Több mint negyven repülőgépét végleg kivonja az aktív flottából a Lufthansa, amely az üzemméret csökkenése ellenére igyekszik minden dolgozójának más munkát találni a cégen belül.

Harry brit herceg és felesége, Meghan Markle Archewell néven nonprofit szervezetet hoz létre az Egyesült Államokban.

Csaknem 70 ezer helyi és helyközi menetjegyet, távolsági kiegészítő jegyet és 30 napos bérletet vásároltak a Volánbusz utasai az elmúlt két hétben a Közlekedési Mobiljegy applikáción - közölte a közlekedési vállalat kedden az MTI-vel.

Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Megjelent a 67-es sorszámú Magyar Közlöny, amely főleg a létfontosságú vállalatokkal kapcsolatban tartalmaz új irányelveket.

"Sikerült együtt úrrá lennünk a vírus fölött"..

A koronavírusról hamis állításokat tartalmazó videó terjesztése miatt indított eljárást az ózdi rendőrkapitányság egy férfi és kiskorú lánya ellen - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Felesleges találgatni az új koronavírus-járvány miatti olaszországi kijárási korlátozások feloldásának dátumát - vélekedett Domenico Arcuri, a római kormány rendkívüli járványügyi biztosa keddi sajtótájékoztatóján, egyúttal ábrándnak nevezte, hogy a közeljövőben enyhíthetnék a veszélyhelyzetben bevezetett óvintézkedések szigorát.

A koronavírus-járvány miatti válság által jelentős mértékben érintett ágazatok közé tartozhat majd az infokommunikációs szektor az eddig megjelent elemzések szerint. A korábbi, növekedést jósoló prognózisok helyett most már inkább stagnálást, vagy csökkenést várnak az elemzők, azonban lehetnek olyan szegmensek, amelyek még ebben a helyzetben is nőhetnek, hosszabb távon pedig a digitális átállást is felpörgetheti a mostani krízis.

Élesen bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) az amerikai elnök. Trump szerint a világjárványt a WHO "robbantotta be valójában" - idézi a Twitter bejegyzést az MTI.Az elnök úgy fogalmazott: ... ...

Az Európai Unió tagországai írásbeli eljárás keretében új szabályt fogadtak el, amely megkönnyíti a települési szennyvíz tisztítását, újrafelhasználását a mezőgazdasági öntözésben, csökkentve ezzel a vízhiány kockázatát - közölte az uniós tanács kedden.

Nem sikerült megfogni az emelkedést.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a játékosok lejáró szerződésének meghoszabbítását ajánlja, illetve engedélyezni fogja az átigazolási időszak eltolását.

Tévéműsorokkal és filmgyártással pótolnák a kieső pénzt, amitől azért kellett megválniuk, mert kiléptek a királyi családból.

Csak az elmúlt 24 órában 600-an haltak meg.

A brit kormány tudományos főtanácsadója szerint a legutóbbi számok arra vallanak, hogy kedvező irányú fordulat kezdődhetett az új koronavírus okozta fertőzések statisztikai folyamataiban. Sir Patrick Vallance ... ...

A hazai újszerű pénzpiaci szolgáltatóknak is létrejött egy érdekképviseleti szervezete. A magyar fintech ökoszisztéma tagjai egy formalizált szövetség, a Magyar Fintech Szövetség (MAFISZ) megalapításáról ... ...

A világ száz leggazdagabb emberének a vagyona 408 milliárd dollárral apadt február-márciusban a koronavírus hatásaként.

A közös európai projekt sorsa is múlhat a válságkezelésen – mondta a megkérdezett Olaszország szakértő.

A felépült páciensek vérében lévő antitestek egyetlen adagja életeket mentett...

Norvégiában jelenleg a magyar (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.

Norvégiában jelenleg a magyar (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.

Törökországban kedden rekordmértékben, egy nap alatt 3892-vel nőtt az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma, amely így a járvány helyi megjelenés óta 34 109-re emelkedett. Az újonnan igazolt ... ...

Itthon is vállalkozások ezrei, tízezrei gondolkodnak el a jelenlegi helyzetben, hogy mit tudnának tenni a csőd elkerülése érdekében. Van, ahol elfogytak a vendégek (éttermek, hotelek) vagy az utasok (repülőtársaságok, utazási irodák), esetleg a megroppanó kereslet miatt akadozik, vagy teljesen le is állt az értékesítés (autószektor). Most néhány túlélési tippet hozunk a Spa Trend ügyvezetője, Vezse Roland jóvoltából.

Közben 90 ezer elítélt szabadon engedését tervezik.

Újra bevezetik Magyarországon a kiskereskedelmi különadót...

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon kedden, a befektetők kedvezően fogadták a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának döntéseit.

Globálisan 25 millió olyan állás került veszélybe a koronavírus-járvány miatt, amelyek szorosan kapcsolódnak a légi közlekedéshez. A legtöbb, 11,2 millió állás Ázsia-Óceániában került veszélybe, mert ... ...

Francia statisztikák szerint felszívódott a gazdasági aktivitás 35 százaléka.

Az AutoWallis Nyrt. leányvállalatai a legfontosabb piaci mutatókat meghaladó növekedést értek el 2019-ben.

Globálisan 25 millió olyan állás került veszélybe a koronavírus-járvány miatt, amelyek szorosan kapcsolódnak a légi közlekedéshez - mondta Brian Pierce, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezető közgazdásza egy újságíróknak tartott videokonferencián.

A társaság publikálta éves jelentését.

Miután az olaszországi kisállat-kereskedések a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak, Magyarországról sem lehet oda szállítani macskát és kutyát értékesítésre, az állatok adás-vételét a kijárási tilalom ... ...

Az UEFA döntéskényszer alatt van: minél tovább húzzák a bajnokságok újraindítását, annál több klub kerülhet a tönk szélére. A meccsnapi bevételek viszont már most ugrottak, ugyanis valószínűtlen, hogy a nézőket visszaengednék a stadionokba.

Több mint 4 százalékos növekedést ért el februárban a magyar ipar. Fontos, hogy a koronavírus-járvány miatt több gyár leállt, de nagyon sok folytatta a termelést. Az ágazat idei teljesítménye attól függ, mikor tud újra felfutni a termelés. A mostani kilátások szerint nem zárható ki, hogy két számjegyű lesz a visszaesés.

Az összes fertőzött nagyobb hányada, mintegy három ötöde férfi...

Nagyot megy ma a magyar fizetőeszköz.

Jakub Blaszczykowski, a lengyelek 108-szoros válogatott futballistája jelentős összeggel szállna be a csődtől fenyegetett Wisla Kraków vezetőségébe.

Második napja hasítanak a tőzsdék.

Plusz a műtárgyak árveréséből befolyt összeget.

Ha tartható a kormányzat határozott és gyors intézkedései nyomán kialakult kedvező járványhelyzet, elegendő humánerőforrással, ápolókkal, orvosokkal, rezidensekkel rendelkezik az ország a vírus leküzdéséhez. ... ...

Eredetileg kifejezetten kedvező zárással számoltak, most a járvány átírhatja a számokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 143,05 pontos, 0,44 százalékos csökkenéssel, 32 715,70 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 34,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy míg a nap elején erős volt a magyar piac, a ...

Évek múlva állhat vissza a kereslet.

Rendkívül szigorú intézkedéseket vezettek be a Karib-tenger egyik gyöngyszemén a járvány miatt.

A Photon Energy N.V. (röviden: PEN, a „Cégcsoport“) ma bejelentette, hogy stratégiai partnerséget kötött az ausztrál RayGen Resources Pty Ltd. („RayGen“) technológiai vállalattal, a RayGen egyedülálló napenergia és elektromosság tároló technológiáját alkalmazó globális megújuló energia projektek fejlesztésének céljából.