2020. január 1-től nem lehet majd jogszerűen kibújni a tőkekivonás valós piaci értéke után fizetendő adó alól. Ha egy vállalkozás külföldre helyezi üzletvezetését, áttelepíti eszközeit, vagy üzletágát értékesíti külföldre, akkor ezentúl meg kell fizetnie a nemzetközi szaknyelvben exit taxnak nevezett adót. „Annak ellenére, hogy bizonyos vagyonáthelyezések már az új adó bevezetése előtt is adókötelesek voltak, eddig erre a területre nem igazán figyeltek. 2020-tól várható, hogy szigorúbban fogják ellenőrizni különösen a kapcsolt vállalkozásoknál.” – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

A magas kereslettel magyarázzák Európa első kannabisz-ETF-jének elindítását. A hasonló alapok Észak Amerikában népszerűek, sok százmillió dollárt kezelnek. Annak ellenére is, hogy a szektorban 2019 igencsak gyenge év volt. Aki azonban nagyon akart, eddig is tudott marihuána-részvényekre spekulálni – még Magyarországról is.

Több is lenne, ha nagy az érdeklődés...

Gyorsan megnyugodtak a tőkepiacok a hajnali iráni rakétatámadás után, olyannyira, hogy Amerikában, Németországban vagy Budapesten szépen emelkedtek az indexek ma. A kezdeti pánik leginkább az arany és ezüst árán látszott meg, de később ezek is visszacsúsztak, sőt mínuszba mentek át. A palládium viszont tovább ragyog.

Egyenlő feltételeket kell teremteni egyebek mellett a munkajogi és az adózási szabályok terén, különben korlátozott piaci hozzáférés képzelhető el.

Vegyesen alakult a forint árfolyama szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Az eurót a kora reggeli 331,59 forint után kissé alacsonyabban, 330,93 forinton jegyezték este hat órakor.A ... ...

Először állt ki a nyilvánosság elé azóta, hogy megszökött a házi őrizetből.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,38 pontos, 0,99 százalékos emelkedéssel, 44 932,18 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 7,2 milliárd forint volt, ... ...

Ha valaki nem a valós értéken adja el tevékenységét, eszközeit, hanem annál olcsóbban, akkor ezt a különbséget fogják adóztatni.

A bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaság 75 százalékos részesedést szerzett a cégben.

A Bank of England kormányzója szerint a világgazdaság likviditási csapda kialakulása felé tart, ami azt jelenti, hogy a nagy jegybankok szinte üres monetáris eszköztárral lennének kénytelenek szembesülni egy esetleges recesszióval.

BÁV: jelentősen megnőtt a kereslet a befektetési arany iránt

60 százalékkal ugrott meg a forgalma a BÁV-nál.

Az amerikai elnök a Fehér Házban tartott beszédet az amerikai–iráni konfliktussal kapcsolatban.

Pintér Sándor belügyminiszter kinevezte Somssich Gabriella dandártábornokot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének - írja a police.hu. Az első női rendőrfőkapitány-jelölt kinevezésére vonatkozó ... ...

SP500 évtizedek az 50-es évektől: Forrás A passzív befektetések részaránya elérte az 50%-ot: Forrás A Bank of America szerint az aktív (large cap) alapok 11%-a teljesítette túl a releváns benchmarkot az elmúlt évtizedben. Más szegmensekben sem jobb a helyzet (2019. … Continue reading →

A Ballie nevű személyi robot fitneszedző és háztartási segéd is lehet, kamerája miatt azonban adatvédelmi problémák merülhetnek fel.

Sir Michael Hodgkinsont és Vazil Hudákot nevezte ki igazgatósági tagnak a Budapest Airport.

Az MNB által jóváhagyott termék az első ilyen Magyarországon...

A jegybankoknak a korábbinál sokkal kevesebb a muníciója.

Eladta a lengyel befektető a biztosításközvetítőben lévő többségi részesedését a bostoni TA Associatesnek. Kisebbségi tulajdonosként bent marad az MCI Group a cégben. A varsói székhelyű MCI Group közép-európai ... ...

Egy év alatt 8 százalékkal nőtt a taxis egyéni vállalkozók száma, így jelenleg több mint 7500 egyéni vállalkozó közlekedik Magyarország útjain – közölte az Opten céginformációs szolgáltató szerdán. Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a klasszikus értelemben vett taxitársaságok száma 2013 óta fokozatosan csökken, és ez sokáig az egyéni vállalkozókra is igaz volt, de 2016 óta ...

Mára egyértelművé vált, hogy a gazdaság nehezen átállítható szektorait is lehet dekarbonizálni.

60 százalékkal több fogyott tavaly, mint egy évvel korábban.

Egyelőre nem okoz bonyodalmakat Budapesten a reggeli iráni eseményeknek az utóhatása. A helyzet annak függvényében változhat, hogy a légitársaságoknak mennyi ideig kell módosított útvonalakon közlekedniük. ... ...

Egyelőre nem okoz bonyodalmakat Budapesten a reggeli iráni eseményeknek az utóhatása. A helyzet annak függvényében változhat, hogy a légitársaságoknak mennyi ideig kell módosított útvonalakon közlekedniük. ... ...

Egyelőre nem okoz bonyodalmakat Budapesten a reggeli iráni eseményeknek az utóhatása. A helyzet annak függvényében változhat, hogy a légitársaságoknak mennyi ideig kell módosított útvonalakon közlekedniük. ... ...

Az előző napi veszteségeket részben korrigálva vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.

Becslések szerint a globális adatforgalom 2025-re eléri a 175 zettabájtot, ami óriási ugrás az 1,2 zettabájthoz képest, amelyet 2010-ben, a 4G globális indulásának évében regisztráltak. Mi várható idén? 2020-ra vonatkozó előrejelzések az 5G technológiával kapcsolatosan.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök felavatta szerdán Isztambulban az oroszországi Anapából érkező Török Áramlat földgázvezeték 935 kilométer hosszú fekete-tengeri szakaszát, amely ... ...

A NAV-felület akkor is alkalmas a bevallás elkészítésére, ha valaki nem az ügyfélkapun nyújtja be a bevallását.

A régió vezető biztosításközvetítőjévé tennék a céget.

A földgázvezeték 935 kilométer hosszú szakaszát avatták fel.

Még az idén megkezdődhet a próbagyártás az ipari park üzemében.

A 2018 őszén indított program kártyaolvasók telepítésével, és online felületek kialakításával biztosítja a készpénzmentes iskolai befizetéseket.

Az utóbbi napok eseményeit nézve egyre többször merül fel a kérdés, hogy miért akarták a japánok elmeszelni Carlos Ghosnt, a korábban szinte istenített francia Nissan főnököt? A bukott vezér szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte azért, mert a japánok úgy érezték: a külföldi főnök a világ legnagyobb autó konglomerátumát akarja létrehozni és ebben ők csak másodhegedűsök lehetnének.

Az utóbbi napok eseményeit nézve egyre többször merül fel a kérdés, hogy miért akarták a japánok elmeszelni Carlos Ghosnt, a korábban szinte istenített francia Nissan-főnököt? A bukott vezér szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte azért, mert a japánok úgy érezték: a külföldi főnök a világ legnagyobb autókonglomerátumát akarja létrehozni, és ebben ők csak másodhegedűsök lehetnének.

Elindult az idei e-szja rendszer, már minden aktuális bevallási információ fenn van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. Az adóhatóság szerdai közleménye szerint január 8-tól elérhető a 19SZJA ... ...

A spanyol F1-es világbajnok nehéz helyzetbe került a sivatagi viadalon.

2020 januárjától a vállalat Termékportfólió-menedzsment divíziójának élére Malicskó Gábor került, aki a Magyar Nemzeti Bank hatósági engedélyét követően, az Allianz Hungária Zrt. Igazgatóságának is a tagjává válik.

Az ellene hozott összes vádpontban bizonyíthatóan ártatlannak vallja magát Carlos Ghosn, a Nissan autógyár volt, majd Japánból vadregényes módon elmenekült vezetője. Ghosn szerint a japán hatóságok hamis ... ...

Most már egységes európai elvek alapján vizsgálja újra a kettős élelmiszerminőséget a Nébih.

Az orosz és török elnök átadta a Török Áramlat földgázvezeték 935 kilométer hosszú fekete-tengeri szakaszát.

Az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a Teherán mellett szerda reggel lezuhant ukrán utasszállító gép katasztrófáját.

Szép csendben szinte az összes régi EU-pénzt sikerült lehívni.

Alig másfél hónap alatt eldöntötte a kormány, hogy mely labdarúgó-, kézilabda- és kosárlabda-akadémiához csatornázzanak közpénzeket.

Több mint 100 milliárd forintot keresett már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 2018 októberében vásárolt egymillió uncia aranyon. Bő egy évvel ezelőtt döntött úgy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa ... ...

Több mint 100 milliárd forintot keresett már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 2018 októberében vásárolt egymillió uncia aranyon. Bő egy évvel ezelőtt döntött úgy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa ... ...

A tatabányai ipari parkba települhet a dél-koreai Soulbrain, a felépítendő új üzemben lítiumos akkumulátorokhoz szükséges elektrolitot állítanak majd elő.

Az amerikai–iráni konfliktus hatására ismét emelkedni kezdett az aranyár. Az árfolyam már az előző évben is rekordot döntött.

Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020. januárban, mint egy évvel korábban. Legalábbis akkor, ha 1 millió forintnál nagyobb összeget venne fel valaki, mert a 13 hazai bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a kis értékű hiteleknél az elérhető legkedvezőbb kamat nem változott. A személyi kölcsönök rendkívül népszerűek, köszöngetően a gyors bírálatnak, az évek […] The post Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020-ban appeared first on Bankmonitor.hu.

Bejárta a médiát a hír, hogy a magyar állam vett egy osztrák „lőszergyárat”. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen céget vettünk, mi áll az üzlet hátterében, és hogy jó-e a fegyverkezés nekünk.

Az adóhatóság idén is minden adózónak elkészíti a bevallási tervezetét, csak ellenőriznünk kell.

Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását, ezzel a szlovén piacon is megjelent - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón Ljubljanában szerdán.

A vártnál jobban nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban.

A Hyundai és Patrick Bergel vállalkozása, hogy egy szériagyártású országúti járművel szelik át az Antarktiszt, kicsit sem veszélytelen.

Nem valósul meg ugyanis az a cél, nevezetesen a T-Systems megvásárlása, amelyre a a Jászai Gellért fő tulajdonában lévő és általa irányított informatikai cég fordította volna a kötvények értékesítéséből befolyó 30 milliárd forintot.