Legfontosabb témák

A várakozásoknak megfelelően 0 százalékon tartotta irányadó kamatát az Európai Központi Bank.

A monetáris tanács szerint élénkül a gazdaság növekedése, a 0,90 százalékos alapkamatszint összhangban van az inflációs cél elérésével, amennyiben azonban az infláció tartósan elmaradna attól, a tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával - indokolta a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a kamat szinten tartását.

Nem változtatott az alapkamaton a jegybank, de további monetáris lazítást helyezett kilátásba, ha alacsony lesz az infláció.

A monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, és a kamatfolyosón sem módosított - közölte a kamatdöntő ülést követően a jegybank az MTI-vel kedden.

A monetáris tanács szerint élénkül a gazdaság növekedése, a 0,90 százalékos alapkamatszint összhangban van az inflációs cél elérésével, amennyiben azonban az infláció tartósan elmaradna attól, a tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hag

A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Nem változott a 0,90 százalékos szint.

A monetáris tanács júniusi kamatdöntő ülésén minden tanácstag támogatta az alapkamat, az egynapos betéti kamat, az egynapos hitelkamat, illetve az egyhetes hitelkamat szinten tartását - derül ki az ülésről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvből. Amennyiben az infláció tartósan elmarad a céltól, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa változatlanul kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával. A tanács megállapította: a jegybanki előrejelz...