Legfontosabb témák

2016-ban elváltam a volt férjemtől, akitől három közös gyermekünk van. A volt férjem úgy volt hajlandó csak elválni, hogy lemondok a családi pótlékról és a gyerekek utáni adókedvezményt is csak ő fogja igénybe venni. (Én ebbe belementem, mert akkor már nyolc hónapos terhes voltam a kislányommal és nem volt jó az a huzavona senkinek sem és én azóta újra férjhez is mentem.) A három gyerkőc állandó lakcíme az édesapjuké, tartózkodási helyük az enyém. Közös felügyelet van. A három gyermek ellátása az úgy történik, hogy a két nagy gyerek ténylegesen az édesapjuknál lakik a pici velem, de mi a jelenlegi férjemmel mindenben részt veszünk a két nagy gyermeknél is mint pl. edzésre kísérés, szülői értekezletre és fogadó órára elmenni, ruháztatás,orvoshoz elvinni stb. A hétköznapokon iskola után öt napból minimum hármat nálunk töltenek, szünetekben amennyit ők szeretnének. A kisebb gyermek velünk él életvitelszerűen, édesapját most már csak inkább két hetente látogatja. Kérdésem a következő lenne: A volt férjem jogosan veszi fel a családi adókedvezményt? Illetve én vagy a jelenlegi férjem nem tudnánk igénybe venni belőle?

Az e-kiadványokról vitáznak az uniós pénzügyminiszterek.

A pénzzel a középosztályt és a szegényebb rétegeket állítanák talpra, nyilatkozta az MSZP-s politikus.

A fogyasztóvédelmi díjat is megúszhatják....

Kedvező fordulat következett be az építőiparban a januári 18,5 százalékos éves bővüléssel, és optimizmusra ad okot, hogy jelentősen nőtt a hó végi szerződésállomány is - emelték ki az MTI-nek nyilatkozó elemzők. A szakértők szerint elsősorban az 5 százalékos áfakulcs jövője és a munkaerőhiány határozza meg a szektor jövőbeli teljesítményét.

A kormányzati gazdaságpolitika irányával nem férnek össze olyan elképzelések, amelyek új központi terheket rónának a vállalkozásokra - írja a Magyar Idők kormányközeli forrásokra hivatkozva. A...

A kormányzati gazdaságpolitika irányával nem férnek össze olyan elképzelések, amelyek új központi terheket rónának a vállalkozásokra - írja a Magyar Idők kormányközeli forrásokra hivatkozva. A...

Bevezetné a luxusadót, a minimálbért ugyanakkor adómentessé tenné, és szélesítené a középosztályt a Magyar Szocialista Párt.

Az ATV-n részleteket árult el, az is kiderült, hogy a minimálbért adómentessé akarja tenni az MSZP.

A forint is az euróhoz hasonló szabályt kaphat....

A párt "földesúradó" néven ígér egy új sarcot.

Elismerte a Miniszterelnökség, hogy a kormány erősíteni tervezi az élelmiszeripar hazai szereplőit, egyelőre azonban semmilyen szabályozási javaslatról nem döntött.

A Portfolio érdeklődésére nem cáfolta a Miniszterelnökség, hogy a kormány új, a kiskereskedelmi multicégeket érintő intézkedéscsomagon dolgozik, ahogyan az szerdán kiszivárgott.

A Portfolio érdeklődésére nem cáfolta a Miniszterelnökség, hogy a kormány új, a kiskereskedelmi multicégeket érintő intézkedéscsomagon dolgozik, ahogyan az szerdán kiszivárgott. Az Index...

Az élelmiszerbotrányra hivatkozva újabb, a külföldi tulajdonú élelmiszerláncok szívatására kitalált javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak Lázár János és Varga Mihály. Az Index megszerezte az...

Nyilvános adóbevallást, luxusadót és alapjövedelmet ígért Botka László, az MSZP miniszterelnökjelöltje a 444-nek adott interjújában.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azt javasolja, ha 2018 után az Európai Unió nem engedélyezi tovább a fordított áfafizetést, akkor csökkentsék 5 százalékra a gabonafélék áfakulcsát, hogy így akadályozzák meg a feketegazdaság újbóli megerősödését – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azt javasolja, ha 2018 után az Európai Unió nem engedélyezi tovább a fordított áfa fizetést, akkor csökkentsék 5 százalékra a gabonafélék áfakulcsát, hogy így akadályozzák meg a fekete gazdaság újbóli megerősödését - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2018 elejétől, amikor megszűnik a fordított adózási lehetőség - számol be csütörtöki cikkében a Világgazdaság.

A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018 elejétől, amikor megszűnik a fordított adózási lehetőség - számol be csütörtöki cikkében a Világgazdaság.