Legfontosabb témák

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem hajtott végre újabb kamatemelést májusi kamatdöntő ülésén a Bank of England monetáris tanácsa.

A román jegybank igazgatótanácsa az idén már harmadszor növeli az irányadó kamatot, legutóbb februárban hajtott végre huszonöt bázispontos kamatemelést a januári, szintén huszonöt bázispontos emelés után. A kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátája nem változott, így mind a lej, mind a deviza esetében 8 százalék maradt a tartalékráta.

Drámai módon gyengül az argentin fizetőeszköz, részben erre reagált az argentin jegybank, 8 napon belül már harmadszor emeltek kamatot. Az argentin peso idén már 18 százalékot veszített az értékéből...

A londoni pénzügyi elemzők szerint csupán „a távoli jövőben” várható a Magyar Nemzeti Bank kamatemelése.

Az orosz központi bank 7,25 százalékon tartotta az alapkamatot, részben az amerikai szankciók hatásai miatt, és jelezte, hogy nem lát sok esélyt újabb kamatcsökkentésre belátható időn belül.

Az orosz központi bank 7,25 százalékon tartotta az alapkamatot, részben az amerikai szankciók hatásai miatt, és jelezte, hogy nem lát sok esélyt újabb kamatcsökkentésre belátható időn belül - írja az MTI. ... ...

Nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén, a piaci várakozásoknak megfelelően.

jegybanki alapkamat; 2004. március 23--2016. május 24.; százalék

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosó sem módosult – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden. A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak. A jegybanki alapkamat 0,90 százalékon áll 2016. május 25. óta. Az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlába 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét ...

Az MNB lassan két éve nem nyúlt az irányadó rátához.

Az MNB döntése megfelelt az elemzők várakozásainak.

0,9 százalékos szinten maradt a jegybanki alapkamat, a kamatfolyosó sem módosult.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosó sem módosult – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).