Legfontosabb témák

Jól vizsgázott az e-szja felület, mert összesen 1,7 millióan keresték fel, mintegy 600 ezren küldték el az új rendszert felhasználva a bevallásukat és közülük 430 ezren változtatás nélkül elfogadták...

Az szja 1+1 százalékáról is már csak hétfőn lehet rendelkezni.

És persze rendelkezni az 1+1 százalékról. Még ügyfélkaput is lehet nyitni az utolsó pillanatban.

Hétfőn éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallást – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Idén mintegy négymillió magánszemélynek elkészítette a NAV a tervezetet.

Éjfélig lehet módosítani az adóbevallásunkat, ha úgy látjuk, valami nem stimmel.

Ez a postára és az ügyfélkapura vonatkozik, de az ügyfélszolgálatokon csak este hatig lehet benyújtani a papírokat.

Az adózóknak szombatig van lehetőségük arra, hogy kiegészítsék a NAV által elkészített adóbevallás-tervezetet.

Vészesen közeledik a leadási határidő....

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására.

Már csak öt nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig.

Tavaly több százezer szülő nem vette igénybe a kedvezményt....

A jogosultságot az adózónak kell jeleznie.

Az adózók többségének nem kell csinálnia semmit, ha a NAV elkészítetteaz adóbevallásukat, de aki kedvezményt kapna, annak figyelnie kell.

Maga az adóbevallás idén sokkal egyszerűbbé vált, a felajánlható 1+1 százalékról azonban körülményesebb lett rendelkezni. Az ezekre szakosodott oldalak segítséget nyújthatnak eligazodni a rendelkezés menetében, illetve abban, hogy megtaláljuk az érdeklődésünkhöz vagy lakhelyünkhöz legközelebb eső 1 százalékot gyűjtő szervezetet és egyházat. Ami azonban a legfontosabb: ne feledkezzünk el róla!

A határidő lejárta után már csak önellenőrzésre van lehetőség.

Az idén először mindenkinek elkészítette a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a személyi jövedelemadó-bevallás tervezetét, amit még egy hétig ellenőrizhetnek és egészíthetnek ki az adózók. Ha nem nyúlnak hozzá és elfogadják, akkor a tervezet május 22-én adóbevallásnak minősül – közölte a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 televízió reggeli hírfolyamában.

Aki számítógépen tölti ki az ívet, számítson rá, hogy nehézségei lehetnek a programmal.

Ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni!...

Az új internetes e-SZJA felületen keresztül - mely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról elérhető - a legegyszerűbb átnézni, elfogadni vagy akár kiegészíteni az szja-bevallási tervezetet. Sőt még...

2016 végéig már összesen 194 ezren kötöttek államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, közülük 79 ezren első alkalommal vehetik igénybe az előző évi befizetéseik után járó adójóváírást. Az UNION és az ERSTE Biztosítók arra hívják fel a figyelmet, hogy a május 22-ig benyújtandó szja-bevallásban ezt az igényt külön fel kell tüntetni ahhoz, hogy az adóhatóság átutalja az előző évi befizetések után járó összeget. A két biztosító adatai szerint minden harmadik ügyfél mulasztja el ezt az egyszerű lépést, piaci szinten ez a mulasztás 65-70 ezer szerződést is érinthet.

Ha nem javítod, kemény büntetésre számíthatsz....

Ha nincs Ügyfélkapud, még gyorsan tudsz nyitni egyet, vagy várhatod a postást.

A társaságok éves zárásának komplikált adókalkulációs feladata a helyi iparűzési adó (HIPA) kiszámítása. Bonyolultságát tekintve elmarad a társasági adó (TAO) mögött, azonban egyszerűnek korántsem nevezhető .

Keddtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitvatartással várják ügyfeleiket. A személyijövedelemadó (szja)-bevallás közelgő határideje miatt a személyes ügyintézés mellett az adóhivatal még hétvégén is telefonos segítséget nyújt - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A hatóság ügyfélszolgálatait az első negyedévben 800 ezren keresték fel....

Az ügyfélszolgálatok keddtől reggel fél kilenctől este hatig tartanak nyitva a dömpingidőszakban, a telefonos ügyfélszolgálatot pedig kiterjesztették a hétvégére is.

Az ügyfélszolgálatok keddtől reggel fél kilenctől este hatig tartanak nyitva a dömpingidőszakban, a telefonos ügyfélszolgálatot pedig kiterjesztették a hétvégére is.

Meghosszabbítják az ügyfélszolgálati nyitvatartást.

Keddtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitva tartással várják ügyfeleiket. A személyijövedelemadó (szja)-bevallás közelgő határideje miatt a személyes ... ...

Keddtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitvatartással várják ügyfeleiket. A személyijövedelemadó (szja)-bevallás közelgő határideje miatt a...

Parragh László szerint a magánszemélyek után a KATA szerint adózók következhetnek.

2016. évi SZJA bevallás tervezet elfogadása, és a bevallás beküldése a NAV részére.

Napról napra közeledik a naptári évvel megegyező üzleti éves vállalkozások 2016-os évének beszámoló-közzétételi, és egyben éves adóbevallási határideje, 2017. május 31.