Legfontosabb témák

Korpási Bálint aranyérmet nyert a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán a budapesti BOK (volt Syma) Csarnokban.

Magyarország erősödik, mert az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Horváth László kormánypárti országgyűlési képviselővel közösen tartott szombati gyöngyösi sajtótájékoztatón.

Kétnapos látogatásra Krakkóba érkezett Orbán Viktor miniszterelnök, ahol programja kezdetén Beata Szydlo lengyel kormányfővel a Krakkói Nemzeti Múzeumban megtekintette A magyar festészet aranykora 1836-1936 című kiállítást.

Hétfőtől két BUX határidős termékre is elindította az árjegyzést a Budapesti Értéktőzsde. A lépéstől a befektetők visszacsábítását remélik. Hétfőtől két BUX határidős termékre is elindult az árjegyzés ... ...

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap három éves befektetési időszak után sikeresen kilépett az egyik legnagyobb hazai raklapgyártó vállalkozásból, ezzel húszra emelve exitjei számát. Így az Alap mintegy 90 vállalkozás kisebbségi tulajdonosaként nem csupán a legnagyobb cégportfólióval rendelkező hazai tőkebefektető, de a kilépések számát tekintve is vezető szerepet tölt be a magyar kockázatitőke-piacon. A legfrissebb exit, a Baracsi-Paletta 97. Kft. alapítói a tőkebefektetés általi eredményes működésnek és a cég pénzügyi helyzetének hosszú távú stabilizálásának köszönhetően a tervezettnél korábbi időpontban és magasabb hozam mellett vásárolták vissza az SZTA üzletrészét.

Hat kontinentális bajnok és a házigazda játszik csütörtöktől Japánban a FIFA klubvilágbajnoki címért. A nagy esélyes a Real Madrid, igazi érdekességeket azonban a kevéssé ismert résztvevőknél találunk. Meg a játékvezetők között: Kassai Viktor képviseli majd Európát.

Az arany iránti kereslet 2011 vége óta nem látott magasságba emelkedett novemberben, ahogy a befektetők lecsaptak az aranypiac kínálata lehetőségekre. A nemesfém árfolyama ugyanis gyengülésnek indult, miután Donald Trumpot elnökké választották az Egyesült Államokban.

November a várakozásokat is meghaladó mértékben, 3121 milliárd dollárról 3052 milliárd dollárra csökkent Kína deviza- és aranytartalékainak állománya - derült ki a ma közölt statisztikákból. Legutóbb...

Teljes tiszteletet követelünk a portugál futballistának, aki amióta a Real Madrid játékosa, mintaszerűen teljesíti hivatalos kötelezettségeit! Ezzel a közleménnyel kelt Cristiano Ronaldo védelmére a klubja, mely maga is sáros lehet a nagyszabású adócsalásban.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az úszók rövid pályás világbajnokságát. A kanadai Windsorban 15 magyar versenyző indul, köztük a keddi nyitányon rögtön Hosszú Katinka a 400 méteres vegyes úszásban.

Az iszlám pénzügyekben is elfogadottá váltak az arany és az aranyalapú értékpapírok, miután az iparág olyan szabályozást léptetett életbe, amely sária-kompatibilissé tette a termékeket. Aranyhoz kötött ... ...

A magyar nők számára a kellemes illat a legfontosabb szempont, amikor tusfürdőt vásárolnak, utána következik a termék hatékonysága, majd a hidratáló képessége. A terméket igen gyakran használják: a megkérdezett hölgyek több mint 80 százaléka zuhanyozik napi rendszerességgel különböző gélekkel – világított rá a CD kozmetikai márka és az NRC Piackutató reprezentatív felmérése.

A héten az OPEC megállapodott az olajkitermelés visszafogásában, ami egyből meg is látszódott a fekete arany árfolyamának emelkedésében. Akár 60 dollárig is emelkedhet a nyersolaj világpiaci ára, tartósan magas olaj szintekre mégsem számíthatunk. Ilyen szintek mellett már a palaolaj termelők is visszatérhetnek a piacra, amely nem enged teret az olajár emelkedésének. Az olaj igen mozgalmas […]

A K&H Bankcsoport 16%-kal jobb eredménnyel zárta 2016 első kilenc hónapját, mint 2015 azonos időszakát. A javulás okai között Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője a magasabb üzleti volumeneket, magasabb ügyfélszámot és a csökkenő hitelezési költségeket látja. Forrás: GazdaságTV.hu

A szarvasgomba több mint fél kilós, és 900 ezer forintot is érhet.

Évente tízezer új vastagbélrák-megbetegedést diagnosztizálnak Magyarországon - ismertette Herszényi László, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság elnöke, a közép-európai gasztroenterológiai kongresszus főszervezője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Több mint fél kilogrammos isztriai szarvasgombára bukkant a Nefag Zrt. egyik gombásza Baranya megyében, a példány több millió forintot is érhet.

Az amerikai választást követően erőteljes emelkedésbe kezdtek a tőzsdék, a fejlett részvénypiacokat szépen megvették. Marc Faber, a legendás befektető azonban úgy látja, aranyat és fejlődő piaci...

Az elmúlt hétben rekordmértékben likvidálták pozícióikat az aranyat tartó befektetők. A nemesfém árfolyama ezzel kritikus szintre érkezett, most dőlhet el, jól döntött-e aki kitartott mellette. Három éve ... ...

Alapos fejmosást kaphattak annak a szállítócégnek a munkatársai, akik a rakodás ideje nyitva hagyták páncélozott járművük hátsó ajtaját New York manhattani részében. Egy azóta is ismeretlen férfi odasétált ugyanis a járműhöz, kikapott onnan egy fémvödröt és meglépett. Tört arany volt a vödörben, nem is kevés.

Nőtt a fizetésemelést tervező cégek aránya, leginkább a középvállalkozásoknál és az iparban dolgozók számíthatnak magasabb bérekre. Emellett enyhén emelkedett a hazai kkv-k foglalkoztatási szándéka is, közel minden negyedik vállalkozás adhat fel álláshirdetést a következő egy évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A kormányzat minimálbér emelési szándékát megelőzően készült kutatás ...

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben újra hordónként 100 dollár fölé emelkedjen az olaj ára, Hernádi Zsolt a Handelsblatt című német üzleti lapnak azt mondta, az “aranykor örökre elmúlt”. A lap keddi számában megjelent interjúban a magyar olajkonszern elnök-vezérigazgatója kifejtette: a korábbi magas olaj- és gázárak teret nyitottak az alternatív technológiák előretörésének, ...

Nőtt a fizetésemelésben gondolkodó cégek aránya: jelenleg a cégek 41 százaléka készül fizetésemelésre, utoljára nyolc évvel ezelőtt volt ennél magasabb a béremelést tervező kkv-k aránya - ez derül ki a K&H kkv-bizalmi index legfrissebb, kedden közzétett adataiból.

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben újra hordónként 100 dollár fölé emelkedjen az olaj ára, Hernádi Zsolt a Handelsblatt című német üzleti lapnak azt mondta, az "aranykor örökre elmúlt".

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben újra hordónként 100 dollár fölé emelkedjen az olaj ára, Hernádi Zsolt a Handelsblatt című német üzleti lapnak azt mondta, az "aranykor örökre elmúlt".

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben újra hordónként 100 dollár fölé emelkedjen az olaj ára, Hernádi Zsolt a Handelsblatt című német üzleti lapnak azt mondta, az "aranykor örökre elmúlt".

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója szerint nem valószínű, hogy újra hordónként 100 dollár fölé emelkedjen az olaj ára.

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója nem tartja valószínűnek, hogy a közeljövőben újra hordónként 100 dollár fölé emelkedjen az olaj ára, Hernádi Zsolt a Handelsblatt című német üzleti lapnak azt mondta, az "aranykor örökre elmúlt".

Donald Trump megválasztását követően részvénypiaci rally kezdődött, ami jelentős esést okozott az arany árfolyamában. Az emelkedés mára kifulladóban van, így a nemesfém árfolyamában is fordulat látható – mondta el Kiss Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking referense. A legtöbb ázsiai részvényindex a negatív tartományban mozog ma reggel, nagy mozgások ugyanakkor sehol sem látszanak, az ...

Aranyból lesz a karácsonyfadísz? Fordulat várható az árfolyamban.

Az online értékesítés előretörése az európai biztosítókat sem kerülte el, kontinens szerte több mint 300 online csatornán érhetők el biztosítási termékek, számuk pedig folyamatosan növekszik, Magyarországon összességében 15 csatorna fedi le az online elérhető biztosítási piac legnagyobb részét. Az új típusú értékesítési módszerek használata azonban közel sem garancia a sikerre, derül ki a Mount Onyx és a Bécsi Egyetem közös kutatásából.

A nemesfémek a legnagyobb vesztesei a dollár, a részvények és a kötvényhozamok erősödésének.

A riói olimpián aratott győzelmét követően először versenyzett újra Szász Emese, aki az esélyeknek megfelelően megnyerte szombaton a női párbajtőrözők egyéni számát a vívók országos bajnokságán.

A fekete péntek zöld tőzsdei árfolyamokat hozott az USA-ban és ez javította a hangulatot Európában is. A BUX azonban alulteljesítő volt és ismét beesett 30 ezer pont alá. Az olaj egyre gyorsuló ütemben esik, a forint erősödött, de kissé hektikusan mozog.

Súlyos nyomást helyez a dollár az aranyra, aminek következtében a nemesfém kilenc hónapos mélypontra gyengült. A befektetők ugyanis azzal számolnak, hogy az amerikai jegybank jövő hónapra és 2017-re várt kamatemelései a zöldhasút támogatják majd.

Donald Trump választási győzelme óta több mint 12 százalékot esett az arany ára. Bár a választás másnapján még volt egy felszúrás 1337 dollárig, azóta szinte folyamatos az esés, ma reggel már 1170...

A török lírát nem veszik a kamatemelés másnapján sem, a dollár kicsit gyengült, akárcsak az olajár. Az arany a tegnapelőtti pofon után most kissé feljebb kapaszkodott.

Andrzej Duda lengyel államfő után Orbán Viktor magyar miniszerelnök is meghívást kapott Donald Trump megválasztott amerikai elnöktől. Szemben Dudával visszahívásról egyelőre nem számolt be a kormányfő. ... ...

Manapság kevesen vonnák kétségbe, hogy az információs technológia térhódítása zömében pozitív változásokat hozott el életünkbe. Naponta születnek olyan ötletek, amelyek a világot jobbá, élhetőbb...

Kínai cégek arról tárgyalnak, hogy megszerezzék a Szulejman Kerimov orosz milliárdos és családja által a legnagyobb orosz aranykitermelőben birtokolt többségi részesedés egy kisebb hányadát.

Kínai cégek tárgyalást folytatnak a Szulejman Kerimov orosz milliárdos és családja által a legnagyobb orosz aranykitermelőben birtokolt többségi részesedés egy kisebb hányadának a megszerzéséről. A kínai ... ...

Ma is csak a Hálaadás áll az áresés útjában.

A tőzsdéken szinte semmi esemény, miután Amerika ma a hálaadási ünneppel van elfoglalva, a devizapiacok viszont élénkek. A forint elgyengült, a dollár és az angol font erős, a török líra vég nélkül esik. Az arany a tegnapi nagy esés után ma tovább ereszkedik. Az olajár továbbra is stabilan kevéssel 50 dollár alatt.

Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy segítsenek eldöntenem, hogy az én Munkáltatómnak, vagy a férjem munkáltatójának van-e igaza. 2016.09.21-én nevelésbe kaptunk 2 gyermeket. 6 és 7 évesek és van egy saját 16 éves gyermekem is. Beadtuk a pótszabadság igényünket a munkáltatónk felé. A férjem meg is kapta a 7 napot a gyerekek után de nekem csak 3 napot akarnak kiadni arra hivatkozva, hogy időarányosítani kell a szabadságot. Tudnak-e ebben segíteni?

Hosszú hétvége lesz az USA-ban, de előtte még gyorsan megdöntöttek pár rekordot. Gőzerővel erősödik tovább a dollár, ismét 310 felett jár az euró/forint az MNB mai aukciója után. Az OTP alaposan lehúzta a hazai tőzsdét. Az olaj nemigen tudja, merre menjen, az arany viszont méreteset zuhant.

A megváltozott biztonsági környezet miatt módosítaná a kormány némileg a honvédség állományán belüli legénységi arányt, de az ellenzék szerint mindez csak papíron orvosolja a létszámhiányt.

Több mint negyven kiló aranyat használt fel a mester a kétméteres karácsonyfa elkészítéséhez Tokióban.

Jelenleg Magyarországon a minimálbér szintje nem csupán a környező országok minimálbér szintje alatt húzódik, hanem az még a létminimum szintjét sem éri el, megközelítőleg 20.000 forinttal kevesebb. Persze nem biztos, hogy a munkaadók is örülnek. Lássuk milyen pozitív és negatív oldalai lehetnek az emelésnek.

Első nekifutásra a 2,5 milliárd forintos irányár harmadát sem ajánlották a Zelnik-féle aranymúzeum épületéért – írja a szerdai Világgazdaság.

Zelnik István villája és magángyűjteménye nem akar új tulajra találni.

Kénytelen lesz újra meghirdetni a felszámoló a Zelnik-féle aranymúzeum épületét, mert első nekifutásra a 2,5 milliárd forintos irányár harmadát sem ajánlották érte - írta a Világgazdaság szerdán.

Száz kilogrammnyi aranyra bukkant egy francia férfi egy általa örökölt normandiai házban. A 3,5 millió euró (több mint 1 milliárd forint) értékű kincset szerteszét rejtették el a házban. Az évreux-i...

Nem tűnik túl csábítónak a becsődölt Kézizálog-Lombard cégduó vagyona. Az aranyhamisításról is elhíresült és felszámolás alá került vállalatcsoport kiárusításának legutóbbi fordulója a múlt hét végén zárult. ... ...

A Műcsarnok alapításának 120. évfordulója előtt tiszteleg az intézmény keddtől látható kiállítása, amely Az első aranykor címmel az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeteinek festészetét mutatja be csaknem 200 munkán keresztül.

Az alacsony kamatok következtében kényszerhelyzetbe kerültek a megtakarítással rendelkezők: kamatozó eszközöket magasabb kockázatú befektetésekre kénytelenek cserélni valamekkora várható hozam reményében. De azóta a részvények, ingatlanok, és számtalan egyéb befektetések árai is hatalmasat emelkedtek. Hogyan dönthetünk jól az 1-2 éves megtakarításainkról és a nyugdíjra félretett pénzünkről? Személyesen Neked… Egy rendezvény a Bankmonitortól Bizonyos országokban már azon […]

Továbbra is szárnyal az ALTEO Group – a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett energetikai vállalatcsoport 2016 első kilenc hónapjában árbevételét 41, EBITDA-szintjét 141 százalékkal növelte a múlt évi bázisidőszakhoz képest. Az év első kilenc hónapjában az ALTEO virtuális erőműve és villamosenergia-kiskereskedelmi üzletága is átlag felett, kiemelkedően teljesített, miközben októberben a vállalat elindította földgáz-kereskedelmi üzletágát is. Az ALTEO Group 2016 első három negyedévét közel egymilliárd forint nettó eredménnyel zárta.

Berki Krisztián lólengésben, Kovács Zsófia felemáskorláton győzött a tornászok cottbusi világkupa-versenyén, szombaton.

A dollár is szárnyal, vele együtt az amerikai tőzsdék is a csúcsokat támadják. Európában a nagyobb piacok kissé gyengülnek, az olasz, spanyol és portugál indexek viszont komolyabban esnek. A BUX kis mínuszban, a Richter és a Telekom húzza le az indexet. A forint a 310-es szintre tapadt, az arany viszont szokatlanul nagyot zuhant.