Legfontosabb témák

Döntött a Fed: jövő hónapban indul a QE program során kiszórt pénz visszagyűjtése. A tőzsdék még emésztik a döntést, a dollár erőre kapott.

Ma kerül megrendezésre a Budapesti Értéktőzsde szervezésében a BÉT50 - Középvállalatok csúcstalálkozója konferencia, ahol 9 órától Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tartott beszédet. ...

A skandináv modell a példa a magyar gazdaság számára, a huhogó baglyoknak pedig nincs igazuk.

Az alacsony potenciális növekedési képesség és a közepes jövedelmű országok csapdájának emlegetése csak nyafogás, aranykor jön Magyarországon - mondja Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője....

Ma kerül megrendezésre a Budapesti Értéktőzsde szervezésében a BÉT50 - Középvállalatok csúcstalálkozója konferencia, ahol 9 órától Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tart beszédet.Aranykor...

A legfrissebb COT-riport (szeptember 15.) szerint a riport által megfigyelt egyhetes időszakban a dollár short pozíciók száma négy és féléves csúcsra ért a nyolc IMM (International Monetary Market) devizával szemben kötött spekulatív célú határidős ügyletekben. A font és a jen short pozíciók zárása nagyobb volumenű volt, mint az euró és a nyersanyag-devizák profitrealizálása.

A tőzsdék továbbra is emelkednek, immár a Nasdaq is új csúcson. A BÉT-en a Richter és az OTP emelkedtek, újra gyengül a svájci frank.

Huszonnyolc hektár állandó vízfelületű, elsősorban árvízvédelmi célú záportározó épül a Baranya megyei Magyarszéknél – közölte hétfőn a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A legfrissebb COT-riport (szeptember 15.) szerint a riport által megfigyelt egyhetes időszakban a dollár short pozíciók száma négy és féléves csúcsra ért a nyolc IMM (International Monetary Market) devizával szemben kötött spekulatív célú határidős ügyletekben. A font és a jen short pozíciók zárása nagyobb volumenű volt, mint az euró és a nyersanyag-devizák profitrealizálása. Azok az alapok, amelyek font short pozíciókba ragadtak be az inflációs adatok által vezérelt font-erősödés alatt, 13%-kal vágták vissza a nettó...Facebook Google Plus Twitter

Halovány a forint, mondhatni harmatgyenge, nem úgy az angol font, amit szinte széttéptek. A tőzsdék vég nélkül emelkednek, Amerika új, kerek csúcson, Európa is hasít, a hazai börzét az OTP és a Richter húzza felfelé. Az olaj rég nem látott magasba került, az arany viszont nem keresett termék, hisz senki nem fél semmitől, határtalan a nyugalom és az öröm a piacokon.

A Miskolc és Tornyosnémeti közötti útszakasz régészeti feltárásában a neolitikumtól a II. világháború modernkori korszakáig számítanak értékes leletekre - mondta a munkákat irányító Herman Ottó Múzeum régészeti igazgatóhelyettese az InfoRádióban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 124,11 pontos, 0,33 százalékos emelkedéssel, 38 243,20 ponton zárt csütörtökön, ami új történelmi csúcs.

Most az önkormányzat indított vagyonnyilatkozati eljárást.

Kövér Márton, a Merkapt SE immár kilencszeres világbajnok maratoni kenusa előzetesen két dobogós eredményt tűzött ki maga elé célként, a két arany nem volt elvárás a pietermaritzburgi vb-n .

Ki nem találná, mi most a skandináv országban a legmenőbb befektetési lehetőség.

A tőzsdék szakadatlanul emelkednek, Amerikában meg is van az örökös csúcs, de a BUX sincs messze tőle. A ralit az OTP és a Richter vezeti, miközben a nagy kedvenc Konzum is újra emelkedik. A végtelennek tűnő zuhanás után szépen korrigál a font. A félelmek teljes hiányát mutatja az aranyár esése is, kit érdekel már Kim Dzson Un?

A legutóbbi COT-riport szerint (amely az augusztus 30 – szeptember 5 időszakot fogja át) tovább folytatódott a dollár eladása a nyolc IMM (International Monetary Market) devizával szemben. Az Európai Központ Bank múlt csütörtöki ülése sem állította meg az euro menetelését, az euró nettó long pozíciója az EKB ülése előtt 10 éve nem látott méretet öltött az alapok körében. Az alapok összességében a vevői oldalon voltak az árupiaci termékek tekintetében a COT riport által megfigyelt időszakban. A Harvey hurrikán lendületet...Facebook Google Plus Twitter

Meghátrált a brazil kormány, haladékot kaptak az amazonasi rezervátumok.

A hurrikán-para és az észak-koreai feszültségek csökkenésével a világ tőzsdéi is magukhoz tértek, Európában egy százalék körüli pluszban állnak a vezető tőzsdék - írja a Portfolio.hu. Szinte megállíthatatlannak ... ...

Pénteken nem volt egyértelmű irány az amerikai tőzsdéken, miután az újabb hurrikán hatása nyomasztotta a befektetőket. Ma reggel azonban már erősödtek a tőzsdék Ázsiában, míg Európában a vezető...

Magyarország 23 éremmel, közte 12 arannyal végzett az éremtábla élén a maratoni kajak-kenu világbajnokságon a dél-afrikai Pietermaritzburgban, miután az utolsó versenynapon párosban két-két arany-, illetve ezüstérmet nyert.

Annyi engedély áll benn naperőművekre, mint Paks2 teljes kapacitása. Mondjuk még az sem teljesen kizárt, hogy Paks2 is működtethető lesz gazdaságosan. A megújulók sem tökéletesek csak jobbak, az elektromos autók miatti felbuzdulás pedig kényszerből is történt. Az egyik nagyobb magyar, megújuló energiával foglalkozó cég, az Alteo vezetőjével, ifj. Chikán Attilával interjúztunk.

Aranyékszer lapult a török férfiaknál.

Az amerikai tőzsdék stagnálása után Ázsiában vegyesen alakult a részvényindexek mozgása. Ma a nyugat-európai határidős részvényindexek állása alapján esésre számítunk, ez alapján a magyar tőzsdén is...

Nem lehetett látni ma érdemi elmozdulást a tengerentúli tőzsdéken, úgy tűnik az Irma névre keresztelt hurrikán által okozott hatalmas pusztítás miatt nem remegett meg túlságosan a befektetők keze a...

A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki – derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából.

Mérsékelten esnek a tőzsdék a tengerentúlon, azonban úgy tűnik az Irma névre keresztelt hurrikán által okozott hatalmas pusztítás miatt nem remegett meg túlságosan a befektetők keze a Wall Streeten...

A legtöbben geopolitikai feszültséggel magyarázzák az arany elmúlt napokban bemutatott raliját, de a Goldman Sachs szerint hangsúlyosabb az amerikai belpolitikai bizonytalanság.

Az uniós módszertan szerinti 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycél, az államháztartás stabilitásának megőrzése mellett, továbbra is biztonsággal teljesíthető – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a legfrissebb államháztartási adatokról. A tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen nagyobb hiányt az államtitkár közlése szerint az okozta, hogy ebben ...

Észak-Korea közelgő nemzeti ünnepe adhat újabb lökést a menedék eszközöknek.

A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki - derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából. A fluktuáció csökkentése a hatékonyabb toborzási módszerek alkalmazása mellett az utánpótlásképzés fejlesztésével, a gyakornoki munkakörökhöz kapcsolódó mentorprogramok bevezetésével érhető el.

Vádat emeltek a bankokat hamis aranytömbökkel átverő vállalkozó ellen. A büntetési tétel akár 15 év is lehet.

Újabb fejlemény a Napi.hu által először feltárt aranyhamisítási ügyben. Milliárdos csalás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - derül ki a testület által kiadott közleményből. A lapunk által 2015 ... ...

A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki – derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából. A fluktuáció csökkentése a hatékonyabb toborzási módszerek alkalmazása mellett az utánpótlásképzés fejlesztésével, a gyakornoki munkakörökhöz kapcsolódó mentorprogramok bevezetésével érhető el.

A vád szerint a férfi pénzintézeteket és sok magánembert is megtévesztett, kit rézből készült "aranytömbökkel", kit fiktív zálogjegyekkel vert át.

Aranyhalat bérelhetnek a magányos vendégek a belgiumi Charleroi-ban lévő reptéri hotelben. A Brüsszeltől nagyjából egy órányira lévő hotel recepcióján egy "Bérelj halat" feliratú akváriumban úszkál a...

Tovább folytatódott kedden az arany drágulása, így már közel egyéves csúcson áll a sárga fém ára az észak-koreai nukleáris rakétakísérletek hatásáráa.

Az észak-koreai helyzet miatt megugrott a kereslet a menekülőeszközök iránt. A hasonló ­konfliktusok a történelem során legfeljebb rövid távú hatásokat generáltak.

Emelkednek a komolyabb hazai részvények az OTP vezetésével, a kispapírok ugyanakkor teljesen lecsendesedtek, elmúlt bennük mindenféle korábbi láz. Európa is emelkedik, senkit nem aggaszt a koreai helyzet vagy bármi egyéb a piacokon. Az arany tartja tegnap szerzett erejét, az olajtípusok közti szokatlanul nagy árrés csökken.

Az egyre bizonytalanabb befektetői környezet miatt optimistábbak lehetünk a nemesfémekre vonatkozóan. Az észak-koreai hidrogénbomba-robbantás miatt ismét erősödik a kockázatkerülés a piacokon.

Több mint fél tonna olyan aranyat foglaltak le külföldön az ukrán hatóságok, amit az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt államfő közvetlen környezete lopott el és vitt ki Ukrajnából - hozta nyilvánosságra Jevhen Jenyin főügyész-helyettes az Insider című ukrán hírportálnak adott hétfő interjújában, amiből az UNIAN ukrán hírügynökség közölt részletet.

Hát például az aranybánya. Az arany ára ugyanis az utóbbi időben eléggé belehúzott, főleg az észak-koreai feszültségeknek, a Trump elnökből való kiábrándulásnak, a Fehér Ház körüli politikai csatározásoknak köszönhetően. Ebből pedig a bányák sokat profitálhatnak, amelyek egyébként eddig is általában nyereségesek maradtak.

A devizák terén csak a jen short pozíciók zárása és az ausztrál dollár vásárlása jelentettek nagyobb pozícióváltozásokat a COT-riportban megfigyelt spekulatív devizaügyletek között.

Az ország történetében rekordnak számító 88 kilogrammnyi csempészett aranyat foglaltak le a nepáli hatóságok hétfőre virradó éjszaka a kínai határ közelében.

A devizák terén csak a jen short pozíciók zárása és az ausztrál dollár vásárlása jelentettek nagyobb pozícióváltozásokat a COT-riportban megfigyelt spekulatív devizaügyletek között. A többi pozíció – így például a dollár pozíciója a többi IMM (International Monetary Market) devizával szemben, amely rendre a legnagyobb figyelmet kapja – majdhogynem változatlan maradt a legutóbbi COT-riport által elemzett időszakban (augusztus 23 – augusztus 29). Az ipari fémek ralija, amelyet a kínai igények fűtenek, és amelynek a vas...Facebook Google Plus Twitter

Több mint fél tonna olyan aranyat foglaltak le külföldön az ukrán hatóságok, amit az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt államfő közvetlen környezete lopott el és vitt ki Ukrajnából – hozta nyilvánosságra Jevhen Jenyin főügyész-helyettes az Insider című ukrán hírportálnak adott hétfő interjújában, amiből az UNIAN ukrán hírügynökség közölt részletet. A tisztségviselő azt nem árulta el, ...

Egyéves csúcsra ért a nemesfém ára az atomkísérlet miatt.

Egyéves csúcsra emelkedett az arany ára hétfő délelőtt, miután Észak-Korea vasárnap sorrendben már hatodik, egyben legnagyobb hatóerejű kísérleti nukleáris robbantását hajtotta végre.

Átmeneti korrekció után újra erősödik az euró mind a dollárral, mind az angol fonttal szemben. Az aranyat nagyon veszik, a tőzsdék esnek, a forint gyengélkedik. Esik a Mol, a Telekom és a Richter, az OTP viszont tartja magát. Amerikában és Londonban ünnepnap van, így a forgalom nem túl nagy a piacokon.

Pénteken az amerikai részvényindexek még mérsékelten emelkedtek, az észak-koreai atomkísérlet azonban elrontotta a hangulatot, Ázsiában már nagyobb esések voltak a részvényindexek értékében, a rossz...

Biztatók tehát a rövid és a középtávú kilátások az aranynál és az aranybányászati szektornál.

Mára már megnyugvás látszódik a tőzsdéken, miután az elmúlt napok kereskedésére rányomta a bélyegét az észak-koreai rakétakilövés, illetve az erősödő euró.Még ma új csúcsra megy az OTP? 2017.08.30...

Az egyre fokozódó ázsiai helyzet miatt a befektetők az aranyhoz nyúlnak.

Töretlen az euró erősödése a dollárhoz és az angol fonthoz képest. Nagyot ugrott az arany, esnek az európai tőzsdék, ezúttal a BUX is. A Mol és a Richter zuhan, az OTP törhetetlen, a kispapíroknál lecsillapodott a láz. Vételi ajánlat érkezett az Appeninnre, ami azonban nem teljesítendő. Nagyot esnek az európai tőzsdék, kritikus szint alatt a DAX.

A geopolitikai bizonytalanság és a gyengülő dollár miatt közel 10 havi csúcsra ugrott az arany ára Nagyot emelkedett az aranybánya-társaságok részvényárfolyama is Kilőtt az arany Az arany ára...

Budapesten újabb rekordot ért el a BUX index, az OTP-t saját maga is veszi. Kilátásaink javítása ellenére csak szerényen erősödött a forint, 2,5 éves csúcson van viszont az euró, ami nem tett jót az európai részvényeknek. Az USA-ban a technológiai papírok emelkednek főként, a többiek inkább stagnálnak. Sok havi csúcson áll az arany.

A piaci helyzet nem indokolná az emelkedést.