Újra a nemesfém lehet a menedék a napok alatt rendkívül feszültté vált közel-keleti helyzet miatt.

A közel-keleti helyzet fokozódása miatt az arany még a kőolajnál is gyorsabban drágul. A magyar kisbefektetők is egyre többet halmoznak fel belőle. Az amerikai-iráni konfliktus hatására ismét emelkedni ... ...

Alig egy napig tartott az iraki célpontok elleni amerikai dróntámadás okozta részvény-árfolyamesések korrekciója. Az Irakban lévő amerikai támaszpontok kedd éjjeli iráni bombázása hatására a részvények ismét gyengültek, az olajárak 4 százalékkal drágultak, a menedékeszköz arany jegyzése pedig az 1600 dolláros lélektani határ fölé ment.

Az év elején pillanatok alatt 100 dollárt erősödött az arany árfolyama, ami nem nevezhető szokványosnak. A fenyegető katonai konfliktuson túl is sokan látnak fantáziát a nemesfémben, de sok a szkeptikus hang, hogy képes lesz-e az arany megismételni a hét évvel korábbi remek évét.

Közel hétéves csúcsra, 1570 és 1580 dollár közötti sávba emelkedett az elmúlt napokban az arany unciánkénti árfolyama, utoljára 2013 elején járt itt a nemesfém árfolyama - írja a Portfolio. Emellett már ... ...

Nő a piaci feszültség, menekülnek a befektetők.

Rendkívül sikeres évet zárt tavaly a Budapesti Értéktőzsde. Történelmi csúcsra emelkedett a BUX.

Sokat javult a Norwegian Air Shuttle jövedelmezősége az elmúlt évben az egy évvel korábbihoz képest, miután a cég a korábbi, nagy arányú fejlődés helyett a profitmarzs növelésére kezdett koncentrálni - ... ...

Tíz év alatt több mint felével nőtt a takarékoskodó fiatalok aránya.

A készülék még idén piacra kerül, csillagászati áron - de aránylag visszafogott hardverrel.

A készülék még idén piacra kerül, csillagászati áron - de aránylag visszafogott hardverrel.

2013 óta nem kellett annyit fizetni az aranyért, mint most, az árnövekedést a Közel-Keleten fokozódó feszültségek okozzák. A rúdarany ára hétfőn majdnem elérte az 1600 dollárt unciánként, miután Teherán a Kászim Szulejmáni kémfőnököt ért halálos amerikai dróntámadást követően bejelentette, a továbbiakban nem tartja magát a 2015-ös atomalkuhoz, és urándúsításba kezd. Ez 7 éves csúcsot jelent.

Enyhült a félelem az amerikai részvénypiacokon.

Enyhül a félelem az amerikai részvénypiacokon.

A CIB csökkentette a maximális negyedéves hitelkártya-visszatérítést 7.500 Ft-ra, kivéve az aranykártyát, ahol 12.500 Ft a negyedéves limit. Hirdetmény További hír, hogy igényelhető a CIB mobilalkalmazásban eldobható virtuális bankkártyaszám, azonban ezt nem tudtam kipróbálni CIB-es számla hiányában. Aki tudja, hogyan működik és mennyibe kerül, írja meg a hozzászólásokban. Az eldobható virtuális bankszámla-szám előnyeiről már itt írtam: Eldobható bankkártya szám Köszönjük

Értékesebb aranyékszert, karórát, műkincset sem lehet péntektől úgy vásárolni, hogy nem igazolja az ügyfél, miből kereste meg a rávalót. Változnak a pénzmosásról szóló szabályok a héten. Január 10-től ... ...

Látványos, hogy 10 év alatt hogyan ugrott meg a magyarok által vendéglátó-egységekben történő költések aránya. A háztartások nemcsak a GDP-hez viszonyítva, hanem a saját kiadásaikhoz mérten is egyre több pénzt adnak ki az ilyen jellegű fogyasztásokra.

Az USA-Irán konfliktus feltornázza a nyersanyagok árát.

Csúcson volt az aranyár és történelmi rekordon a palládium jegyzése.

A közel-keleti feszültség éleződésére május vége óta legmagasabb szintre emelkedett az olajár, ilyen drága utoljára tavaly május végén volt.

Jelentősen emelkedett tavaly az arany ára, a folyamat már 2018 végén elkezdődött. Nagyjából unciánként 1300-ról 1520 dollárra, ami 17 százalékot jelent. A kereslet részben a jegybankok tevékenységének eredménye, de az alacsony hozamkörnyezetben általában is vonzó lett az arany.

Az amerikaiak múlt heti iraki dróntámadása kockázatkerülésre késztetheti a befektetőket, a menedékeszköz arany már ma reggel közel hétéves csúcsot döntött. Az olaj ára pedig négy hónapja nem volt ilyen magas. E trend megfordulására rövid távon nem lehet számítani, még akkor sem, ha a héten várható fontosabb makrogazdasági adatok kedvezőek lesznek.

Esésnek indultak a részvényárfolyamok, kilőtt az olaj és az arany az amerikaiak akciója után, amely során végeztek Kászim Szulejmáni iráni tábornokkal. A történelmi példák alapján azonban az ilyen konfliktusokat ... ...

A palládium ára történelmi rekordot döntött, az olaj május óta nem volt ennyire drága.

A dollártízmilliós sikkasztással vádolt Carlos Ghosn volt Nissan-vezér megszökött Japánból, de ügye ezzel messze nem ért véget. Zöldsapkás, venezuelai arany és egy hangszerdoboz is előkerült a történetben. Hollywood már ugrásra készen áll.

A Fraunhofer Intézet máris kiadta a 2019 adataira épülő új németországi energiamix elemzését. A meglepő nem az, hogy még nagyobb arányt képviselnek a megújuló energiaforrások, hanem az, hogy ezt hogyan ... ...

Speciális eszközt fejlesztett ki egy baranyai cég...

Több tízezer magyar dolgozott valamilyen takarítói munkakörben 2017-ben az Eurostat adatai szerint. Így azok közé a tagállamok közé tartozik hazánk, ahol alacsony a takarítók aránya: a teljes munkavállalói létszám 0,7 százaléka végzi ezt a tevékenységet...

Egyre javul a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek foglalkoztatottsági aránya, de az uniós átlagtól még messze van.

Jelentős mínuszos nyitással reagáltak az amerikai börzék a Donald Trump által egy magas rangú iráni tábornok, valamint az Irán által támogatott iraki katonai szövetség vezetője ellen elrendelt légicsapásra. Az olajárak kilőttek, ellenben a tengerentúli légitársaságok részvényei zuhantak, a geopolitikai feszültségek idején menedéknek számító arany árfolyama emelkedett.

Jelentős mínuszos nyitással reagáltak az amerikai börzék a Donald Trump által egy magas rangú iráni tábornok, valamint az Irán által támogatott iraki katonai szövetség vezetője ellen elrendelt légicsapásra. Az olajárak kilőttek, ellenben a tengerentúli légitársaságok részvényei zuhantak, a geopolitikai feszültségek idején menedéknek számító arany árfolyama emelkedett.

A nemzeti kriptovaluta jelentheti az egyik utolsó szalmaszálat.

2018 végén az arány 60,9 százalék volt.

A makrogazdasági kockázatok a szakértők szerint érdemben csökkentek, a nagy kérdés most az, hogy miként alakul 2020-ban az infláció.

Venezuela nemzeti kriptovalutájáért adja majd a kőolajat és az aranyat is.

Ukrajna GDP-arányos államadóssága 2013 óta először 50 százalék alá süllyedt - adta hírül az ukrán pénzügyminisztérium nyomán az MTI. Ez az érték 2018 végén 60,9 százalék volt.Az ukrán kormány júniusban ... ...

Az amerikai Védelmi Minisztérium ma hajnalban bejelentette, hogy egy Trump által elrendelt dróntámadás során megölték Irán gyakorlatilag legfontosabb katonai vezetőjét, Kászim Szulejmánit.

Az első három negyedévben az egyenleg GDP-arányosan 0,8 százalékkal kedvezőbb lett.

0,1%-os volt a GDP-arányos hiány az első három negyedévben.

„Aránytalanul jól kerestem. Amikor a Microsoftot alapítottuk kétszer ekkora volt az adó, mégis megcsináltuk." - mondta.

Venezuela az országban termelt kőolajat és az arany egy részét nemzeti kriptovalutájáért értékesíti majd. A övőben petróért adják majd a kőolajat és az arany egy részét, és hogy már aláírt szerződések ... ...

Az első fél évben még többletet mértek, de aztán megnőttek a kiadások, így 0,1 százalékos volt a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya az első három negyedévben.

Az egyenleg javulása a bevételeknek a kiadásoknál nagyobb mértékű növekedéséből adódott.

Elkészült a lista arról, hol jár a legkevesebb költséggel egy unciányi nemesfém kinyerése.

Zambiában sajátosan hallgatták el a kitermelt arany mennyiségét a bányavállalatok, de ennek most vége.

Nem tudni, az év utolsó két tőzsdenapjának esése a Mikulás-rali végét jelzi-e, vagy csak a hiányzó forgalom és befektetői aktivitás eredménye. A tőzsdei visszatekintések egy részében 2019 mint aranyév szerepel, de mások fanyalognak, mondván, alacsony volt a bázis. Megint mások inkább tíz évre tekintenek vissza.

Ezerkétszáz évvel ezelőtt vert aranypénzekre bukkantak Izraelben, Tel-Avivtól délre, a Földközi-tenger menti Javne városánál folytatott ásatásokon - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Folyamatosan nő a teljes termelési volumenen belül az elektromos motorok részaránya, a tendenciát egy negyvenegymilliárdos beruházással is erősíti a vállalat.

A megmaradt ügyfélpénzeket a VirPay-nek arányosan kell visszafizetnie 2020. február 28-ig.

Négy fontos hír az év(tized) sok helyen utolsó tőzsdenapjához. A BUX index napon belül már megdöntötte eddigi rekordját, kérdés, sikerül-e a zárásra is tartani. Az ünnepek alatt is tovább drágult az olaj, az arany, az ezüst. Hol lesz még holnap is kereskedés, hol nem?

A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni. A 95-ös oktánszámú benzin bioetanol-részaránya a kormányrendelet szerint legalább 6,1 százalék lesz 2020. január 1-jétől, a ...

Nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek aránya.

A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó ... ...

Egy gyémántkereső projekt keretében fedezték fel a jókora aranyérc-lerakódásokat.

Megváltozik az összetétel: szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya. Az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.

Ezzel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz.