Legfontosabb témák

Januártól 9 százalékponttal, 18 százalékra csökkent az éttermi szolgáltatás áfakulcsa, mégsem lett olcsóbb étterembe járni. Nemcsak itt nem volt pozitív a hatás: a pincérek fizetése továbbra is nagyon ... ...

Egy átlagos magyar család harmadával költ többet élelmiszerre, mint tavaly, annak ellenére, hogy számos termék áfája csökkent. Egy elemző szerint az áfa mérséklése inkább volt a választások közeledtére ... ...

Az építési-, valamint a jövedéki adóról szóló törvény módosításáról is döntött a parlament. Több területen ad támogatást Salgótarjánnak a kormány. Nem hitelesítette az LMP-nek a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseit az NVB. A nap legfontosabb hírei március 21-én.

Közösen fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez a nagy sörgyártók és a kisüzemi főzdék, hogy terjesszék ki a csapolt sörre is az étkezőhelyi kedvezményes áfát – értesült a Világgazdaság. Mint ismert, az éttermi fogyasztás forgalmi adója 27-ről idén 18 százalékra csökkent, jövőre pedig 5 százalékra mérséklődik.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön – mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint.