Legfontosabb témák

Toplistás az önkormányzati választások, de a csirkemell receptje is.

A Google összesítette, hogy keresőjében mely kifejezések, illetve események voltak a legkeresettebbek 2019-ben. A magyarok az önkormányzati választásokra kerestek rá a legtöbbször, de Andy Vajna, a Csernobil-sorozat ... ...

Közvetlenül az önkormányzati választás előtti napon kötött három évre szóló kétmilliárdos létesítményüzemeltetési szerződést a Főtáv, amelynek vezérigazgatóját hétfőn menesztette Karácsony Gergely főpolgármester. 

Orvosi vizsgálatra Kubába utazott Evo Morales volt bolíviai elnök, aki választási csalás gyanúja miatt lemondani kényszerült és Mexikóba menekült - közölte pénteken egy, a politikushoz közelálló személy. ... ...

Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampánycsapata nem akkreditálja automatikusan a Bloomberg hírügynökség munkatársait.

Kevés banknál érhető el még mindig a falusi csok. Jövőre áfa-visszatérítéssel is támogatják a konstrukciót, de a maximális 5 milliós visszatérítést a többség aligha tudja majd kihasználni. Még mindig ... ...

Sokat lehet bukni azzal, ha valaki nem tájékozódik kellően egy lakáshitel felvétele előtt, ráadásul számolni kell a rendkívül népszerű Babaváró hitellel, csok-kal és falusi csok-kal is, ezeknek pedig vannak olyan sajátosságai, amelyek könnyen problémákat okozhatnak. Kaphatok lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel? Mutatjuk a lehetőségeket! Munkavállalói szempontból egyértelműen biztonságosabb, ha nem határozott, hanem határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmaznak […] The post 5 hír héten, amiről hiba volna lemaradnod lakáshitel igénylés előtt! appeared first on Bankmonitor.hu.

A falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bevezetése mindenképpen lökést adhat a főleg a nagyvárosok közelében elhelyezkedő kistelepülések lakáspiacának – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán. Kifejtette, nyár óta a nagyvárosi és a fővárosi ingatlanpiacok kicsit megtorpantak, az érdeklődés már nem olyan intenzív, mint korábban volt. A kínálati árak ...

A falusi csok településein építkezők 5 millió forintig áfa-visszatérítést is kérhetnek januártól.

Jövő év elejétől emelkedik az új lakások áfa-szintje, ugyanakkor egy friss intézkedéssel a falusi CSOK által érintett településeken építkezők 5 millió forintig áfa-visszatérítést is kérhetnek. Az ingatlanpiac forgalma már második éve érezhetően az olcsóbb területek felé tolódik. A most bejelentett változtatás azonban tovább erősítheti ezt a folyamatot és a kistelepülések építőiparának fehérítésére is pozitív hatással lehet.

Jövő év elejétől emelkedik az új lakások áfa-szintje, ugyanakkor egy friss intézkedéssel a falusi csok által érintett településeken építkezők 5 millió forintig áfa-visszatérítést is kérhetnek.

Sokan tették fel a Bankmonitor szakértőinek a kérdést, hogy a kormány által meghatározott úgynevezett preferált településeken kizárólag falusi csok vehető igénybe, vagy ha az előnyösebb, választhat a “normál” csok-ot is? Utánajártunk a dolognak, és megnéztük azt is, hogy mikor merülhet fel egyáltalán ez a kérdés? A falusi csok a csok (családok otthonteremtési kedvezménye) speciális típusa, […] The post Egy fontos dolog, amit sokan nem tudnak a falusi csok-ról és a “normál” csok-ról! appeared first on Bankmonitor.hu.

Újabb elem, a maximum 5 milliós áfa-visszatérítés is bekerül januártól a falusi csokos támogatások közé.A falusi csok bevezetése óta eltelt öt hónapban 18 százalékkal nőtt a kereslet az érintett településeken, a lakóingatlanok átlagára pedig 10 százalékkal emelkedett. A Veszprém, Somogy és Pest megyében lévő települések a legnépszerűbbek a falusi csokos települések közül, de a hevesi, borsodi és nógrádi községek is keresettek.

Veszprém, Somogy és Pest nagyon elhúzott.

Újabb lendületet kaphat a kistelepülések lakáspiaca.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint ha Skócia függetlenné válik, megpróbál önálló tagországként újból belépni az Európai Unióba (EU). Sturgeon, a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője a BBC televízió hétfő esti választási interjúműsorában kijelentette: támogatná, hogy az Egyesült Királyságban ismét népszavazást tartsanak az EU-tagságról, de nincs garancia arra, hogy ez megoldaná Skócia ...

Semmit sem ígérnek a brit konzervatívok választási programjukban, legalábbis semmi újat - állapítják meg a brit publicisták. Minden nap, amelyen nem követnek el valamilyen hibát közelebb viheti őket ... ...

Pontozásos elbírálási rendszerre alapuló, az EU-ból érkezőkre is érvényes bevándorlási szabályozás meghonosítását hirdette meg vasárnap ismertetett választási programjában a kormányzó brit Konzervatív Párt. Boris Johnson miniszterelnök az 59 oldalas dokumentum bemutatása alkalmából a középnyugat-angliai Telford városában rendezett választási nagygyűlésen kijelentette: ha a konzervatívok többséget szereznek a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson, “néhány nap vagy ...

Az új lakás építését segítő ÁFA visszatérítési támogatást 2019 december 31-ig lehet igényelni. A támogatást azonban nem szűntetik meg, 2020 januárjától továbbra is elérhető lesz, a jövőben már csak a falusi CSOK-kal  érintett preferált kistelepüléseken lehet igényelni. A jó hír, hogy már bővítés, korszerűsítés esetén is visszaigényelhető lesz az általános forgalmi adó. Az ÁFA visszatérítési […] The post A preferált kistelepüléseken meghosszabbítják az ÁFA visszatérítési támogatást appeared first on Bankmonitor.hu.

Az új lakás építését segítő ÁFA visszatérítési támogatást 2019 december 31-ig lehet igényelni. A támogatást azonban nem szűntetik meg, 2020 januárjától továbbra is elérhető lesz, a jövőben már csak a falusi CSOK-kal  érintett preferált kistelepüléseken lehet igényelni. A jó hír, hogy már bővítés, korszerűsítés esetén is visszaigényelhető lesz az általános forgalmi adó. Az ÁFA visszatérítési […] The post A preferált kistepelüléseken meghosszabbítják az ÁFA visszatérítési támogatást appeared first on Bankmonitor.hu.

Hány forint a fizetése Magyarországon egy polgármesternek 2020-ban? Mennyi a bruttó jövedelme egy falusi, kisvárosi vagy nagyvárosi polgármesternek hazánkban? Mitől függ és hogyan számítható ki a polgármesterek bére 2020-ban? Nem könnyű válaszolni a fenti kérdésekre, de megpróbáljuk levezetni a hatályos jogszabályok szerint.

Pontozásos elbírálási rendszerre alapuló, az EU-ból érkezőkre is érvényes bevándorlási szabályozás meghonosítását hirdette meg vasárnap ismertetett választási programjában a kormányzó brit Konzervatív Párt.

A populista ígéretek kezdenek teljesen elszabadulni a brit választási kampányban, most a Konzervatív Párt dobta be, hogy megemelnék a külföldiek ingatlanvásárlásainak extra illetékét, ha nyernek a választásokon. ... ...

Eszerint 2020. január 1-jétől 2486, úgynevezett preferált kistelepülésen már nemcsak használt, hanem új lakás vásárlásához, bővítéséhez is lehet igényelni Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK). Emellett módosultak az áfa-visszatérítési támogatásra való jogosultság feltételei.

Ötmillió forintig vehető igénybe a falusi csok.

A kormány további 3 milliárd forintot hagyott jóvá a kistelepülések útjainak felújítására, a Magyar Posta pedig 1 milliárd 522 millió forinthoz jutott az államnak végzett szolgáltatások ellenértékeként. ... ...

Karácsony Gergelynek saját bevallása szerint kocsija sincs, de Tarlós István se szedte meg magát túlságosan főpolgármestersége alatt.

A választási eredmény adja meg rá a választ.

Igen nagy összeget fizetett ki Budapest korábbi vezetése a soha sem működő elektronikus BKV-jegyrendszerre, amelyhez hiteleket vettek fel. Ennek törlesztéséhez már az új fővárosi vezetőségnek kell megtalálnia ... ...

Az elismeréseket még az előző főpolgármester, Tarlós István javaslatára szavazta meg a korábbi közgyűlés.

Tarlós István utódja a dugódíjról is szót ejtett nemrég.

Az iparűzési adóra vonatkozó kormányzati előterjesztés sérti az Orbán által szentnek nevezett paktumot - mondta Karácsony Gergely főpolgármester az ATV-ben. Azt mondta, ha a kormány felrúgja az Orbán-Tarlós megállapodást, az dominóhatást indíthat el.

Az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk az önkormányzatoknak, és ezt a jövőben törvénybe is foglalják. Nem világos, ezt miért csinálja a kormány, de Tuzson Bence államtitkár azt mondta: ha Tarlós István tudta finanszírozni a főváros tömegközlekedését, akkor Karácsony Gergelynek is kell tudni. Igaz, ezt Tarlós se tudta finanszírozni.