Legfontosabb témák

A lengyelek az elmúlt évtizedben hozzászoktak ahhoz, hogy a régió, sőt időnként egész Európa bezzeg országában élnek. Folyamatosan csökkent a különbség a nyugati és a lengyel életszínvonal között, ám úgy ... ...

Párizsban várhatóan a hétvégén véget ér a tíz napja tartó fokozott légszennyezettség, de a hatóságok még a jövő héten is óvatosságra intenek.

Két nappal azután, hogy EU-s adóvizsgálatot jelentettek be a cég ellen, a McDonald’s bejelentette: átköltözteti az európai székhelyét.

Több, mint félszáz, a hazai és határon túli felsőoktatásban tanuló diákokat segít havi 35-50 ezer forintos ösztöndíjjal a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány.

A lakáspiacon tapasztalható lendület idén nyáron megtört, a forgalom egyre lanyhulni látszik, a jövőben pedig érdemes azzal is számolni, hogy az új lakások drágulni fognak, míg a használt ingatlan ára stagnálni fog, esetleg csökken – derült ki a Világgazdaság pénteki beszámolójából. [...] Bővebben!

Európa téli gázellátásának biztosításáról tárgyal az orosz és az ukrán energiaügyi miniszter pénteken Brüsszelben, az Európai Bizottság közvetítésével. A háromoldalú egyeztetésen Ihor Naszalik ukrán ... ...

Éjszaka rosszul lett, hajnalban már halott volt a Veres Pálné Gimnázium egy végzős diákja. A fiúval a gennyes agyhártyagyulladás egyik típusa végzett - mondta az InfoRádióban a Budapest Fővárosi Kormányhivatal járványügyi osztályvezetője. Gyetvayné Dr. Kelemen Erzsébet hozzátette: a fiú családját, osztálytársait, barátait beoltották a kór ellen.

Nem egyeznek a márkanév használatában.

A hazai vállalati döntéshozók jelentős része arra számít, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet kiegyensúlyozott marad vagy javulni fog a következő 12 hónapban. A magyarországi kilátásokat illetően szintén pozitívan vélekedtek, hiszen a megkérdezettek fele stabilnak ítéli a magyar gazdaság helyzetét, minden harmadik válaszadó pedig javulásra számít - derült ki az EY legfrissebb Globális Tőkebizalmi Barométeréből. Hasonlóan pozitívak a várakozások a tranzakciós piac jövőbeni alakulását illetően is.

A világunk egyre hevesebb ütemben digitalizálódik, ami életünk minden területén, így a pénzügyek szempontjából is érezteti hatását. Az okostelefonok elterjedésével pedig teljesen megváltozhatnak fizetési szokásaink is. Kérdés, hogy ez jó-e nekünk. Talán nem számít túlzottan nagy világmegfejtésnek, ha azt mondjuk, az online történő vásárlások és egyéb tranzakciók egyre jelentősebbnek számítanak a mai világban. Minden jelentős kimutatás afelé mutat, hogy társadalmunk jelentős része kényelmesen érzi magát az online világban, és ennek megfelelően pénzügyeit is egyre szívesebben kódolja nullákba és egyesekbe. [...] Bővebben!

Csaknem tízmilliárd forintos beruházással 350 új munkahelyet hoz létre a Le Bélier francia autó- és repülőgépipari beszállító vállalat ajkai, szolnoki és mohácsi gyáraiban – jelentette be Skobrák Tibor, a Le Bélier csoport közép-európai gazdasági igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyáraktól a közlekedésig, az IoT területén a MindSphere platformot vagy saját megfogalmazása szerint operációs rendszert vezetné be mindenhol a Siemens. Digitalizációról alkotott elgondolásaikat a müncheni Shaping Digitalization rendezvényen mutatták be a Siemens-vezetők.

A Nagy Gábor Tamás vezette I. kerület furcsa lakásbérleti pályázatairól ír az Index. Hogy ki lakhat a piaci ár töredékéért a Várban, az titok, az önkormányzati képviselőknek is csak öt évvel később derül ... ...

A december elején megjelent, összesen több mint 40 milliárd forint értékű, vállalkozásfejlesztést célzó uniós pályázatoknak elsősorban a pest megyei startupok, valamint a vidéki kis- és középvállalkozások örülhetnek. Előbbiek számára jó hír, hogy a vidéki inkubátorok támogatása után a Nemzeti Kutatás … Egy kattintás ide a folytatáshoz.... →

Ebben az évben 8,5 százalékkal nőtt a mezőgazdaság termelése az árak 2,9 százalékos átlagos csökkenése miatt pedig 5,3 százalékkal nagyobb értéket állított elő az ágazat, mint 2015-ben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az év második felében havonta 10 ezer ingatlan adásvétel történt. Az aktuális novemberi adat 7 százalékkal alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél, de hasonló mértékben múlja alul a két évvel ezelőtti szintet is. A novemberi mélypont az utóbbi években 2012-ben volt, amikor a tranzakciók száma alig haladta meg a 6 ezret – írja a Duna House elemzése.

Véglegesítette a Microsoft a LinkedIn felvásárlását. Az amerikai szoftveróriás nem keveset, 26,2 milliárd dollárt fizet a közösségi oldalért, ami a cég történetének legnagyobb akvizíciója. Az ár...

Az új lakások viszont drágábban épülnek....

Ötpárti konszenzus alakult ki a polgármesteri bérezés kérdésében, amennyiben a százalékokról is megegyezés születik, január 1-jétől életbe léphet az új rendszer - közölte tegnap Lázár János. Lázár János ... ...

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a Figyelő újságírójának nem kell felfednie az MKB Bankról szóló cikkében publikált adatok információforrását.

Londoni pénzügyi elemzők szerint a magyarországi infláció meredek gyorsulása várható a következő hónapokban, és az inflációs ütem a vártnál hamarabb megközelítheti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) célszintjét.

Mindkét üzemanyagfajta ára nagyot emelkedett.

Lanyhult a forgalom a lakáspiacon, mert a kínálat utolérte a keresletet - számolt be piaci szereplőkre hivatkozva pénteki számában a Világgazdaság.

Közel a teljes foglalkoztatottság Magyarországon - hallható egyre gyakrabban ez a kijelentés a kormány tagjaitól. Valójában viszont nem más ez, mint statisztikai trükkökkel elért kirakati elem.

Tényekkel cáfoltak több közkeletű vélekedést a közösségi szállásmegosztóval kapcsolatban a Budapesti Gazdasági Egyetem és az MTA CSFK Földrajztudományi Intézetének kutatói. Itt van például a hasznosság kérdése: Budapest tavaly kétmillió vendégéjszakát köszönhetett azoknak a lakásüzemeltetőknek, akik az amerikai Airbnb honlapján keresztül adták ki ingatlanukat.

Jövőre várhatóan eltörlik a kamatjövedelemre fizetendő ehót, így már csak a 15 százalékos kamatadóval kell osztoznunk a befektetésünk hozamán az állammal, viszont ha van valamekkora megtakarításunk,...

Pozitív kezdés és az EKB-döntést követő kilengés után nagy nyereséggel zártak csütörtökön az európai értékpapírpiacok és Budapest is.

A csalók olyan fővárosi ingatlanokat kínáltak eladásra, amelyek értékesítésére nem kaptak megbízást.

Ma került sor az elmúlt időszak legfontosabb EKB kamatdöntésére. A jegybank a QE program futamidejét kitolta jövő decemberig és a méretét havi 80-ról 60 milliárdra csökkentette. A piac találgatja, hogy mi ennek a döntésnek a valódi célja.

Most a Porschénél keresnek fogyasztásmanipuláló szoftvert.

Sokan úgy képzelik el a startupok indulását, mint a Facebooknál, vagyis hogy a húszas éveikben járó diákok a kollégiumi szobájukban találják ki a következő nagy, világmegváltó ötletüket. A valóság...

Az időskori gondozás nem létezik az egészség garantálása nélkül - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mind többen nyugtalankodnak, tudni akarják, nem forog-e veszélyben a befektetésük – ezt mondta a HVG-nek a Magyarországon élő kínai üzletemberek aggodalmairól a közösség egyik vezetője, Qu Lei.

Régóta ismert tanács, hogy 7 Celsius-fok alatt már csak téli gumit érdemes használni, ilyen hidegben ugyanis enélkül életveszélyes lehet a közlekedés. De vajon még ma is megállja a helyét ez az állítás? A Business Lease szakértői szerint a technológiai fejlődésnek köszönhetően már léteznek olyan gumik, amelyek mind a téli, mind a nyári időjárás kihívásainak megfelelhetnek, főleg a sok lízingelt cégautóra is jellemző városi használat során. A négy évszakos abroncsokkal továbbá rengeteg vesződségtől megszabadulhatunk, valamint akár évente több tízezer forint elköltésétől is megkímélhetjük a pénztárcánkat.

A svájci Allseas Grouppal állapodott meg a Török Áramlat földgázvezeték első szakaszának megépítéséről csütörtökön a Gazprom orosz gázipari nagyvállalat 100 százalékos leányvállalata, a South Stream Transport. ... ...

Immár húsz cégnél ért el exitet a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA). Három éves befektetési időszak után sikeresen kilépett az egyik legnagyobb hazai raklapgyártó vállalkozásból az SZTA. A Baracsi-Paletta ... ...

A munkavállalók 17,2 százaléka, nagyjából minden hatodik alkalmazott az alacsony keresetűek közé tartozott az Európai Unióban 2014-ben - ez derült ki az uniós statisztikai hivatal felméréséből. Alacsony keresetű az, aki a nemzeti bruttó órabér mediánjának kétharmadánál kevesebbet kap munkájáért. Az euróövezetben 2014-ben a medián órabér 14,1 euró, 4400 forint. Magyaroszágon a medián órabér 3,6 euró vagyis 1126 forint.

Nem változtattak az irányadó kamaton, az eszközvásárlási programot viszont kitolták jövő decemberig.

A mi életünk is teljesen átalakulhat....

A kormány és a szociális partnerek közötti történelmi megállapodás nemcsak a bérek emelkedéséről, hanem olyan hatékonyság- és versenyképesség-növelő lépésekről szól, amelyekre az elmúlt 26 évben nem került ... ...

A francia főváros mellett más európai városok is aktívan igyekeznek átcsábítani a Londonban honos pénzügyi szolgáltatási vállalatokat.

Egyelőre kicsit visszább vesz a tél, hétvégén még akár a szabadtéri programokat is meg lehet kockáztatni.

Budapest továbbjutott, elfogadta a NOB a második pályázati anyagot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentése szerint 10 új, hitellel kombinált támogatási program nyílt meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. Összegyűjtöttük a részleteket az induló hitelprogramokról a Glósz és Társa Kft. segítségével!

Három tonna vízipipadohányt semmisítettek meg Nyíregyházán.

Az erőszakos radikalizációról és annak az illegális bevándorlással is összefüggő veszélyeiről, köztük a terrorizmusról rendezett konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Migrációkutató Intézet Budapesten.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programja keretében öt új műkincset vásárolt mintegy 353 millió forintért – közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a jegybank megvásárolta Breuer Marcell nemzetközi hírű, magyar származású építész gránit tárgyalóasztalát 150 ezer dollárért (43,6 millió forint), Teleki Sámuel gróf számára Johann Georg Hann bécsi ötvös műhelyében 1791-ben ...

Januártól a jelenlegi 27 százalék helyett 18 százalékkal adózik az éttermi étel és a helyben készített ital fogyasztása. Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy minden olcsóbb lesz, sőt nem mindegy, hogy gépi ... ...

Egy újabb, második Renzi-kormány lehetőségéről beszélnek az olasz sajtóban, keresik a megoldást a kormányválságra.

Január 8-ig kell munkavédelmi képviselőt választani.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap három éves befektetési időszak után sikeresen kilépett az egyik legnagyobb hazai raklapgyártó vállalkozásból, ezzel húszra emelve exitjei számát. Így az Alap mintegy 90 vállalkozás kisebbségi tulajdonosaként nem csupán a legnagyobb cégportfólióval rendelkező hazai tőkebefektető, de a kilépések számát tekintve is vezető szerepet tölt be a magyar kockázatitőke-piacon. A legfrissebb exit, a Baracsi-Paletta 97. Kft. alapítói a tőkebefektetés általi eredményes működésnek és a cég pénzügyi helyzetének hosszú távú stabilizálásának köszönhetően a tervezettnél korábbi időpontban és magasabb hozam mellett vásárolták vissza az SZTA üzletrészét.

Pluszban indítottak az irányadó mutatók a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken csütörtökön a kereskedés kezdetén. A londoni FTSE-100 index 0,02 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,49 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,38 százalékkal erősödött a kereskedés első perceiben. Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,81 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 1,96 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe ...

Az MNB ajánlásának köszönhetően szeptember végéig közel 60 ezer késedelembe esett jelzáloghitelessel történt meg a kapcsolatfelvétel, s indulhatott meg a fizetőképesség helyreállítását célzó megoldáskeresési folyamat. A pénzügyi intézmények az elérhetetlen ügyfelek felkeresését újból megkísérlik, az együttműködő adósok számára pedig személyre szabott ajánlatokat dolgoznak ki.

A törökországi foglalások viszont 20-30 százalékkal visszaestek....

Itt a Pénzcentrum 2016.12.08-i időjárásjelentése....

Tetszik vagy sem, de az előttünk álló évtizedekben jelentős nyugdíjcsökkentés következik be. Jelenleg a nettó átlagkeresetünk 80%-át kaphatjuk meg kezdőnyugdíjként, ha 40 évet ledolgoztunk. A lengyel példák alapján ez akár le is feleződhetne, de az óvatosabb becslések szerint is negyedével eshet vissza az induló nyugdíj. Utóbbi esetében mai értéken átlagban 40 ezer forint hiányozhat, vagyis […]

Az Országgyűlés ma tárgyalja a kormány versenyképesség-növelésről szóló adócsomagját, valamint a Jobbik javaslatára az óraátállítás megszüntetésének lehetőségét.

Hatalmas az igény a minőségi élelmiszerekre Kínában, Kelet-Ázsiában és az Egyesült Államokban. Ezeken a piacokon rendelkezünk kapcsolatrendszerrel, és támogathatjuk a Pápai Hús építkezését – mondta a Világgazdaságnak Frank Liu, a hongkongi Famous Yield Enterprises társtulajdonosa, a Pápai Hús Kft. befektetője.