Legfontosabb témák

Hongkong központja és a londoni West End áll a CBRE globális listájának élén: ebben a két városrészben a legmagasabbak az irodabérleti költségek a világon. Budapest belvárosában a londoni költségek...

Több mint ezer aranytárgyat állítanak ki a debreceni Déri Múzeumban.

Megérkezett a debreceni Déri Múzeumba a hétvégén az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából című kiállítás több mint ezer darabja - közölte a múzeum sajtószolgálata vasárnap.

Hogyan tudok arannyal kereskedni? Fizikai aranyat vásároljak, vagy a tőkepiacon megvásárolható arany kínálja a jobb lehetőségeket? Mi mozgatja az arany árfolyamát, és hol vannak azok a szintek, ahol...

Az építtetők a saját testükkel garantálták az építmény teherbírását a felújított Árpád (Traian) híd alatt.

Késely Ajna második és harmadik aranyát is megszerezte az izraeli Netanyában zajló junior úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Eltűnt a legrégebbi szlovák kulturális intézmény, a Matica Slovenská alapítványa által felügyelt nemzeti kincs aranytárgyainak egy része, a keletkezett kárt egyelőre nem számszerűsítették - számolt be a szlovák sajtó az intézmény közlésére hivatkozva.

Eltűnt a legrégebbi szlovák kulturális intézmény, a Matica Slovenská alapítványa által felügyelt nemzeti kincs aranytárgyainak egy része, a keletkezett kárt egyelőre nem számszerűsítették - számolt be ... ...

A kullancs nyála új gyógyszerek “aranybányája” egy új brit tanulmány szerint – számolt be róla a BBC hírportálja. A kullancs nyálában található fehérjéket veszélyes szívbetegség gyógyítására lehet felhasználni – állapították meg oxfordi kutatók a Scientific Reports aktuális számában megjelent tanulmányukban. A fehérje megszünteti a gyulladást, amely szívizomgyulladást, végső soron szívelégtelenséget okozhat, de az “aranybányának” nevezett ...

Az elmúlt 25 évben háromszoros volt a réz hozama az aranyhoz képest.

Nagyot ugrott az euró tegnap a dollárhoz képest, egy éve nem látott magasságot ért el. A forint gyenge, az olaj enyhén emelkedik, az arany piacán tegnap megint egy furcsa kötés borzolta az idegeket, ezúttal óriás vétel jelent meg. A részvénypiacok esnek, de a BUX-ot szépíti a Mol emelkedése.

Az Uber és társai egyelőre nem nagyon rúghatnak labdába a spanyol piacon, ahol a kényelmes megélhetésüket féltő taxisok szorosan összezárnak ellenük.

Az Uber és társai egyelőre nem nagyon rúghatnak labdába a spanyol piacon, ahol a kényelmes megélhetésüket féltő taxisok szorosan összezárnak ellenük.

Kerek évfordulót ünnepelhet a világon elsőként üzembe helyezett pénzkiadó automata, idén 50 éve végezték az első tranzakciót a géppel....

A Genertel harmadik éve végez felmérést utazási és utasbiztosítással kapcsolatos szokásokról. A tavalyihoz hasonlóan idén is az utazók döntő többsége; 74 százalék köt utasbiztosítást, ugyanakkor sokkal többen - 77% - nyaralnak idén, mint 2016-ban. Továbbra is ár alapján dönt közel 40%-uk, de jelentősen nőtt a kiegészítők fontossága a biztosítás megkötésénél. Ha nem is érdemben, de tavalyhoz képest sajnos kevésbé vannak tisztában azzal, mit is tartalmaz egy alap utasbiztosítás csomag.

Az InfoRádiónak Sárneczky Krisztián, az MTA csillagásza mesélt sok érdekességet és újdonságokat a kisbolygóról.

Valaki őrületes mennyiségű aranyat borított a piacra, amit állítólag gyorsan vissza is vett. Az európai tőzsdék emelkedtek, tekintettel arra, hogy az olasz bankokat bőszen vásárolták, miután két társuk csődöt mondott, de jött a mentés. Emelkedett a BUX, remekeltek a Mészáros-részvények. A görög 10 éves állampapír hozam 2009 óta a legalacsonyabb szintre került.

Egy ország fejlődésének velejárója a gazdaság szerkezetének fokozatos átalakulása. Ahogy a gazdaság magasabb fejlettségi szintre jut, a mezőgazdaság (primer szektor) visszaszorulásával párhuzamosan bővül előbb az ipari (szekunder), majd a szolgáltatói (tercier) szektor súlya. Megfigyelhető, hogy a tercier szektor súlyának emelkedésével együtt nő a gazdasági fejlettség.

Jól indult a hét az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek értéke emelkedik, az olasz tőzsde már több, mint egy százalékot emelkedett. A magyar tőzsdén minden blue chip papír árfolyama emelkedik...

A tőzsdék vidáman emelkednek, élen az olasszal. A BUX fél százalék pluszban, az Opimus és a Konzum ma is élénkek. Hirtelen nagyot esett az arany a reggeli órákban, a forint kitartóan gyengélkedik.

Ez a csaknem faékegyszerűségű találmány szinte felforgatta az egész világgazdaságot, forradalmasította a logisztikát, de még a szállítási eszközök, árucikkek formatervezésére is hatással van. És persze, hogy a franciák még ezzel is különcködnek.

Közvetett módon a Fed monetáris politikája mozgatja az arany árfolyamát, a keresletet azonban nagyban befolyásolja az indiai vetési időszak kezdete is.

Óriási érdeklődés kíséri az Otthon Melege Programban hazai költségvetési forrásból meghirdetett, június 6-án megnyílt fűtéskorszerűsítési alprogramot. 24 óra alatt több […] The post Nehéz megtalálni az arany középutat – Pályázás közben vigyázzunk, ne terheljük túl a lakóközösséget appeared first on Házfórum.

Közvetett módon a Fed monetáris politikája mozgatja az arany árfolyamát, a keresletet azonban nagyban befolyásolja az indiai vetési időszak kezdete is.

A PwC közgazdászai szerint az OECD -országok teljes GDP-je hosszú távon akár 2 ezer milliárd dollárral is nőhetne, ha az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatottsági aránya elérné Svédország szintjét, amely e tekintetben a legjobban teljesítő európai uniós ország.

Az arany 1.253 dollárig emelkedett, miután az olaj a csúcsához képest már 20%-kal esett, ami egyértelműen a besszpiac jele és a piac szerint további esés várható.

Gyakran kérdeznek ügyfeleink az aranyról, mint befektetési formáról, úgyhogy az alábbi cikkben az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdések egy részére szeretnénk reagálni. Hangsúlyozzuk, hogy az alábbiak...

Gyakran kérdeznek ügyfeleink az aranyról, mint befektetési formáról, úgyhogy az alábbi cikkben az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdések egy részére szeretnénk reagálni. Hangsúlyozzuk, hogy az alábbiak...

Néhány éven belül, a részvénypiaci korrekció idején, jó megoldás lehet megtakarításunk egy részét fizikai aranyba fektetni.

Hazánkban jelenleg kb 3000 külföldi érdekeltségű nagyvállalat van jelen. Ezeknek a száma az elmúlt időszakban 5%-al tovább fogyatkozott. Pertics Richárd, az OPTEN Informatikai Kft. céginformációs igazgatója szerint ennek a trendnek vannak pozitív és negatív olvasatai is. Forrás: GazdaságTV.hu

Összeszedtük mire érdemes figyelni, hogy ne verjék át.

Néhány éven belül, a részvénypiaci korrekció idején, jó megoldás lehet megtakarításunk egy részét fizikai aranyba fektetni. A nemesfém piaca most csendes, így jó alkalom kínálkozik a vételre. A vásárlási döntés meghozatala előtt azonban tisztában kell lennünk néhány alapvető szabállyal – hívják fel a figyelmet a BÁV szakértői.

Jó megoldás lehet mostanában a megtakarítások egy részét fizikai aranyba fektetni. A nemesfém piaca csendes, így jó alkalom kínálkozik a vételre – hívják fel a figyelmet szakértők.

Negyedéves és éves összehasonlításban is nőtt az üres álláshelyek aránya az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt az első negyedévben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn.

Az Európai Unióban a szélenergia a negyedik legjelentősebb energiafajta, 2016-ban az Európai Unió áramtermelésének mintegy 10 százalékát fedezte szélenergia. Tavaly Dániában volt a legmagasabb az unión belül az áram-előállításon belül a szélenergia aránya - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett adataiból.

A jelek szerint előrelátók voltak a hedge fund menedzserek, hiszen a múlt heti Fed-döntés előtt még épp időben kezdték leépíteni arany-pozícióikat - írja a Bloomberg. Janet Yellen szavai aztán meg is...

Negyedéves és éves összehasonlításban is nőtt az üres álláshelyek aránya az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt az első negyedévben – közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn. Az év első három hónapjában az euróövezetben és az EU-ban is 1,9 százalékon állt a betöltetlen állások aránya a munkaerőpiac összes álláshelyének számához viszonyítva. Az ...

Ezt állította legalábbis Domokos László a 2018-as költségvetésről tartott csütörtöki előadásában. Az Állami Számvevőszék elnöke szerint a hazai feketegazdaság aránya a GDP-hez viszonyítva korábban 24 százalék volt.

Kedvező lehetőséget kínál a nemesfém gyengülése.

Egy vagyonvédelmi céglánc mintegy kétszáz dolgozó bére után nem fizetett járulékokat.

Harmadszor hirdetik meg eladásra az Aranymúzeum épületét. Az Andrássy úti villaépületet 2 milliárd forintért viheti a nyertes és ha még marad egy kis pénze, akkor az egykori tulajdonos önéletrajzi kötetét ... ...

Magabiztos vívásst jutott el a döntőig Szilágyi Áron a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben. A kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó a döntőben azonban kikapott a német Max Hartungtól.

Szorongatják a Pirate Bay-t, hamar vége lehet a fájlmegosztogatásnak.

Cikksorozatunk befejező részében a finviz.com oldalról elérhető short állománnyal összefüggő adatokkal fogunk foglalkozni. Az előzményekről röviden annyit említenék, hogy sorozatunk első részében az alapfogalmakról beszéltünk, majd a második részben a shortsqueeze.com oldalon található adatokat értelmeztük. A cikkek az alábbi hivatkozásokon érhetők el: Mit mutat a shortosok aránya egy részvény kereskedése során 1. rész? Mit mutat a shortosok aránya egy részvény kereskedése során 2. rész? Visszatérve a finviz.com oldalra, az itt...

Hiteligénylés során nem minden a stabil pénzügyi múlt, bár kétségtelen, hogy meghatározó szempont. Szükséges, de nem elegendő. A lehető legjobb kamatszint elérésére vonatkozóan a Bankmonitor.hu szakértői 6+1 aranyszabályt fogalmaztak meg, melyek betartásával – szélsőséges esetekben – akár felezni is tudjuk a cégünk által fizetendő hitelkamatot.

László Ervin 85 éves. A Magyar Tudományos Akadémia ma konferencia keretében köszönti a professzort, az MTA külső tagját, a Budapest Klub elnökét. Lapunk ezzel a máshol még nem publikált esszéjével tiszteleg a tudományfilozófus és zongoraművész előtt, aki Demcsák Máriával, a Piac & Profit alapító főszerkesztőjével 2000-ben együtt hozta létre Magyarországon az Üzleti Etikai Díjat.

Péni István megnyerte első felnőtt világkupa versenyét a 3x40 lövéses összetett számban az azerbajdzsáni Gabalába.

Baranya megye településeinek fejlesztésére 38 milliárd forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium...

A GDP 4,7 százalékát fordítanák a családok támogatására.

A válság évei alatt szinte mindvégig felülmúlta a régiós bankok teljesítménye az eurózóna bankjaiét, ennek ellenére jelentősen csökkent a külföldi befektetők részesedése, nem csak Magyarországon. Az...

Budapesten csökkent, a kis településeken nőtt az üres lakások aránya - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Az állami szektor befektetői 18 éve nem látott szintre emelték aranytartalékaikat, tavaly 377 tonnával összesen 31 ezer tonnára nőtt az állami nyugdíjalapok és vagyonalapok aranytartaléka, ami a...

Alsószentmárton Mentőhelikopter érkezett Alsószentmártonba. A Szabad Pécs írta meg, hogy Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szenvedett súlyos sérüléseket. Állítólag lincselés történt.

Mind a 100 millió, mind az egymilliárd forint árbevétel feletti szegmensekben továbbcsökken a külföldi cégek súlya Magyarországon.

Még bőven eshet az arany ára. Majd csak az 1230 és 1250 dollár közti sávban érdemes vételen gondolkodni.

A 100 millió és az 1 milliárd forintos árbevétel feletti szegmensekben is tovább csökken a külföldi cégek súlya Magyarországon – áll az Opten legfrissebb elemzésében.

A Metal-Art Nemesfémipari Zrt. szállíthatja az érmeket a július 14-én rajtoló vizes világbajnokságra, majd az azt követő masters vb-re. A még május végén kiírt közbeszerzésre egyébként 3 ajánlat érkezett. A munkát a Metal-Art vállalta a legolcsóbban, nettó 69,1 millió forintért.