Legfontosabb témák

Már több mint félmillió személyijövedelemadó-bevallási tervezetet postázott az adóhivatal - tájékoztatott Tállai Adrás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára

Már több mint félmillió személyijövedelemadó-bevallási tervezetet postázott az adóhivatal - tájékoztatta Tállai Adrás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Kiszivárgott a 2018-as költségvetés tervezete.

Félnek a civil szervezetek attól, hogy az e-szja rendszer miatt még többen lesznek, akik elfeledkeznek az egyszázalékos felajánlásról. Eddig ugyanis nagyrészt azok tették meg ezt a lépést, akik maguk készítették a bevallásukat – mondta a civilkommunikációval foglalkozó Humán Dialóg ügyvezetője. Miha Tamás szerint abban ugyan lehet bízni, hogy sok felajánlás mögött érzelmi motiváció és elköteleződés van, ugyanakkor a szervezetek aktív kommunikációjára is szükség van.

Varga korábban azt mondta, akár arra is lenne pénz, hogy jövőre egyszámjegyű legyen a kulcs, végül úgy tűnik, inkább másra költik.

A kormány első olvasatban tárgyalta a jövő évi költségvetési tervezetet, s abban a mostani, tehát 15 százalékos szja-val számolt a beterjesztő Nemzetgazdasági Minisztérium - mondta Lázár János Miniszterelnökséget ... ...

A költségvetési tervezet a jelenlegi adómértékkel számol.

Az adóhivatal saját fejlesztésű e-szja-rendszerének március 15-i indulása óta eltelt két hétben közel negyedmillióan nézték meg a bevallási tervezetüket – mondta a Világgazdaságnak Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára.