A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő eszközbeszerzésekre, működési, szervezési és lebonyolítási feladatokra 1 milliárd 957 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A Magyar ... ...

A vállalkozások az eBEV-en keresztül küldhetik be adóbevallásukat, nyomon követhetik befizetéseiket.

Tovább folytatódott tegnap az amerikai részvénypiacok történelmi gyorsaságú esése. A Dow 10%-kal, a Nasdaq 9,4%-kal, az S&P500 9,5%-kal került lejjebb, ezzel az S&P500 történetének 5. legnagyobb százalékos visszaesését szenvedte el.

Az FIA a koronavírus miatt volt kénytelen meghozni ezt a döntést. Vajon a Forma-1 is hasonló sorsra jut?

Egymilliárd forintottal támogatja a pénzintézet a mai napon a koronavírus-védekezéssel kapcsolatos kormányzati erőfeszítések támogatására.

A koronavírus-járvány első körben a legnagyobb problémát az idegenforgalomban és az ehhez szorosan kapcsolódó ágazatokban (utazás-szervezés, vendéglátás, légiközlekedés) okozza, ahol igen jelentős lehet a rövid távú árbevételi sokk – közölték lapunk érdeklődésére az OTP Banknál. A beszállítói láncok és az átmenetileg visszaeső kereslet miatt szintén jelentős sokk érheti a feldolgozóipart. Ezen túl a bevásárlóközpontok hiteleit érdemes figyelni, ahol szintén érdemi kiesés várható a bevételben. A háztartások esetén az jelenthet problémát, ha a járvány által erősen érintett ágazatokban jelentős létszámleépítésre kerül sor, ez azonban gazdaságpolitikai eszközökkel jelentősen tompítható.

Bár a koronavírus-járvány gazdasági hatásai pontosan még nem láthatók, idén a növénytermesztés továbbra is kiegyensúlyozott maradhat, a termeléssel összefüggő kockázatokra pedig elsősorban az állatbetegségekkel ... ...

Egy darabig nem láthatsz Forma-1-es futamot.

A hatósági karantén szabályai alól nem akarnak kibújni, de az időintervallumot a megrendelések teljesítéséhez igazítanák a fuvarozók, hogy ne álljon le teljesen a nemzetközi szállítás. Most az Operatív Törzs döntésére várnak, a teljes biztonságot az egységes európai szabályozás oldaná meg.

A kínai jegybank csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját.

Sebastian Kurz kancellár állt a mikrofonok elé.

A hazai cégek is komolyan készülnek arra a helyzetre, ha dolgozóikkal távmunka keretében kell tartaniuk a kapcsolatot a járvány terjedése kapcsán hozott esetleges óvintézkedések miatt.

A Severe Wether szakembereiöÖsszeszedték, hogy milyen összefüggés van a hőmérséklet emelkedése és a koronavírus terjedése között. A meteorológiai szakportál szerint már a vírus kínai kitörésekor vita volt ... ...

Hitelkockázatkezelési, számviteli, adatszolgáltatási, betétbiztosítási, piac- és partnerkockázati, IT és IT-biztonsági területet érintenek a hiányosságok.

Elsősorban Olaszország megsegítésére hozza létre az alapot a biztosító.

A kínai központi bank csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját (RRR) hétfőtől - írja az MTI. A likviditásnövelő intézkedés célja a koronavírus miatt meggyengült gazdaság élénkítése, a kedvezőtlen gazdasági ... ...

15 napig tart, aztán majd alakul.

Orbán Viktor miniszterelnök ma úgy nyilatkozott, hogy amennyiben iskolabezárásokra kerülne sor a koronavírus miatt, a tanárokat fizetés nélküli szabadságra küldik. Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondja, jogszerűtlen ennek felvetése, és az Operatív Törzshöz fordulnak. Nem beszélve arról, hogy a Munka Törvénykönyve szerint társadalombiztosítási járulék sem járna ezalatt nekik.

A Wizz Air tájékoztatása a norvégiai beutazási korlátozásról alább olvasható.

Felső korlát nélküli hitelprogramot indít a német szövetségi kormány.

A közel-keleti ország 5 milliárd dollár támogatást kér a koronavírus járvány leküzdésére, és a zuhanó kőolajárak miatti költségvetési lyuk befoltozására.

Nagy vita dúl ma Magyarországon, hogy a kormánynak be kell-e zárnia az iskolákat vagy sem. A környező országokban - és szerte Európában - sok ország döntött már a részleges vagy teljes bezárásról. Orbán Viktor mai rádiós interjújában azt is elmondta, hogy amennyiben erre idehaza is sor kerülne, akkor a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kellene mennie. Ebben az esetben tb sem járna nekik erre az időre. A Pedagógusok Szakszervezete mielőbbi iskolabezárást követel, és a kieső időre is fizetést. Lapunk megnézte, hogy Szlovákiában tegnap milyen intézkedéseket hoztak, különös tekintettel a tanárok helyzetére.

Magyar intézmények Németországból rendeltek védőfelszereléseket, de ott exporttilalom van érvényben ezekre. Most új szabályozást hoztak, amely szerint Németország kivételt tehet a tilalom alól az EU-ba irányuló védőeszközök szállításánál.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) koronavírus-fertőzés miatt kiadott új tárgyalási protokollja szerint a tárgyalások megtartásáról egyedi döntést kell hozni, és a tárgyalás elején a bírónak tájékozódnia ... ...

Meg kell vizsgálni, hogy az esetleges bevezetésük milyen hatással lenne a magyar államháztartásra, továbbá milyen ellenőrzési feladatok ellátását igényelné.

Ez valami egészen más világban is megállná a helyét.

A munkáltató is dönthet úgy, hogy alapbér fizetése mellett a munkavállalót egy időre felmenti a munkavégzés alól a járvány ideje alatt.

A Powered Wireless Charging 3-in-1 Dock az elkaszált AirPower által hagyott űrt töltené fel.

Lengyelországban gyorsult a fogyasztói áremelkedés februárban.

Tavaly még nagyon bővült a kereslet

Lassult az OECD tagállamainak együttes gazdasági növekedése a negyedik negyedévben az előző negyedévvel összevetve. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) honlapján szereplő adatok szerint a GDP-növekedés 0,2 százalék volt a negyedik negyedévben a harmadik negyedévi 0,4 százalék után. Az OECD gazdasági növekedése tavaly 1,7 százalékra mérséklődött a 2018. évi 2,3 százalékról. A 19 legnagyobb ...

De nincs komoly gond, már kijavították a hibát.

De nincs komoly gond, már kijavították a hibát.

Az új típusú koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után.

Németország hamarosan dönthet arról, hogy kivételt tesznek az elrendelt exporttilalom alól és Magyarországra szállítják a korábban megrendelt védőfelszereléseket - mondta Szijjártó Péter külgazdasági ... ...

Megérkezett hazánkba a MINI Cooper SE.

Az új típusú koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után.

Mélyül a pánik a részvénypiacokon, s vele együtt a tőzsdézés rizikója egyre durvább.

Javuló eredményről adott számot tegnap délután a BMW, de ez sem hatotta meg a piacokat, nagyot esett az árfolyam (a mai napon pozitív korrekciót láthattunk eddig).

40 millió euró lesz a veszteség. Ez 13,5 milliárd forint nagyjából.

A tőzsdei árfolyamok összeestek mint a szoláriumban napozó vattacukor… Talán ez jelzi a legjobban, hogy pénzügyeink is viharba kerültek a koronavírus terjedésével. A következő videónkban a leghétköznapibb kérdéseket boncolgatjuk. Mi történhet a gazdaságban? Elveszthetjük a munkahelyünket? Érdemes a nagy zakó után befektetni a tőzsdén? Újra kamatcsökkentések élénkítheti a gazdaságot, vagy valami más? Mit tehet, aki […] The post Hogyan hat ránk a vírus okozta válsághelyzet? appeared first on Bankmonitor.hu.

A fiatalember kábítószergyanús anyagot rejtegetett a zoknijában.

Az új típusú koronavírus terjedése miatt külföldi állampolgárok vasárnap éjféltől nem léphetnek be Csehországba, a cseh állampolgárok pedig nem utazhatnak külföldre - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök ... ...

Nem lehet hallgatni a bajról: Teherán azonnali pénzügyi segítséget kért.

Március végéig 40 millió eurós kárral számol a légitársaság.

Bejelentették: csökken a tartalékráta.

Az online szolgáltatásokat ajánlják az ügyfélszolgálatok felkeresése helyett.

Álhír Budapest tervezett lezárása a koronavírus miatt, a főváros karanténba helyezésének kérdése nem volt napirenden az operatív törzs ülésein - közölte a Belügyminisztérium. A bejelentés szerint rendőrség ... ...

Fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be az ételkiszállító cégek, forgalomnövekedéssel számolnak.