Legfontosabb témák

Magyarország egyre fontosabb járműipari, autóalkatrész-gyártási központnak számít a régióban, GDP-jének közel 5 százaléka származik járműgyártásból. Szerepe fontosságát jelzi, hogy 2016-ban gépjárműgyártásban a világ első 25 országa között foglalt helyet. Az magyar autóipar eközben folyamatosan fejlődik, termelési értéke tavaly például rekordösszegre, egész pontosan 7874 milliárd forintra nőtt. Ugyan még csak az év közepén járunk, máris számos […] The post A beszállító kkv-knak kedvez a biztató autóipari beruházási kedv appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

A legkeményebb héten van túl a budapesti világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott, amelynek tagjai most két nap pihenőt kapnak. A jövő hét sem lesz unalmas, a pólósok a szerbekkel edzenek, majd pedig a keretszűkítést követően még egy hazai felkészülési tornán vesznek részt.

A múlt szerdai, június 21-ével kezdődő viharos időszak kezdete óta közel 13 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz, a károk becsült értéke meghaladhatja az 1,8 milliárd forintot.

Harmadakkora plakátköltést jelentettek le, mint amekkora a szerződésekben szerepel.

06. 30. 17:14 Hasít a Zwack Portfolio

Csütörtökön piaczárásután tette közzé éves gyorsjelentéséta Zwack, melyben jelentős emelkdésről számolt be a főbb eredménysorokon. Az ugrásszerű növekedés főként annak volt köszönhető, hogy 2017...

A Cégkapu regisztrációra kötelezettek július 3-án 14 órától tudnak kötelezettségüknek eleget tenni a cegkapu.gov.hu oldalon

Nagyjából duplájára emelték az üzemanyagárakat Egyiptomban csütörtökön.

2020 után megváltozik az Európai Unió pályázati rendszere, aminek eredményeképp a vállalkozások sokkal kevesebb vissza nem térítendő EU-s forrásokhoz jutnak. Emiatt a nagy mértékben EU-s forrásokra támaszkodó magyar kkv-szektor számára az elkövetkező 2-3 év jelenti az utolsó lehetőséget, hogy ilyen mennyiségű támogatásért pályázhassanak. Pályázati körképünkben megnézzük az eddigi eredményeket, valamint bemutatjuk a még megpályázható programokat. […] The post Ezek a pályázati források még elérhetők a kkv-k számára appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

Az áprilisi növekedés még 4,4 százalékos volt.

Vegyesen nyitottak, de percek alatt mínuszba fordultak a vezető európai értéktőzsdék irányadó mutatói pénteken. A BUX pluszban indult.

Az angol font és az euróövezeti államkötvények hozamai is feljebb kúsztak csütörtökön, miután egy sor monetáris szigorítást sejtető kijelentés hangzott el több jegybanki vezetőtől.

Megkezdődött a nyaralási időszak, de nem mindenki ússza meg ép bőrrel. Hogyan lehet elkerülni, hogy egy esetleges baleset, betegség a traumán kívül anyagi csődöt is jelentsen? Négyféle módja is van, amelyek különböző költségekkel különböző fokú védelmet nyújtanak.

A Mahir a 2010-es választások idején olcsón adta a leendő kormánypártnak a plakáthelyeket.

Mintha tegnap lett volna, hogy Steve Jobs nagy felhajtás közepette bemutatta az első iPhone-t. De azóta nagyot fordult a világ: a Nokia és a Motorola elbukott, a BlackBerry marginális szereplő lett a...

Hatalmas érdeklődés mellett mutatta be a múlt év végén a Google az új okostelefonjait, a Pixel és Pixel XL pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, igen jó értékeléseket kaptak a tesztelőktől és a felhasználóktól is. Akadnak olyanok is, akik szerint a legjobb prémiumkategóriás mobilok közé tartoznak.

A kereskedelemben nőtt az üres álláshelyek száma és csökkent a foglalkoztatottak száma az első negyedévben, miközben több lett a fizetés – írja a blokkk.com.

A Teslával közvetlenül konkuráló 3-as modellt mutat be a BMW.

Saját fejlesztésű pénzügyi kommunikációs szolgáltatással újít a MOL-csoport. A díjnyertes megoldás beleillik a cégcsoport hosszú távú stratégiájának azon részébe, amely a pénzügyi fegyelem erősítésére, a pénzügyi folyamatok hatékonyabbá tételére vonatkozik.

A cégek számára kötelező a regisztráció, amire ráadásul már a nyáron sort kell keríteni; július 1. és augusztus 30. között van erre mód. Azt viszont még nem tudni, hogy ehhez pontosan hova kell kattintani. The post Szombattól lehet, nyár végéig kötelező regisztrálni a cégkapura appeared first on Vállalkozók Fóruma.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagdíjbevallási határideje 2017. július 15. Azok az őstermelők, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, és emiatt nem kell bevallást tenniük, 2017. június 30-ig fizethetik meg a 2.000 forint tagdíjat. A többi tag esetében a tagdíjbefizetés határideje 2017. július 31.

A munkanélküliségi ráta 4,4 százalékra mérséklődött a március-májusi időszakban, míg a foglalkoztatottak átlagos létszáma elérte a 4,393 millió főt, azaz 79 ezer fővel dolgoztak többen mint egy évvel korábban. Az év hátralévő részében tovább javulhat és 4 százalékos szintre süllyedhet a munkanélküliségi ráta.

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése, amivel párhuzamosan ráadásul új feladatokat is finanszírozni kellene - közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos szerdán az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló vitaanyag bemutatásakor. Sajtóértekezletén a német politikus elmondta, hogy a britek távozásával évente körülbelül 10-11...

Továbbra is óriási különbségek jellemzik a magyarországi lakáspiacot. Győr-Moson-Sopron megyében 11 új lakás jutott tízezer lakosra az első negyedévben, ez pedig messze a legjobb érték az összes megye és Budapest eredményeit nézve - ez az országos átlagnak az ötszöröse. Nógrádban 4 darab új lakás épült 3 hónap alatt. Az ingatlan.com a lakáspiacon fennálló területi különbségeket elemezte.

Már ötödik éve csak magyar dinnyét árul a szezonban a Lidl.

Megszökött egy fővárosi egészségügyi intézménybe kihelyezett rab szerda délelőtt, a 43 éves nőt a rendőrség keresi - közölte a Büntetés-végrehajtási szervezet szóvivője.

A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján kedden megjelent a feketegazdaság elleni harcban meghirdetett új csodafegyverről szóló rendelettervezet. A számlázó programok NAV-hoz történő online...

A Tesla az elmúlt tíz évben már operatív szinten is veszteséges volt, ráadásul a Morgan Stanley szerint olyan időszak jön, amikor csak autók eladásán nem lehet majd sok pénzt keresni, ezrt is van...

A garanciális írási terhelhetőség hatvanszorosát bírta ki a 850 Pro meghajtó.

A tandíj az első három évi fizetés 15 százaléka, de csak 50 ezer dollár éves fizetés fölött kell fizetni.

Legalábbis Vitézy Dávid szerint a Demszky-féle városvezetés tisztában lehetett azzal, hogy mi folyik a beruházás körül.

A legendás befektető, Warren Buffett szerint az Egyesült Államok egyik legnagyobb problémája az, hogy a leggazdagabbak hihetetlen vagyonokat halmoznak fel, miközben sokaknak alig jut valami - mondta...

A Cybereason izraeli cég egyik alkalmazottja rájött, hogy miként lehet egyszerűen blokkolni a világszerte károkat okozó Petya néven ismert zsarolóvírust - jelentette a Háárec című újság honlapja szerdán. ... ...

A PwC legújabb Global Economy Watch kiadványa szerint a jelenlegi politikai és gazdasági környezetben évtizedek óta nem látott szintre emelkedett a bizonytalanság.

Az elmúlt hetekben közzétett adatok azt mutatják, hogy a minimálbér-emelés és a munkaerőhiány hatására kilőttek a bérek - olvasható a Policy Agenda elemzésében. Megyék szerint lebontva az országot már ... ...

Hatalmas büntetéssel sújtott le az EU tegnap a Google-re, mert az internetes keresőóriás visszaélt piaci erőfölényével. A bírság önmagában jelentős, hiszen a cég idei profitjának a tizedét teszi ki,...

A 37 fokot helyenként heves zivatarok is kísérhetik.

Július 8-ától közlekedik az új közvetlen repülőtéri buszjárat Budapesten, a 100E jelzésű járat a Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között szállítja majd az utasokat - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bár jelenleg 27 ezer 100 új építésű társasházi lakást építenek, illetve terveznek építeni a fővárosban, egy 3 gyerekes család a csok maximális igénybevételével sem tud szinte sehol lakást vásárolni.

Mintegy 48 ezer fővel, 203 ezerre esett a munkanélküliek száma hazánkban. Ez 4,4 százalékos esést jelent – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből.

Júniusban - immár harmadik egymást követő hónapja - csökkent az euróövezet szétesésének kockázata - derült ki a Sentix közvélemény-kutató cég hangulatindexének legfrissebb értékéből. Nem csak a...

A legfrissebb adatok szerint 4,4 százalékra csökkent a munkanélküliség az előző időszakban mért 4,5 százalék után. Tavasszal a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 393 ezer fő volt, 79 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Mindössze 203 ezer embernek nincs munkája az országban.

Várhatóan csak a nyári szünet után, ősszel dönt az Alkotmánybíróság (AB) arról a beadványról, amelyben ellenzéki pártok támadták meg az április elején elfogadott lex CEU-t, azaz a felsőoktatási törvény módosítását – tudta meg a Magyar Nemzet.

Milliós nagyságrendű kenőpénzeken osztoztak, amiért cserébe bűnügyi információkat adtak ki arra jogosulatlanoknak.

Évi 300 milliárdforint kárt okoz, hogy nem elég mély a Duna a Nemzeti Inftrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint.

Minden szálláskategóriában vendégszám növekedésre van kilátás a nyári főszezonban.

Lányokat futtató bűnszervezetet számolt fel a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-vel. A Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő szervezet ... ...

Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalatát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.

Hatvan évvel ezelőtt, 1957 júliusában árnyékban 37 fokot mértek Budapesten. A napon pedig 45-öt. A korabeli Filmhíradó összeállításából kiderül, hogyan védekezett a főváros lakossága a rekkenő hőség ellen. Van, ami nem sokat változott az elmúlt évtizedekben.

Végül mégis hatályba lép a Trump féle kitiltási törvény, amíg el nem készül a végleges verzió.

Rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság kedden a Google amerikai internetes óriásvállalatra az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. A Google visszaélt a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével azzal, hogy a saját kereskedelmi szolgáltatásait előrébb, a versenytársakét pedig hátrébb sorolta a találatok között. Ez tilos az EU trösztellenes szabályai szerint" - közölte Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos. Hasonló ügyben az uniós versenyható...

A gazdasági növekedés az építőiparra is pozitívan hatott, a szektor teljesítménye növekedett, derül ki az Euroconstruct 19 ország vizsgálatával készült jelentéséből. A növekedés pedig nem áll meg,...

Orbán Viktor összesen 2 órát beszélt, Lázár János ennél jóval többet. Rétvári Bence lekörözhetetlen.

Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák. A korosztályok alapvető különbségei mellett az egymás közötti feszültségek forrását vizsgálta egy magyar fókuszcsoportos kutatás. A társadalmi és gazdasági változások mellett a technológiai fejlődés is sokat alakított a pályájuk elején álló fiatalok munkáról kialakult képén.

Szoftvert kell módosítani az Opel Zafirában.

Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák. A korosztályok alapvető különbségei mellett az egymás közötti feszültségek forrását vizsgálta egy magyar fókuszcsoportos kutatás.

Az okosórák lassan, de biztosan átveszik a hagyományos órák helyét, így a svájci óragyártók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek - mondja legfrissebb elemzésében a UBS. Az Apple okosórája az...