Legfontosabb témák

Az USA felelős megbízottja mérsékelten hatódott meg a szankciók miatti siránkozáson.

A The Wall Street Journal szerint a keddi ENSZ-tanácskozáson nézetkülönbségek mutatkoztak Oroszország megítélésében, a lap idézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is, akivel interjút készített.

Az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető biztonsági kihívások - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának konferenciáján elhangzott felszólalásában.

Üzemet létesít Moszkva közelében Mercedes-Benz személygépkocsik gyártására a Daimler - jelentette be a német autóipari konszern kedden.

Üzemet létesít Moszkva közelében Mercedes-Benz személygépkocsik gyártására a Daimler - jelentette be a német autóipari konszern kedden.

Üzemet létesít Moszkva közelében Mercedes-Benz személygépkocsik gyártására a Daimler - jelentette be a német autóipari konszern kedden. A Mercedes üzem a Daimler első személygépkocsi-gyártó...

Üzemet létesít Moszkva közelében Mercedes-Benz személygépkocsik gyártására a Daimler - jelentette be a német autóipari konszern kedden. A Mercedes üzem a Daimler első személygépkocsi-gyártó beruházása ... ...

Decemberben Oroszország számított a világ legnagyobb olajkitermelőjének, miután átvette a vezetést Szaúd-Arábiától. Mindez azután történt, hogy mindkét ország visszafogta a kitermelését, hogy enyhítsék az elmúlt évtizedek legerősebb globális túlkínálatát.

Elhunyt Vitalij Csurkin, Oroszország állandó ENSZ-képviselője – közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium. A nagykövetet egy nappal 65. születésnapja előtt, váratlanul érte a halál New Yorkban. “A kiemelkedő orosz diplomatát az állomáshelyén érte a halál” – mutatott rá közleményében a külügyi tárca, amely mély együttérzését fejezte ki Csurkin hozzátartozóinak. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy ...

Minden elemében létrejött az a megállapodás, amely biztosítja Magyarország gázellátását 2021-ig – állítja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A gazdaság több mint két évig tartó visszaesése után úgy tűnik, hogy Oroszország valamennyire stabilizálta helyzetét.

Oroszország nem vehet bérbe olyasmit, ami az övé - jelentette ki a Krím félszigetről Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában.

Minden érintett fél számára előnyös lenne egy szabadkereskedelmi egyezmény az EU, Oroszország és a szovjet utódállamok között - állapítja meg a müncheni ifo gazdaságkutató intézet berlini Szabadkereskedelem Lisszabontól Vlagyivosztokig (Freihandel von Lissabon bis Wladiwostok) konferencián bemutatott tanulmánya. Gabriel Felbermayr, az ifo világgazdasági intézetének az igazgatója a konferencián elmondta, hogy az intézet számításai szerint az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió (EaEU) között a szabadkereskedelem "az egym...

A gazdaság több mint két évig tartó visszaesése után úgy tűnik, hogy Oroszország valamennyire stabilizálta helyzetét. Bár várhatóan a gazdasági növekedés mértéke csupán mintegy 1 százalék les...

Oroszország pragmatikus kapcsolatok kialakítására törekszik az Egyesült Államokkal - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Az Egyesült Államok minden eddiginél erősebb lesz Donald Trump elnök vezetésével, ki fog tartani a NATO-beli és európai szövetségesei mellett, de elvárja tőlük a védelmi kiadások növelését - jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szombaton az 53. münch

A kancellár szerint ki kell tartani a többoldalú együttműködések és a nemzetközi szervezetek mellett.

Megkezdődött az orosz gazdaság kilábalása a csaknem két éve tartó recesszióból.

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a Ba1 szintű - a befektetési ajánlású kategória alsó határától egy fokozattal elmaradó - orosz államkötvény-besorolás kilátását a Moody's Investors Service. Megkezdődött az orosz gazdaság kilábalása a csaknem két éve tartó recesszióból.

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a "Ba1" szintű - a befektetési ajánlású kategória alsó határától egy fokozattal elmaradó - orosz államkötvény-besorolás kilátását a Moody's Investors Service.

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a "Ba1" szintű - a befektetési ajánlású kategória alsó határától egy fokozattal elmaradó - orosz államkötvény-besorolás kilátását pénteken ... ...

Megkezdődött a kilábalás a két éve tartó recesszióból.

Oroszország még az idén visszafizeti az egykori Szovjetúniótól megörökölt adósság utolsó részét is - írja az Izvesztyija. A lap szerint mostanra 125,2 milliárd dollár maradt a szovjet tartozásból, ezt várhatóan a nyáron törlesztik.

Busásan megtérül az olajkitermelés csökkentése Oroszországnak, az emelkedő olajáraknak köszönhetően a költségvetés bevételei 1500 milliárd, a vállalatoké pedig 700 milliárd rubellel növekedhetnek éves szinten - jelentette ki Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter.

Busásan megtérül az olajkitermelés csökkentése Oroszországnak, az emelkedő olajáraknak köszönhetően a költségvetés bevételei 1500 milliárd, a vállalatoké pedig 700 milliárd rubellel növekedhetnek éves szinten - jelentette ki Alekszandr Novak orosz energia

Oroszország új robotrepülőgépeket telepített annak ellenére, hogy washingtoni tisztségviselők kifogásolták ezt, hangoztatva: a lépés megsérti a fegyverzetkorlátozási egyezményt - olvasható a The New York Times című lap internetes oldalán.

Az új amerikai kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben, még akkor is, ha bizonyos területeken szeretne együttműködni vele - jelentette ki Sean Spicer fehér házi szóvivő kedden, szokásos napi sajtóértekezletén a Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó lemondásával kialakult helyzetre reagálva.

Oroszország új robotrepülőgépeket telepített annak ellenére, hogy washingtoni tisztségviselők kifogásolták ezt, hangoztatva: a lépés megsérti a fegyverzetkorlátozási egyezményt – olvasható a The New York Times című lap internetes oldalán. E forrás szerint Oroszország újabb robotrepülőgépeket telepített, noha – mint amerikai tisztségviselők hangsúlyozták – ez sérti azt a szerződést, amely az Egyesült Államok és Oroszország számára ...

A nagy olajkitermelő országok tavaly novemberben megállapodtak a kitermelés csökkentéséről hogy stabilizálják az olajárat A legfrissebb adatok alapján az OPEC-országok tartják magukat a...

A nagy olajkitermelő országok tavaly novemberben megállapodtak a kitermelés csökkentéséről hogy stabilizálják az olajárat A legfrissebb adatok alapján az OPEC-országok tartják magukat a...

Németországban ülne le tárgyalni a két külügyminiszter.

Oroszországot ismét odaengedték a nagyhatalmak asztalához, de azt még nem tudni, hogy ez csak a szíriai konfliktusra vonatkozik, vagy világpolitikai státuszt is jelent-e - mondta Sz. Bíró Zoltán. A történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Megtiltotta a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját a madárinfluenza sújtotta európai országokból, köztük Magyarországról az orosz szakhatóság.

Két év recesszió után ismét növekedésre váltott az orosz gazdaság: a tavalyi negyedik negyedévben éves összehasonlításban már bővült a hazai össztermék (GDP) - derült az orosz jegybank kedden közölt jelentéséből. ... ...

Izrael, Egyiptom, Ciprus partjainál óriási gázkészletek rejlenek, amelyekből Európát is el lehetne látni. A kitermelést azonban politikai feszültségek és magas szállítási költségek nehezítik egyelőre. Lehet, hogy a végső szó a politikusoké lesz, de az is lehet, hogy a gáz jelenléte írja majd át a térségbeli politikát.

Oroszországban az az alapszabály, hogy önálló hatalma csak néhány kivételezett helyi vezetőnek lehet, ezért nagyon meglepő, hogy az elmúlt időszakban egymás után épülnek ki a kiskirályságok. Mit szól ehhez ... ...

Az Egis felvásárlással erősíti pozícióját Oroszországban, ahol a bőr gyógyulását segítő, valamint a női egészséget támogató termékportfóliókat vásárolt a horvát Jadran-Galenski Laboratorij (JGL) gyógyszergyártól - jelentette be hétfői közleményében a magyar gyógyszergyár.

Az egymással vitatkozó földgáztermelő országok a Földközi-tenger keleti medencéjében együtt nyerhetnek csak nagyot- ezt hangsúlyozta az amerikai külügyminisztérium korábbi energiaügyi megbízottja, aki a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek nyilatkozott.

A pénzügyminisztérium úgy számol, hogy a 2019-ig fokozatosan nőni fog az orosz államadósság.

Egyre kerekedik az az összeg, amelyet Oroszország a 2018-ban esedékes labdarúgó világbajnokság rendezésére költ. Az állami költségvetésből újabb 19 milliárd rubelt, átszámítva csaknem 92 milliárdot különítettek el, és kibővítették a megépítendő, felépítendő létesítmények listáját egy edzőközponttal.

Fokozatosan nő az orosz államadósság a következő években

Az Egis felvásárlással erősíti pozícióját Oroszországban, ahol a bőr gyógyulását segítő, valamint a női egészséget támogató termékportfóliókat vásárolt a horvát Jadran-Galenski Laboratorij (JGL) gyógyszergyártól - jelentette be a magyar gyógyszergyár.

Az Egis felvásárlással erősíti pozícióját Oroszországban, ahol a bőr gyógyulását segítő, valamint a női egészséget támogató termékportfóliókat vásárolt a horvát Jadran-Galenski Laboratorij (JGL) gyógyszergyártól - jelentette be hétfői közleményében a magyar gyógyszergyár.

Egy horvát gyógyszergyártól vettek meg termékportfóliókat, így bővítik oroszországi jelenlétüket.

A brit védelmi miniszter szerint Oroszország ma már fegyverként használja a félrevezető információkat.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet Oroszországot vádolta a harcok kiújulásáért Kelet-Ukrajnában, és figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok nem enyhíti az Oroszországgal szemben az ukrajnai konfliktus miatt hozott szankciókat, amíg a Krímet vissza nem szolgáltatják Kijev fennhatósága alá.

A Fidesz szerint Magyarország eminens gazdasági és politikai érdeke, hogy kiegyensúlyozott és jó viszonyra törekedjen Oroszországgal.

A Fehér Ház cáfolta csütörtökön, hogy az amerikai kormányzat enyhítene az Oroszország elleni szankciókon, nem sokkal azután, hogy a pénzügyminisztérium hozzájárult, hogy egyes amerikai cége...

A Fidesz szerint Magyarország eminens gazdasági és politikai érdeke, hogy kiegyensúlyozott és jó viszonyra törekedjen Oroszországgal. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön, Budapesten adott sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, a kormánypárt sikeresnek és eredményesnek ítéli az Orbán-Putyin találkozót. “Nagy örömünkre szolgál, hogy az orosz elnök ismét Magyarországra látogatott” – mondta, hozzátéve, Magyarországnak nehezen elképzelhető a gazdasági ...

Hát akkor talán ennyit arról, hogy Magyarország "újra független" lehet. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyarok érdeke az, hogy az Oroszországot sújtó szankciókat megszüntessék.

Szorosabbra fűzik a magyar-orosz nehézipari fejlesztési együttműködést.

Még szorosabbra fűzik Magyarország és Oroszország együttműködését a nehézipari fejlesztési együttműködésben a technológia-intenzív ágazatokat illetően - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az orosz–magyar kétoldalú kereskedelemben tapasztalható visszaesést közös, magas technológiai színvonalt képviselő nagyberuházásokkal lehet megállítani – mondta Veronika Szkvorcova, az Oroszországi Föderáció egészségügyi minisztere, az orosz–magyar kormányközi gazdasági együttműködési bizottság társelnöke

Hosszú évek után most először van olyan helyzet a nemzetközi politikában, amely kedvező hatással van a magyar-orosz kapcsolatok fejlesztésére - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Veron

Az orosz gazdaság lassan kilábal a recesszióból: a tőzsdei indexek emelkedtek, a rubel erősödött és a makrogazdasági mutatók javultak - írja a Die Welt. A német lap szerint az utóbbi hónapokban az orosz vállalatok tőzsdei értékpapírjai iránt jelentősen nőtt a befektetők érdeklődése.

Az orosz gazdaság lassan kilábal a recesszióból: a tőzsdei indexek emelkedtek, a rubel erősödött és a makrogazdasági mutatók javultak - írja a Die Welt. A német lap szerint az utóbbi hónapokban az orosz vállalatok tőzsdei értékpapírjai iránt jelentősen nőtt a befektetők érdeklődése.

Oroszország napi 100 ezer hordóval csökkentette olajtermelését januárban.