Legfontosabb témák

Ha a britek megállapodás nélkül lépnek ki az Unióból, az Egyesült Királyság egyik napról a másikra ugyanolyan külső állammá válna, mint jelenleg például Ukrajna. A Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda szakértői összefoglalták, milyen problémákkal szembesülhetnek ebben az esetben a magyar vállalkozások, valamint a kint élő magyarok és az itt élő britek.

Sikerült megegyezniük a feleknek a britek rendezett kiválásának feltételeiről szóló szerződés alapjairól - jelentette ki az Európai Tanács elnöke.

Rengeteg embert és céget érint egy esetleges megállapodás nélküli brexittel járó őskáosz, de mit tehetünk ebben a helyzetben? Segítünk eligazodni a munkavállalóknak, a cégeknek és a kereskedőknek.

Boris Johnson újabb akadályba ütközött. Míg az EU és a britek közti tárgyalások jól alakulnak, olyannyira, hogy hamarosan megállapodásra juthatnak a tervezetről és ma is folytatják a megállapodás pontosítását, addig az észak-írek továbbra is ellenállnak, szerintük még tovább kell dolgozni a javaslaton.

London felülvizsgálat alá vette a Törökországba irányuló brit fegyverexportot és a vizsgálat ideje alatt nem ad ki új engedélyeket olyan hadfelszerelés törökországi exportjára, amelyet a Szíriában kezdett ... ...

Egyelőre nem elég, amit a britek ajánlottak.

Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló osztotta meg gondolatait.

Az EU-ból való kilépés precedens nélküli, míg az EU-ba belépésre már több hullámban is volt példa. Mégis Magyarország 2004-es uniós csatlakozásakor egy hétig szünetelt a vámügyintézés. Hatalmas fennakadásokra kell tehát számítani, ha október 31-én megtörténik a Brexit, de akkor is, ha később valósul meg a kilépés. Jobban teszik a cégek, ha az Anglián keresztül vásárolt készleteiket feltöltik, sőt túltöltik a kilépés dátuma előtt, hogy egy-két hetes leállás ne okozzon fennakadást a termelésükben és az üzletvitelükben, hangzott el a Piac & Profit Brit-Magyar Üzleti Fórum: A Brexit előnyös is lehet! című konferencián.

Megnőtt a kereslet Dart Group iroda által közvetített utakra.

Exkluzív bankkártyát dob piacra Nagy-Britannia állami tulajdonban lévő pénzverdéje. A szupergazdagoknak kedveskedik Nagy-Britannia állami tulajdonban lévő pénzverdéje, ami színarany bankkártyát dobott ... ...

Az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről intenzív tárgyalások kezdődnek.

Jelenleg nem körvonalazódik semmilyen megállapodás az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről - jelentette ki az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Majdnem harmadával esett vissza az első félévben a fintech startupokba befektetett összeg az egy évvel korábbihoz képest az Accenture elemzése szerint – igaz, a látványos zuhanásban szerepet játszik egy tavalyi, kiugróan nagy üzlet. Az Egyesült Államokban fordított trend volt megfigyelhető, az első hat hónap éves összevetésben 60 százalékos bővülést hozott.

Amiről már most tudni, hogy elfogadhatatlan.

Az EU megkapja a britek véglegesnek szánt javaslatcsomagját, miután többször jelezték, hogy nem nyitható újra a tárgyalássorozat.

Az írek szerint ez elfogadhatatlan.

Októberben jóváhagyhatják az albán és az észak-macedón EU-csatlakozási tárgyalás megkezdését.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint jó esély van arra, hogy London megállapodásra jusson a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről az Európai Unióval, de a “kapitulációs törvény” gyengíti a brit kormány tárgyalási pozícióit. Johnson rendszeresen ezzel a kifejezéssel illeti azt az ellenzéki kezdeményezésre elfogadott törvényt, amely megtiltja a megállapodás nélküli kilépést az EU-ból és előírja, hogy ...

Az Európai Bizottság elnöke interjút adott.

Ezt a Brexit után kellene kidolgozni, az sem lesz egyszerű.

Nagy-Britanniában 15 hónap után először nőtt az autógyártás.

Már el is készült az erről szóló javaslat.

Több mint száz Spanyolországban élő brit állampolgár vonult utcára tiltakozásul a közelgő Brexit ellen vasárnap Málaga városában.

A finomabb szakértői értékelések szerint a friss brit kilépési javaslatok valójában igencsak régiek: 2017 nyarára viszik vissza a tárgyalásokat, a durvábbak szerint hulladékkal állt elő a londoni kormány. ... ...

Az Európai Parlament tegnap megszavazta, hogy amennyiben a britek a Brexit határidő hosszabbítását kérik tőlük, akkor azt hajlandók megadni.

A kereskedők a brexit körüli bizonytalanság miatt, idén jóval korábban kezdték a felhalmozást.

De vajon belemennek-e ebbe Dublinban és Brüsszelben?