Legfontosabb témák

Ötszázmillió forint keretösszeggel 2019-re is kiírta pályázatát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helyi és körzeti televíziók rendszeresen jelentkező hírműsorainak, illetve közéleti és kulturális magazinműsorainak készítésére. Szintén eheti ülésén döntött a testület a tavalyi kiírás utolsó fordulójára beérkezett pályázatokról, hat új történelmi dokumentumfilm támogatásáról, valamint arról, hogy tovább szólhat a Rádió Dabas és a balatoni Part FM. A kiegyensúlyozott tájékoztatás kívánalmának megsértése miatt a hiányolt álláspont közzétételére kötelezte a tanács a TV2-t, illetve változásbejelentés elmulasztása miatt bírságot szabott ki a Dunakanyar FM szolgáltatójára.

A kereskedelmi tévés piacon az RTL Klub nagyon sokáig verhetetlennek számított, ezért a konkurencia, nem is csatorna, hanem csoport szinten próbál előzni. A TV2 szerint az utóbbi időben azonban nem csak csoport, hanem csatorna szinten is sikerült az élre törniük. Mi az igazság, mi van a számok mögött?

A TV2 műsoraiban jelenítették meg a legtöbb támogatói üzenetet 2018 második félévében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által elfogadott legfrissebb hatósági vizsgálat szerint. A tanács idén is meghirdeti a helyi és a körzeti rádiók körében hírműsorok és magazinműsorok készítését támogató pályázatát, összesen 300 millió forint értékben. A testület műsortámogatási szabály megsértése és képújsághoz engedély nélkül sugárzott rádióműsor miatt szabott ki bírságokat, és véglegesített egy-egy helyi rádiós pályázati felhívást Gyöngyösön és Sátoraljaújhelyen.

Egyelőre nem tudni hogy Tóth Tamás Antal helyét ki veszi át.

Egyedül már nem írhat alá Dirk Gerkens, az új elnökkel együtt van erre lehetősége a "mészárosított" tévécsatorna vezére.

Egyedül már nem írhat alá Dirk Gerkens, az új elnökkel együtt van erre lehetősége a "mészárosított" tévécsatorna vezére.

Érdekes fejlemény volt az országos kereskedelmi tévé kapcsán, hogy új elnöke lett a társaságnak.