Legfontosabb témák

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoznak az ÁSZ feljelentése következtében a Momentum és a Párbeszéd Magyarországért ellen - értesült a Magyar Nemzet címen megjelenő kormánylap. Az újság úgy tudja ... ...

Pénteki együttes ülésén a román parlament két háza elfogadta az idei állami költségvetést, amely megnövelt, GDP-arányosan 2,76 százalékos államháztartási hiánnyal számol.

A szegedi közgyűlés 90,9 milliárd forintos főösszeggel elfogadta az önkormányzat 2019-es költségvetését pénteken. A rendeletet 18 képviselő támogatta, a Fidesz és a KDNP képviselői nemmel szavaztak, illetve tartózkodtak.

82 millió dollárról 118 millióra nőtt a büdzsé.

Miután a spanyol parlament nem szavazta meg a költségvetést, a spanyol miniszterelnök ma bejelentette, hogy április 28-án általános parlamenti választás lesz Spanyolországban. Ez már a harmadik négy éven belül, sőt, közben volt még egy katalán szavazás és választás is, valamint nemrég egy helyi választás Andalúziában. Nem arról van szó, hogy a spanyolok a bárok helyett rászoktak az urnákhoz mászkáláshoz, hanem elhúzódó politikai manőverekről, patthelyzetről és megosztottságról. A jelenlegi szocialista párt nyolc és fél hónapja kormányozza az országot. Az előző, korrupciós ügyektől hiteltelenné vált és a katalán függetlenedési törekvéseket keményen letörő néppárti kormánynak mennie kellett egy bizalmatlansági indítvány miatt tavaly. A Pedro Sanchez vezette szocialista kormány nagyobb botrányok nélkül tette eddig a dolgát, de két dologban azért felkavarta a közvéleményt. [...] Bővebben!

Minden korábbit meghaladó, több mint 36 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a nagykanizsai közgyűlés csütörtökön a város idei költségvetését.

A bérjellegű kiadási többletek, továbbá a 2018-as évhez képest 5 milliárd forinttal megnőtt, 10 milliárd forintos szolidaritási adó, valamint a 3-as metróvonal felújítása miatti metrópótlás költségei mind ... ...

A bérjellegű kiadási többletek, továbbá a 2018-as évhez képest 5 milliárd forinttal megnőtt, 10 milliárd forintos szolidaritási adó, valamint a 3-as metróvonal felújítása miatti metrópótlás költségei mind ... ...

Szeptember 26. és 29. között rendezi meg immár 79. alkalommal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) az agrártárca az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés - jelentette be Nagy István agrárminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az eredetileg tervezett 2,55 százalék helyett 2,76 százalékos GDP-arányos hiánnyal fogadja el a román parlament az idei állami költségvetés tervezetét, így teremtve fedezetet a családi pótlék jelentős ... ...

Politikai zsákutcába került a kisebbségben kormányzó Spanyol Szocialista Párt, miután a parlament leszavazta az idei évi költségvetési tervezetét.

Az Európai Parlament plenáris ülése nagy többséggel úgy döntött szerdán, hogy nem csökkenhetnek a 2021-2027-es uniós költségvetésben a felzárkóztatási és agrártámogatások a mostani ciklushoz képest...

Bevezetése óta közel 200 milliárd forint költségvetési rést tömött be a népegészségügyi termékadó. Adóként bevált, népnevelési eszközként viszont kétséges a hatása.

Leszavazta a spanyol parlament a szocialista kormány költségvetési tervét, amely fedezetet biztosított volna a korábban bevezetett bér- és nyugdíjemelésekre.

Nagyobb a PR, mint a költségvetési hatása – így jellemezte a négygyermekes anyáknak 2020-től beígért személyi jövedelemadó-mentességet a HVG-nek egy adószakértő. Jóllehet, a vasárnapi bejelentés után mindenféle trükköket taglaló hozzászólások árasztották el a közösségi oldalakat, a valóság sokkal „kiábrándítóbb”, legalábbis az érintett, körülbelül 220 ezer asszony szempontjából.

Leszavazta a spanyol parlament a kormány idei költségvetési javaslatát, amire több mint húsz év nem volt példa. A miniszterelnök várhatóan a kabinet pénteki ülését követően jelenti be, kiír-e előrehozott választásokat.

Leszavazta a spanyol parlament szerdán a kormány idei költségvetési javaslatát, amire több mint húsz év nem volt példa; ez felerősítette az előrehozott parlamenti választásokról szóló találgatásokat, amelyeket a miniszterelnök várhatóan a pénteki kormányülést követően tisztáz.

Leszavazta a spanyol parlament a szocialista kormány költségvetési tervét, amely fedezetet biztosított volna a korábban bevezetett bér- és nyugdíjemelésekre. A befektetőket egyelőre nem aggasztja a spanyol belpolitikai viszály.

Leszavazta a spanyol parlament szerdán a kormány idei költségvetési javaslatát, amire több mint húsz év nem volt példa; ez felerősítette az előrehozott parlamenti választásokról szóló találgatásokat,...

A német elsőosztályú labdarúgó bajnokság költségvetése a 2010-11-es idény óta kétszeresére nőtt.

Az OTP Bank megbecsülte, hogy mennyibe kerülhet Orbán Viktor hét pontos demográfiai csomagja a költségvetésnek. Az elemzést a Portfolio szemlézte. Bár sok részlet még nem ismert a hét pontos csomaggal ... ...

A Mátrai Erőmű Zrt. az előző évi 9,1 milliárd forintos negatív eredményéhez képest 795 millió forint pozitív adózás előtti eredményt realizált. Adózás után azonban a cég 817 millió forint veszteségről számolt be, mert a visontai naperőmű eladása miatt kapott adókedvezményt vissza kellett fizetni az állami költségvetésbe - közölte a Mátrai Erőmű tőzsdei tulajdonosa, az Opus Global Nyrt. eredményeképpen. Mindezek ellenére a cég fizet osztalékot.

A Mátrai Erőmű Zrt. az előző évi 9,1 milliárd forintos negatív eredményéhez képest 795 millió forint pozitív adózás előtti eredményt realizált. Adózás után azonban a cég 817 millió forint veszteségről számolt be, mert a visontai naperőmű eladása miatt kapott adókedvezményt vissza kellett fizetni az állami költségvetésbe - közölte a Mátrai Erőmű tőzsdei tulajdonosa, az Opus Global Nyrt. eredményeképpen. Mindezek ellenére a cég fizet osztalékot.

Az olasz populista kormányzat beleköt Párizsba és a jegybankba, csakhogy elterelje a figyelmet a gazdaság és a költségvetés állapotáról. A polgárok frusztrációja érthető, hiszen az elmúlt negyedszázadban nem nőtt az olasz egy főre jutó jövedelem.

Éves szinten a demográfiai program akár 250-300 milliárd forintba is kerülhet a költségvetésnek. Ezek közül a legnagyobb hatást a 10 millió forintos életkezdési támogatás, a nagycsaládosok újautó...

Éves szinten a demográfiai program akár 250-300 milliárd forintba is kerülhet a költségvetésnek. Ezek közül a legnagyobb hatást a 10 millió forintos életkezdési támogatás, a nagycsaládosok újautó...

Sokkhatások nélküli lassulás várható mind a világgazdaságban, mind Magyarországon – állapítja meg az Euler Hermes Hitelbiztosító legfrissebb előrejelzése. A vállalat szakértői az amerikai-kínai kereskedelmi háború hatásait, az amerikai költségvetési hiányt, a vállalati hitellufi alakulását, és az egyes kormányok fiskális politikájának kiszámíthatatlanságát tekintik a világgazdaságot meghatározó tényezőknek 2019-ben. Az Euler Hermes adatai szerint az elmúlt időszak legszenzitívebb szektorai az autó-, és építőipar, valamint a szállítmányozási szektor voltak. A gazdasági lassulás Magyarországot is eléri 2019-ben: csökkenő GDP-növekedés, enyhébb reálkereslet-emelkedés és fogyasztás várható hazánkban, némileg emelkedő alapkamatok mellett.

Csak ketten mentek el a kormánypárti képviselők közül a keddi közgyűlésre, amelyen, a pénteken elhalasztott napirendet, a város költségvetését tárgyalta volna meg. Kedden újra közgyűlés lesz, de Márki-Zay Péter szerint nem lesz több meccs.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt 14 emberrel – közülük 7-tel mint bűnszervezet tagjával – ... ...

Emelkedő indexekkel indult a kereskedés kedden a New York-i tőzsdéken. Hétfőn újra kezdődtek az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások, és mindkét fél optimistán nyilatkozott a megegyezést illetően. Elégedetten fogadták a piacok, hogy az amerikai törvényhozók előzetes megállapodást dolgoztak ki a költségvetési kifizetések normalizálásáról, aminek révén elkerülhető lenne a kormányzat megbénulása. Kétséges viszont, hogy Trump elnök mekkora lelkesedéssel ...

Az eurózóna-költségvetés tervéhez hasonlóan a tagállami adópolitika témájában is kiadott egy közleményt Varga Mihály pénzügyminiszter a mai Ecofin-tanácskozás után, amelynek lényege, hogy...

Az eredeti szándékoktól eltérően az EU következő hétéves költségvetési keretének részeként jön létre egy olyan eszköz, amely csak az eurózóna versenyképességét és konvergenciáját erősíti, de ez...

Egyre valószínűbb, hogy a szocialista kormány 2019-es költségvetési tervét leszavazza a spanyol parlament.

Az elemzők pozitív nyitással számolnak a Budapesti Értéktőzsde keddi kereskedésében. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az ázsiai piacok emelkedtek, miután előzetes egyezség született az amerikai költségvetésről, így elkerülhető az újabb kormányzati leállás, és ez alapvetően pozitív irányt adott a piacoknak. A magyar piac a nemzetközi tendenciát követi, ezért pozitív ...

A költségvetés az idén 400 milliárd forintot fordít családpolitikai támogatásokra és további 380 milliárd forintot fizet ki családi adókedvezmények formájában.

Az eurózóna-költségvetés finanszírozása nem lehet ellentétes az unió hosszú távú érdekeivel – jelentette ki a pénzügyminiszter.

Februárban is tovább folytatódott az áremelkedés a hazai hipermarketekben: havi és éves szinten is feljebb mentek az árak. A vizsgált termékek közül drámaian sokat drágult a burgonya egy év alatt. Közelít a Valentin-nap, mennyiért lehet kihozni egy alacsony költségvetésű romantikázást?

Elfogadta a román kormány az idei állami költségvetés-tervezetet, amely 5,5 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,55 százalékos államháztartási hiánnyal számol.

20 év után először többlettel zárt a januári költségvetés, és óriásit bukott a Ryanair. Ez volt a héten a gazdaságban.

Az államháztartás egyenlege januárban 244,5 milliárd forint többlettel zárt - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az utóbbi két évtized legjobb januárját produkálta a büdzsé: a havi többlet ugyanis 244,5 milliárd forint lett - derül ki Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentéséből. Adóbevételekből ugyanis 200 milliárd ... ...

Lehetetlen helyzet állna elő Hódmezővásárhelyen, ha megszavazták volna a helyi Fidesz javaslatait. A kormánypárti képviselők elmennének a falig, egymilliárd forintot adnának az állami kórháznak úgy, hogy a város hitelt se vegyen fel. A költségvetést levették a napirendről, de azért az egymás heccelése nem maradt el.

Az idei költségvetést is érinteni fogják Orbán Viktor hétvégén várható bejelentései.

Az idei költségvetést is érinteni fogják Orbán Viktor hétvégén várható bejelentései.

A V4 csúcs miatt van rendhagyó módon pénteken a kormányinfó – mondta Gulyás Gergely. Orbán Viktor február 18-án Izraelbe utazik.

A V4 csúcs miatt van rendhagyó módon pénteken a kormányinfó – mondta Gulyás Gergely. Orbán Viktor február 18-án Izraelbe utazik.

Az elmúlt két évtizedben nem volt olyan nagy januári többlet a központi költségvetésben, mint idén.

Évtizedek óta először nem deficit, hanem többlet van a januári költségvetésben.

A 2020 utáni uniós költségvetés 24%-os vágást irányoz elő Magyarországnak az EU-pénzek terén, de mivel az unió a következő időszakot a humán erőforrás fejlesztésére szeretné alapozni, ezért ez a...

Az MNB feljelentést tett költségvetési csalás gyanúja miatt.

Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyan nagy januári többlet a központi költségvetésben.

Nagyobbat nyertek az amerikai bankok a társasági adó csökkentésén, mint a NASA egész éves költségvetése, mégis lassítottak hitelezésükön, és több ezer embert bocsátottak el - hívja fel a figyelmet a...

Több mint 73,3 milliárd forint főösszeggel elfogadta Nyíregyháza 2019-es költségvetését csütörtökön a város közgyűlése. A büdzsé idei kiadásai 25,5 milliárd forinttal haladják meg a várható bevételek előirányzatát.

Jól teljesít Székesfehérvár gazdasága, ezért a város fideszes polgármestere 5 ezer forint egyszeri támogatást ad a nyugdíjasoknak. Ez mintegy 100 millió forint kiosztását jelentheti. Székesfehérvár költségvetési ... ...

Összesen 747 milliárd forintot utaltak helyi önkormányzatoknak 2018-ban a központi költségvetésből a Napi.hu összesítése szerint. Többek között Kenderes is igen jól járt.

Kétmilliárd forintot adna a városi költségvetésből a helyi Fidesz a vásárhelyi kórház felújítására, Márki-Zay Péter szerint ezzel viszont a város működése kerülne lehetetlen helyzetbe. Pénteken háborúznak Hódmezővásárhelyen az idei költségvetésről.

A kormány másfél milliárd forintot hagyott jóvá a Népi Építészeti Program idei kiadásaira, de ez a keret a következő évtől automatikusan beépül az állami költségvetésbe. Idáig a Lechner Tudásközponton ... ...

A költségvetés 2018-ban 1870 milliárd forinttal több adót szedett be.

A kisebbségből kormányzó spanyol miniszterelnök kellemetlen helyzetben van: el kellene fogadtatni a parlamenttel a költségvetést, de a szeparatista katalán pártok ezt megakadályozhatják, ami előrehozott választásokhoz is vezet. Most visszaüt a 2017-es brutális fellépés: a katalán elnök száműzetése, kormánytagok letartóztatása.

Az önkormányzatoknak járó költségvetési támogatások mellett a kormány rendszeresen dönt eseti kifizetésekről is - több tíz milliárd forint értékben. Ilyen szempontból 2018 kifejezetten jó év volt az önkormányzatok ... ...