Legfontosabb témák

Gyalog sétáltak végig helyiek és turisták között a világ hét iparilag legfejlettebb országainak (G7) vezetői a szicíliai Taormina utcáin pénteken, ahol csúcstalálkozójuk biztonsági és aktuális külpolitikai kérdések megvitatásával kezdődött.

Semlegesről felülteljesítésre javította az ArcelorMittal besorolását a Macquaire.

Több mint 6,6 milliárd forinttal nőtt az előző évhez képest a Praktiker Kft. nettó árbevétele. Az immár magyar barkácslánc 2016-ban 39,2 milliárd forintot realizált, ez 20 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmat. Ez a növekedés 7%-ponttal van a piaci trend fölött, ezzel a Praktiker megelőzte a közvetlen versenytársait is. Első üzleti évét zárta új ...

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, az ügyintézők lebeszélik a csokról azaz a családi otthonteremtési kedvezményről az érdeklődőket. A bankok erre statisztikai adatokkal ... ...

A WannaCry árnyékában a világ megfeledkezett egy hasonlóan komoly biztonsági résről, mely a mobilcégek SMS szolgáltatásait érinti. A sérülékenység segítségével a banki azonosító kódokat tartalmazó SMS üzeneteket sikerült más telefonszámra átirányítani, és így a bűnözők pénzt tudtak lopni német bankszámlákról. A biztonsági rést már 2014-ben felfedezték, de idén használták először.

Maradtak még "csőben" határon átnyúló banki összeolvadások és felvásárlások Közép-Európában, hisz néhány nyugat-európai bank visszavonulóban van a régióból. A helyi gazdaságok fellendülésével azonban...

Az ukrán nyugdíjreform és földreform végrehajtásának a sikerességétől teszi függővé a Nemzetközi Valutaalap (IMF) az újabb hitelrészlet folyósítását Kijevnek. Az IMF szakértői tíz napon át tárgyaltak Ukrajnában. ... ...

Nyakunkon a kánikula, itt a nyár, érdemes tájékozódni az aktuális balatoni strandhelyzetről. Most a tó északi partjának fürdőhelyeiről készült egy összeállítás.

Ma még több felhőre és helyenként szélre lehet számítani, de szombaton már sok napsütésre lehet számítani.

Költségvetési csalás gyanújával vádemelést javasolt a NAV az ügyészségnek a Gattyán György Docler-csoportját érintő ügyben. Az ügyészség szerint azonban nem történt bűncselekmény. Gattyánnak ugyanakkor ... ...

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén.

Nem lehet nyugodt a vállalat, a három pillér közül egyik sincs sziklaszilárd alapokon. A PC-s eladásokat a komponenshiány fenyegeti, az okostelefonokat és a kiszolgálókat pedig az erős konkurencia ássa alá.

Nem mentek sokra a csalók, jöhet a vádemelés.

Fel kell hívni a figyelmet a NATO balkáni bővítésének fontosságára, ez ugyanis fontos eszköz a térség békéjének és stabilitásának megszilárdítására - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

Nincs azonos véleményen az Európai Unió és az amerikai elnök Oroszországot illetően, az ukrajnai konfliktus ügyében azonban úgy tűnik, hogy hasonló a felek álláspontja - jelentette ki csütörtökön Donald ... ...

Nagyon szeretnének végre EU-tagok lenni a macedónok.

A magyar kormány meggyőződése szerint az Európai Bizottság (EB) egyetlen olyan érvet sem hozott fel, amely miatt a nemzeti felsőoktatási törvényt módosítani kellene - közölte Lázár János Miniszterelnökséget ... ...

Jelentősen csökkent tavaly a nagy-britanniai bevándorlás, nem kis részben a közép-európai EU-országokból érkezők számának visszaesése miatt.

Egy módosítóval az eredeti terv tizedére szállítják le a büntetés alsó határát.

Tibor Fischer, Londonban élő brit író a Heti válasznak arról beszélt, komoly problémának tartja, hogy Magyarországon folyamatos, bújtatott polgárháború zajlik. A Figyelő a haderőfejlesztés jövőjével foglalkozik

Apróbb szabálytalanságokat találtak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál.

Szerdán tette közzé a Sláger FM, hogy Budapesten ők a piacvezetők. A Rádió 1 szerint ugyanakkor a reggeli sávban, illetve a legfontosabb kereskedelmi célcsoportban ők állnak a hallgatottsági lista élén.

Vannak veszélyei annak, ha a közfoglalkoztatottak számát nem a piaci igényekhez igazítva csökkenti a kormány. Pár év és egyre kevesebb szakképzetlen munkaerőre lesz szükség a feldogozóiparban. Komoly érdekellentét ... ...

2016-ban mintegy 30 milliószor vásároltunk terméket online, melynek 69%-át külső logisztikai cég juttatta célba, ráadásul a kézbesítési díjat nekünk, vevőknek sokszor egyáltalán nem kellett fizetnünk. Azonban ez az idilli állapot a logisztikai cégek és kereskedők részéről is áldozatokkal járt, így idén vélhetően már újra magasabb értékben kell vásárolnunk, ha ingyenes szállításra vágyunk - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index kutatás-sorozatának idei második felméréséből, melynek középpontjában az e-kereskedelmi logisztika állt.

Orbán Viktor nyitóbeszédet mond a Családok Budapesti Világtalálkozóján. A második alkalommal sorra kerülő Demográfiai Fórumon tartott beszédet Orbán Viktor, aki előadását a bevándorlással kezdte. ...

A tagállamok már most is benne vannak a koalícióban, így a lépés inkább szimbolikus jelentőségű.

Amerikai törvényhozók a Deutsche Banktól kérik Trump elnök üzleti kapcsolatainak feltárását.

Vadonatúj járgányokat dob piacra jövőre a Hyundai.

A NATO beszáll az Iszlám Állam elleni harcba. A döntés politikai üzenet is.

A várakozásokat felülmúlva, 4,1 százalékkal nőtt a magyar bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésben nagy szerepe volt az ipar 7,8 százalékos növekedésének, ami az exportra is pozitív hatást gyakorolt. Várakozások szerint a növekedés egész évben kitarthat, ami a kkv-szektornak is jó hírt jelent. Ilyen mértékű gazdasági […] The post Az iparnak köszönhetően megugrott a magyar gazdaság appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

A jegybank felfüggesztette a Wingholding kötvények tőzsdei kereskedését.

A termékek jelöletlenek voltak, és volt egyéb bajuk is bőven.

Ma este kezdődik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntője a Duna Arénában. Magyarországot a Szolnok és az Eger képviseli a háromnapos tornán.

34000-hez érkezhet meg a hazai index, ha folytatódik az árfolyam korrekciója.

Szabó Tünde szerint a mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként ma már több mint 1,2 millió gyerek mozog naponta rendszeresen legalább 45 percet.

Legalábbis ha nincs gyereke az illetőnek. A csökkenő járulék ellenére nagy a teher a munkáltatókon.

Ahogy arra mindenki számított, nem nyúlt az irányadó rátához a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.

2050-re a globális lakosságszám valószínűleg megközelíti majd a 10 milliárd főt. Még visszafogott gazdasági növekedés mellett is ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági termények iránti kereslet 50%-kal nő. A FAO tanulmánya szerint lehetséges ennyit termelni, csak másképp kellene, mint ahogy most csináljuk.

Sikeres vállalkozást szeretne, de nem tudja, honnan és hogyan vonjon be tőkét?  Milyen előnyei vannak egy külső tulajdonostársnak, és hogyan érdemes felkészülni a befektetővel való tárgyalásra? A Kovács Réti Szegheő (KRS) Ügyvédi Iroda május 23-i ingyenes rendezvényén egy tőkebefektető és két, sikeres tőkebevonáson átesett startup képviselője beszélget ezekről a kérdésekről. Az „Egy sikeres befektetés története […] The post Tőkét kíván bevonni vállalkozásába? Ez az esemény Önnek szól! appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

Éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallást. Ennek legegyszerűbb módja a NAV által készített bevallási tervezet véglegesítése, amit ügyfélkapus hozzáféréssel pillanatok alatt el lehet...

8-15 százalékos kötelező szervizdíj bevezetését javasolják....

A szocialisták és a kormánypártiak nagy egyetértésben P+R parkolót építenének a Budapest Park helyére.

Mit érdemes tudni a hét kezdetén?

Látványos installációkkal, nyereményjátékokkal és ismert sportolókkal népszerűsítik a hazai rendezésű vizes világbajnokságot egy országjáró körúton, amelyet pénteken indított útjára a szervezőbizottság.

Elfogadhatatlannak tartják a nagy kiskereskedelmi szakszervezetek a Tesco Global Zrt. azon béremelési terveit, amelyek a kötelező bérminimum feletti fizetési kategóriák áruházi és raktári dolgozóit érintik, mivel az elképzelések nagyon messze vannak egymástól – írja a Napi.hu.

Alig érzékelhető mértékben erősödött a fogyasztói bizalom májusban az euróövezetben és az Európai Unió egészében – derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyek főigazgatósága (EcFin) által pénteken közzétett előzetes adatokból.

Három és fél téma a legújabb podcastban: Google I/O, WannaCry, Dell EMC World és Microsoft Build.

Az Andy Vajna tévévásárlását hitelező MKB bank bebiztosította magát: óvadéki jogot szerzett a tavaly 7 milliárdos veszteséggel zárt TV2 Media Csoport Zrt. minden részvényére.

Több mint 50 milliárdból fejlődhet Tokaj-Hegyalja, a felső Tisza-vidék és a Nyírség térsége a következő években – mondta Hörcsik Richárd, a zempléni és az abaúji térség országgyűlési képviselője.

A cégbíróságon múlik sok ezer Kft. sorsa – tudta meg a vg.hu. A jelenlegi állás szerint 28,6 ezer Kft. nem emelt időben tőkét. Mi várható a következőkben? Mutatjuk! The post Vigyázz, közel 30 ezer Kft. szűnhet meg! appeared first on Vállalkozók Fóruma.

Lehet csapatni vele éjjel a körúton? Van benne tolatóradar és nagy zene? Szervizkönyv rendben? Futár kihozza? Minden hülye kérdésre válaszolt a BKV a Vaterán.

Az innovációs verseny ma már a hagyományosnak számító iparágakban is hatalmas, valamennyi cég legszívesebben saját nevével fémjelezné a piac megreformálását. Azonban nem csak a fejlesztési trendeket diktáló startupok versenyeznek egymással, az innovációs piac szerves részét képezik a globális multik is. Mivel a vállalkozások K+F+I erősségeire és gyengeségeire nagymértékben kihat a cégméret, mindkét csoportszámos előnnyel és […] The post Nagyvállalati vs. startup innováció appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

Brit kutatók megpróbálják a zikavírust úgy módosítani, hogy képes legyen laboratóriumi kísérletekben elpusztítani az agydaganatos sejteket.

Több olyan játék létezik, amely az assembly programozási nyelv alapjaiba vezeti be, akár az alapismeretek nélküli kezdőket is. Az alkalmazások nem ingyenesek, de érdemes lehet megfontolni a játékos tanulás költségét.

Magyarországon jogszabály tiltja a bankoknak, hogy negatív kamatlábat alkalmazzanak a lakossági betéteknél. Nyugat-Európa sok országában nincs ilyen korlátozás, náluk azonban egyszerűen nem merik...

A Rába tájékoztatta befektetőit a 2016-os év után járó osztalék kifizetésének rendjéről. Idén 276 millió forint osztaléktömeget fizet ki a társaság, amely részvényenként 20,18 forintot jelent. Ez a...

Az utóbbi három hónap legalacsonyabb értékére csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban. Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte ... ...

A külföldre utazók fognak igazán jól járni ezzel a szabályozással.