Legfontosabb témák

A cseh nemzeti bank továbbra is megtartotta az alapkamat rekord alacsony, 0,05 százalékos szintjét - közölte Marek Zeman, a jegybank szóvivője csütörtökön Prágában, a banktanácsülése után.

Nem nyúlt a kamathoz, viszont csökkentette a három hónapos betétállományt, és az inflációs várakozását a Monetáris Tanács.

Az alacsony energiaárak fontosságáról beszélt az Országházban a kormányfő és az Európai Bizottság illetékes biztosa. Nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos mértékén a nemzeti bank Monetáris Tanácsa. Nem nyújt be semmilyen javaslatot plakátügyben az MSZP a pénteki rendkívüli parlamenti ülésre.

Ugyancsak egyöntetű a véleményük abban, hogy megfelelt a várakozásoknak a jegybanki alapkamat 0,90 százalékon tartása, amelyről kedden döntött a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.

Az MNB Monetáris Tanácsa változatlanul hagyta az alapkamatot.

Nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén; a kamatfolyosó sem változott.

A monetáris tanács (MT) nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén kedden - adta hírül a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntés után. A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak. A tanács tavaly ... ...

Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England, bár a monetáris tanács nyolc tagja közül hárman kamatemelésre voksoltak.

Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England, bár a monetáris tanács nyolc tagja közül hárman 0,25 százalékpontos kamatemelésre voksoltak. A brit jegybank csütörtökön bejelentett döntése a tavaly augusztusban kialakult monetáris alapállást erősítette meg. Az akkori kamatdöntő ülésen a bank 0,25 százalékos újabb történelmi mélypontra csökkentette alapkamatát a több mint hét évig érvényben tartott 0,50 százalékról, ...

Változatlanul hagyta alapkamatát a Bank of England, bár a monetáris tanács nyolc tagja közül hárman kamatemelésre voksoltak.

Jegybanki alapkamat döntés a héten Amerikában. Nagyon valószínű, hogy a FED ismét emeli az irányadó kamatlábat. Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Jó reggelt! Amikor olvassák eme sorokat, két lehetőség van. Egyik, hogy nehéz indulás után, még éppen úton vagyok, mert nem sikerült optimális időben etetni és későn keltünk útra, a másik, hogy bent ülök a szobámban ...

Az Európai Központi Bank kormányzótanácsa Tallinban tartott csütörtöki ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton.

Tizenegy hónapja változatlanul négy százalékon tartja az alapkamatot a szerb jegybank (NBS) – közölte az intézmény a csütörtöki kamatdöntő ülés után.