1960 tavaszán összeült egy ad hoc bizottság, ami elfogadta Abe Silversteinnek, az egyik vezető mérnöknek a javaslatát, hogy az első olyan űrrepülést lehetővé tevő programot,... The post Artemis és Apolló: a kétpetéjű ikrek appeared first on alapblog.

1960 tavaszán összeült egy ad hoc bizottság, ami elfogadta Abe Silversteinnek, az egyik vezető mérnöknek a javaslatát, hogy az első olyan űrrepülést lehetővé tevő programot,... The post Artemis és Apolló: a kétpetéjű ikrek appeared first on alapblog.

Az év utolsó hónapja ugyanolyan jól sikerült a BÉT parkettjén, mint a 2019-es év egésze. A részvénypiac felfelé tartott, és az emelkedésben ezúttal is a rekordot, rekordra halmozó OTP játszotta a vezető szerepet. Decemberben a bankpapír újabb 8 százalékkal fejelte meg egész éves kiváló teljesítményét. Az összesített éves részvényforgalom kismértékben alulmúlta az egy évvel korábbi értéket, erről azonban nem az év utolsó hónapja tehetett, hiszen a 229,8 milliárd forintos decemberi részvényforgalom, ami napi 13,5 milliárd forintos átlagos forgalomnak felelt meg, felülmúlta a bázisértékeket. A brókercégek kereskedési rangsorában a Wood & Company megverte a mezőnyt, ezúttal az Erste és a Concorde Értékpapír követte őt a rangsorban.

A MOL decemberben 2,9 dollár/hordó finomítói és 250,9 euró/tonna petrolkémiai marzsról adott számot - olvashatjuk az ERSTE elemzői kommentjében.

Jövőre alapvető változások jönnek a pénzügyek intézésében. Az Erste Bank szakértői öt olyan dolgot szedtek össze, amelyek teljesen átalakítják a bankolást. Alapvető változások jönnek 2020-ban mind a lakossági ... ...

A veszélyeztetett, illetve hátrányos helyzetű álláskeresőket segítő magyarországi Incorpora szerint a munkáltatók kicsivel több odafigyeléssel könnyebben találhatnak embert a betöltetlen álláshelyekre. Az Incorpora a „la Caixa” Alapítvány és az osztrák Erste Alapítvány közös kezdeményezéseként indult el 2016-ban hat hazai civil szervezet részvételével. A munkavállalók és a munkáltatók részére mediációs szolgáltatást nyújtó programban a hazai működés három éve alatt több mint 600 vállalkozás, illetve mintegy 2600 ember vett részt, és több mint ezren találtak munkát.

Bár az ünnepek alatt megnő az igény a széfszolgáltatásokra, a banki értékmegőrzők olyan magas kihasználtsággal működnek, hogy alig találni szabad rekeszt - írja az Azénpénzem. Az Erste bank azt közölte ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 338,33 pontos, 0,74 százalékos csökkenéssel, 45 606,35 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 19,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Baráth Tibor, az Erste vezető üzletkötője elmondta: az európai tőzsdékkel ellentétesen működött a magyar tőzsde, az európai, sőt az amerikai ...

Már dolgoznak a részleteken az Ersténél.

Értesülések szerint az osztrák Erste az mBank megvételével vetné meg a lábát a lengyel bankpiacon. Az eladó pakett értéke 2,8 milliárd dollár, a bank részvényei alacsony árfolyamon forognak.

Tegnap az Amazon értesítette azokat a cégeket, akik az ő felületén keresztül értékesítenek az USA-ban, hogy a karácsony előtti időszakban már nem szállíthatnak a FedEx-szel, amennyiben gyors kiszállítást kér az ügyfél, mert túl lassúnak vélik a szolgáltatót - olvashatjuk az ERSTE elemzői anyagában.

A legnagyobb lengyel bankok is érdeklődnek az mBank iránt.

Egy vezető és egy erősnek mondható (korábbi vezető) van a magyar tőzsdén - vélik az ERSTE elemzői.

Az arany 1.473 dollárig emelkedett tegnap, elsősorban a gyengülő dollárnak köszönhetően - olvashatjuk az ERSTE mai elemzői anyagában.

A magyar bankrendszer hatékonyságát nagyban rontják a szektoriális különadók, amelyek a banki összköltség húsz százalékára rúgnak – mondta Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség alelnöke, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak.