Legfontosabb témák

Családi adókedvezmény érvényesítésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Feleségemmel közös háztartásban van egy közös gyermekünk (2 éves), feleségemnek van egy 10 éves gyermeke és most várjuk a második közös gyermekünket (jelenleg 100 napos). Jelenleg a feleségem érvényesíti az adókedvezményét mindkét gyermek után. Ami bonyolítja a dolgot, hogy most született egy gyámügyi határozat, miszerint a 10 éves fiú felváltva gondozott gyermek 50%-ban érvényesíthető a családi pótlék. Mivel a magzat után igénybe vehető az adókedvezmény ezért én szeretném igényelni mert nekem nagyobb az adóalapom. Kérdésem, hogy hogyan alakul az igényelhető pénzösszeg 2 kedvezményezett eltartott és egy felváltva gondozott gyermek (lakcím közös) után?

Már az év második hónapjában több mint 778 ezren vettek igénybe családi adókedvezményt 15,5 milliárd forint értékben. A családi adókedvezmény bevezetése óta az idei év végéig összesen 133...

63 éves vagyok, 40 éves munkaviszonnyal mentem nyugdíjba. Nyugdíjasként dolgozom, 4 órában havi 63.750 forintért. Van egy 20 éves lányom, aki tanul, júliusig kapom utána a családi pótlékot. Így az adókedvezményt is igénybe vehetem addig? Tavaly minden világos volt, de most sokkal többet vonnak le. Ennyit változott a jogszabály vagy valamit nem jól értelmeznek a könyvelők?

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a volt feleségemmel külön élünk és a gyerekek nála vannak elhelyezve. De ő nem veszi igénybe a teljes adókedvezményt. mert nem keres annyit. Én is igénybe vehetem az egyik gyerek után az adókedvezményt év végen az éves bevallásnál?