Legfontosabb témák

Várhatóan szinten tartja a 0,9%-os alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a keddi kamatdöntő ülésén, azonban a Portfolio által megkérdezett elemzők szerint elképzelhető, hogy a friss inflációs...

A brit jegybank igazgatósága csütörtökön egyhangúlag úgy döntött, hogy nem emeli a 0,75 százalékos alapkamatot, de "puha" brexit esetén megkezdi a hitel "fokozatos és korlátozott" drágítását - írta ... ...

A Reserve Bank of Australia június 4-i ülésének tegnap nyilvánosságra került jegyzőkönyvéből arra lehet következtetni, hogy az ausztrál alapkamatláb (az egynapos pénzpiaci kamatláb) mostani csökkentése után – 1,5%-ról 1,25%-ra változtatott az RBA – további monetáris könnyítés várható. A piac számára most az a fő kérdés, hogy mikor és mekkora lendülettel hajtja végre az RBA a további lazítást. A nem túl fényesen teljesítő ausztrál gazdaságnak nagy szüksége van újabb stimulusokra, az RBA-nak pedig arra, hogy tovább csökkenjen a munkanélküliségi ráta ahhoz, hogy a munkaerőpiac inflációs nyomást generáljon.

A várakozásokkal összhangban 25 bázisponttal, 7,50 százalékra csökkentette az alapkamatot Oroszország központi bankja pénteken, és jelezte, hogy a közeljövőben újra kamatcsökkentést hajthat végre. Az orosz ... ...

A várakozásokkal összhangban 25 bázisponttal, 7,50 százalékra csökkentette az alapkamatot Oroszország központi bankja pénteken, és jelezte, hogy a közeljövőben újra kamatcsökkentést hajthat végre. Az orosz jegybank igazgatótanácsa a kamatdöntő ülés után kiadott közleményében rámutatott, hogy az előző, áprilisi tanácskozás óta némiképp enyhültek a monetáris feltételek, amiben közrejátszott a pénzpiaci szereplők kamatvárakozásainak megváltozása. Csökkentek az állampapírhozamok ...

A várakozásokkal összhangban 25 bázisponttal, 7,50 százalékra csökkentette az alapkamatot Oroszország központi bankja pénteken, és jelezte, hogy a közeljövőben újra kamatcsökkentést hajthat végre. ...

Ezúttal sem okozott meglepetést az Európai Központi Bank, már több mint két éve nem változtatott az alapkamat 0 százalékos szintjén. A betéti alapkamatot is változatlanul, mínusz 0,4 százalékon hagyta a monetáris tanács. Bár az EKB a piaci várakozásokhoz képest talán kevesebb új részletet kommunikált például a TLTRO-programmal kapcsolatban, Mario Draghi mégis az elmúlt időszak egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a tegnapi kamatdöntő ülésen.

Az ukrán központi bank a szakértők várakozásának megfelelően 17,5 százalékon tartotta az alapkamatot csütörtöki ülésén, miközben a magasabb infláció veszélyére figyelmeztetett.

A várakozásoknak megfelelően az MNB Monetáris Tanácsa 0,90 százalékon tartotta az alapkamatot...

A régi, ortodox időkben elég volt a jegybanki alapkamatot nézni, hogy az ember megértse a monetáris politika által használt kamatszintet, de mára a helyzet erősen megváltozott.

A Magyar Nemzeti Bank a várakozásoknak megfelelően, ezúttal nem változtatott a monetáris kondíciókon. Az alapkamat 0,90, míg a jegybanki betéti ráta -0,05 százalékon maradt.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.

Összeült a Monetáris Tanács, és nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, ezzel együtt a kamatfolyosót is változatlanul hagyta az MNB Monetáris Tanácsa.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kedden. A monetáris kondíciók változatlansága megfelel ... ...

Összeült a Monetáris Tanács.

Az alapkamat maradt a rekordalacsony szintjén, és a kamatfolyosót sem változtatta meg az MNB. Az elemzők szerint júniusban jöhet változás.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta az MNB Monetáris Tanácsa kedden.