Legfontosabb témák

A gyengülő font fellendítette a kivitelt, de a Brexit tárgyalások körüli kétségek gyengítik a befektetői bizalmat.

A válság óta több mint háromszorosára nőtt Oroszország aranytartaléka, ezzel pedig immár a világ országai közül a 6. legnagyobb állománnyal rendelkezik. Az aranytartalékok témájával sokat foglalkozó,...

A Mol ma közzétett közgyűlési dokumentumból kiderül, hogy a cég igazgatósága javaslatot tesz a részvények 1:8 arányú felaprózására, amelyről majd a 2017. április 13-án tartandó éves rendes...

Két teherautó-sofőrt 150 ezer forintra vágtak meg, az uniós bíróság szerint ez nincs összhangban azzal, amit az EU-s irányelv megengedne.

Két teherautó-sofőrt 150 ezer forintra vágtak meg, az uniós bíróság szerint ez nincs összhangban azzal, amit az EU-s irányelv megengedne.

A tegnapi korrekció után újra esik az olaj, már a Brent is alig van 50 dollár fölött. Az aranyat zsákolják, az amerikai tőzsdék viszont egy kiadósat estek, ami időszerű is volt már. Európa is gyengül, a BUX is közel egy százalékkal van lejjebb. A Richter két százalékot esik, a tegnap gyengélkedő Mol viszont ma jól tartja magát.

Több elemző is úgy gondolja, hogy az arany árfolyama emelkedni fog idén. 1300-1400 dollár / unciás árfolyamra számítanak, az erősödés oka elsősorban a Fed mozgása, az európai politikai bizonytalanság...

Lionel Messi kétszer talált a kapuba a Barcelona Valencia elleni vasárnap esti bajnoki labdarúgó-mérkőzésén, így egymást követő nyolcadik idényben szerzett legalább negyven gólt minden sorozatot összesítve.

Az Egyesült Királyságénál csak Németország szívó hatása erősebb, és már Izlandon is van magyar kolónia.

A 2014-es választási évben 70 328 forint volt a szegénységi küszöb havi összege Magyarországon az egyszemélyes háztartásokban. A két felnőtt és két gyermek alkotta családokban a jövedelmük alapján azok számítottak ugyanakkor szegénynek, akiknek a háztartásában a bevételek havi összege nem volt több 147 690 forintnál – derül ki a Magyar statisztikai évkönyv, 2015 című, frissen megjelent kiadványból.

Egy- és félfontsterlinges aranypénzek gyűjteménye az az aranykincs, amelyre karácsony előtt bukkantak egy ódon zongorában az angliai Shropshire grófságban.

Janet Yellen amerikai jegybankelnök szerint a Fed egyelőre ideiglenesen tolerálja, ha az infláció 2 százalék fölé kúszik, vagyis bizonyos negatív reálkamatot elvisel a Fed.

Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, illetve a foglalkoztatási ráta 1971 óta a legmagasabb, de ezzel egy időben jelentősen lassult a bérnövekedés....

Kibertámadás miatt átmenetileg elérhetetlenné vált Hollandia két legnépszerűbb politikai orientációs oldala éppen a mai parlamenti választások napján. Közben a délelőtti részvételi adatok szerint...

Kedden elkezdődik a jégkorong MOL Liga döntője, amelyben a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék a tavaly is finalista MAC Budapestet fogadja a miskolci Jégcsarnokban. A két együttes szakmai stábja kemény párharcra számít.

A kilencvenes évek második felében úgy döntöttek, hogy önállóan hódítják meg a reklámszakmát. Arra még ők maguk sem gondoltak, hogy rögtön az első munkájukkal, vagyis a Vodafone bevezető kampányával elnyerik a reklámszakma legrangosabb nemzetközi díját a Cannes Golden Media Liont. Ezután jött egy mai napig töretlen sikertörténet: izgalmasabbnál izgalmasabb reklámkampányok, több száz reklámfilm, ikonikus jelmondatok és jelenetek, hatalmas márkanevek. Az idén húsz éves Republic Group csapata ma már több mint hetven főből áll. Barna Tamással és Fabricius Gáborral, az alapítókkal beszélgettünk.

Mérsékelt elmozdulást mutatnak a vezető amerikai részvényindexek a hét első kereskedési napján. Az arany árfolyama fordulatot vett, az olajárat viszont a magas amerikai kibocsátás nyomasztja. A...

Világszerte 35 millió járműben alkalmazzák a stop-start indítórendszert. A befektetők szerint nagy pénz van az ólomkitermelésben, mert az ólomalapú akkumulátorokra nagy igény lesz, ahogy az autógyárak egyre inkább ilyen rendszerű járművekkel próbálják csökkenteni a közlekedés ÜHG-emisszióját.

Az osztrák IMMOFINANZ a hazai piacra is bevezeti a myhive nevű nemzetközi irodamárkáját és öt modern budapesti irodaépületében megvalósítja az új koncepciót. Az átalakítás a Greepnpoint 7 és a Haller Gardens esetében már végbe is ment, így azok már myhive Greenpoint 7 és myhive Haller Gardens néven működnek, de a tervek szerint a koncepciót az Átrium Parkra is kiterjesztik, amelynek neve így myhive Átrium Parkra változik. A Globe 13 és Xenter 13 épületek is sorra kerülnek, amelyek myhive thirteen néven működnek tovább.

Bár az arany ára nyomás alá kerülhet az amerikai jegybank következő kamatdöntőse előtt, a Bank of America elemzői szerint az év végére akár 200 dollárral is erősödhet a nemesfém árfolyama.

Csak évente 4000 kilowattóra teljesítmény felett kell a napelemekre újonnan kiszabott adót fizetni, követhetők lesznek a levelek, a világ nagyot fordult, kiderült, melyek a legkilátástalanabb helyzetű gazdaságok, az olajár esett. Heti gazdasági összefoglaló. 

Márton Anita megvédte címét súlylökésben a belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon. Az olimpiai bronzérmes versenyző az InfoRádiónak elmondta: a döntőkben szinte sosem izgul, ott csak a feladatra koncentrál.

A világ energiatermelése 2015-ben körülbelül 24.000 ter […] The post Gyorsan növekszik a megújulókból nyert energia aránya Európában appeared first on Smartinvest.

A bárányhimlő nem veszélytelen betegség, minden századik kisgyermeknél komoly szövődményeket okoz, a védőoltási program ugyanakkor nemzetközi adatok szerint hatékony - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesülete az MTI-vel.

Ki ne szeretne naponta 20 százalék hozamot elérni, néhány nap alatt megduplázni a pénzét? A hazai kispapírokkal ez az elmúlt napokban lehetséges volt, mióta kiderült, hogy Mészáros Lőrinc részesedést...

Már az aranyénál is magasabban jegyzik a Bitcoin árfolyamát az utóbbi napok rallija után.

Nem történt változás Parókai Beáta életében a nálunk megjelent cikket követően. A 40-es évei második felét taposó közgazdász, akiből csak úgy sugárzik a tetterő és a vidámság, továbbra is munka nélkül van. Megkapta a maga bélyegét: idős és átesett egy betegségen. Semmi mást nem néznek a munkáltatók, nem képesek meglátni az adatok mögött lévő embert. Mivel elhatároztam, hogy minden követ megmozgatok, hogy segítsek Beátának megtalálni az útját, következő lépésként a Grafton Recruitment segítségét kértük: hátha ők értik a helyzetet és van valami tuti tippjük. A találkozó egészen egyedi módon zajlott, elöljáróban annyit, hogy igen, előrébb léptünk és a végén a fejvadász és átmenetileg ügyfelévé vált Beáta forró öleléssel búcsúzott egymástól.

A világ felső vezetői pozícióinak 25%-ában mára már nők ülnek, a Grant Thornton felmérése szerint ez egy százalékpontos javulást jelent tavalyhoz képest. A régiók közül Kelet-Európa külön is...

Több tízezer gyerek betegszik meg bárányhimlőben évente, minden századiknál kórházi kezelést is igénylő, súlyos szövődmény is kialakul. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint, ha kötelező lenne a bárányhimlő elleni oltás, drasztikusan csökkenne a fertőzések száma.

A bárányhimlő tavaly itthon több mint 38 ezer embert, többségében óvodásokat és kisiskolásokat érintett. Nem véletlen, hogy a hét programszerűen oltó uniós ország mellett a magyar kormány is mérlegeli annak lehetőségét, hogy az állami oltási rendbe emelje a bárányhimlő elleni védőoltást.

Az államadósságon belül 25 százalék alá csökkenhet a deviza részaránya, amire 1973 óta nem volt példa, 2011-ben az arány még 50 százalék volt – mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója kedden egy szakmai konferencián, Budapesten. Barcza György kiemelte, hogy a tavalyi hitelminősítői jelentések is a devizaarány csökkentésének szerepét emelték ki. Az ÁKK finanszírozási terve ...

A Sedric tervét a Genfi Autószalonon mutatták be.

Szépen visszaesett az arany 1225 dollárra. Nincs egyenes felfelé, bizalom van a tőzsdéken, a jegybankokba és a kormányzatokba vetett hit. Ez sem igazolódott jogosnak, hosszútávon még sosem.

Aligha volt eddig példa a diplomácia történetében ilyen nagyszabású utazásra. Igaz nem akárki, hanem őfelsége a szaúdi király kezdett meg egy 30 napos, hat ázsiai országot (Malajzia, Indonézia, Kína, Japán, Brunei, Maldív-szigetek) érintő turnét.

Felgyorsult tavaly a bedőlt hitelek eladása a régiónkban, s ez a tendencia idén is folytatódik – derül ki a Deloitte nem teljesítő banki hitelekről (NPL) szóló elemzéséből, amely ...

Az év elején nyolcvankét százalékkal megugrott az arany importja Indiában. Eddig jellemzően szeptemberben volt az aranyvásárlási hullám csúcspontja az országban, azonban a kormány bankjegykivonási akciója miatt már az első hónapokban óriási aranyfelhalmozásba kezdtek az indiaiak.

A gyerekekre járó szabadság is időarányos? Tavaly júniusban álltam munkába, és csak a felét adta meg a munkáltatóm, pedig év elején nem volt munkahelyem. Azt mondták, csak annyi jár.

A Magyar Nemzeti Bank Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére arany, ezüst és színesfém emlékérmet bocsátott forgalomba, az érmeket pénteken Budapesten, a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök jelenlétében mutatták be.

Márton Anita megvédte címét női súlylökésben a belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A Magyar Nemzeti Bank Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából 5000 Ft névértékű arany, 10 000 Ft címletű ezüst emlékérmét, valamint ez utóbbi 2000 Ft-os címletű színesfém változatát bocsátott ki 2017. március 3-án.

Tavaly az előzetes számok szerint 18,9 százalékos tőkearányos megtérülést ért el a magyar biztosítási szektor, míg a bankok hasonló mutatója 14,1 százalék volt. A biztosítók adózott nyeresége 50,4 milliárd forintot tett ki - mondta Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a portfolio.hu Biztosítás 2017 konferenciáján.

A Bitcoin ára ma hajnalban 1250 dollár fölé emelkedett, amivel nem csak, hogy új árfolyamrekordot állított be, de 8 éves fennállása során először ér többet a szuperpénz, mint egy uncia arany. Az...

Ilyen még nem volt: drágább lett a digitális pénz, mint a nemesfém.

Fordulóponthoz érkezett a virtuális pénz, először jegyzik drágábban, mint egy uncia aranyat. A bitcoin árfolyama már korábban is közel járt a színesfémhez, de a digitális fizetőeszköz 2017-es szárnyalása törte át végleg a határt.

 A világ legnagyobb alapkezelője, az 5 ezer milliárd (!) dolláros vagyonnal sáfárkodó BlackRock értékelése szerint szebb idők várnak Európára. Nagyobb gazdasági növekedési ütemet produkálnak idén...

 A világ legnagyobb alapkezelője, az 5 ezer milliárd (!) dolláros vagyonnal sáfárkodó BlackRock értékelése szerint szebb idők várnak Európára. Nagyobb gazdasági növekedési ütemet produkálnak idén...

Hivatalosan is kezdetét vette az Arany-emlékév. Arany János születésének 200. évfordulóján megnéztük a költő mely művei a legnézettebbek a You Tube megosztón.

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet által péntekenként kiadott COT-riport szerint (ez a riport tartalmazza a hedge fund-ok és vagyonkezelők devizapiaci és árupiaci pozícióit) a hedge fundok gyakorlatilag szinten tartották az árupiaci kitettségüket azt követően, hogy az nem sokkal korábban rekord szintet ért el. Trump hatásának gyengülése és az európai politikai bizonytalanság jót tettek az ezüst és az arany keresletének: a riportban szereplő spekulatív alapok már a nyolcadik egymást követő héten növelték a long pozícióikat ezüstben, míg aranyban az alapok nettó long pozíciója 21%-kal nőtt. Korábban ezek az alapok hetekig nettó eladók voltak.

Ma 200 éve, 1817. március másodikán született Arany János.

Mindenki szeretne "látható" hozamot elérni, sokan kockáztatni is hajlandóak ezért. Ám a felvállalt rizikót figyelembe véve elért hozam az esetek többségében csalódást kelt.

A Magyar Nemzeti Bank Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából 5000 Ft névértékű arany, 10 000 Ft címletű ezüst emlékérmét, valamint ez utóbbi 2000 Ft-os címletű színesfém változatát bocsátja ki 2017. március 3-án. Az arany emlékérme a világ legkisebb arany érméje gyűjtői sorozatba illeszkedik, az ezüst érme a magyar költőket bemutató tematikus sorozat részeként jelenik meg.

Februárban az egy évvel korábbinál 20,7 százalékkal több, 8000 új személygépjárművet helyeztek forgalomba - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerdán az MTI-vel.

Környezetvédelmi díjat nyert a Pannon Hőerőmű Zrt. a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatán. A díjat odaítélő szakmai zsűri egyszerre értékelte azt, hogy a társaság teljesen megújuló energiaforrásokra helyezte a pécsi erőmű működését, illetve hogy az elmúlt bő egy évtizedben töredékére csökkent a létesítmény által kibocsátott káros anyagok mennyisége, jelentősen hozzájárulva ezzel a baranyai megyeszékhely levegőminőségének javításához.

Bármily lendületes is az aranyár emelkedése, küszöbön áll a korrekció. Csak az a kérdés: mikor fogy ki a szusz a felületes kisbefektetőkből?

Az eurózóna országai közül Magyarország növekedése élenjáró lehet idén az Erste bankcsoport szerint. A pénzintézet vezérigazgatója Bécsben elmondta, azt is, hogy a kevésbé vagyonos réteg felé...

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet által péntekenként kiadott COT-riport szerint (ez a riport tartalmazza a hedge fund-ok és vagyonkezelők devizapiaci és árupiaci pozícióit) a hedge fundok gyakorlatilag szinten tartották az árupiaci kitettségüket azt követően, hogy az nem sokkal korábban rekord szintet ért el. Trump hatásának gyengülése és az európai politikai bizonytalanság jót tettek az ezüst és az arany keresletének: a riportban szereplő spekulatív alapok már a nyolcadik egymást követő héten növelték a long pozícióikat ezüstben, míg aranyban az alapok nettó long pozíciója 21%-kal nőtt. Korábban ezek az alapok hetekig nettó eladók voltak.

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet által péntekenként kiadott COT-riport szerint a hedge fundok gyakorlatilag szinten tartották az árupiaci kitettségüket azt követően, hogy az nem sokkal korábban rekord szintet ért el.