 százalékkal emelkedtek márciusban az előző év azonos időszakához képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Erste Alapkezelő: "Az elmúlt hetekben kissé megtorpantak a tavalyi amerikai elnökválasztás után indult piaci folyamatok. A dollár jelentős mértékben gyengülni kezdett, az amerikai...

A "részben szabad" kategóriában tartanak nyilván minket, akkorát esett a sajtószabadság, mint Burundiban vagy Bolíviában - bár nem akkorát, mint a lengyeleknél. Külön foglalkozik Magyarországgal az összefoglalóban a Freedom House

40 országból közel 400 szakember látogatott el Budapestre 2017. április 27-én a World Employer Branding Day alkalmából. A munkáltatói márkaépítés legjelentősebb nemzetközi eseményén előadtak többek között a Facebook, Virgin Media, Brandfizz és a Tommy Hilfiger employer branding szakemberei. Nem mindennapi élményben lehetett része azoknak, akik az év elsőszámú munkáltatói márka eseményének résztvevői, vendégei voltak. Az ...

Az agráriumban most az a legnagyobb dilemma, hogyan lehet a gazdálkodásba minél sokrétűbben beépíteni az információtechnológiai újításokat és eközben kielégíteni az egyszerűsítés iránti jogo...

Junckerrel volt találkozója. Hogyan látja a találkozót az Európai Bizottság?

Ismeretlen tettes ellen, aki akár Gyurcsány felesége is lehet.

Az Európai Unióban maradó 27 tagállam képviselőinek sikerült megegyezniük abban az álláspontban, amelyet az unió a Brexit-tárgyalások során képviselni fog - közölte Takács Szabolcs, a...

„Minden egyes szolgáltatást, amit egy bank nyújt, lehet digitalizálni, akár 100 százalékban” - mondta Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese a Világgazdaság „Gazdasági csúcstalálkozó: csúcsvezetőknek” című konferenciáján.

Mégsem adhatnák haszonbérbe az önkormányzatok a halgazdálkodási jogot - ilyen értelmű módosító indítványt fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön.

Bordarepedése miatt már nem játszik Vas János a kijevi divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

A 80 méternél nem mélyebb kutakat engedély és bejelentés nélkül lehet létesíteni, feltéve, hogy azok csak a házi vízigényt elégítik ki, a meglévő kutakat pedig békén hagyják - ezt a törvényjavaslatot terjesztette ... ...

Ötmilliárd forint keretösszegű programot indít a kormány a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Az olimpiai mozgalom sosem volt olyan sikeres, mint napjainkban, ám a játékok kandidálási rendszerén mindenképpen változtatni kell Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint, aki úgy vélte, már júliusra elkészülhet az a reformtervezet, amely segít a helyzet megoldásában.

Ghaith Pharaon közelmúltban elhunyt szaúdi olajmilliárdos lehetséges magyarországi utódjaként emleget egy másik arab milliárdost a Valasz.hu.

2017. május 1-jétől a Nosalty Média és Kereskedelmi Zrt. kizárólagosan értékesíti a Nosalty médiafelületeit - jelentette be a cég. Az értékesítési tevékenységet - továbbra is Török Noémi, immár mint vezérigazgató irányításával - 5 fős csapat viszi az újonnan alakult cégben.

Az idei középfokú felvételik során a jelentkezők 96,9 százaléka (79 363 diák) felvételt nyert valamelyik középfokú oktatási intézménybe - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A diákokat a felvételi döntésről szerdáig értesítik az intézmények.

A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok nem támogatnak olyan civil szervezeteket, melyek kedveznének az embercsempészeknek - mondta Jordi Vaquer, az alapítványok európai regionális ... ...

Az ENSZ tanulmánya szerint hozzánk éppen pénz hoznak az adóelkerülők. Főleg az USA és Kína lehet a vesztes.

Ötmilliárd forint keretösszegű programot indít a kormány a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért é...

Százmilliárd forintot meghaladó nemzetgazdasági többletbevételt generálhatnak azok az intézkedések, amelyeket kilenc magyar logisztika szervezet közösen javasolt a kormánynak ágazati helyzetértékelésében - közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok kedden.

Ezzel is fehéredne a szektor és eltűnhetnek a kókler orvosok.

Anyagi problémákkal küzdő, harmincévesnél idősebb férfiaknál fokozza a depresszió kockázatát egy gén - olvasható a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) MTI-nek küldött közleményében.

A piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamaton a jegybank monetáris tanácsa (MT). A kamat még sokáig lent maradhat. A jelek szerint a jegybank fenntartja a laza monetáris feltételeket ... ...

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke úgy véli, akár az országban dolgozó külföldi tudósok távozásához is vezethet, ha nem sikerül rendezni a CEU körül kirobbant konfliktust. Lovász László az InfoRádió Aréna című műsorában azt is elmondta, kulcsfontosságú a magyar szakemberek itthon tartása is.

A magyar húsipar visszaszerezte önbizalmát, és hamarosan visszaszerzi régi fényét is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján. A vágóhíd a Bonafarm Csoport ... ...

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Magyarországról két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők. Az InnoStars Awards április 30-ig várja azon - prototípussal már rendelkező - projektek és start-up vállalkozások jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének megjelenni a piacon. A szintén április végén záruló European Health Catapult kategóriában olyan – a piacon már bevezetett termékkel rendelkező – kis- és középvállalkozások versenghetnek, amelyek európai piacra szándékoznak belépni. A beérkezett pályázatokat szakértők bírálják el, majd a legjobbak bemutathatják termékeiket, szolgáltatásaikat nagyvállalatok képviselőinek, innovátoroknak és befektetőknek, akik felkészítik a csapatokat a piacra lépéshez szükséges további megmérettetésekre is. Akik jelentkeznek a versenyre, automatikusan bekerülnek a Francia Intézet által rendezett 2017. június 15-16-án megrendezésre kerülő Smart Health programba is.

Ma már minden ötödik-hatodik párt közvetlenül érinti Magyarországon a meddőség problémája a folyamatosan romló tendenciák eredményeképpen. Mindez egyszerre rontja Magyarország egyébként is kedvezőtlen népesedési mutatóit, valamint jelent egyre növekvő terhet a társadalombiztosítás költségvetésében a meddőségi kezelések költségeinek következtében. Ezen a helyzeten változtathatnak a lombikbébi kezelések hatékonyságát növelő korszerű technológiák, amelyekkel a sikeres beavatkozások aránya akár kétszeresére is növelhető a korábbi eljárásokhoz képest a tapasztalatok szerint – hangsúlyozzák a Versys Clinics szakértői.

Tavaly 5,4 milliárd dollárt utaltak haza a vendégmunkások a hivatalos adatok szerint, de nem hivatalos becslések szerint ennél is több pénzt vihetnek haza külföldről. Az ukrán gazdasá...

A divatvilágban még a nagy divatmárkák számára is fontos megjelenési lehetőség, ha egy sztár az ő kollekciójukból választ egy díjátadóra ruhát, így egy nem hagyományos divatfővárosból érkező kisebb márka számára ez óriási elismerés. Azon túl, hogy a divattervező olyan embertől kap pozitív visszajelzést, aki a világ szinte bármely lead márkáját hordhatná, a márkanév ismertségének szélesítésében, […] The post Rákaptak a nemzetközi sztárok az ABODI márkára appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

Eddig csak a Twitch partnerprogram résztvevői juthattak a videóközvetítő platform alapján bevételekhez. Hamarosan elindul emellett az Affiliate Program, a rendszeresen tartalmat közzétevő és állandó nézőszámmal rendelkező streamereknek, akik még nincsenek partneri szinten.

Az ügyfeleknek nincs semmi plusz teendője.

Javában zajlanak a bontási munkálatok a Petőfi Csarnok, az egykori PeCsa környékén. A leromlott állagú hajdani rendezvényterem helyén épül fel a Liget Budapest projekt részeként az Új Nemzeti Galéria.

Milyen a menő cégvezető? Magabiztos, határozott, remekül kommunikál, karizma árad belőle. Valamelyik jó nevű egyetemen végzett, akár több diplomája is van és természetesen külső megjelenésében is megnyerő, lefegyverző egyéniség. Valóban?

A vártnál nagyobb mértékben javult és közel hat éves csúcsot ért el áprilisban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet német üzleti hangulatindexe.

A magyar tulajdonú, smart energy management szolgáltatások területén hazánkban piacvezető ALTEO 2017. évi közgyűlésének fő napirendi pontjai közt az elmúlt évi pénzügyi eredmények ismertetése, továbbá a menedzsment által javasolt osztalékfizetési lehetőség szerepelt. A 2016-os, kiemelkedően sikeres eredményeknek köszönhetően a közgyűlés úgy döntött, hogy a tavalyihoz képest több, mint 8 százalékos emeléssel 130 forintnyi osztalékot fizet részvényenként.

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.

Az alapkőletételi ünnepségen megjelent Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

Százmilliárd forintot meghaladó nemzetgazdasági többletbevételt generálhatnának azok az intézkedések, amelyeket a magyar logisztikai iparág kilenc meghatározó szervezete közösen javasol egy, a...

Német közgazdászok megelégedéssel nyugtázták, hogy Emmanuel Macron független, centrista politikus került ki győztesen a francia elnökválasztás első fordulójából.

Alig 0,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma februárban a KSH legfrissebb adatai szerint. Nagyot esett a használtcikk-üzletek forgalma.

Lassult a szolgáltatási és a feldolgozóipari ágazat teljesítményének növekedése az Egyesült Államokban áprilisban.

Az egyik az OTP Bank, a másik a Telekom ügyfeleit célozza. Az egyik inkább humoros, mint veszélyes, de a másik sem helyes fordítás.

A Pénziránytű Alapítvány most a hetedik és nyolcadik osztályos korosztálynak készített kiadványt.

A szimulációk alapján teljesen máshol kell lennie a gépnek, mint ahol eddig keresték.

Vajon az egyetemeken tanuló fiatalok inkább vállalkozói vagy alkalmazotti létet képzelnek el maguknak? Hajlandóak-e áldozatot hozni a jövőbeli sikeres vállalkozás érdekében? Rendelkeznek-e kidolgozott üzleti tervvel, vagy csupán egy felületes ötlettel vágnának bele saját vállalkozásuk kiépítésébe? Mely szektorokban látják a jövőt? És ha már minden egyéb adott, miként képzelik el vállalkozásuk finanszírozását? Többek között ezekre a […] The post Mi jellemző a jövő vállalkozóira? appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

Jelenleg a politikai tényezők mozgatják a tőzsdéket, illetve a devizapiacokat. Ilyen például Theresa May váratlan bejelentése az előrehozott választásokról, vagy a vasárnapi francia választás.

Magyarország 2012-ben történt csatlakozása az Eurotransplanthoz, azaz az európai transzplantációs szövetséghez megteremtette annak lehetőségét, hogy a hazai

Még a nyár előtt lehúzza a rolót a Marks & Spencer.

Hirdetésblokkolóval irthatja a későbbiekben a bosszantó hirdetéseket a Google a Chrome böngészőben - saját reklámjait átengedve a szitán. A Wall Street Journal belsős forrásokra hivatkozva számolt be a cég lehetséges terveiről.

Annak ellenére, hogy minden második ember elégedetlen a TV-csatornák műsorkínálatával, a többség átlagosan legalább 2 órát mégis a TV előtt tölt naponta, majdnem minden ötödik embernél pedig szinte egész nap megy a tévé – derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc legfrissebb felméréséből. Ráadásul tízből négy háztartásban két darab tévékészülék van, minden harmadikban pedig háromnál is több. A rekordot Békés és Zala megye tartja, ott az otthonok kétharmadában négynél is több tévé van, ám a zalaiak többsége be sem kapcsolja a készülékeket.

Egy év múlva óriási változás lép életbe az európai adatvédelmi szabályozásban - aki nem veszi komolyan az irányelveket, óriási bírságra számíthat. Aki viszont eddig is megfelelt a szabályoknak, nyugodtan alhat a korábbi adatvédelmi biztos szerint.

Nem volt határozatképes a Plotinus Holding Nyrt. közgyűlése, mert nem jelent meg legalább 50 százalék +1 szavazati jogot megtestesítő részvénytulajdonos, így nem döntöttek a tőzsdéről való kivezetésről - tette közzé a társaság a BÉT hivatalos honlapján.