Legfontosabb témák

A nemzetgazdasági tárca szerint a gazdaság fehérítését hozhatják az adóváltozások, az ellenzék azonban nem ért egyet a kormánypártokkal.

Szokás szerint májusban megjelent a jövő évi költségvetés tervezete  (amit aztán még számtalanszor át fognak írni az év végéig), ebben található néhány érdekesség, ami egyelőre még csak tervezet, de jó esély van rá, hogy így is lesz jövőre. Az egyik ilyen változás, hogy nem tudni, miért, de a nem áfaalany katás egyéni vállalkozóknak is kötelező lesz vállalkozói számlát nyitni, jövőre

A május elején a parlament elé benyújtott adócsomag változásai javarészt ismertek voltak előzetesen, számos területet köztük az EKHO, KATA, KIVA, HIPA és az áfa szabályokat és az adózás rendjéről szóló törvényt is érintik - írja blogbejegyzésében az RSM szakértője.

A május elején a parlament elé benyújtott adócsomag változásai javarészt ismertek voltak előzetesen, számos területet köztük az EKHO, KATA, KIVA, HIPA és az áfa szabályokat és az adózás rendjéről szóló törvényt is érintik.

Az MTI-nek nyilatkozó adószakértők szerint kisebb adókönnyítések vannak, nagy horderejű változások azonban nincsenek a tavaszi adócsomagban, amelyet kedden nyújtott be a kormány a parlamentnek.

Az ellenzéki pártok nem támogatták a parlamentben a reklámadó bevezetését. A Magyar Lapkiadók Egyesülete szerint súlyos probléma a változtatás, mert az amúgy is alacsony nyereségű szektorban jövőre már másfélszer annyi adó fizetésére kötelezi a cégeket. Az InfoRádió által megkérdezett adószakértő szerint továbbra is csak idén jelent majd könnyebbséget a reklámadó törvény módosítása, jövőre pedig adóemeléssé válik.

Az MTI-nek nyilatkozó adószakértők szerint kisebb adókönnyítések vannak, nagy horderejű változások azonban nincsenek a tavaszi adócsomagban, amelyet kedden nyújtott be a kormány a parlamentnek. A jogszabály ... ...

A kormány által benyújtott adóváltozások összességében 35 milliárd forintot hagynak a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál - írja az NGM közleménye. Az áfacsökkentések mellett jelentős egyszerűsítéssel és megtakarítással számolhatnak például a lakásukat kiadók vagy a kisadózó egyetemisták is.

Növekvő adminisztrációval harcolnak a hatóságok az áfacsalások ellen.