Legfontosabb témák

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen lezajlott, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

A számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével kiszűrhetők a gyanús cégek, a fiktív számlázók.

Akár évi 50 ezermilliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon az adóhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 31 kilogramm marihuánát talált egy személyautóban Röszkénél.

Nem az amerikai Alice Walton örökölte a világ leggazdagabb asszonya címet Liliane Bettencourt halála után, hanem a L'Oréal új többségi részvényese, Francoise Bettencourt-Meyers.

Egy hetük maradt a bejelentésre azoknak a vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak, amelyek már tavaly vagy azelőtt székhelyszolgáltatást vettek igénybe, és ez az idén sem változott: a székhelyszolgáltató adatairól szeptember 29-ig kell bejelentést tenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel. A NAV közleménye emlékeztet: üzleti vállalkozás alapításának, működtetésének egyik ...

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a szeptember 20-án megtartott 38. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki: Első számsorsolás: 1 (egy) 3 (három) 5 (öt) 12 (tizenkettő) 15 (tizenöt) 25 (huszonöt) 33 (harminchárom) Második számsorsolás: 8 (nyolc) 9 (kilenc) 12 (tizenkettő) 15 (tizenöt) 16 (tizenhat) 30 (harminc) 35 (harmincöt) Nyeremények: 7 találatos szelvény ...

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az államok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

A NAV közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat - írja az MTI. A 95-ös ólmozatlan motorbenzin ... ...

Matolcsy szerint érdemes követni azoknak az államoknak a példáját, amelyek a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az államok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak. A jegybank elnöke ezt a BÉT50 – a Budapesti Értéktőzsde őszi, a középvállalatok növekedésére fókuszáló – rendezvényén mondta, kiemelve, ...

A skandináv országok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint a magyar gazdaság számára a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az országok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

A NAV arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy az általános nyomtatványkitöltő program nem működik a szeptember 21-én kiadásra kerülő Oracle új JAVA (Java SE 9, platform JDK, JRE) verziójával.

A NAV arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy az általános nyomtatványkitöltő program nem működik a szeptember 21-én kiadásra kerülő Oracle új JAVA (Java SE 9, platform JDK, JRE) verziójával.

A NAV arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy az általános nyomtatványkitöltő program nem működik a szeptember 21-én kiadásra kerülő Oracle új JAVA (Java SE 9, platform JDK, JRE) verziójával.

Jelentősen kevesebb pénzhez jutottak idén a civil szervezetek és az egyházak a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából, mint a korábbi években.

A Baranya megyei Sásdon még csak építik az uszodát, de januárban máris nyert uniós támogatást épületenergetikai fejlesztéshez. A NAV bűncselekmény hiányában megszüntette az ügyben indított nyomozást.

Itt a tételes lista, hogy hol lesz ellenőrzés biztosan.

A héten is gőzerővel dolgozik a NAV, vagyis számítani lehet ellenőrzésekre, különösen a piacokon, a vásárokon és a szüreti mulatságokon bukkanhatnak fel. Sajnos nem minden megyéből vannak friss adataink, de amit tudunk, azt azt közreadjuk. 

Kiürítették a miskolci NAV-ot: fehér porral teli levelet találtak.

Számos cég hóna alá nyúlna az adóhatóság, így is erősítve a szolgáltató jellegét. A kezdeményezés pár hónap múlva életbe lép, de egyelőre szinte semmit sem tudni róla. A legnagyobb kérdés, hogy lesz-e ... ...

Nem hittek a pénzügyőrök a finn férfinak.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a szeptember 13-án megtartott 37. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki: Első számsorsolás: 3 (három) 4 (négy) 12 (tizenkettő) 17 (tizenhét) 22 (huszonkettő) 24 (huszonnégy) 34 (harmincnégy) Második számsorsolás: 4 (négy) 10 (tíz) 15 (tizenöt) 17 (tizenhét) 24 (huszonnégy) 25 (huszonöt) 29 (huszonkilenc) Nyeremények: 7 találatos szelvény ...

616 millió forint sorsa volt a tét!...

Október 2-ig regisztrálhatnak az adóhatóságnál azok a civil szervezetek, amelyek 2018-ban részesülni szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). ... ...

A Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda szakértői szerint a támogató eljárás az adózók érdekét szolgáló új jogintézmény.

Berendelte Ukrajna budapesti nagykövetét a külgazdasági és külügyminiszter. Készek újabb munkabeszüntetésre a Tesco dolgozói - közölte a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Elérte Floridát az Irma hurrikán, több mint félmillió háztartás maradt áram nélkül. A nap legfontosabb hírei szeptember 10-én.

A személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint minden negyedik magánszemély csökkentette adóját a családi kedvezménnyel. Tavaly mintegy 212 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 17 milliárddal ... ...

A személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint minden negyedik magánszemély csökkentette adóját a családi kedvezménnyel. Tavaly mintegy 212 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 17...

Nem volt szabályszerű és szabályozott a Magyar Állatorvosi Kamara (Máok) vagyongazdálkodása, és azzal, hogy a szervezet nem tett eleget a közzétételi kötelezettségeknek, nem biztosította a gazdálkodás átláthatóságát az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2013-2015 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzése alapján.

A NAV munkatársai a következő napokban főleg az őszi rendezvényeken és fesztiválokon ellenőriznek majd: Megmutatjuk, hogy hol és mikor lehet leginkább rájuk számítani!

Az amerikai elnök megfenyegetett minden országot, amely kereskedelmi kapcsolatban áll Észak-Koreával: Washington fontolgatja, hogy nem kereskedik tovább azokkal az államokkal, amelyek üzleti viszonyban vannak a sztálinista rezsimmel.

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek. Tállai András kifejtette: a NAV 2.0 programja az elkövetkező öt évre határoz meg feladatokat, melyek között szerepel az adórés és a behajthatatlan kintlévőségek jelentős csökkentése. A program célja, hogy ...

Új szolgáltatások jönnek cégeknek és magánszemélyeknek. A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - véli Tállai András. A bevallások kiajánlása mellett egy speciális szolgáltatást is nyújt majd a NAV: mindenki ... ...

A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 30-án megtartott 35. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki: Első számsorsolás: 3 (három) 9 (kilenc) 11 (tizenegy) 12 (tizenkettő) 13 (tizenhárom) 24 (huszonnégy) 27 (huszonhét) Második számsorsolás: 5 (öt) 11 (tizenegy) 25 (huszonöt) 29 (huszonkilenc) 32 (harminckettő) 33 (harminchárom) 34 (harmincnégy) Nyeremények: 7 találatos szelvény ...

Egy olvasó hívta fel korábban az Index figyelmét arra, hogy a lottósorsolásokon rendszeresen megjelenik számhúzóként egy család három tagja. Számhúzónak bárki jelentkezhet, aki a meghatározott minimumösszegért játszik ötös, hatos vagy skandináv lottón, az érintett család azonban nagyon szerencsés lehetett vagy kiismerték a rendszer gyenge pontját. Valószínűleg utóbbiról van szó, bár ezt persze nem ők árulták el.

A cégbejegyzésre kötelezett szervezetek megalakulása vagy változásbejegyzése előtt érdemes előre tisztázni, hogy a szervezetben érintett személyekkel szemben van-e valamilyen kizárási ok. A kérelem ingyenes, melyet legegyszerűbb elektronikusan eljuttatni a NAV-hoz. 2012-től kérhető előzetesen igazolás arról, hogy az adott személy, vagy cég alkalmas-e arra, hogy egy másik társaságban vezetőként, tagként vagy részvényesként közreműködjön.

Több mint 10 ezer esetben bukkantak adózatlan dohánytermékre az ellenőrök.

Az idén ősszel tartja az adóhivatal a második adókonzultációt, amelyen több fontos témakört vitat meg az adószakma; az idei év két kiemelt témája a már tesztelhető e-számla, és az öt hónap múlva...

Gajus Scheltema csupa olyasmit tweetelt, amitől idegbajt kapnak Orbánék.