Legfontosabb témák

A márciusig tartó egy évben is tovább csökkentek a lakossági hitelek kamatai. Egyes termékeknél ugyanakkor már láthatóan lassul a mérséklődés üteme, sőt idén az első negyedévben akadt példa a kamatok enyhe ... ...

A volt felcsúti polgármester mellett csak Csányi Sándor érdekeltségei tudták növelni tavaly agrártámogatásaik összegét.

Az unió tagállamai fokozatosan térjenek át a távolság alapú autópályadíjak megállapítására és vezessék ki az időalapú matricarendszert a nehézgépjárművek, a 3,5 tonna feletti buszok és távolsági buszok ... ...

Az elmúlt egy évben mind abszolút értékben, mind arányaiban csökkent a külföldi cégek száma hazánkban. A csökkenés lassul, de jól illeszkedik az elmúlt 6-7 év trendjébe. Jelenleg 43 ezer külföldi tulajdonossal rendelkező cég működik Magyarországon, ami 6 ezerrel kevesebb, mint a 2011-es érték.

Mondják, a dolgok internete (IoT) hozza el nekünk a digitális transzformáció – lásd még Ipar 4.0, precíziós mezőgazdaság stb. – aranykorát. A koncepció nagyon egyszerű: hálózatba kapcsolt, azon forgalmat küldeni képes, olcsó, kis teljesítményű célszámítógépek adatokat gyártanak és továbbítanak egy elemzőközpont felé, amely ezekből finomhangol, döntéseket készít elő, döntéseket hoz, visszacsatol. Németh Mónika, a Clico Hungary senior rendszermérnökének írása.

Csaknem hétmilliárd forintos központi költségvetési és európai uniós forrásból újul meg 2019 végéig Baranya úthálózata; mintegy 40 helyszínen, együttesen 72 kilométer hosszúságú szakaszon újítják fel az utakat - hangozott el szerdán sajtótájékoztatón, Pécsen.

Csaknem hétmilliárd forintos központi költségvetési és európai uniós forrásból újul meg 2019 végéig Baranya úthálózata; mintegy 40 helyszínen, együttesen 72 kilométer hosszúságú szakaszon újítják fel az utakat – hangozott el a pécsi sajtótájékoztatón.

Hét százalékkal kevesebb, 973 tonna arany talált gazdára 2018 első negyedévében, mint az előző év azonos időszakában.

Már 600 dollár körül van a vanília kilónkénti ára, két éve még csak 80 dollárba került.

Ugyanakkor az első negyedévben az aranykínálat 3 százalékkal nőtt.

Jelentősen, 7 százalékkal, 973 tonnára csökkent a világ aranykereslete az idei első negyedévben. Ilyen gyenge évkezdetre 2008-as pénzügyi világválság óta nem volt példa.

A világ aranykereslete 7 százalékkal csökkent az első negyedévben. A stagnáló ára miatt most egyszerűen nem éri meg a befektetőknek.

Jelentősen, 7 százalékkal 973,5 tonnára csökkent a világ aranykereslete az idei első negyedévben. Ilyen gyenge évkezdetre 2008 óta nem volt példa - írja az MTI. Az aranykereslet csökkenését a szakértők ... ...

A 325 ezer dollár értékű aranyat lehet, hogy meg is tarthatja a becsületes megtaláló.

A válság óta nem kezdte ilyen gyengén az évet az arany, mint idén: a kereslet 7 százalékot esett vissza. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint nincsenek meg az árfolyam tartós emelkedésének feltételei.

Rengeteg vállalat működött a területen. Arany már alig, csak gyilkos kráterek vannak.

A 2008-as pénzügyi válság óta nem volt olyan gyenge a kereslet az arany iránt, mint az idei első negyedévben - derült ki a World Gold Council friss jelentéséből. Az érdeklődés csökkenésének oka, hogy...

Mások a mai fiatal vezetők, mint a rendszerváltás után gyors karriert befutott szerencsés generáció képviselői? Mi a gyors karrier titka a mai világban? Számít a szülői háttér, a neveltetés, az iskolai eredmények? Mennyiben motiválja a vezetőket a pénz, a hatalom, a szeretet és az alkotás? Hogyan boldogulnak a még mindig férfivilág üzletben a női felsővezetők? Dr. Bokor Attila, címzetes egyetemi docens kollégámmal, Kun Andreával az elmúlt két évben komoly kutatói munkát végeztek, hogy feltárják a „köztes generáció”, azaz a sikeres, 1976-1986 között született felsővezetők és vállalkozók karrier útjait. A kutatás eredményeit a NextGen Leadership Talks keretében ismerhetjük meg, most némi előzetes következik.

Magyarországon az italos karton dobozok visszagyűjtési és hasznosítási aránya 2017-ben 20-22 százalék között mozgott, ami megegyezik a 2016-os adattal - közölte az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Magyarországon a válaszadók kétharmada látja úgy, hogy a korrupció gyakori jelenség a gazdasági szférában, miközben régiónkban a megkérdezettek alig fele nyilatkozott hasonlóan – derül ki a Globális Visszaélési Felmérésből.

A kártyás költés bővülésénél kisebb mértékben, csak 6 százalékkal növekedett a bankkártyás visszaélések száma 2017 első három negyedévében éves szinten. A csalások döntő hányada az elektronikus vásárlási csatornákhoz kötődik.

Hiába vannak tele olajjal, évtizedes elkúrással összehozták, hogy az állami olajmonopólium bedőljön. Venezuelában megették a szent tehenet, és egyedül az oroszokban bízhatnak, de bennük sem sokáig.

Ismét megrendezik a Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol május 1-jén harminckét étterem, cukrászda, borászat és kistermelő várja az ínyenceket.

Jelentősen csökkent az utóbbi években az átoltottság aránya Szlovéniában. Az Országos Közegészségügyi Intézet (NIJZ) közelmúltban végzett vizsgálata szerint a szlovén anyák kevesebb mint fele bízik a védőoltásokban.

6 órába vagyok bejelentve és a keresetem nem éri el a minimálbért, akkor mit jelent az hogy arányosítani kell majd a nyugdíjamat? Ha lesz még nyugdíj 30 év múlva.

Hatalmon lévő politikusoktól már megszoktuk, hogy a lehető legfényesebb gazdasági jövőképet (best case scenario) adják el választóiknak valószínű forgatókönyvként. Meglepődve fogadtuk viszont, amikor...

A magyar családi vállalkozások jelentős része eljutott oda, hogy az alapító generáció lassan kiöregszik a munkából, és most szembe kell nézniük azzal, hogy kinek adhatják át a cég vezetését. De hogyan készítik fel utódaikat? És mi lesz a család fekete bárányaival? Egy hiánypótló kutatás eredményeinek segítségével választ adunk ezekre a kérdésekre.

A magyar cégek az EU-átlaghoz képest kevesebbet költenek IT-biztonságra, és sokszor ezek az összegek nem is a megfelelő területekre vannak elköltve. A támadások kb. 80%-a azért következik be, mert...