Jack Dorsey egymilliárd dollárt adományoz a járvány elleni harcra.

Jack Dorsey egymilliárd dollárt adományoz a járvány elleni harcra.

Lehet, hogy felfüggesztik a WHO-nak fizetett hozzájárulásukat.

Meghalt 11 beteg, és 895-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölték az állami tájékoztatási portálon. Az elhunyt 11 ember többségében idős volt (egyikük viszont ... ...

Nehéz helyre nőket küldenek, úgy látom - mondta a kormányfő...

A román oktatásügyi minisztérium csak azt követően tervezi a tanítás újraindítását az iskolákban és egyetemeken, miután feloldják a rendkívüli állapotot, és minden feltétel adott a diákok és tanáraik biztonságához.

Az MNB volt elnöke szerint kiváló példák álltak előttünk, elég csak a német vagy olasz gazdasági intézkedésekre gondolni, a kormány mégsem reagált időben. Arról is beszélt, hogy meghökkenti, hogy a miniszterelnök a szociális helyzet kezelésére eddig éppen csak utalt, miközben nagyon sokan élnek alacsony jövedelemből.

Egyelőre. A japánok szeretnék megcáfolni néhány gyártó és kormány elképzelését.

A járványról szóló híreink percről percre.

A járványról szóló híreink percről percre.

Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be kedden, stílszerűen ... ...

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (387 ember) és Pest megyében (164) van a legtöbb fertőzött.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (387 ember) és Pest megyében (164) van a legtöbb fertőzött.

Januárban és februárban már 177 milliárd forintot buktak az értékpapírok árfolyamcsökkenése miatt a kisbefektetők. Márciusban további veszteségek vártak rájuk. Csaknem 13 ezer milliárd forintnyi értékpapírja ... ...

Bill Gates: belerakok több milliárd dollárt a legígéretesebbnek tűnő vakcinák kifejlesztésébe, hét gyárat fogunk felépíteni, és tudom, hogy a pénz nagy része el fog égni,... The post Több milliárd dollár a vakcinák kifejlesztésébe appeared first on alapblog.

Bill Gates: belerakok több milliárd dollárt a legígéretesebbnek tűnő vakcinák kifejlesztésébe, hét gyárat fogunk felépíteni, és tudom, hogy a pénz nagy része el fog égni,... The post Több milliárd dollár a vakcinák kifejlesztésébe appeared first on alapblog.

Április 15-én újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, amely március és augusztus között tíz ütemben zajlik, a negyedik átállás Délkelet-Magyarországot, Dél-Alföld régióját érinti - közölte az Antenna Hungária kedden az MTI-vel.

A felszálló repülők egy része teherszállító, de van egy másik oka is ennek.

Lengyelországban a kormány megpróbálkozik azzal, hogy szabályozza bizonyos termékek árát, mivel a lakosság panaszkodik a drágaságra. Nyitott kérdés, hogy működhet-e ez. Lengyelországban a parlament arra ... ...

Szinte egymás kezéből kapkodják ki a maszkokat a kereskedők.

A vállalkozások – mérettől függetlenül – keresik a lehetőségét, hogy egészségesen tartsák a munkavállalóikat. A szándékot fel lehet öltöztetni a felelős foglalkoztató köntösébe, de a mérleg serpenyőjében legalább ennyit nyom az igény, hogy csökkenjen a betegállományban töltött napok száma.

Ezzel 895 főre nőtt a beazonosított betegek száma. Eddig 58-an haltak meg a koronavírus miatt Magyarországon.

A különféle gyógyszerekre és orvostechnikai eszközökre robbanásszerűen megnőtt az igény, ennek kielégítésekor a szelle­mi tulajdon védelméről is gondoskodni kell – mondta a Világgazdaságnak Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke.

Fejér megye 50 fő, Csongrád 40 fő, Baranya 23 fő,.....

Globálisan 25 millió olyan állás került veszélybe a koronavírus-járvány miatt, amelyek szorosan kapcsolódnak a légi közlekedéshez - mondta Brian Pierce, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezető közgazdásza kedden, egy újságíróknak tartott videokonferencián.

Az állami szervek elektromos gépjárműveinek flottakezelésére írt ki 3 milliárd forintos keretösszegű tendert a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF). A meghívásos tendert a KEF tette közzé az uniós ... ...

895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma...

895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma...

895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma...

Donald Trump amerikai elnök felmentette a Pentagon (védelmi minisztérium) belső ellenőrzésének vezetőjét, aki egyben a koronavírus-járvány következményeinek kezelésére létrehozott sürgősségi alapokat felügyelő független bizottság vezetője is volt.

400 ezer a fertőzöttek és több mint 12 ezer a halottak száma.

Nálunk volt a legnagyobb a növekedés, a visszaesés is nálunk lesz a legnagyobb.

Komoly nyereséget ért el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 2019-es évben, amelynek köszönhetően 250 milliárd osztalékkal gyarapította a költségvetést. A legnagyobb nyereséget az aranytartalékon érte el a jegybank, a módszernek próbáltunk utánajárni.

éves gazdasági növekedés üteme; volumenindex, előző év azonos időszaka = 100; szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok

Lassan egy hónapja zajlik a digitális oktatás a magyar általános- és középiskolákban: az átallás ugyan nem volt zökkenőmentes, de mostanra a legtöbben belerázódtak a rendkívüli helyzetbe. Balatoni József szerint a vészhelyzetben újra kellett gondolni az egész struktúrát, és a számonkérések célja is teljesen más, mint normális esetben. A médiában Jocó bácsiként ismertté vált pedagógus a Pénzcentrumnak arról is beszélt, hogy mindenkit megvisel a bizonytalanság, főképpen az érettségizőket: hiszen egyelőre nem tudni, hogy miként tartják meg a vizsgát. Balatoni szerint a digitális érettségire még biztosan nem áll készen az magyar oktatási rendszer - a többi alternatíva pedig elég képlékeny. Interjú...

Nagy lökést adtak a forintnak a jegybank tegnapi és a már korábban bejelentett intézkedéscsomagjai, de a lapunk által megkérdezett elemzők szerint a deviza kitartó erősödésében a nemzetközi hangulat is segít.

Rekordévet zárt az AutoWallis 2019-ben: konszolidált árbevétele 19 százalékkal 75,3 milliárd forintra növekedett az előző évi 63,1 milliárd forintról, EBITDA mutatója pedig 14 százalékkal 2,982 millió forintra bővült 2,5 milliárd forintról - ismerteti a társaság a nemzetközi számviteli szabványok szerint készült konszolidált éves beszámolójában, amelyet a Budapesti Értéktőzsde honlapján hozott nyilvánosságra kedden.

Ma a külső motortisztítás közismert fogalomnak számít az autótulajdonosok körében. A belső motortisztítás, másnéven a „motor mélytisztítás” előnyeit viszont még kevesen ismerik. „Erre többek között akkor lehet szükség, ha az autó teljesítménye érezhetően visszaesik, lomhává válik, vagy megnő a fogyasztása. Ennek oka abban keresendő, hogy a motorban túl sok karbon-lerakódás keletkezett. Így működés közben szinte megfullad a szennyeződésektől” – hívta fel a figyelmet Nyolcas-Kállai Norbert, a TerraClean hazai szakértője.

A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A járvány befolyásolhatja a vállalati felvásárlások időzítését, ugyanakkor az Európai Unió várhatóan elnézőbb lesz a járvány miatt nyújtott állami támogatásokkal kapcsolatban – hívja fel a figyelmet dr. Horváth M. András, a Baker McKenzie versenyjogi szakértője. Emellett a fúziókra és vállalati együttműködésekre vonatkozó uniós jogalkalmazás is változhat.

Elemzők szerint egyszerre lazított és szigorított a jegybank a keddi döntéseivel, a kamatfolyosó módosításáról, a gazdasági szereplők, a pénzügyi rendszer és a költségvetés finanszírozásának javításáról; az intézkedések segítik a koronavírus miatti gazdasági nehézségek leküzdését.

Online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), amely a saját közösségi médiacsatornáin napi rendszerességű edzéseket, otthoni környezetben végezhető sportolással kapcsolatos ötleteket és inspiráló videókat, posztokat tesz közzé.

A lipicai lótartást és a magyar vonós zenekari hagyományokat is felterjesztették az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára, amely az egyes országok nemzedékről nemzedékre hagyományozódó közösségi tudását gyűjti össze. A solymászat hagyományához pedig - amely már régebb óta szerepel a listán - újabb országok csatlakoztak.

Több mint negyven repülőgépét végleg kivonja az aktív flottából a Lufthansa, amely az üzemméret csökkenése ellenére igyekszik minden dolgozójának más munkát találni a cégen belül.

Harry brit herceg és felesége, Meghan Markle Archewell néven nonprofit szervezetet hoz létre az Egyesült Államokban.

Csaknem 70 ezer helyi és helyközi menetjegyet, távolsági kiegészítő jegyet és 30 napos bérletet vásároltak a Volánbusz utasai az elmúlt két hétben a Közlekedési Mobiljegy applikáción - közölte a közlekedési vállalat kedden az MTI-vel.

Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.