Legfontosabb témák

Életek ezreit fenyegeti Magyarországon a helytelen fűtés, az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember – egymillió fő közül 937 – idő előtt a légszennyezettség miatt.

Az egri kereskedők közül már sokan tudják, hogy a következő napokban a NAV adóellenőrei náluk vizsgálódhatnak majd, elsősorban az online pénztárgépekkel és a nyugtaadással kapcsolatban az Adótraffipax szerint. Ön is felkészülhet az ellenőrökre!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a március 22-én megtartott 12. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták: Első számsorsolás: 1 (egy) 6 (hat) 7 (hét) 12 (tizenkettő) 18 (tizennyolc) 25 (huszonöt) 35 (harmincöt) Második számsorsolás: 1 (egy) 4 (négy) 5 (öt) 8 (nyolc) 20 (húsz) 21 (huszonegy) 34 (harmincnégy) Nyeremények: 7 találatos szelvény nem ...

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre. Az adóhatóság szerdai közleménye szerint sok ügyfélnél történhetett változás év közben, esetleg a számításba vehető kedvezmények nem kerültek bele a NAV által elkészített tervezetbe, így azokat az adózóknak kell ...

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.

Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége ... ...

Saját honlapján teszi közhírré a NAV márciustól, hogy a rákövetkező napokban merre fogja ellenőrizni a számlaadási kötelezettséget, vagy éppen az online pénztárgépeket az országban – hívja fel a figyelmet a MAZARS az új szolgáltatásra. Az ADÓtraffipaxon beharangozott lista a hatóságot ugyan semmire sem kötelezi, érdemes azonban időnként rápillantani, hiszen az semmibe sem kerül, ellentétben az esetleges bírsággal.

Budapesten a piacok, Somogyban a taxisok, míg Borsodban a kertészetek és a virágárusok legyen résen a héten! Megmutatjuk, hogy mely településeken ellenőriz a héten kiemelten az adóhatáság, illetve milyen vállalkozások szerepelnek a célkeresztben.

Egy kisteherautó ellenőrzésére készültek a pénzügyőrök a Tótkomlós-Makó közötti útszakaszon, amikor az események drámai fordulatot vettek.

A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - derül ki az adóhatóság honlapján hétfőn közzétett ADÓtraffipax-ból.

A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - derül ki az adóhatóság honlapján közzétett ADÓtraffipax-ból.

Fokozott ellenőrzéseket végez a NAV több megyében.

A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – derül ki az adóhatóság honlapján hétfőn közzétett ADÓtraffipax-ból. A tájékoztatás szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig a fővárosi nagyobb piacokon, kiemelten ...

A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - derül ki az adóhatóság honlapján olvasható ADÓtraffipax-ból.

Nem vezet be új adókat a kormány, inkább a feketegazdaság visszaszorításával biztosítja a bevételeket - mondta Varga Mihály a Magyar Időknek. A nemzetgazdasági miniszter úgy nyilatkozott, hogy felgyorsítják az online számlázás bevezetésének előkészítését.

A fővárosban a piacokon, főleg a Lehel piacon számíthatnak az adóhatóság ellenőreire a vállalkozások, míg vidéken a személyszállítókat, a mezőgazdasági termékekkel kereskedőket, illetve főleg az...

A minisztérium idén felgyorsítja azt a munkát, amely az online számlázás bevezetéséhez szükséges, így a jövőben a vállalkozások legfontosabb pénzügyi adatait is láthatja majd az adóhatóság - jelezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjújában. Elvileg 2017. július 1-től lát mindenbe bele a NAV, de még nem ismerjük a szabályokat.

A NAV, az idén márciusban bevezetett az adótraffipax szolgáltatása keretében második alkalommal tette közzé, hogy hol tervez ellenőrzéseket az aktuális héten. Íme, a március 20-24-re vonatkozó lista. A ... ...

Nem tervez a kormány új adót, a cégek számlázását viszont bekötik a NAV-hoz.

Az ellenzéki pártokkal ellentétben a kormány semmilyen új adó kialakításán nem dolgozik, és nem is tervez ilyet - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjúban, és egyúttal ... ...

Összesen 3,5 milliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékból az étel- és italautomaták bekötésére az adóhatósághoz, valamint kiemelt közúti projektekr...

Tanuszodát építettek Mezőkövesden, a több mint félmilliárd forintba került létesítmény pénteki átadásán részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tállai András, a tárca parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Egymilliárd forintnál is magasabb irányáron hirdetik a Sikér Zrt. üzemeit és gépeit. Az összes hitelezőt várhatóan nem lehet majd kielégíteni így sem.

A NAV munkatársai a következő napokban többek között a budapesti piacokon fognak feltűnni, közülük is a Lehel piac lesz a kiemelt célpont. Fejér megyében a taxisok, Csongrád megyében pedig a Pálinkafesztivál kiállító számíthatnak ellenérzésre.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerének indulása óta, másfél napja már közel százezren nézték meg a bevallási tervezetüket - tájékoztatta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági ... ...

Akadozik az az oldal, ahol ellenőrizni lehetne, milyen szja-bevallást készített a NAV azoknak, akiknek van ügyfélkapujuk.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adózástörténeti jelentőségű változásnak nevezte, hogy a 2016-os adóévről már a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) készítette el a magánszemélyek helyett az szja-bevallást ... ...

Tizennyolc kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy macedón kamion vezetőfülkéjében Rajkánál, a macedón sofőr ellen kábítószer-birtoklás miatt indult büntetőeljárás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

Ma éjfélig kérhetik az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), hogy postán juttassa el hozzájuk a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezetet. Az adóhatóság idén mintegy 3,8 ... ...

Ma éjfélig lehet igényelni az szja-bevallási tervezet postázását.

Ma éjfélig kérhetik az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), hogy postán juttassa el hozzájuk a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezetet.

90 millió forint keresi jövő héten a gazdáját....

Mától, azaz szerdától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik Ügyfélkapus regisztrációval rendelkeznek. A...

Az adóhatóság ellenőrei az elmúlt évben 27 271 cégnél és 9173 magánszemélynél tartottak adóellenőrzést. A cégek felénél, illetve a magánszemélyek 75 százalékánál állapítottak meg összesen 576 milliárd forint adóhiányt – derül ki a feketelista.hu friss elemzéséből.

Március 15-ig kérhetjük, hogy az adóhatóság készítse el helyettünk az SZJA-bevallás tervezetét.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei az elmúlt időszakban közel 12 ezer darab hamis parfümöt találtak raktárakban elrejtve - olvasható a hatóság honlapján. A NAV munkatársai ... ...

Március 15-e több szempontból is fontos a személyi jövedelemadózásban, hiszen az idei lesz az első év, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elkészíti majdnem minden magyar adózó helyett az szja bevallását ... ...

Március 15-e több szempontból is fontos a személyi jövedelemadózásban, hiszen az idei lesz az első év, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elkészíti majdnem minden magyar adózó helyett az szja bevallását ... ...

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemélynek készíti el adóbevallási tervezetét, amelyek mindegyike - ügyfélkapus regisztrációtól függetlenül - hivatalos bevallásnak minősül majd, ha május 22-ig nem nyilatkozik másképp az adózó.

Ha nem reagálunk az általuk megcsinált szja-bevallásra, azzal elfogadjuk, amit számoltak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemélynek készíti el adóbevallási tervezetét, amelyek mindegyike - ügyfélkapus regisztrációtól függetlenül - hivatalos bevallásnak minősül majd, ha május 22-ig nem nyilatkozik másképp az adózó.

Az Észak-Budapesti Adó- és Vámigazgatóság az Országos Étterem Hét rendezvénysorozathoz kapcsolódóan például fokozottan ellenőrzi Budapest belvárosában működő vendéglátóhelyeket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már működteti az ADÓtraffipaxot: előre bejelentik, hogy éppen hol és milyen adózóknál végeznek ellenőrzést.

Akinek nem készíti el automatikusan a NAV, azok szerdáig kérhetik a hatóság segítségét az adóbevalláshoz.

Munkára foghatják a NAV-ot azok a magánszemélyek, akik szerdáig kérik, hogy adóbevallásunk tervezetét az adóhatóság készítse el és küldje meg részükre – hívja fel a határidőre a figyelmet a MAZARS.

Itt vannak a legfrissebb infók a NAV ellenőrzéseiről.

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium ... ...

Eddig 437 ezren kérték az NAV-tól , hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, ennek határideje március 16. - jelentette be Tállai András adóügyekért felelős államtitkár.

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági...

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Tállai András a Magyar Időknek azzal dicsekedett, hogy az elmúlt évben több mint 260 milliárd forintot tett ki a behajtási bevétel, és ez az adóhivatal új módszerének tudható be.