Legfontosabb témák

1985 és 2015 közötti időszakban a legókészletek átlagosan évi 11 százalékos megtérülést hoztak, ami több, mint az amerikai nagyvállalati részvényeké és kötvényeké, valamint az aranyé - írja a G7 egy orosz ... ...

Az optimizmus nő, hogy az Egyesült Államoknak sikerül megegyeznie Kínával, ami lendületet adhat a tőzsdéknek, de negatívan hathat az aranyra. Az arany ETF-ekbe tovább áramlik a tőke, 2013 áprilisa óta a legmagasabb szinten van a tőkeállomány.

Javult 2018-ban a határidőre kifizetett számlák aránya, sőt az átlagos késedelem is rövidült két nappal. A javulás annak fényében még értékesebb, hogy az átlagos fizetési határidő is csökkent két nappal.

Az Egyesült Államok elnöke két, a first lady egy jelölést is kapott a hollywoodi citromdíjra, az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málnára.

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya tavaly, és az átlagos fizetési késedelem is rövidült két nappal - derül ki a Bisnode cégcsoport év végi adataiból. Az üzleti információ-szolgáltató hétfői közleménye ... ...

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya tavaly, és az átlagos fizetési késedelem is rövidült két nappal - derül ki a Bisnode cégcsoport év végi adataiból.

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya tavaly, és az átlagos fizetési késedelem is rövidült két nappal.

Javult 2018-ban a határidőre kifizetett számlák aránya, sőt az átlagos késedelem is rövidült két nappal. A javulás annak fényében még értékesebb, hogy az átlagos fizetési határidő is csökkent két nappal. 

Szemmel látható javulást mutatott 2018 során a határidőre kifizetett számlák aránya, sőt az átlagos késedelem is rövidült két nappal - derül ki a Bisnode cégcsoport 2018 év végi adataiból. A javulás annak fényében még értékesebb, hogy az átlagos fizetési határidő is csökkent két nappal.

Javulást mutatott 2018-ban a határidőre kifizetett számlák aránya.

GDP-arányosan 2006 óta nem látott szintre, 57,6%-ra csökkent a háztartások adósságállománya az eurózónában 2018 harmadik negyedévében - írja a Financial Times. Az Institute of International Finance...

Magyarországon fut arányaiban a legtöbb, az európai kibocsátási normáknak nem megfelelő dízel személyautó - írja a Portfolio.hu. Az EU-ban a közlekedéshez köthető légszennyezés teljes kárköltsége mintegy ... ...

Az aranytartalék nagyságát tekintve Oroszország tavaly lekörözte Kínát és az ötödik helyre lépett elő.

Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

3 év alatt 31 százalékot emelkedtek a magyarországi árak....

Az aranytartalék nagyságát tekintve Oroszország tavaly lekörözte Kínát és az ötödik helyre lépett elő. Az orosz jegybank adatai szerint az aranytartalék idén január elsején 67,9 millió uncia (2112...

Oroszország tavaly közel 15 százalékkal növelte aranytartalékát, ezzel lekörözte Kínát és az ötödik helyre lépett elő.

Az aranytartalék nagyságát tekintve Oroszország tavaly lekörözte Kínát és az ötödik helyre lépett elő - írja z MTI. Az orosz jegybank adatai szerint az aranytartalék idén január elsején 67,9 millió uncia ... ...

A napsütéses nyárnak köszönhetően nőtt a megújuló energiaforrások aránya Németországban.

A médiatanács az Aranyélet miatt bírságolta meg a TV2-t.

Ha máson nem, hát az arany egyre felfelé kapaszkodó árfolyamán látszik, hogy a befektetők egyre bizonytalanabbak a világgazdaság kilátásaival kapcsolatban. A sokáig büntetett nemesfém árfolyama az elmúlt ... ...

Európában Magyarországon a legnagyobb az exporton belül a high-tech aránya, ami azt mutatja, hogy a magyar vállalkozások képesek a 21. századi technológia használatára, a magasabb hozzáadott érték előállítására - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Debrecenben.

Rontotta idei és jövő évi növekedési előrejelzéseit a Bank of Italy, és az olasz jegybank azt is elismerte, hogy valószínűleg recesszióba süllyedt 2018 végére a gazdaság. A tavalyi év második felét...

A világon 2,1 millió elektromos autót adtak el tavaly, az idén pedig várhatóan 2,7 milliót - véli a CAM német autóipari kutatóintézet. Az elektromos autók aránya az összes eladott kocsihoz képest az...

Lefelé lógott ki a sorból a Morgan Stanley negyedik negyedéves eredménye a nagy amerikai bankok közül, miután egy részvényre jutó tisztított eredménye 0,73 dollár lett a várt 0,89 dollárral szemben.

Az elektromos autók aránya az összes eladott kocsihoz képest az idén várhatóan mintegy 3,1 százalékra nő a tavalyi 2,4 százalékról.

Az elektromos autók aránya az összes eladott kocsihoz képest az idén várhatóan mintegy 3,1 százalékra nő a tavalyi 2,4 százalékról.

Csütörtökön új csúcsra emelkedett a palládium árfolyama, míg a nemesfém a hét utolsó napján is az 1400 dolláros szint felett jár, a palládium ára először múlta felül az arany árát 2002 óta a...

A csapból is ez a befektetési lehetőség folyik.

A palládium ára először múlta felül az arany árát 2002 óta a tengerentúlon.

2017-ben tovább emelkedett azon fiatalok aránya, akik felhagytak a tanulmányaikkal, így, ha csak egy hajszállal is, de ismét távolabb kerültünk az Európa 2020 stratégiában rögzített céltól a korai iskolaelhagyók arányát tekintve.

Hetven százalék közelébe emelkedett novemberre a látra szóló és a folyószámlabetétek aránya a lakossági betétek körében.

Lassan a végéhez közeledik az évtized, ami a kelet-közép-európai régió szempontjából akár aranyozott betűkkel is bekerülhet a történelemkönyvekbe, hiszen a régió növekedése évek óta felülteljesíti az...

61 éves pedagógus vagyok, tehát várhatóan 4 évet kell még dolgoznom. Erősen foglalkoztat az a lehetőség, hogy a következő tanévre éljek a lehetőséggel, hogy kötelező óraszámomat 50 %-ra mérsékeljék a törvény előírásai szerint. Kérdésem az lenne, hogy a majdani nyugdíjamat milyen arányban csökkentené a 3 és fél évig kapott 75 %-os fizetés. Természetesen nem nyugdíjam kiszámítását kérem, csak hogy megéri-e vállalnom a keresetkiesést.

A Magyar Nemzeti Bank Szent Piroska tiszteletére 50 000 forint névértékű arany és 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki, amelyek az Árpád-házi magyar szenteket bemutató gyűjtői sorozat...

A magyar lakóingatlanok megközelítőleg 73 százaléka biztosított, mely európai szinten is kiemelkedően magas arány. A több mint 10 ezer fő megkérdezésével végzett felmérésből, amelyet az egyik legnagyobb biztosítótársaság készített, ugyanakkor az is kiderül, hogy az ügyfelek csaknem fele nem ismeri pontosan, mire nyújt fedezetet a biztosítása - hangzott el az M1 híradóban.

Az Európai Parlament (EP) 397:158 arányban megszavazta, hogy jogállamisági feltételekhez kössék az unió tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését a 2021–2027 közötti költségvetési ciklusban.

Ha csak egy hajszállal is, de ismét távolabb kerültünk az Európa 2020 stratégiában rögzített céltól a korai iskolaelhagyók arányát tekintve.  

Magyarországi influenzahelyzet (2019. január 7-13.); a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként

A piaci szereplők a brit belpolitikai dráma legfrissebb fejleményeit emésztették ma, miután a brit parlament alsóháza tegnap 432-202 arányban szavazta le a Brexit-megállapodást, amelyet követően...

Nagyon kedvező a tendencia, de még mindig rendkívül magas azon fiatalok aránya, akik nem folytatnak tanulmányokat, ugyanakkor nem is dolgoznak.

Az Eurostat összesítése szerint Magyarország az EU élvonalába tartozik abból a szempontból, hogy a nyugdíjasok mekkora arányát fenyegeti a szegénység. Ezt az adatot úgy is lehet tálalni, hogy a magyar nyugdíjasok anyagi helyzete kiemelkedően jó európai összevetésben. Meg lehet úgy is tálalni, ahogyan azt a Bloomberg hírügynökség tette, amely elemezte az adatokat.

Kijöttek a norvég inflációs számok. Az északi ország gazdaságára nagy hatással van a kőolaj árának alakulása, ami tavaly év végén még csökkenő pályán volt, azonban az óta ismét növekedni kezdett. A fekete arany felfelé ívelésének hatásai még nem láthatók az inflációs adatokban, ettől függetlenül érdekesen alakultak a norvég számok. Erről kérdeztük Nagy Milánt, az OTP treasury szenior üzletkötőjét.

Emelkedéssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők a brit parlament alsóházának szavazására figyeltek, amelyen a képviselők 432-202 arányban utasították el a...

Nagyon kedvező a tendencia, de még mindig rendkívül magas azon fiatalok aránya, akik nem folytatnak tanulmányokat, ugyanakkor nem is dolgoznak.

A várakozásoknak megfelelően hatalmas arányban elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Theresa May konzervatív párti miniszterelnök nem kíván lemondani, viszont az ellenzéki Munkáspárt bizalmatlansági indítványt terjesztett be kormánya ellen, és ezt az alsóház már szerdán tárgyalja is. Londoni elemzői vélemények szerint még mindig annak van a legnagyobb esélye, hogy a kilépési megállapodást valamilyen formában a parlament később elfogadja.

 A határértékek több ezerszeresét meghaladó mértékben voltak mérgek a talajban Garé és Hidas térségében a 2015-ös mérések szerint.

Emelkedéssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők a brit parlament alsóházának szavazására figyeltek, amelyen a képviselők 432-202 arányban utasították el a...

"A brit olyan nemzet, amelynek elkeseredetten szüksége van egy vezetőre" - ezzel a címmel közölt kommentárt internetes oldalán a The New York Times című lap a kedd esti brit parlamenti szavazásról, amelyen nagy arányban elutasították a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást.

Gigantikus városfejlesztési projektek startoltnak el sorra Budapesten. Vajon a kiemelkedő mértékű áremelkedések hol és miért mutatkoznak, van-e átfedés az érintett városrészekkel?

Több mint 18 100 milliárd forintot tartottak szeptember végén a háztartások – befektetési jegyek nélkül – részvényekben és részesedésekben, így azok aránya már 34,5 százalék a pén­zügyi vagyonon belül.

A várakozásoknak megfelelően hatalmas arányban elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Az egyezményre 202, a megállapodás ellen 432 képviselő szavazott, vagyis az alsóház 230 fős többséggel vetette el a Brexit-megállapodást. Ez a modern brit parlamentarizmus történetének legnagyobb arányú kormányzati veresége. Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki ...

Soha nem utasítottak még el a brit parlamentben ilyen nagy arányban miniszterelnök által beterjesztett javaslatot.

432-en voksoltak a megállapodás ellen. Ez a modern brit parlamentarizmus történetének legnagyobb arányú kormányzati veresége.

Magyar idő szerint fél 9 után szavazott a brit alsóház Nagy-Britannia kilépési megállapodásáról. A Theresa May vezette kormány történelmi mértékű vereséget szenvedett: a képviselők 432-202 arányban...

Sorozatban a negyedik éve emelkedik a szegénységi kockázatnak kitett nyugdíjasok aránya az Európai Unióban - derül ki az Eurostat keddi közléséből. Az uniós statisztika szerint viszont Magyarország...

Sorozatban a negyedik éve emelkedik a szegénységi kockázatnak kitett nyugdíjasok aránya az Európai Unióban - derül ki az Eurostat keddi közléséből. Az uniós statisztika szerint viszont Magyarország...

Nem lassult a növekedés az országos újlakás-piacon 2018-ban sem: a fővárosban 469-re, míg a vidéki megyei jogú városokban 290-re nőtt az elérhető projektek száma, miközben az értékesítettség aránya is fokozatosan nő - derül ki az Otthon Centrum felméréséből. Az ingatlanközvetítő 2019-ben is a tavalyihoz hasonló erős évet vár az ingatlanpiacon, ahol az adásvételek száma várhatóan megközelítheti a 2018 végére várt 160 ezres számot.

Budapesten és a vidéki nagyvárosokban is nőtt az elérhető projektek száma tavaly, miközben egyre javul az értékesítettség aránya is.

Nem lassult a növekedés az országos újlakás-piacon 2018-ban sem: a fővárosban 469-re, míg a vidéki megyei jogú városokban 290-re nőtt az elérhető projektek száma, miközben az értékesítettség aránya is fokozatosan nő - derült ki egy felmérésből. Idén az adásvételek száma várhatóan megközelítheti a 2018 végére várt 160 ezres számot.