Legfontosabb témák

Ismét érdemes lehet figyelni az angol font piacára, hiszen a mai napon hivatalosan is megkezdődött a Brexit tárgyalási folyamata.

Az eredeti tervek szerint mától kezdődnek el a britek uniós kilépéséről szóló tárgyalások.

Hivatalosan is megkezdődtek a Brexit-tárgyalások.

A brit pénzügyi felügyelet (FCA) már a második környi fintech céget indítja el "regulatory sandboxában", vagyis abban a tesztkörnyezetben, ahol valódi, de kisebb számú ügyfélnél próbálhatják ki a...

A Jaguar Land Rover (JLR), a legnagyobb brit autógyártó azt tervezi, hogy 5 ezer új munkahelyet hoz létre Nagy-Britanniában jövőre.

A Jaguar Land Rover (JLR), a legnagyobb brit autógyártó azt tervezi, hogy 5 ezer új munkahelyet hoz létre Nagy-Britanniában jövőre. A The Sunday Telegraph brit lap úgy tudja, hogy a cég hivatalosan...

Hétfőn Brüsszelben megkezdődnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalások az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről – jelentette be Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken.

A volt angol pártelnök szerint a magyaroknak ki kellene lépnie az EU-ból, miközben a Brexittel az Egyesült Királyságnak rögtön három határa is újra megkérdőjeleződött. Ráadásul a brit miniszterelnök most olyan észak-írországi párttal tervez kormányozni, amelyet történelmi kapcsolatok fűznek a London-párti paramilitáris csoportok vezetőihez.

Májusban szokatlanul nagy volt a brit kiskereskedelmi forgalom visszaesése. Egyre inkább érződik, hogy az EU-ból való kilépés szerényebb életszínvonalat hoz, noha az effektív kilépésre még sor sem került. Mi lesz akkor, ha már most ilyen a hatás? Még elgondolkozhatnak, választhatják a minél puhább megoldást, kisebb károkkal.

Közös terrorellenes akcióterv kidolgozásáról állapodott meg a francia elnök és a brit kormányfő. Emmanuel Macron azt mondta, hogy az egyik fő intézkedés célja a gyűlöletre és a terrorizmusra történő uszítás megszüntetése az interneten.

Wolfgang Schaeuble német pénzügyminiszter azt mondta, hogy örömmel fogadja, pontosabban tartja meg tagjai sorában Nagy-Britanniát, ha mégis meggondolják magukat, és nem akarnak kilépni. Egyúttal egy kis időt adna a kisebbségi brit kormánynak, hogy átgondolja a helyzetet. Nem akárki mondja ezt: Schaeuble már a német egyesítés tárgyalásain is részt vett.

Háromszáz százalékot meghaladó mértékben növekedett tavaly a német állampolgárságot szerző britek száma a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) keddi adatai szerint. A kimutatás alapján 2016-ban 2865 brit szerzett német állampolgárságot, ami 360,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 622-höz képest. Ennél több brit állampolgárt soha korábban nem honosítottak egy év alatt Németországban – emelte ki ...

Majdnem ötször annyi brit folyamodott német állampolgárságért tavaly, mint egy évvel korábban, világos jeleként annak, hogy sokan nem akarják megvárni, mi lesz a vége az EU és Nagy-Britannia válásának. ... ...

Májusban közel négy éves csúcsra emelkedett az infláció Nagy-Britanniában a National Statistics kedden közzétett adatai szerint.

Csaknem négy éve először csökkentek a fogyasztói kiadások az Egyesült Királyságban májusban - derül ki a Visa adataiból. A technológiai és fizetési üzletágban működő brit alapítású Visa azt közölte ... ...

Csaknem négy éve először csökkentek májusban a brit fogyasztói kiadások.

Drámai mértékben zuhant a brit üzleti szektor bizalmi indexe a múlt heti nagy-britanniai választások után, a hitelminősítők szerint a kisebbségi kormányzásból eredő bizonytalanságok költségvetési...

Amióta megszavazták, hogy kilépnek az EU-ból, a brit gazdaság egyre gyengébben teljesít - a legutóbbi parlamenti választások pedig csak rátettek egy lapáttal a helyzetre. A lakosság közel 4 év óta először költött kevesebbet vásárlásra.

A környezetbarát források már 50 százalék fölött vannak a teljes energiaellátásban.

Elvesztette abszolút többségét a kormányzó brit Konzervatív Párt az előrehozott parlamenti választásokon.

A brit választások eredménye nagy bizonytalanságot okoz, de ez egy szempontból rendkívül előnyös: átgondolhatják még egyszer alaposan, tényleg ki akarnak-e lépni az Európai Unióból, és ha igen, akkor durván, ahogy Theresa May akart, vagy bársonyosan, a norvég és svájci mintát választva.

Terror és választások hatása alatt sokkolódik a britek többsége. Izgalmas lehet a választás végkimenetele. A nem egyértelmű eredmény pedig félelemmel töltheti el a befektetőket.

A 650 választókerület csaknem 50 ezer választóhelyiségében az 50 millió választópolgár helyi idő szerint reggel 7 és este 10 óra - közép-európai idő szerint 8 és 23 óra - között voksolhat egyéni jelöltekre. ... ...

Mellár Tamás szerint a magyar gazdaság helyzetére leginkább az van hatással, hogy mennyi uniós pénz érkezik.

Nagy-Britanniában 8,5 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban, ami részben annak a következménye, hogy áprilisban megemelték az új járművekre kivetett adót.

Ritka mozgalmas rövid hét áll előttünk, hiszen az Egyesült Királyságban és Franciaországban is választásokat tartanak, és az Európai Központi Bank is dönt a kamatokról. Itthon jön a részletes...

Nem emelkedik a terrorfenyegetettség hivatalosan megállapított szintje Nagy-Britanniában.

Bár nem önmagában az uniós tagságra, hanem az abból fakadó előnyökre mondta Kövér László házelnök a csütörtöki Figyelőben, hogy létkérdésnek tartja, az interjú mégis elég egyértelműen az uniós tagság...

Részletes tájékoztatást kért a brit pénzügyi felügyelet a legnagyobb londoni alapkezelő társaságoktól arról, hogy milyen készenléti tervekkel készülnek a brit EU-tagság megszűnésének lehetséges következményeire.

Összesen 168 országgal kell majd egyezkedniük.

Közelednek a brit választások, egyre nagyobb a tét.

Közelednek a brit választások, egyre nagyobb a tét.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről kezdődő tárgyalások célja nem lehet az, hogy London "bármilyen áron" megállapodásra jusson az Európai Unióval.

Egyre közelebb érünk a Brexit-tárgyalások megkezdéséhez.

Naponta 1,4 millió darab ehető banánt dobnak szemétbe a britek, az elpazarolt déligyümölcs értéke évente eléri a 80 millió fontot (25 milliárd forintot) - derült ki egy kormányzati jelentésből.

Eltelt pár nap hétfő óta, csökkentették a terrorkészültséget az országban.

Egyelőre biztosan érvényben marad a robbantások után elrendelt magasabb készültség.

Amíg Brüsszelben azzal viccelődnek, hogy az angol nem lesz hivatalos nyelv az EU-ban a Brexit után, az unió iskoláiban dolgozó brit tanárokra azért szükség van.

Jelentősen csökkent a nagy-britanniai bevándorlás, nem kis részben a közép-európai EU-országokból érkezők számának visszaesése miatt.

Leállította a manchesteri rendőrség a hétfői robbantásos merénylet vizsgálata során összegyűjtött bizalmas információk megosztását az amerikai biztonsági szolgálatokkal, miután az elmúlt napokban rendre ... ...

Washington szivárogtatott a manchesteri merénylet nyomozásáról.

A legmagasabb, kritikus szintre emelték kedd éjjel Nagy-Britanniában a terrorellenes készültségi szintet.

Theresa May brit miniszterelnök szerint egy esetleges rossz megállapodásnál az is jobb, ha nem születik egyezség az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételekről szóló tárgyalások végén.

Theresa May brit miniszterelnök szerint az Európai Unió a június 8-án esedékes előrehozott brit parlamenti választások után tizenegy nappal kívánja elkezdeni az érdemi tárgyalásokat Londonnal a brit...

David Davis, a brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter kijelentte, hogy amennyiben az Európai Unió nem hajlandó csökkenteni az akár 100 milliárd eurós kilépési számlát, a brit fél egyszerűen fel fog állni a tárgyalóasztaltól.

Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint csupán politikai marketing Nagy-Britannia Európai Unióval szembeni pénzügyi kötelezettségeiről szóló vita, ugyanis lehet tudni, mennyit kell fizetnie a brit kormánynak az EU-tagság megszűnése után.