Legfontosabb témák

Pénteken jelentette be a FED, hogy újra elkezd amerikai állampapírokat vásárolni, havi 60 milliárd dollár értékben. 10 évvel a válság után az ember azt gondolná, hogy lassan már leépítik a mérlegüket és elkezdik emelni az alapkamatokat, de úgy látszik, ebből nem lesz semmi. Most megijedtek, hogy 4,5 billió dollárról 3,8 billióra esett a mérlegük, ezért újra vásárolnak, biztos ami biztos.

A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek az alapkamat és a kamatfolyosó változatlanságáról szeptemberben, de egyetértettek abban, hogy indokolt a monetáris kondíciók finomhangolása - közölte ... ...

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa nem módosította az alapkamatot, amely továbbra is 2,50 százalék. Az igazgatótanács csütörtöki monetáris politikai ülésén úgy döntött, hogy a kereskedelmi bankok kötelező ... ...

Rekordalacsony szintre csökkentette az alapkamatot az ausztrál jegybank a gazdasági növekedés támogatásának érdekében, és jelezte, hogy szükség esetén kész tovább lazítani monetáris politikáját - írja ... ...

Rekordalacsonyra csökkentette az alapkamatot az ausztrál jegybank.

Várhatóan hosszabb távon is fennmarad az alacsony alapkamat.

Magyarországon nincs ok a monetáris szigorításra, így a várhatóan hosszabb távon is fennmaradó alacsony alapkamat önmagában is támogatja a magyar befektetési eszközök vásárlását, különösen a fix, vagy közel fix kamatozású eszközök vonzerejét növeli – mondta Kocsi János, az Amundi Befektetési Alapkezelő Zrt. elemzője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Kifejtette: az elsősorban az Egyesült Államok és Kína közötti ...

Magyarországon nincs ok a monetáris szigorításra, így a várhatóan hosszabb távon is fennmaradó alacsony alapkamat önmagában is támogatja a magyar befektetési eszközök vásárlását, különösen a fix, vagy közel fix kamatozású eszközök vonzerejét növeli - mondta Kocsi János, az Amundi Befektetési Alapkezelő Zrt. elemzője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Kamatcsökkentési lázban ég a legtöbb jegybank. Az EKB és a FED mellett például a Bank of Japan, illetve az indiai központi bank is belengette a kamatvágás lehetőségét a közeljövőben. A Magyar Nemzeti Bank egyelőre nem hagyta elsodorni magát ezzel a hullámmal és kitart az évek óta tartó 0,9 százalékos irányadó ráta mellett. Az Európai Központi Bank csökkentése azt jelenti, hogy mínuszos tartományban marad az alapkamat. Az MKB-Pannónia Alapkezelő alapkezelési üzletágvezetőjét Szűcs Péter műsorvezető kérdezte a döntés hátteréről.

A monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, ami így 2016. május 25. óta változatlan. A Magyar Nemzeti Bank közben viszont megemelte idei inflációs és növekedési prognózisát.

Ezúttal sem változtak a meghatározó monetáris kondíciók. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa ma délutáni kamatdöntő ülésén az alapkamatot 0,90 százalékon, a jegybanki betéti rátát -0,05 százalékon hagyta. A nemzetközi környezet változásai miatt a hazai jegybank hosszú ideig fenntarthatja a jelenlegi kondíciókat.

Mélypontra gyengült, majd minimálisan korrigált a forint...

A Magyar Nemzeti Bank továbbra sem aggódik a gyenge forintárfolyam miatt. A jegybank tartotta a 0,9 százalékos alapkamatát és nem változtatott a kamatfolyosón sem, megemelte viszont 3-500 milliárd forint közé a kiszorítandó banki likviditás mértékét. Ez utóbbit kismértékű monetáris lazításként értelmezte a piac. Nagy Márton jegybanki alelnök erre úgy reagált, hogy a monetáris politika finomhangolása történt meg, és nemhogy emelkedő, hanem inkább csökkenő inflációs kockázatokat látnak. A jegybank legfrissebb inflációs számítását a jelenlegi forintárfolyamon készítette el, és újra hangsúlyozták, hogy a Nemzeti Banknak nincs inflációs célja. Idén a korábban jelzettnél nagyobb, jövőre viszont alacsonyabb gazdasági növekedéssel számolnak.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem a monetáris tanács.

A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak.

Nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem monetáris tanács keddi kamatdöntő ülésén.

Maradt 0,9 százalékaz alapkamat. Marad a gyenge forint is?

Nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem monetáris tanács keddi kamatdöntő ülésén.

Marad a 0,9 százalékos alapkamat.

A monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem.

A várakozásoknak megfelelően nem módosította alapkamatát a Bank of England monetáris tanácsa. A szeptemberi kamatdöntő ülésről szóló csütörtöki bejelentés szerint így változatlanul 0,75 százalék a brit jegybank irányadó kamata.

A távol-keleti országban régóta probléma az alacsony belső fogyasztás. A központi bank addig nem mer az alapkamathoz nyúlni, ameddig nem látja a forgalmi adó növelés hatásait. Azt látni kell, hogy a FED és az EKB kamatvágása miatt a Bank of Japan lépéskényszerbe került.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England.

A várakozásoknak megfelelően nem módosította alapkamatát a Bank of England monetáris tanácsa. A szeptemberi kamatdöntő ülésről szóló csütörtöki bejelentés szerint így változatlanul 0,75 százalék a brit ... ...

A csütörtöki bejelentés szerint így változatlanul 0,75 százalék a brit jegybank irányadó kamata.

Brazília történelmi mélypontra csökkentette az alapkamatot.

A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, 2%-ra csökkentette tegnap az alapkamatot a Fed. A döntés nem volt teljesen egyhangú, ugyanis ketten az alapkamat tartására, egyvalaki pedig 50 bázispontos csökkentésre szavazott.

A brazil jegybank a piaci várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, történelmi mélypontra, 5,5 százalékra csökkentettet az alapkamatot.

A brazil jegybank a piaci várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, történelmi mélypontra, 5,5 százalékra csökkentettet az alapkamatot. A jegybank kamatdöntő bizottsága, a Copom az közölte, hogy az intézkedéssel ... ...