Legfontosabb témák

Az OTP Fáy András Alapítvány által életre hívott és működtetett OK Projekt keretében 2002 óta már összesen 120 ezer magyar általános- és középiskolás diák sajátíthatta el a pénzügyi alapműveltséget. A nemzetközi szintéren is aktív Alapítvány szlovákiai partnerszervezetével közösen éppen a napokban zárta határon átívelő két éves projektjét, melynek keretében 35 magyar és szlovák településen több mint hatezer diák tanulhatott játékos módon pénzügyi ismereteket.

Csökken az egyházi fenntartású iskolák száma Tolna megyében, szeptember 1-jétől a gerjeni református iskola ismét állami fenntartású lesz, a tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola megszűnik.

A kormány mintegy 48 milliárd forinttal költ többet oktatásra jövőre, mint idén - mondta Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek, a Heves megyében lévő rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola felújított épületének átadása és tanévzárója után.

Adott egy négytagú család két gyermekkel, akik közül a kisebbik középiskolás (jár utána családi pótlék) a nagyobbiknak pedig az őszi és a mostani tavaszi félévben (nappali tagozaton) passzív a jogviszonya az egyetemen, valamint októbertől decemberig diákszövetkezeten keresztül dolgozott (azóta nem), és a jövedelme mindhárom hónapban meghaladta a 2018-as minimálbér összegét. Ezek alapján beszámítható-e a nagyobbik gyermek a családi adókedvezmény igénylésekor eltartott személynek? Illetve általánosságban a nappali tagozatos passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista beszámítható-e eltartottnak?

A nigériai Lagosban működik az első olyan általános iskola, ahol a szülők az általuk összegyűjtött műanyagpalackokkal is fizethetnek gyermekeik taníttatásáért.

Egy nagyon érdekes témába kezdünk bele, a valószínűség számítással fogjuk elemezni a lehetőségeket a piacon. Mennyi az esélyünk nyerni? Mit mutatnak a nyers számok? Milyen következtetéseket lehet levonni a valószínűségi számításokból? Milyen valószínűsége van egy hosszabb vesztő sorozatnak? Hogyan kezeltem az egymás utáni 17 vesztő kötésemet, hogyan lehet az ilyen helyzetekből "jobban" kijönni. Ezekről a témákról is beszélünk a bejegyzésben. Nem kell semmi, az általános iskola ötödikes matekját meghaladó matematikai ismeret! Nem is az elméletekre, képletekre szeretnék kitérni. A nagyon egyszerű pénzfeldobásos játékot felhasználva bemutatni azokat a nyerési valószínűségeket, amiket fel tudunk használni a tőzsdei és forex kereskedés során - ez a cél. Illetve pár megrögzött, de téves...

Sokszor az alapkompetenciákat sem szerzik meg a diákok az általános iskolában – mondta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

Befejeződött a gönci Károlyi Gáspár Általános Iskola tanulói közösségi tereinek belső felújítása, a beruházást szerdán adták az abaúji városban.