Legfontosabb témák

Az idei második negyedévben 1,750 milliárd euró volt a folyó fizetési mérleg többlete, 798 millió euróval több az előző negyedévinél – jelentette szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A feltörekvő piacok fundamentális helyzete folyamatosan javul, jól a növekedési adatok, nincs inflációs veszély, csökken a külső sérülékenység - ad optimista képet a Magyarországot is sorai között...

Elutazik a kormányfő, Varsóba megy.

Londoni iparági elemzők szerint jelentősen lassult az idei év első felében az egyesülési és felvásárlási tevékenység (M&A) a globális vállalati szektorban, nem utolsósorban a geopolitikai kockázatok erősödése miatt.

Haladnak a régóta ígért felhős bevezetések, az SAP már kifejezetten "cloud company"-ként tekint saját magára. Az egyik digitalizációs megoldásról, a SuccessFactorsról többet is elárult a cég az idei SAP Forum Hungary rendezvényen.

A cég 2 milliárd forintos beruházással növelte meg tárolókapacitását, a fejlesztés nyomán a társaság bázisa lett a legnagyobb élelmiszeripari raktár Magyarországon.

12500 pont felé emelkedett a DAX német index és megerősítette a kitörését, először mehetünk a 12600-12650 pont magasságába, ott van egy közepes ellenállás és ha azon is túljut a piac, akkor mehetünk a 12954 pontos mindenkori csúcsra, ami 2017.06.20-án írt újkori történelmet a német index csúcsértékeként. Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Pénzt annyi mindenre lehet költeni ...

Mik az Airbnb-zés feltételei? Hogyan történik az adózás ezek után a jövedelmek után? Hogy megy a számlázás? Rengeteg kérdés merül […] The post Ebook – Minden az Airbnb adózásáról appeared first on Házfórum.

2017 júliusában az ipari termelés volumene 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon mutatkozott be az új Suzuki Swift Sport.

Nem zsarolás, csak üzleti ügy - igyekszik nyugtatni a kedélyeket a horvát államfő azzal kaocsolatban, hogy bejelentettük: nem támogatjuk az OECD-tagságukat.

Nőttek az eladások a második negyedévben, azonban a Lenovó így is nagyot bukott.

„A hírekből arról értesültem, hogy az állampapírok hozama már negatív szintre csökkent le. Tavaly még 2,25%-os kamatú kincstárjegyet vásároltam, mert mindenhonnan azt hallottam, hogy ezzel járok a legjobban. Hamarosan le fog járni a lekötésem, ezért érdeklődnék, hogy már én is csak negatív kamat mellett tudok befektetni?” A kérdést a Bankmonitor egyik érdeklődője tette fel, most […]

Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán az együttműködő hatóságok - írja a police.hu. A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

Szerethető Munkahely Díjat alapított a DreamJo.bs állásportál annak érdekébe, hogy megtalálja a száz legjobb céget, ami miatt érdemes itthon maradni munkavállalóként. A kérdés azért is érdekes, mert a dolgozók közel háromnegyede szívesen dolgozna máshol, és majdnem a harmaduk akár külföldön is, ha ott jobb a feltétel.

Azért van néhány dolog, amiben a Brexit nem olyan sürgős.

Megduplázzák a fejlesztésre szánt keretet, 2030-ra mind a 300 modellből lesz elektromos verzió.

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megszavazta Európa közterületein ingyenesen használható vezeték nélküli internethálózat (wifi) kiépítéséhez szükséges pénzügyi forrás első csomagját - közölte az EP sajtószolgálata.

Több finomítót is le kellett állítani az ítéletidő miatt, és ezeknek az újraindítása tetemes időt vesz igénybe.

A Diehl Aircabin Debrecenben fejleszt, összesen csaknem 3 milliárdból alakítanak ki mérnökközpontot. 150 új munkahelyet hoznak vele.

Budapesten a XIII. kerületben találkozhatunk a legtöbb újépítésű lakással. Emiatt és a megfizethető árak következtében az érdeklődők egyszerre nézelődnek a használt lakások és az újépítésűek piacán, és próbálják kalkulálni, hogy melyik számukra a lehető legjobb vétel.

A vállalkozók, startupok 5-6 éve még nem tudták mi az a smart money. Elindultak a témát feldolgozó – néha kifigurázó – blogok, rendezvények, meetupok, és minden tőke iránt érdeklő vállalkozó „rákapott” a smart money kifejezésre. Manapság egy befektetőnek bizony fel kell készülnie arra a kérdésre, hogy „jó, jó, de mit kapunk még a pénzen kívül?”. […] The post Smart money: tényleg az, aminek mondják? appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

A főpolgármester kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy budapesti szintű ügydöntő népszavazást tartsanak a római-parti védműről, mert már nem szakmai vita folyik az ügyben.

Betilthatják a tőzsdei kereskedést a bitcoinnal és más virtuális devizákkal a kínai hatóságok - írja a marketwatch.

Elfogadhatatlan, hogy van egy kormány, amely azt mondja, hogy az Európai Bíróság ítélete nem érdekli, és ez az Európai Unió működésének nagyon alapvető kérdése, így az ügyet az október Európai Tanács...

A háztartások kedvenc értékpapírjai az állampapírok és a hazai részvények. Az utóbbiakon nagyon sokat kerestek, akik az év elején beszálltak.

A címvédő Ferencváros az NB III-ban szereplő Dunaharaszti otthonában lép pályára a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójában.

Fellebbezést nyújtott be hétfőn a Google amerikai internetes óriásvállalat az Európai Bizottság által a trösztellenes szabályok megsértése miatt kiszabott, mintegy 2,4 milliárd eurós bírság ellen.

Ha máshogy nem megy, majd ő meggyőzi Putyint a szankciókról.

A forgalom azonban visszaesett a hotelekben, hiába várt mindenki telt házat.

Megalakul a Takarékos Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetet. A cél, hogy a takarékok vállalati ügyfeleitől nyugdíjba ment dolgozókat a vállalkozói szektorban visszafoglalkoztassák.

Észak-Korea mestere annak, hogy a végletekig kiélezze a feszültséget, és amikor a világ az gondolná, hogy "nincs tovább", előjönnek a diplomáciai megoldás lehetőségei - jelentette ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem Koreai Tanszékének vezetője hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kínában lassult az autóeladások éves szintű növekedése, Oroszországban viszont szépen fogynak az autók.

Csökkent a Floridában pusztító Irma hurrikán erőssége, de a vihar változatlanul életveszélyes.

Egyre több ügyféllel beszélek, akik szerint „már nem gyengülhet tovább a dollár”. A lenti grafikont elnézve: de gyengülhet – Comment kolléga kommentárja.

A havi 2 ezer cégalapítás és a havi 3-4 ezer cég törlése nem jelentett meglepetést ezen a nyáron sem. augusztus végén összességében 487 ezer körül áll a hazai cégszámláló, amely 3600-zal kevesebb, mint nyár elején. Az OPTEN összesítette a nyár cégalapítás

Több külföldi és magyar nyaralt magyar szállodákban és szálláshelyeken, mint tavaly.

Éppen, hogy túlestünk az Európai Központi Bank kamatdöntésén, szépen lassan haladunk az amerikai jegybanki szerepet betöltő Fed találkozójához.

Néhány nappal indulása után megtiltották a londoni hatóságok a Taxify taxiszolgáltató cég működését.

Szlovákiában csökken az érdeklődés az információs technológiai képzések iránt, azonban több ezer szakember hiányzik a szakágban. A becslések szerint a munkaerőpiacon további több mint 10 ezer informatikai szakemberre lenne szükség, a hiány azonban tovább emelkedik. Erre a helyzetre hivatott megoldást találni az új IT-akadémia projekt.

Az előzetes adatok szerint Oroszországban mind a 16 kormányzóválasztást az Egységes Oroszország párt jelöltje nyerte meg vasárnap, második fordulóra egyik érintett régióban sem lesz szükség. A hatalom ... ...

Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákhoz képest hétfő kora reggel a bankközi devizapiacon péntek estéhez képest - írja az MTI. Hétfő reggel fél hétkor az euró 306,52 forintra erősödött a péntek esti ... ...

Meglepte a horvát államfőt, hogy Budapest nem támogatja országa csatlakozását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD). Magyarország sem Horvátország, sem Románia csatlakozási kérelmét nem pártolja.

Jövő márciusban eltűnik a Google Drive.

A szocialista politikustól jó hírnév megsértése miatt követelt milliókat a gázkereskedő cég, de másodfokon is vesztett.

A LEGO elkészítette a még nagyobb, még részletesebb, még több játékfigurával kapható legendás űrutazó járművet, az Ezeréves Sólymot....

Mindent megpróbál megtenni a Tesco, hogy a vásárlók ne sokat érezzenek meg a sztrájkból - ígérik. Kérdés, ebből mi válhat valóra.

Pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a Tesco-Global Zrt. munkavállalói - jelentette be Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke. ... ...

Délután 16 órától szüntetik be a munkát a dolgozók.

Halálos áldozatai is voltak a reggeli földrengésnek.

A várakozásokat kissé meghaladóan, augusztusban 2,6 százalékra emelkedett a fogyasztói árak növekedési üteme a júliusi 2,1 százalékról.

Október 1-jére írta ki a Spanyolországtól való elszakadásról szóló függetlenségi népszavazást a katalán kormány - jelentette be a katalán elnök.

Tudomásul kell venni a kvótaperben született európai bírósági ítéletet, de ez a döntés nem ok arra, hogy Magyarország megváltoztassa migránsokat elutasító bevándorláspolitikáját - jelentette ki Orbán Viktor.

Magán jachtkikötőt építenének a siófoki szabadstrandnál - írja az mfor.hu.

A vállalat két fejlesztéssel próbál szerencsét a számára szinte teljesen új területen.

A kisebbségvédelem terén zajló negatív folyamatok ellenére Magyarország Ukrajna megbízható és stabil partnere akar lenni - hangsúlyozta csütörtökön a krynicai gazdasági fórumon a Kárpátaljáért felelős magyar kormánybiztos, Grezsa István.

Matolcsy György négy éve vezeti a Magyar Nemzeti Bankot, de ha csak teheti, nemzetgazdasági miniszterségéről beszél - nem volt ez máshogy csütörtöki előadásában sem, ahol a 10 évvel ezelőtt kirobbant válságról és annak hazai kezeléséről beszélt, valamint arról, mennyire jobban sikerült nekünk, mint a spanyoloknak, a portugáloknak, az olaszoknak vagy épp a görögöknek és arról, hogy milyen szerencse, hogy nem vezettük be az eurót.

Az egyetemisták 7 százaléka rendszeresen, 13 százaléka pedig alkalmanként fizet mobiltárcával, az új technológiát a hallgatók 72 százaléka pozitívan értékelte, négyből egy diák pedig biztosan fizetne így, ha rendelkezne a szükséges feltételekkel - derül ki a Mastercard legfrissebb, 1507 egyetemista bevonásával készített online felméréséből, amit csütörtökön juttattak el az MTI-nek.