Legfontosabb témák

Az ukrán parlament törvényjavaslata szerint hivatalosan is hadi állapotban

Komolyabb konfliktus lehet abból, hogy kilőttek egy szír kormánygépet tegnap.

Még legalább egy évig büntetjük őket a Krím lerohanása miatt.

Egy évvel meghosszabbította az Európai Unió a hivatalosan Ukrajnához tartozó Krím félsziget törvénytelen annektálása miatt Oroszország ellen elrendelt gazdasági szankciókat - tudatta hétfőn a tagállami kormányokat tömörítő miniszteri tanács sajtószolgálata.

Egy évvel meghosszabbította az Európai Unió a hivatalosan Ukrajnához tartozó Krím félsziget törvénytelen annektálása miatt Oroszország ellen elrendelt gazdasági szankciókat - tudatta hétfőn a...

Az amerikai szenátus csütörtökön szankciókat szavazott meg Oroszországgal szemben. Az európai politikusok nem lelkesedtek a hír hallatán. Az amerikai döntés Az Oroszországra vonatkozó, most...

Az amerikai szankciók esetleges kiszélesítése ellenére is kibocsátják az eurókötvényt.

Az orosz jegybank igazgatótanácsa pénteki ülésén 25 bázisponttal, 9 százalékra vitte le az alapkamatot. Ez volt idén a harmadik kamatcsökkentés.

Az orosz jegybank igazgatótanácsa pénteki ülésén 25 bázisponttal, 9 százalékra vitte le az alapkamatot. Ez volt idén a harmadik kamatcsökkentés.

Az oroszok egyelőre vizsgálják az esetet, de úgy tűnik, hogy egy májusi bombázásban végeztek Abu Bakr al-Baghdadi terrorvezérrel.

Oroszország és Irán ellen szavazott meg szankciókat az amerikai szenátus csütörtökön. Az elsöprő többséggel elfogadott szankciókat Irán ellen Teherán ballisztikusrakéta-programja, a...

Oroszország leküzdötte a gazdasági válságot - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában, élőben válaszolva a tévénézők kérdéseire.

Közönségkérdésekre válaszolgat Vlagyimir Putyin a „Közvetlen vonal” névre keresztelt médiafórumon.

Oroszország már rég nem csak katonákkal vívja a háborúját Ukrajnában - a propaganda és az energiapolitika is bekerült a fegyvertárba.

Korábbi hírek szerint közel 250 tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban egy nagyszabású korrupcióellenes tüntetéssorozat miatt, azonban az MTI szerint már jóval több ember lehet rácsok mögött. Az OVD-info ... ...

A tüntetők vezérét, Alekszej Navalnijt az otthonából hurcolták el.

Tizenegy ember életét vesztette és mintegy negyvenen megsérültek, amikor vasárnap lefordult egy töltésről egy zarándokokat szállító autóbusz az oroszországi Petropavlovszk-Zabalkajszkij környékén.

Hosszas huzavona után, az utolsó pillanatban egyeztek meg az oroszországi Konföderációs Kupa közvetítési jogairól.

Aggódnak az orosz légitársaságok amiatt, hogy egyre több tapasztalt pilóta hagyja el Oroszországot és vállal inkább külföldön, főleg ázsiai országokban, munkát.

Oroszország június második felében, valószínűleg június 23-án 3 milliárd dollár értékben eurókötvényt bocsát ki - közölte az orosz pénzügyminisztérium terveit jól ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás. ... ...

Aggódnak az orosz légitársaságok amiatt, hogy egyre több tapasztalt pilóta hagyja el Oroszországot és vállal inkább külföldön, főleg ázsiai országokban, munkát. A Kommerszant című orosz politikai-gazdasági napilap ágazati forrásoktól úgy értesült, hogy az utóbbi 2,5 év alatt a legjobban felkészült és kiváló angoltudással rendelkező pilóták közül több mint háromszázan – repülőgép parancsnokok és oktatók – ...

Kína és Oroszország vezetője elégedetten nyugtázta a két ország szoros kapcsolatait az asztanai csúcsértekezlet alkalmából csütörtökön tartott külön megbeszélésén. Hszi Csin-ping elnök és Vlagyimir...

James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója szerint nem fér kétség ahhoz, hogy Oroszország beavatkozott a tavalyi amerikai elnökválasztásba.

Oroszország gazdasága immár harmadik negyedéve növekszik - jelentette ki Elvira Naibullina, az orosz központi bank elnöke hétfőn az Állami Dumában.

A magyar labdarúgó-válogatott az oroszok ellen játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott az oroszok ellen játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott az oroszok ellen játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott az oroszok ellen játszik felkészülési mérkőzést a Groupama Arénában.

Áprilishoz képest minimálisan gyorsult az orosz szolgáltatóipar teljesítménynövekedése májusban - derül ki a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett adataiból. A májusi orosz ... ...

Vlagyimir Putyin orosz elnök annak idején felvetette Bill Clinton amerikai elnöknek, hogy Oroszország NATO-tag lehessen.

Oroszországban úgy tartják, a nemzeti virtuális fizetőeszközé a jövő, ezért ők is lépnek.

Oroszország elítéli az újabb észak-koreai rakétakísérletet, ugyanakkor önmérsékletre szólít fel – jelentette ki Vlagyimir Tyitov külügyminiszter-helyettes hétfőn.

Lendületbe jön az Oroszország és Kína közötti stratégiai partnerség - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor csütörtökön a Kremlben fogadta Vang Ji kínai külügyminisztert.

Nincs azonos véleményen az Európai Unió és az amerikai elnök Oroszországot illetően.

Utasítást kapott a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat annak tanulmányozására, hogy a BRICS-tömörülésen belül hozza létre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) alternatíváját - közölte Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.