A hazai online kereskedőket tömörítő Ecommerce Hungary iparági szövetség tájékoztatása szerint a magyar kormány Operatív Törzsének intézkedéseivel összhangban tagvállalatai, az Extreme Digital, az eMAG Magyarország, a Media Markt Magyarország, illetve a hazai csomagkézbesítést végző nagyobb futárcégek többségénél, így az MPL-nél, a GLS-nél, és a FoxPostnál olyan szigorú higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezettek be logisztikai folyamataikban, amelyeknek köszönhetően a COVID-19 vírus terjedése alatt is képesek biztonságosan ellátni a lakosságot.

Olaszország szolidaritási csomagot kér, a spanyolok is. Az északi országok nem adnak. Folytatódnak a tárgyalások,

A jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzet miatt kialakult korlátozások nyomán világszerte rengeteg vállalkozás kerül rendkívül nehéz pénzügyi helyzetbe. A nemzeti kormányok az adózás terén is a vállalatok segítségére siettek. 

Egy 20 milliós kölcsönnél egymillióval dobhatja meg a teljes visszafizetést. Már ha az MNB-verziója megy át.

Földet ért a lakáspiaci kereslet, a járvány okozta első nagy sokk miatt az érdeklődések száma szabadesésben zuhant.

A jegybanki előrejelzés szerint a koronavírus leküzdését követően egy V alakú gazdasági növekedés jöhet, vagyis 2020-ban 2 százalék körüli, 2021-ben pedig a járvány előttinél is magasabb ütemű bővülés várható - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a tanács ülését követő videó sajtótájékoztatón, kedden.

Több mint 30 ezer magyarországi, 10 főnél nagyobb (kis-közép-nagy*) vállalkozás adatait vizsgálta meg a Via Credit. Arra volt kíváncsi, hogy a koronavírus okozta helyzetben kinek mekkora tartaléka van, hány hónapig tudja életben tartani vállalkozását, illetve mennyire válságállók a cégek a munkavállalók szempontjából. Az elemzésből kiderült, hogy a vizsgált 30 ezer vállalkozás 15 százaléka szenvedhet el komoly likviditási problémákat – ezek többsége kisvállalat-, kisebb része középvállalat besorolású.A likviditási problémás cégek egy része nem a turizmus vagy vendéglátás szektorban aktív, ők a koronavírust megelőzően is küszködtek gondokkal, a mostani helyzet „csak” jelentősen felgyorsította az ellehetetlenülésüket.

Nagy Márton, a jegybank alelnöke keddi tájékoztatójában kitért az új, kedvező THM értékű személyi kölcsönökre is, emellett kormányrendelet is pontosította a kedvezményes fogyasztási hitelek szabályait. Ez alapján a kedvező feltételek csak december végéig maradnának érvényben, a Bankmonitor szakértői mégis megnyugtatnák a személyi kölcsönt igénylőket. Nagy Márton kedd délutáni tájékoztatása alapján az igen kedvező, maximum 5,9%-os […] The post Mennyire kockázatos az 5,9%-os THM értékű személyi kölcsön? appeared first on Bankmonitor.hu.

Újabb rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben kedden, amely további könnyítést hoz a hiteleseknek. A szabályozás elsődleges célja az, hogy a kormány a hitelmoratóriummal élő ügyfeleket ne csak idén, hanem jövőre is, amikor újraindul a fizetési kötelezettség, akkor is segítse.

A korábban vártnál több mint kétszer nagyobb, 250 milliárd dolláros bevételkieséssel kell számolnia a légiközlekedési iparágnak a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elemzése szerint.

Módosul a postai kiszolgálás, valamint a kézbesítés rendje a járványveszély miatt - közölte a Magyar Posta kedden az MTI-vel.

Gyorsul az új típusú koronavírusos fertőzések üteme - jelentette be Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.

2020.03.24-én este kormányrendelet jelent meg a hitelmoratórium részletszabályairól. Nagyon sok kérdésre válasz született, mely megerősíti Nagy Márton, a jegybank alelnökének mai nyilatkozatában elhangzott kijelentéseket. Vegyük sorra a rendelet megállapításait. A hitelmoratóriummal kapcsolatban számos kérdésre eddig még nem kaptunk választ, azonban a  2020.03.24-én kihirdetésre került kormányrendelet részletesen kifejtette a fizetési haladékkal kapcsolatos szabályokat. Rengeteg részletre fényderült […] The post Megjelentek a részletszabályok a fizetési moratóriumról appeared first on Bankmonitor.hu.

A Néprajzi Múzeum folytatja online jelenlétének erősítését, amelyet már korábban elindított, hogy a költözés-előkészítés időszaka alatt is kapcsolatban maradjon a látogatókkal: az újdonságok között megtalálhatók múzeumpedagógiai anyagok, videósorozatok és online tigrisgyűjtés is.

Rendelet szabályozza, hogy a futamidőnek kell meghosszabbodnia. Tovább pontosították a gazdasági akciótervet.

Rendelet szabályozza, hogy a futamidőnek kell meghosszabbodnia.

A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét - jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden, amikor ismertette a kabinetnek a járvány okozta nehézségek ellensúlyozására indított gazdaságélénkítő csomagját.

A koronavírus-elleni védekezéshez, a szükséges beszerzések és intézkedések biztosítására a kormány kész minden támogatást megadni - írta az MTI. Most az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kap 15 milliárdot. ... ...

A törlesztőrészletek a hitelmoratórium lejárta után sem nőhetnek.

A sportolók és edzők döntő többsége egyetértetett abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tehetett mást, minthogy elhalasztja a nyári tokiói játékokat a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor akad olyan, aki csalódott és nem tartja korrektnek a módját.

Több helyen végez esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkákat az Elmű-Émász a következő két hétben.

Digitális Összefogás elnevezéssel akciót indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások ... ...

Áprilsi végéig csak három várost repül a légitársaság Budapestről. A többit törlik.

Áprilistól csak 8 várost repül a légitársaság Budapestről. A többit törlik.

Jelentős erősödéssel zárt kedden a New York-i értéktőzsde...

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében. Ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

Oroszországban ideiglenesen leállt több külföldi autómárka gyártása, mert a koronavírus miatt akadozik az alkatrészszállítás Európából, miközben a brit Aston Martin bejelentette, hogy közel egy hónapra ... ...

Jelentős erősödéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, elsősorban annak hírére, hogy közel a megállapodás az amerikai törvényhozás alsóháza és a Fehér Ház között a 2000 milliárd dolláros ... ...

Történetének egyik legnagyobb emelkedését produkálta kedden a Dow Jones tőzsdeindex, amely 11 százalékkal ugrott meg. A döbbenetes emelkedés mértékét jelzi, hogy ilyen szintű megugrásra utoljára 1933-ban volt példa.

Kedd délutánra három város kivételével eltűnt a Wizz Air menetrendjéből az összes budapesti járat - szúrta ki a Forbes. Hétfőn még azt jelentette a Wizz Air, hogy három országból, köztük Magyarországról ... ...

A piacok eléggé bizakodva várták azt, hogy az amerikai kormány meghozza a gazdaságmentő intézkedéseit a koronavírus-járvány miatt.

A koronavírus-járvány terjedése miatt szükségessé vált újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be kedden Igor Matovic új szlovák miniszterelnök, köztük vészhelyzet kihirdetését a szociális intézményekben. ... ...

Járványügyi szakértők és orvosok is figyelmeztették Donald Trumpot azzal a kijelentésével kapcsolatban, miszerint enyhítené a korlátozásokat.  

Az Anheuser-Busch InBev és a Diageo összefogott a fertőtlenítőszerek jobb ellátása érdekében.

A postai kiszolgálásban a nyitás után egy órán keresztül elsőbbséget élveznek a 60 év felettieknek.

Járványügyi szakértők és orvosok is figyelmeztették Donald Trumpot azzal a kijelentésével kapcsolatban, miszerint enyhítené a korlátozásokat.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedd esti sajtótájékoztatóján álhíreknek nevezte az új koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatti mozgáskorlátozás július 31-ig tartó meghosszabbításáról elterjedt információkat ... ...

Nyakunkon a válság. Derült égből villámcsapásként ért mindenkit, még a 2008-as válságnál gyorsabban találta telibe az embereket. Sokan már most elvesztették a munkájukat, ha pedig elhúzódik a dolog, sokkal nagyobb baj is lehet belőle. Mit tudsz ilyenkor tenni, hogy biztonságban tudd a pénzügyeidet? Ne számíts a gyors talpra állásban.  Most senki nem meri megmondani, mikorra lesz vége a felfordulásnak. Még

Minden harmadik napon duplázódik a koronavírusos esetek száma - erről Andrew M. Cuomo kormányzó számolt be. És ami még aggasztóbb, hogy amerikai gyorsjelentés szerint a COVID-19 fertőzésben elhunytak ötöde fiatal felnőtt vagy elmúlt 20 éves, de még nem érte el a 65. életévét. Kedd reggelre az államban 25 665 esetet jelentettek, és legalább 157 halálesetet, csak New York városában 15 ezer beteg lehet.

Három hónap haladékot kapnak a vállalkozások a koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel az online adatszolgáltatás 2.0 verziójának kötelező alkalmazására - közölte az adóhatóság. Az új határidő 2020. április 1-je helyett 2020. július 1. Addig a vállalkozások a már megszokott módon teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket, az adóhatóság ugyanakkor azt javasolja, aki megteheti, mielőbb álljon át az új rendszerre.

Egy 32 ezer milliárd dolláros buborék pukkadhat ki.