Legfontosabb témák

A kormány szolid államadósság-csökkenéssel számol év végére, és bízik benne, hogy a következő években beérkező uniós támogatások további jelentős mérséklődést tesznek lehetővé - idézi az MTI Banai Péter Benőt, az Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárát.

A kormány szolid államadósság csökkenéssel számol 2018 végére a tavalyi évhez képest, és bíznak abban, hogy a következő években beérkező uniós támogatások jelentősebb államadósság-csökkentést tesznek lehetővé - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Meghaladja az uniós átlagot a munkanélküliségi ráta, ha nem veszik figyelembe a kormány "trükkjét" a közmunkásokkal. Idén tovább csökken a folyó fizetési mérleg, mert a behozatal az év végéig gyorsabban ... ...

Horvátország 2,7 milliárd kuna (112 milliárd forint), azaz 0,8 százalékos GDP-arányos államháztartási többlettel zárta a tavalyi évet. Csökkent az államadósság is a GDP 78 százalékára, 2012 óta a legalacsonyabb szintre – közölte a horvát statisztikai hivatal (DZS) pénteken.