Legfontosabb témák

 A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek az alapkamat, az egynapos és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamatlábának 0,90 százalékon tartásáról, valamint az egynapos jegybanki betét kamatának 10 bázispontos emeléséről mínusz 0,05 százalékra.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi kamatdöntő ülésének szerdán közzétett jegyzőkönyve szerint a kamatalakítók többsége úgy látja, az idén valószínűleg már nem változik az alapkamat.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi kamatdöntő ülésének szerdán közzétett jegyzőkönyve szerint a kamatalakítók többsége úgy látja, az idén valószínűleg már nem változik az alapkamat - írja ... ...

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi kamatdöntő ülésének szerdán közzétett jegyzőkönyve szerint a kamatalakítók többsége úgy látja, az idén valószínűleg már nem változik az alapkamat. A jegyzőkönyv szerint azonban több kamatdöntő is úgy vélte, hogy ez az álláspont nem végleges, nincs “bebetonozva”. Abban az esetben ugyanis, ha a gazdasági folyamatok lehetővé teszik és nő ...

Többük szerint viszont ez az álláspont nincs bebetonozva.

Változatlanul 0,9 százalékon maradt az alapkamat.

A monetáris tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek az alapkamat, az egynapos és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamatlábának 0,90 százalékon tartásáról, valamint az egynapos jegybanki betét ... ...

A várakozásoknak megfelelően az Európai Központi Bank döntéshozói mai ülésükön nem változtattak az irányadó kamatokon: az alapkamatot 0%-on, az egynapos hitelkamatot 0,25%-on, az egynapos betéti...

A várakozásoknak megfelelően az Európai Központi Bank döntéshozói mai ülésükön nem változtattak az irányadó kamatokon: az alapkamatot 0%-on, az egynapos hitelkamatot 0,25%-on, az egynapos betéti...

Kicsit lassította a gazdaságot a jegybank, mi lesz így a hitelekkel, mi lesz az inflációval? És egyáltalán: mi az az overnight betéti kamat meg az alapkamat? Mindez, és még több is kiderül a Hol a Pénz? legújabb adásából,.

Ha elkezdődik az alapkamat emelése, akkor a mostaninál sokkal jobban megnőhetnek a lakáshitelesek törlesztőrészletei, ezért nekik annál a jobb, minél később történik ez. Az MNB mostani lépései még nem ... ...

Az MNB mostani lépései még nem igazán fognak fájni a lakáshiteleseknek, de reménykedniük kell, hogy az alapkamat emelése még arrébb van.

A Román Nemzeti Bank (BNR) igazgatótanácsa keddi monetáris politikai ülésén nem módosította az alapkamatot, amely továbbra is 2,5 százalék - közölte a bukaresti jegybank.

A Román Nemzeti Bank (BNR) igazgatótanácsa keddi monetáris politikai ülésén nem módosította az alapkamatot, amely továbbra is 2,5 százalék - közölte a bukaresti jegybank az MTI szerint. A BNR igazgatótanácsának ... ...

A közeljövőben nem lehet arra számítani, hogy emelné az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - mondta Németh Dávid, a K&H Bank Zrt. vezető makrogazdasági elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A közeljövőben nem lehet arra számítani, hogy emelnék az alapkamatot.

Kár is erre számítani. A közeljövőben nem lehet arra számítani, hogy emelné az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - mondta Németh Dávid, a K&H Bank Zrt. vezető makrogazdasági elemzője szombat ... ...

Több év után változtatott a kamatfeltételeken a Magyar Nemzeti Bank. Keddi lépésével az egynapos betét kamatát -0,15 százalékról -0,05 százalékra emelte. A jegybanki alapkamaton most sem változtattak.

Az alapkamat emelése idén még nem várható, a monetáris kondíciókat a jegybank az új makrogazdasági adatoktól függően, fokozatosan szigoríthatja - vélték az MTI által megkérdezett elemzők.

2011 után most először hajtott végre kamatemelést az MNB. Egyelőre csupán óvatos elmozdulásról van szó, az egynapos (bankok számára elérhető) betéti kamatot emelte meg 0,1 százalékponttal a jegybank, a köztudatban alapkamatként értelmezett 0,9%-os kamatmérték nem változott. Milyen jelentőséggel bír mindez a hiteleink és megtakarításaink szempontjából? Mi várható a 0,9%-os alapkamat jövőjét illetően? Gyorselemzés a Bankmonitortól.

Gyengült a forint a monetáris tanács keddi bejelentése után, a testület 10 bázisponttal szűkítette a kamatfolyosót – az egynapos betét kamatát a korábbi mínusz 0,15 százalékról mínusz 0,05 százalékra emelte -, az alapkamat azonban 0,9 százalék maradt. Percekkel a bejelentés előtt az euró 315,85 forintot, a frank 281,33 forintot, a dollár pedig 279,68 forintot ért. ...

Szigorítást indított el a jegybank, de továbbra is laza marad - mondta el Matolcsy György újraválasztott jegybankelnök azt követően, hogy az MNB hét év lazítás után óvatos szigorításba fogott, ezzel egy időben azonban egy kötvényvásárlási programot is elindít a hazai vállalati szektor erősítésére. Az alapkamat csökkentéséről az infláció függvényében dönthetnek.

Gyengült a forint a monetáris tanács keddi bejelentése után, a testület 10 bázisponttal szűkítette a kamatfolyosót - az egynapos betét kamatát a korábbi mínusz 0,15 százalékról mínusz 0,05 százalékra emelte -, az alapkamat azonban 0,9 százalék maradt.

A Magyar Nemzeti Bank a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat mértékén, maradt a 0,9 százalékos szint. Ugyanakkor az MNB szigorítja a kamatpolitikát, ugyanis 10 bázisponttal megemelik az ún. egynapos betéti kamatot, aminek így -0,05 százalék lesz az értéke.

Így kívánja elősegíteni a hazai cégek finanszírozásának diverzifikálását. A július 1-jétől induló, 300 milliárd forintos keretösszegű Növekedési Kötvényprogram által keletkező többletpénzt a jegybank az alapkamaton kamatozó betéti eszköz révén semlegesíti.

2011 után most először hajtott végre kamatemelést az MNB. Egyelőre csupán egy óvatos elmozdulásról van szó, az egynapos (bankok számára elérhető) betéti kamatot emelte meg 0,1 százalékponttal a jegybank, a köztudatban alapkamatként értelmezett 0,9%-os kamatmérték nem változott. Milyen jelentőséggel bír mindez a hiteleink és megtakarításaink szempontjából? Mi várható a 0,9%-os alapkamat jövőjét illetően? A 0,1%pontos […] The post Megindult Magyarországon is kamatemelés! Hogyan hat majd a pénzügyeinkre? appeared first on Bankmonitor.hu.

Hét év után kezdett szigorítani kamatpolitikáján a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, mikor kedden bár az alapkamatot változatlanul hagyta, megemelte az egynapos jegybanki betétek kamatát. Matolcsy György jegybankelnöksége alatt ilyen még nem történt, a döntést a jegybankelnök Nagy Márton és Windisch László alelnökökkel magyarázta meg.

jegybanki alapkamat; 2004. március 23--2016. május 24.; százalék

A piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén, de a kamatfolyosó szűkítésével megkezdte a monetáris szigorítást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi kamatdöntő ülésén. A testület az egynapos betét kamatát 10 bázisponttal, mínusz 0,15 százalékról mínusz 0,05 százalékra emelte. Piaci elemzők arra számítottak, hogy a változatlan, 0,90 százalékos alapkamat mellett ...

A 0,9 százalékos jegybanki alapkamatot ugyan nem emelte a Monetáris Tanács a mai ülésén, ám szűkítette a kereskedelmi bankok likviditását azáltal, hogy az MNB-nél elhelyezett betéteinek a kamatát növelte, igaz, az még így is negatív.

A 0,9 százalékos jegybanki alapkamatot ugyan nem emelte a Monetáris Tanács a mai ülésén, ám szűkítette a kereskedelmi bankok likviditását azáltal, hogy az MNB-nél elhelyezett betéteinek a kamatát növelte, igaz, az még így is negatív.

Az alapkamatot változatlanul hagyták, de elkezdték a kamatpolitika szigorítását.

Az egynapos betét kamatát a korábbi mínusz 0,15 százalékról mínusz 0,05 százalékra emelte a monetáris tanács, a jegybanki alapkamat nem változott.

Az egynapos betét kamatát a korábbi mínusz 0,15 százalékról mínusz 0,05 százalékra emelte a monetáris tanács, a jegybanki alapkamat nem változott.

Az alapkamat nem, de az kamatfolyosót változik - adta hírül az MNB. Az MNB monetáris tanácsa (MT) ma elkezdte a szigorítást. A friss bejelentés szerint maradt a 0,9 százalékos alapkamat.Az egynapos jegybanki ... ...

Az alapkamat nem, de az kamatflysót vűáltozptt- adta hírül az MNB. Az MNB monetáris tanácsa (MT) ma elkdzee a stigiírtást.A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak. ... ...

Az elemzők várakozása szerint az alapkamat továbbra is érintetlen marad, de a monetáris tanács elkezdi a devizaswap állományának folyamatos csökkentését, illetve az egynapos betéti kamat emelését.

Az elemzők várakozása szerint az alapkamat továbbra is érintetlen marad, de a monetáris tanács elkezdi a devizaswap állományának folyamatos csökkentését, illetve az egynapos betéti kamat emelését.

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa; az elemzők többsége arra számít, hogy a testület nem változtat a 0,9 százalékos alapkamaton, de megkezdi a monetáris szigorítást ... ...