Az amerikai Deere vártnál nagyobb negyedéves profitról jelentett.

Grazyna Ancyparowicz, a lengyel jegybank monetáris tanácsának tagja szerint ezzel csak fékeznék a beruházásokat és visszavetnék a fogyasztást.

Romániában is egyre inkább érezhető a klímaváltozás káros hatása, ami szokatlan magatartásra készteti a gazdákat. Szakértők szerint hosszabb távon akár a gyapottermesztés lehetősége is felmerülhet. A Craiova ... ...

Jelenleg teljes a nyugalom a pénz és tőkepiacokon. Ezt a nyugalmat a korona vírus is csak néhány napra tudta megzavarni. Aztán a félelmek enyhülésével a... The post A fejlett országok jegybankjainak problémája: a stabilitás instabilitása appeared first on alapblog.

Jelenleg teljes a nyugalom a pénz és tőkepiacokon. Ezt a nyugalmat a korona vírus is csak néhány napra tudta megzavarni. Aztán a félelmek enyhülésével a... The post A fejlett országok jegybankjainak problémája: a stabilitás instabilitása appeared first on alapblog.

A rajongók Bottast, Coulthardot és az egyszeres világbajnok Jody Schecktert is láthatják Johannesburgban.

Nőtt az Allianz biztosító tavalyi működési eredménye.

Tavaly már az ötödik egymást követő évben nőtt a müncheni székhelyű Allianz biztosító működési eredménye - írta az MTI a Reutersre hivatkozva A német biztosító pénteken azt közölte, hogy a működési eredménye ... ...

A koronavírus ugyancsak kiszámíthatatlanná teszi az idei piaci várakozásokat.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával a társaságok több előnyhöz juthatnak.

Tordai Bence és Mellár Tamás kért időpontot, hogy a monetáris politikáról érdeklődjön, de a Matolcsy szerint megzavarnák az MNB rendeltetésszerű működését.

A svédországi központi bank bejelentette, hogy megkezdte a svéd korona digitális változata, az e-korona tesztelését, amivel a skandináv ország egy lépéssel közelebb került a világ első digitális jegybankpénzének kibocsátásához.

A Standard & Poor’s egy héttel korábban Magyarország „BBB” hitelminősítési besorolásának kilátását javította stabilról pozitívra.

Elfogadta a szegedi önkormányzat költségvetését 78,275 milliárd forintos főösszeggel pénteki ülésén a város közgyűlése.

Feljelentést tett a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt., a baranyai megyeszékhely önkormányzati tulajdonú, egyesületek és létesítmények működtetésével foglalkozó sportvállalatának vezetője, mert tavaly ősszel ... ...

Kínából elvitték ugyan a gyártást, azonban most a vietnámi beszállítóknál akadozik a termelés.

PM: felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő.

Összesen 10 kutatóintézetnél talált problémát a számvevőszék.

Európa-bajnokok vagyunk, de ennek kevesen örülnek.

A stabil államháztartási rendszert, az államadósság jelentős csökkentését és az eredményes gazdaságpolitikát kiemelve javította Magyarországra vonatkozó deviza- és forintadósság minősítését a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet – közölte a Pénzügyminisztérium pénteken az MTI-vel. Kiemelték: a Standard & Poor’s múlt héten közölt kilátásjavítása után a japán hitelminősítő lépése is azt mutatja, hogy a magyar gazdaság ...

A svédországi központi bank bejelentette, hogy megkezdte a svéd korona digitális változata, az e-korona tesztelését, amivel a skandináv ország egy lépéssel közelebb került a világ első digitális jegybankpénzének kibocsátásához.

A FrieslandCampina Hungária Zrt. beszállítói információk alapján önkéntesen, saját hatáskörben kivont több Landliebe epres joghurtot - adta hírül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ... ...

Veszélyes terméket reklámoznak szív- és érrendszeri betegségek kezelésére.

Bár a kormány ezen a héten elkezdte kifizetni a kórházi beszállítóknak járó tavalyi kintlévőségüket, az egészségügyi intézmények összadóssága a Magyar Államkincstár honlapján megjelent friss tájékoztatás szerint 2020 első hónapjában tovább emelkedett.

Bár a kormány ezen a héten elkezdte kifizetni a kórházi beszállítóknak járó tavalyi kintlévőségüket, az egészségügyi intézmények összadóssága a Magyar Államkincstár honlapján megjelent friss tájékoztatás szerint 2020 első hónapjában tovább emelkedett.

A kereskedelmi bankok több működési területen gyengén szerepeltek.

Távolodik a történelmi mélyponttól.

A Válasz online írt cikket a Bayer felesége által Országos Vérellátó Szolgálat plazmaeladási szerződéseiről. Bayer összeesküvést sejt.

Az elmúlt években a magyarországi kiskereskedelmet teljesen felforgatta két német diszkontlánc, az Aldi és a Lidl. A diszkontmodell hatékonyságával már az első vásárláskor szembesülhetünk. A siker mögött ... ...

A kanadai Bill MacEachern 1 200 000 km-t tett meg ezzel a német szépséggel.

Olyan készítményt árulnak az interneten szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága pénteken ... ...

Huszonkét alkotó művein keresztül a wittgensteini gondolkodás és a kortárs képzőművészet néhány kapcsolódási pontját mutatja be az a nemzetközi vándorkiállítás, amely Wittgenstein címmel szombaton nyílik az art quarter budapestben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Európai uniós vezetők bírálták a „takarékos négyeknek” nevezett EU-tagállamok (Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország) költségvetési stratégiáját.

A Nébih azt ajánlja, hogy aki vett a Landsliebe három termékéből, inkább ne egye meg azokat.

A módosított, 1150 lóerős McLaren 720S 354 km/óráig gyorsul a kifutópályán.

Alapvetően vállalati hitelezéssel foglalkozik majd.

A munkaviszonyban töltött évektől függ a juttatás mértéke.

JCRA 2017 óta tartotta pozitív kilátás alatt a hitelminősítést.

Ragaszkodnak álláspontjukhoz az Európai Unió nettó befizető tagállamai, a többiek szerint így viszont nincs értelme tárgyalni.

Csökkent a világ vezető kereskedelmi bankjainak a bevétele tavaly.

Négyszáz ingyenes, fenntartott belvárosi parkolóhely megszüntetéséről döntött pénteken a szegedi közgyűlés, amely emellett megvonta a parlamenti és önkormányzati képviselőktől, valamint a díszpolgároktól az ingyenes parkolás lehetőségét is.

Négyszáz ingyenes, fenntartott belvárosi parkolóhely szűnik meg. Díszpolgárok és önkormányzati képviselők is veszítenek helyeket.

A kedvező döntés egyebek mellett a beruházásoknak, a magyar gazdaság 5 százalék körüli növekedésének és a termelékenység javulásának köszönhető.

Ráadásul az egyik 4 személyes lesz!

A Standard & Poor's után most újabb intézet minősítette fel Magyarországot, a japán JCRA hitelminősítő javította a besorolásunkat.

Jogerősen egy év két hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt az altatóorvost, aki még 2016-ben egy műtét során gondatlanságból ... ...

Magyarországon 10-ből 6 vállalatnál okoz gondot a megfelelő IKT-szakemberek felvétele. Pedig a gazdaságban óriási a hányuk, és nem is kis pénzeket lehet keresni már kezdőként is. Hazánk ezzel az eredménnyel az EU középmezőnyében áll, a környező országok vállalati közül egyedül Szlovákiban könnyebb a toborzás...

A munkavállalók a társaságnál munkaviszonyban töltött minden év után, 10 darab részvény megszerzésére jogosultak.

Megkapja a VW-konszern 245 lóerős hibrid hajtásláncát. Az lesz a leggyengébb.

2012 óta évről évre egyre jobban rászorul a főváros az állam támogatására, most is leginkább csak a kötelező feladatokra van pénz. Az új városvezetés legjobb lehetősége minél olcsóbban megmutatni egy saját arculatot, csak eközben a napi működést is finanszírozni kell valamiből.

Sok autószalon bezárt, volt nap, amikor csak 800 autót adtak el az egész országban.

Áruszállító járatot indított a Korean Air Budapest és Szöul között, a dél-koreai légitársaság Boeing 777-esei hetente kétszer, pénteken és vasárnap közlekednek. Az első járat 40 tonna árut szállított - ... ...

Bár az infláció mérsékelt emelkedést mutat régiónkban, a lakosság nagy részének már nehézségeket okoz a pénzromlás üteme.

A vuhani karanténből hazaszállítottak konvoját támadták meg.

Svédországban megkezdték a világ első digitális jegybankpénzének tesztelését.

A programozó iskola 3,5 millió eurós befektetést kapott.